Guitar -->

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ελληνες Αντσταθειτε στα κορακια

27 Ιουν 2011

Αν όλα αυτά τα παρακάτω τα είχε γράψει Ελληνας, θα έπεφταν πάνω του να τον κατασπαράξουν χαρακτηρίζοντάς τον ελληνάρα, κομπλεξικό και γραφικόν...


Αντιγράφω: «(...) Καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει, αυξάνονται αυτοί που απαιτούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή της στην τριτοκοσμική κόλαση, όπου και ανήκει. (...)
"Η Ελλάδα δεν είναι τέλεια.
 Πράγματι οι πολιτικοί της είναι ως επί το πλείστον διεφθαρμένοι, άχρηστοι και τεμπέληδες. (...) 

 Ομως πρέπει να θυμηθούμε και την ιστορία. (...) Το 1941 μόνον ένα έθνος υποστήριζε τη Βρετανία εναντίον των Ναζί. Οχι η Αμερική. 


Η Ελλάδα! Που είχε κερδίσει την ανεξαρτησία της από τους Τούρκους το 1821. (...)

Τη διετία 1942-43 περισσότεροι από 300.000 έλληνες πολίτες έχασαν τη ζωή τους, (...) το 1944 η ελληνική οικονομία ήταν κατεστραμμένη, ο πλούτος του έθνους είχε λεηλατηθεί. 

  Εκατομμύρια Ελληνες πείνασαν. (...) Στη συνέχεια μην ξεχνάμε τον εμφύλιο πόλεμο. Υστερα τη χούντα. (...)
Μεγάλη ιστορία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα!
(...) Μπορεί να μη δέχεστε ότι η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού, μπορεί όταν βρίσκεστε στη χώρα να εκπλήσσεστε απ' τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην κλασική Αθήνα και τη σύγχρονη χαοτική πόλη, (...) μην ξεχνάτε όμως ότι η Ελλάδα αντιστάθηκε στον Χίτλερ, καθυστερώντας τον να εισβάλει στη Ρωσία.

 Πρέπει να ευχαριστούμε τους Ελληνες που σήμερα δεν μιλάμε γερμανικά.
Τους χρωστάμε περισσότερα απ' όσα μας χρωστάνε»..."
Μάικλ Χάνλον στην «Ντέυλυ Μαίηλ».


Αν όλα αυτά τα παραπάνω τα είχε γράψει Ελληνας, θα έπεφταν πάνω του να τον κατασπαράξουν χαρακτηρίζοντάς τον ελληνάρα, κομπλεξικό και γραφικόν, όλοι
αυτοί οι γραικύλοι, που δίκην εκσυγχρονιστή, προχώ και ιμιτασιόν αριστερού, τρομοκρατούν ιδεολογικώς χρόνια τώρα τους Ελληνες, υποσκάπτοντας το ηθικό τους και τον αυτοσεβασμό τους, ώστε, ραγιάδες ξανά, να σκύβουν το κεφάλι.
Χρόνια τώρα οι απλοί άνθρωποι κατηγορούνται απ' αυτά τα αργυρώνητα σκυλιά της προπαγάνδας ότι είναι «λαϊκιστές», ότι είναι «ρατσιστές», ότι είναι «μπασκλάς», ότι πιστεύουν πως είναι «έθνος ανάδελφο», «λαός περιούσιος» κι άλλες τέτοιες συκοφαντίες.
Οχι πως δεν υπάρχουν τέτοιοι, αλλά το κόλπο γνωστό: παίρνεις το μικρό υπαρκτό ποσοστό και το γενικεύεις σε καθολικό χαρακτηριστικό. Και κάνεις δουλειά σου...

