Guitar -->

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ο φασισμός έχει μόνον έναν αντίπαλο… Τον Ελληνισμό!



 Ο φασισμός έχει μόνον έναν αντίπαλο... Τον Ελληνισμό!



Η χρήση του φασισμού ως ταμπέλα που απευθύνεται με ελαφρότητα για ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών μόνον οργή θα μπορούσε να προκαλέσει σε αυτούς που γνώρισαν το αποτρόπαιο πρόσωπο του.

Ειδικά στην Ελλάδα που ήταν ο πρώτος στόχος αυτού του τυραννικού, απάνθρωπου μορφώματος με σαφή στόχευση: Την εξαφάνιση του Ελληνισμού. 


Την παρέλαση του Μουσολίνι στους δρόμους των Αθηνών σε ένα αποτρόπαιο σκηνικό εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών στο όνομα ενός συστήματος που ενσάρκωσε το ψεύδος και την βαρβαρότητα με την παραφροσύνη.

Ο όρος «φασισμός» δεν είναι «φασόν» για να του δίνει οποιοσδήποτε την μορφή που τον βολεύει για τις πρόσκαιρες πολιτικές του επιδιώξεις. Είναι σαφέστατο σύστημα εξουσίας με συγκεκριμένη δομή και ιδεολογία που περιγράφηκε ξεκάθαρα από τον ιδρυτή του, μισέλληνα και παράφρονα «Ντούτσε».


Αυτό που δεν γνωρίζουν ή δολίως αποσιωπούν, ήταν ότι ο «Ντούτσε» είδε τον πρώτο και κύριο εχθρό του στην πολυδιάστατη υπόσταση του Ελληνισμού. Ο ιδρυτής του φασισμού πολέμησε λυσσαλέα την Ελλάδα όχι μόνο το 1940 αλλά από τα πρώτα του βήματα.

Ο Μουσολίνι στις αρχές του 20 αιώνα, πολύ πριν πάρει τα ηνία της Ιταλίας, μεταχειρίστηκε όλες τις μεθόδους, από πρόκληση απεργιών έως τρομοκρατία για να αναγκάσει την Ιταλία να σταματήσει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας. Ο ομοϊδεάτης του Κεμάλ, αλλά και ο κοινός στόχος που ήταν οι ...Έλληνες, ήταν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος της Ιταλίας για τον Μουσολίνι. Έτσι, ο Κεμάλ έκλεισε ένα μεγάλο μέτωπο γεγονός που τον βοήθησε να προβεί στην γενοκτονία των ελληνικών πληθυσμών χωρίς ανοιχτά μέτωπα.


Η ΕΛΛΑΣ Σ'ΤΗΝ ΘΛΙΒΕΡΟΤΕΡΑΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΝ!!!!


ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟ ΘΛΙΒΕΡΗ  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ!!!!
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ  ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!

Η Ελλάδα καταλαμβάνει διόλου κολακευτική θέση σε παλαιότερη (2005) διεθνή κατάταξη ως προς τον σφιχτό εναγκαλισμό κράτους και θρησκείας - Government Favoritism of Religion. Ο κατάλογος φέρει πρώτο το Τουρκμενιστάν, με το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία να ακολουθούν , την Ελλάδα στην τρίτη θέση, σε χειρότερη κατάταξη από τη Μαλαισία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Αίγυπτο, ακόμη και το Πακιστάν! Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια λίστα η Τουρκία κατέχει την 44η θέση και η Ζιμπάμπουε την 50ή.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=477118

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ - PRUEBA NACIONAL DE GRIEGO

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ εις την Ισπανιαν!!

εδω εις το πασοκισταν των ρασοφορων κορακων προβαλλουν τουρκους δολοφονους!



PRUEBA NACIONAL DE GRIEGO (SEEC)

Como todos los años, la SEEC convoca la Prueba Nacional de Griego. Os recordamos que todos los alumnos que superen la prueba recibirán un certificado avalado por la SEEC, y que el ganador a nivel nacional podrá asistir, acompañado de su profesor, a los cursos que la Academia Homérica celebra en el mes de Julio en la isla griega de Quíos. En los archivos adjuntos constan las bases de la prueba, la hoja de inscripción y los textos sobre los que los alumnos deberán trabajar.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί τό αύτί δέν γράφεται ἀφτί;


τα πιθηκια του πασοκ να το δουν...


Ἐπεὶ δὴ πολὺ μᾶς ἔχουν ζαλίσει οἱ ἀνορθόγραφοι, ἀμόρφωτοι κι ἐν τελῶς δουλοποιημένοι «ἐκπαιδευτικοί», καλὸ θὰ ἦταν κάπου κάπου νὰ μελετοῦσαν δίχως ὑποβολεῖς. Ἀλλὰ ἐπεὶ δὴ κάτι τέτοιο δὲν μποροῦν νὰ τὸ κάνουν, λόγῳ σοβαρῆς λοβοτομῆς τους, ἄς προσπαθήσουν νὰ δοῦν καὶ τὴν ἑτυμολογικὴ πλευρὰ τῶν λέξεων, ἐὰν φυσικὰ μποροῦν ἀκόμη! Διότι, οὔτε στοιχειώδη ἀνάγνωσιν πλέον δὲν μποροῦν νὰ κάνουν, λόγῳ τοῦ ἀνυπάρκτου νοός τους.
Φιλονόη.


http://filonoi.gr/giati-to-ayti-den-grafetai-afti/

Γερμανικη μεθοδος κατα αυπνιας..


τελικα εχουν και καλα οι γερμανοι..

παρατηρησετε οτι το θεωρουν ...αστειο!!!