Αλητεία; ναι, αλλά καλοπληρωμένη (και εις χρήμα και εις είδος, καριέρες και τα συναφή). Γκαιμπελισμός; βεβαίως! και μάλιστα αποδοτικός.
Για πολλά χρόνια πολλοί πολίτες έσκυψαν το κεφάλι σε αυτήν την ιδεολογική τρομοκρατία κι άρχισαν να τρώνε σβερκάδες και καρπαζιές, ενώ ταυτοχρόνως αναρωτιούνταν μέσα τους μήπως το άξιζαν, μήπως ήταν όντως παιδιά κατώτερων θεών,
που έζησαν πριν από την εποχή του Καρλομάγνου. Βαλκάνιοι δηλαδή που δεν θα μπορέσουν να γίνουν ποτέ Ευρωπαίοι! -όμως! τα ψέματα τελείωσαν!
Οποιον πονηρό σάς κατηγορήσει για λαϊκισμό, περάστε τον απ' το κόσκινο. Ποιος είναι και γιατί το λέει;
Οποιον σας συκοφαντήσει ότι νοιώθετε «περιούσιος λαός» ή «έθνος ανάδελφον» ζητήστε του να σας το αποδείξει!
......................................
Γιατί δεν τολμάμε να μιλήσουμε για τις Γερμανικές Πολεμικές Αποζημιώσεις; Διότι οι τρομοκράτες μάς έχουν κάνει να φοβόμαστε ότι θα θεωρηθούμε γραφικοί.
Κι όμως, σύμφωνα με τον οικονομολόγο (και σύμβουλο της Γαλλικής Προεδρίας) κ. Ζακ Ντεπλά, το πολεμικό χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα ανέρχεται στα 575 δισ. ευρώ. 
Στο ίδιο σχετικά ύψος το προσδιορίζουν κι άλλες πηγές (Μελέτη Μανώλη Γλέζου) αλλά και άλλες και άλλες...
Τώρα, επ' αυτού του θέματος έχει καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης -πιστεύετε ότι δεν θα προσπαθήσει η γνωστή χρυσή ορδή από τα ΜΜΕ να τον βγάλει «γραφικό;»
Ομως τα ψέματα τελείωσαν. Καιρός για αλήθειες -και αγώνες για την αλήθεια...

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ελληνες απλοι παρατηρητες εις την καταστροφην της χωρας

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011

Όνειρο θερινής Ελληνικής νυκτός


Όνειρο θερινής Ελληνικής νυκτός

- Έλληνικά βουνά, χρυσοκίτρινοι κάμποι, χρυσάφι φορτωμένοι..!
Έλληνικά νησιά, Αίολοδαρμένη φύση..!
Έλληνικές θάλασσες, απέραντο γαλάζιο, μέχρις τον Ούρανό..!
Έλληνική φωτονερόπετρα, μια χούφτα ζωντανής τέφρας, βλαστάρια γιομάτη και γλυκά περιβόλια!.


Οξιές, γλυκάνισος, ρίγανες, φτέρες, θροΐσματα…
Γαύροι, γαρίδες, λυθρίνια, τσιπούρες, λαυράκια, αλιεύματα…
Αγριόχοιροι, λαγοί, τρυγόνια, πετροπέρδικες, θηράματα…όλα τούτα Θρέμματα της γλυκιάς Πατρίδας!.

-Τα εμπορεύονται ασύστολα πλούσιοι, έχοντες, κατέχοντες, σαπιοκοιλαράδες και φοροφυγάδες.
Τα απολαμβάνουν υβριστές εμποροπορνοβοσκοί και φακιδιάρηδες ξυγκοφάγοι τού ομιχλώδους βορρά, ξεγελώντας προς το παρόν τον δραγάτη του χρόνου.
Οί πτωχοί τα χαίρονται σε μακάριο ύπνο, με βλέμμα θολής γυαλάδας.
Οί φτωχοί τα ονειρεύονται σ’ όνειρα θαμπωτικά, με κοφτερή ματιά κοιμισμένης δαμάλας, με στεγνό λαρύγγι, απορίες γιομάτοι, στον παχύ ίσκιο της βαριάς άγνοιας.

…και επί των Πυλών η Νέμεσις, ως άλλος Αννίβας, ίνα επιφέρει, την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν.-
-Αφιερωμένα εξαιρετικά, σε όλους τους δανειοσυντήρητους, νεογενίτσαρους, νεοελλαδίτες, νεοχατζηέλληνες, (νεοπροσκυνητές του εμετικού λάϊφ στάϊλ, του γκρίκ άϊντολ και της τηλετύφλας) νεόπλουτους, νεόπτωχους, νεόφτωχους, νέο-αγανακτισμένους και νέο-εξοργισμένους πού, λησμόνησαν οι «ριψάσπιδες» την κατά Φύσιν Ελληνική Αξιοπρεπή Ζωή!!!

Αρτάνη

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Κουκουλοφοροι, Δοσιλογοι πασοκ

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΕΞΑΠΕΛΥΣΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΕΡΙΑ

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΡΑΙΧ , ΤΩΝ BILNDERBERGS , ROCKEFELLER , ROCHTCHILD ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΔΩ ΔΟΥΛΩΝ ΤΟΥΣ: ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ, ΤΟΥ ΚΟΙΛΙΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΓΚΑΛΟΥ , ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ, ΕΝΤΡΟΜΟΙ ΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ,ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ,ΤΩΝ ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ.

ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΕΡΙΑ ,ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΑΣ , ΔΑΚΡΥΖΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ , ΕΚΑΙΓΕ Ο ΛΑΙΜΟΣ ΜΑΣ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΛΙΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΜΑΣ.

ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΝΟΜΙΣΑΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΔΑ; ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΞΑΓΡΙΩΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΑΙΨΟΥΜΕ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛ(Η)ΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ. Ο ΛΑΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ ΣΑΣ ΤΥΡΑΝΝΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΣΩΔΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟ.

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΟΥΤΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕ . ΑΠΕΔΕΙΞΑΤΕ ΚΑΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΙΣΛΙΓΚ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΡΝΕΙΟ , ΟΤΙ Ο ΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.

ΑΝΤΙΧΗΣΕ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ "ΠΑΡΤΗ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΦΥΓΕ" ΤΟΥΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟΜΙΣΗΤΟ ΦΕΡΟΜΕΝΟ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ "ΣΩΣΕΙ" ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ!

Οου,ου, ου, ου να χαθειτε φασιστόμουτρα της αρπαχτής
Λίγα τα ψωμιά σας.
Φωνή λαού θεού οργή
Στο Γουδί, στο Γουδί

"Ομοίως επισφαλές μαινομένω δούναι μάχαιραν και πονηρώ δύναμιν" (Ιάμβλιχος εκ των προτρεπτικών εις φιλοσοφίαν λόγων(p.18) Αν μάλιστα αυτός είναι και ηλίθιος , τότε η δύναμη γίνεται καταστοτροφη.

ΑΜΦΙΚΤΥΩΝ
http://amphiktyon.org/

http://amphiktyon.blogspot.com/

καταγγελια προδοτων πολιτικων

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣ

ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ

ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ





Κατ' επιταγή των διατάξεων του ακροτελεύτιου άρθρου 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος, την έννοια του οποίου, όλοι ΟΣΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ «πολιτικοί», αντιστρατεύεστε και έχετε καταστήσει κενή περιεχομένου και τις σελίδες αυτού κάνετε χρήση μόνο για την εις τον απόπατο ανάγκη σας, ΕΜΕΙΣ, τμήμα του ελληνικού Λαού και του ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, «ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ», μόνου κατά το Σύνταγμα αναγνωρισμένου ως εξουσία, δικαιουμένου και υποχρεωμένου να αντιστέκεται με κάθε μέσον εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία, υψώνουμε κραυγή διαμαρτυρίας και απόγνωσης με αποδέκτες όποιους εξ’ υμών ΔΡΟΥΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΩΣ και υποσκάπτουν τα θεμέλια του κράτους καταφέρνοντας σε μία τριακονταεπταετία ό,τι δεν κατάφερε ο τούρκικος ζυγός των 400 χρόνων, καταβαραθρώνοντας την έννοια του ΕΘΝΟΥΣ μας, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ότι θα πράξουμε αυτό που μας αναλογεί για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδος μας, ώστε με νόμιμες ενέργειες να σταθούμε ανάχωμα στον διαμελισμό της ΕΛΛΑΔΑΣ μας, εφαρμοζομένων των κατά περίπτωση νόμων του Ελληνικού κράτους υπό της εντίμου Δικαιοσύνης στην κρίση της οποίας ακόμη ελπίζουμε, υπενθυμίζοντάς σας ότι Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!

Σας γνωρίζουμε λοιπόν ότι:

Εσείς, όσοι ενεργείτε πλέον ως στρατεύματα κατοχής στα σωθικά του Έθνους. Εσείς, όσοι είσαστε ο εσωτερικός εχθρός και ο καταστροφέας του. Εσείς, όσοι αποδομήσατε τον κοινωνικό μας ιστό. Εσείς, όσοι σύρατε το ελληνικό κράτος στην μιζέρια και στην ανυποληψία. Εσείς, μίσθαρνα όργανα του Διεθνούς Σιωνισμού. Εσείς, οδαλίσκες των Στοών και των Λεσχών. Εσείς, Φαρισαίοι υποκριταί. Εσείς οι ανθέλληνες που ξεφτιλίσατε το Έθνος των Ελλήνων. Εσείς, που απαξιώσατε τον Έλληνα-Άνθρωπο.

ΣΤΟΠ!!!!! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!

Οι Έλληνες, σας προειδοποιούμε για να συνετιστείτε όσο είναι καιρός! Προσέξτε, εσείς και τα φερέφωνά σας ΜΜΕ μήπως ξυπνήσετε κρεμασμένοι στην πλατεία Συντάγματος με το ίδιο σχοινί το οποίο περάσατε θηλιά στον λαιμό του ΕΛΛΗΝΑ και τον σέρνετε πίσω από το άρμα της μαφίας, της Ε.Ε, του Δ.Ν.Τ, της Fitch, της Goldman Sachs, της Morgan Stanley, του Τρισέ, της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης, της Λέσχης BILDERBERG και της Νέας Τάξης που υπηρετείτε.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!



1. Οδυσσέας Τηλιγάδας 5. Ιωάννης Σούφης

ΤΗΛ: 6973519579 ΤΗΛ: 6932330953

2. Αθανάσιος Λασπόπουλος 6. Στέφανος Τσίπας

ΤΗΛ: 6948943771 ΤΗΛ: 6934033663

3. Δημήτριος Παυλής

ΤΗΛ: 6974251929

4. Κωνσταντίνα Βλάχου

ΤΗΛ: 694607207

7. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης-Αμφικτυων

Τηλ. 6931041656

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Δημοψήφισμα με κάλπες την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Σύνταγμα

Δημοψήφισμα με κάλπες την Κυριακή 26 Ιουνίου στο Σύνταγμα

Ξεκινάει την Κυριακή, 26 Ιουνίου, το Δημοψήφισμα στην πλατεία Συντάγματος.

Τα ερωτήματα των δύο ψηφοδελτίων θα είναι:
1.    «ΝΑΙ. Το πολιτικό σύστημα με εκφράζει».
2.    «ΟΧΙ. Δεν αναγνωρίζω καμία πράξη του πολιτικού συστήματος (Χρέος, δανειακές συμβάσεις, Μνημόνιο 1 & 2). Ζητώ διάλυση της Βουλής και σύγκλιση Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης».  

Γίνε ένας από τους μαχητές της Δημοκρατίας

Δεν περιμένουμε κανέναν να μας σώσει.
ΕΜΕΙΣ οι Έλληνες πολίτες θα κάνουμε πράξη την δημοκρατία.
Ζητούνται εθελοντές για να πλαισιώσουν τις Εφορευτικές Επιτροπές, τις Ομάδες Περιφρούρησης, καθώς επίσης και για τις αναγκαίες βάρδιες στο περίπτερο με τις κάλπες.
Θα είμαστε εκεί 24 ώρες το 24ωρο.

Διέδωσε το παντού!

Αρθρον 120 του συνταγματος

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πύρρος Δήμας

Σηκώνει στους ώμους του το έθνος ο Πύρρος Δήμας.

Σε σχολείο της Πυλαίας στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο ολυμπιονίκης μας Πύρρος Δήμας, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Μια μικρή μαθήτρια του έκανε ερώτηση στα αλβανικά (σ.α.προφανώς για να τον προκαλέσει) και ο Πύρρος Δήμας απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη:

 «Εμένα δεν μου επέτρεπαν να μιλάω ελληνικά στην Αλβανία. Εσύ έχεις αυτό το δικαίωμα, όμως σε παρακαλώ να επαναλάβεις στα ελληνικά, ώστε να μη θεωρηθεί ότι προσβάλλεις τους συμμαθητές σου που δεν κατάλαβαν τι είπες».
Είναι ή δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους ο Πύρρος Δήμας;                                                 ΠΗΓΗ:www.epirus-ellas.gr

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τι πουλάς, ρε Καραμήτρο


Τι πουλάς, ρε Καραμήτρο;



thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Προϋπόθεση για την καταβολή της πέμπτης δόσης του δανείου της τρόικας, όπως είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερξημερώματα Δευτέρας, είναι να έχει πρώτα ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο, ώστε τα 12 δισ. ευρώ να εκταμιευθούν στις αρχές Ιουλίου. Από δίπλα και τα διεθνή ΜΜΕ, οι οίκοι αξιολόγησης, ακόμη και ο Λευκός Οίκος.

«Τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας θα επιφέρει οικονομικό Αρμαγεδδώνα στον πλανήτη» είναι η μόνιμη επωδός. 

Η Lehman Brothers θα μοιάζει με παιδική κατασκήνωση. Τέτοια δόξα, τέτοια τιμή ούτε που την είχαν ονειρευτεί ποτέ οι κοπρίτες Έλληνες εργαζόμενοι.

Πού να φανταστούν ότι, όταν τα έτρωγαν παρέα με τον Πάγκαλο (όσα προλάβαιναν, εδώ που τα λέμε) και τα έξυναν παριστάνοντας, επί 2.119 ώρες ετησίως, πως δουλεύουν, ότι θα ενεργοποιούσαν τη θεωρία του χάους και θα έφερναν σε απόγνωση ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα;


Δυστυχώς η σκληρή και παραγωγική εργασία, επί 1.390 ώρες ετησίως, των Γερμανών συναδέλφων τους δεν ήταν αρκετή για να αποτρέψει το κακό.

Άλλωστε, πράγματι, αν μια πεταλούδα πετάξει στο Πεκίνο, σύμφωνα με την εν λόγω θεωρία, ένας σεισμός θα γίνει στην Καλιφόρνια.

 Γιατί, λοιπόν, όταν τα ξύνει μέχρι αιμορραγίας ένας δημόσιος υπάλληλος στον Άνω Καρβασαρά, να μην καταρρεύσει το μισό τραπεζικό σύστημα της...
υφηλίου – της Goldman Sachs και της Deutsche Bank συμπεριλαμβανομένων; Είναι σαφείς οι αναλογίες.

Ο φερετζές του αξιόπιστου
Δικαιολογημένα λοιπόν τώρα όλος ο πλανήτης έχει πέσει πάνω σε μια χρεοκοπημένη χώρα, η οποία – ελέω της οικογένειας Παπανδρέου, τηςοικογένειας Καραμανλή, της οικογένειας Μητσοτάκη και του «Ευρωπαίου νοικοκύρη» Σημίτη – συνεχώς δανειζόταν πάνω από τις ανάγκες της και πλήρωνε πάνω από τις δυνάμεις της, χωρίς όμως ποτέ να ξεχρεώνει.


Τώρα η χρεοκοπημένη Ψωρογιώργαινα – διότι μαθηματικά θα χρεοκοπήσεις όταν δανείζεσαι για να πληρώνεις δάνεια, όπως δηλώνουν τόσο η παγκόσμια πείρα όσο και η απλή καθημερινότητα – καλείται να πληρώσει σε είδος καμιά ογδονταριά δισ., τα οποία θα αποτελέσουν μέρος της επόμενης «βοήθειας» που θα της δώσουν για να μην χρεοκοπήσει.

Κι όμως, το Μεσοπρόθεσμο δεν είναι παρά ένας φερετζές, που όλοι ξέρουν ότι θα πέσει. Ωστόσο επιμένουν σ’ αυτόν. Προφανώς επειδή διαβάζουν με πολύ ειδικά γυαλιά τα τεκμήρια της καταστροφής.


Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της ανακοίνωσης του υπουργείου Οικονομικών, το έλλειμμα, τα έσοδα και οι δαπάνες του προϋπολογισμού το πρώτο πεντάμηνο του έτους συνεχίζουν να κινούνται εκτός στόχου και εκτός ελέγχου.
 Παράλληλα επιχειρήσεις κλείνουν, κόσμος μένει άνεργος ή φτωχαίνει ραγδαία, η κερδοσκοπία οργιάζει πάνω στη «διάσωση», η οικονομία νεκρώνει, τα ελλείμματα διευρύνονται, το χρέος θεριεύει και η Ελλάδα ετοιμάζεται για νέα δάνεια, νέα «Μνημόνια» κ.λπ.

Σαν κανείς να μην διαισθάνεται ότι, όσο περισσότερο μια οικονομία βυθίζεται στα σκατά και το χρέος της αυξάνεται ανεξέλεγκτα, τόσο περισσότερο πλησιάζει προς μια κανονικότατη πτώχευση, η οποία όλο και περισσότερο τείνει να αποδειχθεί ανεξέλεγκτη – ακριβώς αυτό δηλαδή που θέλουν όλα αυτά τα ακριβοπληρωμένα κνώδαλα να αποφύγουν.


Είπαμε όμως: Όταν είσαι χώρα και όχι ιδιώτης, όσα και να χρωστάς, πάντα έχεις περιουσίαμεγαλύτερη από το χρέος σου. Άρα αυτό που σου ζητείται είναι να πληρώσεις σε είδος – και μάλιστα με τον ψευδέστατο εκβιασμό ότι έτσι θα γλιτώσεις τη δουλειά, τη σύνταξη και ίσως ένα μέρος του μισθού σου.

Πιπέρι στο στόμα...
Φυσικά αυτό το επιχείρημα είναι μια εξόφθαλμη και αυταπόδεικτη μπούρδα. Κι αυτό, τώρα πια, καταγράφεται ακόμη και απ’ όσους θεωρούν ότι η εκποίηση της εθνικής περιουσίας είναι... «μονόδρομος»! Το παρακάτω παράδειγμα είναι απολύτως ενδεικτικό:

Όπως σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), «από την εμπειρία των χρηματιστηριακών συναλλαγών γνωρίζουμε ότι ένας πωλητής που βρίσκεται κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης αναγκάζεται τις περισσότερες φορές να πουλήσει τις μετοχές σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτήν που έχει διαμορφωθεί κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου».


Τι σημαίνει αυτό; Ότι: «Δεδομένης της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, η τιμή στην οποία θα πουληθούν οι μετοχές των κρατικών εταιρειών θα αποφέρει κατώτερα του αναμενόμενου έσοδα, με αποτέλεσμα να ξεπουληθούν οργανισμοί, αρκετοί εξ αυτών κερδοφόροι, στην κυριολεξία πολύ χαμηλότερα της πραγματικής τους αξίας».

Ύστερα η ΕΣΕΕ περνάει στο παρασύνθημα:
«Παρατηρώντας τις μεταβολές στη συνολική αξία των εισηγμένων εταιριών διαπιστώνουμε μια διαρκή και ευμεγέθη μείωσή τους, καθώς από τα 7,9 περίπου δισ. ευρώ στα οποία ανερχόταν η αξία τους το 2009 αυτή κατρακύλησε μέσα σε μία δεκαετία, δηλαδή κατά τη διάρκεια του 2011, στα 3,6 δισ. εμφανίζοντας μία κατακόρυφη πτώση της τάξεως του53,81%.

Ειδικότερα θα πρέπει να επισημάνουμε την τεράστια πτώση της χρηματιστηριακής αξίας κολοσσιαίων εταιρειών (ΔΕΚΟ) που ανήκουν στο Δημόσιο, κερδοφόρων και μη, κατά την διάρκεια της διετίας 2009-2011, όπως του ΟΤΕ (-49%), του ΟΠΑΠ (-46%) αλλά και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων όπως η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας - ΑΤΕ (-86%) και ηΕθνική Τράπεζα της Ελλάδας (-71%).

Το συμπέρασμα που συνάγεται είναι πως η πώληση μέρους των συγκεκριμένων εταιρειών την παρούσα χρονική στιγμή μόνο συμφέρουσα δεν πρόκειται να αποδειχθεί για την χώρα μας, ενώ η διατήρηση των πλειοψηφικών πακέτων σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κ.λπ. που προβλέπεται στο Μεσοπρόθεσμο δεν σημαίνει τίποτε απολύτως».

Και πώς να σημαίνει κάτι όταν, ακόμη κι αν όλα αυτά υλοποιηθούν με τον τρόπο που τα υπολογίζει το ίδιο το Μεσοπρόθεσμο, με πώληση περιουσίας έναντι 50 δισ. τότε στην καλύτερη περίπτωση θα χρωστάμε όσα και το 2010, όταν άρχιζε η επιχείρηση... διάσωσηςτης χώρας από τους – «όπου Γιώργηδες και μάλαμα» – Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου;

Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, αυτός ο «ευρωμουνόδρομος» (όπως τον περιγράφει επί χρόνια μια ψυχή από Περισσό μεριά) έχει μάλλον καταρρακώσει για τα καλά την ικανότητά μας να διορθώσουμε τα λάθη μας «αξιόπουστα» (όπως επιθυμεί και εύχεται η πρωθυπουργάρα μας). Και είμαστε τώρα στα χέρια του κάθε Σόιμπλε...

το ειδα εδω>