Διακοπες στην Ταυλανδη

Εαν πατε διακοπες Ταυλανδη χωρις την γυναικα σας, μπορειτε να χρησιμοποιησετε τις αυτοματες
μηχανες που υπαρχουν για αυτον τον σκοπο.

Η τιμη ειναι 100 σμπλιαχ [τοπικο νομισμα]. Η ισοτιμια καθοριζεται ως εξης.
1 Ευρω = 1,78 Σμπλιαχ
δηλα δη σας κοστιζει περιπου 56 ευρω η κοπελλα.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!




Απέναντι σε τούτη τη μελανή και γανιασμένη φοβέρα φέρε την εικόνα του αρχαίου έλληνα για να μετρήσεις τη διαφορά.
Φέρε τις μορφές των νέων σωμάτων, τις ευσταλείς και τις διακριτικές. Να ανεβαίνουν από την Ολυμπία και τους Δελφούς, καθώς λευκοί αργυρόηχοι κρότοι κυμβάλων. Τους ωραίους χιτώνες τους χειριδωτούς, και τα λευκά ιμάτια τα πτυχωτά και τα ποδήρη. Τα πέδιλα από δέρματα μαροκινά, αρμοσμένα στις δυνατές φρέρνες.
Φέρε την εικόνα που μας αφήσανε οι γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας. Οι κοντυλογραμμένες, με τις λεπτές ζώνες, τον κυανό κεφαλόδεσμο, και το ζαρκαδένιο τόνο του κορμιού. Οι ελληνίδες του Άργους και της Ιωνίας, οι λινές και οι φαινομηρίδες. Τρέχουνε στα όρη μαζί με την Αταλάνδη. Και κοιμούνται στα κοιμητήρια σαν την Κόρη του Ευθυδίκου.
Όλες και όλοι στηριγμένοι χαρούμενα σε κάποια μαρμάρινη στήλη, σ’ ένα λιτό κιονόκρανο, σε μια κρήνη λευκή της Αγοράς. Με περίγυρα τους ωραίους γεωμετρημένους ναούς, αναπαμένους στο φως και στην αιθρία. Άνθρωποι, και θεοί, και αγάλματα ένα..
Όλα ετούτα, για να συγκρίνεις την παλαιή και τη νέα Ελλάδα, να τα βάλεις και να τα παραβάλεις. Και στήσε το φράγκο από δίπλα, να τα κοιτάει και να τα αποτιμά. Με το δίκιο του θα `χει να σου ειπεί: άλλο πράμα η μέρα και το φως, και άλλο η νύχτα και οι μαύροι βρυκολάκοι. Δε γίνεται να βάλεις στο ίδιο βάζο υάκινθους και βάτα.
Και κάπου θα αποσώσουν επιτιμητικά την κρίση τους: -Ακούς αναίδεια; Να μας ζητούν κι από πάνω τα ελγίνεια μάρμαρα. Ποιοί μωρέ; Οι χριστιανοχομεϊνηδες;

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!



Ο θάνατος του Ερωτος και της ζωής από την χριστιανική... μωρία! Του Απόστολου Λυμπερίδη. 
EROTAS_O_THANATOS_TOYΑκολουθώντας, κάθε χρόνο, πιστά την συνήθεια του αποχαιρετισμού για 
τις καλοκαιρινές διακοπές, με μια ανάλαφρη ανάρτηση με θέμα το καλοκαίρι, αλλά και με έντονη διάθεση να φιλοσοφήσουμε για να μην πάει ο κόπος μας χαμένος, φέτος σας αποχαιρετώ, αν και καθυστερημένα, με ένα θέμα που αφορά το σώμα και τη ζωή μας! 

Επικούρειοι εμείς οι άθεοι πάντα λατρεύαμε τον ήλιο και τη φύση, το σώμα και τη ζωή! Μπροστά σ’ αυτήν την κακομοιριά της οικονομικής μας κατάστασης έχουμε κάτι που οι ξένοι τροϊκανοί δεν μπορούν να μας το πάρουν!

Ακόμα και τώρα, για να γευτούν τον ήλιο και τη θάλασσα, πρέπει να έρθουν εδώ και να τα αγοράσουν, παρά την αμετάκλητη και άνευ όρων παραχώρηση της εθνικής μας ασυλίας!

Εμείς όμως αυτά τα έχουμε δωρεάν όλο τον χρόνο. Έτσι λοιπόν, λουστείτε στο Φως και στην ζεστασιά της Φωτεινής μας Πέτρας (Ελ-λας). Είναι το μόνο που μας απέμεινε αν και θρησκευτικά κάποιοι, εδώ και αιώνες, προσπαθούν να μας το στερήσουν, διακηρύσσοντας ότι σαν χριστιανοί πρέπει να ζούμε την κακομοιριά μας, υποχρεωμένοι να μιμούμαστε το πάθος και τη σταύρωση του Ιησού κάθε μέρα

Πρέπει, λέει, αυτό να μας γίνει βίωμα, γιατί ο πιστός πρέπει σε ολόκληρη τη ζωή του να πενθεί, γιατί η ζωή είναι «μια απέραντη κοιλάδα δακρύων»!

Ω τι ταπεινωτικός κανόνας! Ο πιστός παραχωρεί όχι μόνο το σώμα του, αλλά και τη ζωή του ολόκληρη, αμετάκλητα και άνευ όρων στην υπόθεση της θρησκευτικής του πίστης!

Η ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΗΔΗ




Δύο χρόνια είχαν περάσει που οι Έλληνες βρίσκονταν στην Τρωάδα χωρίς να κάνουν την παραμικρή στρατιωτική επιχείρηση,και ως εκ της αδράνειας αυτής είχε επέλθει κάποια γκρίνια μεταξύ των στρατιωτών. Τότε ο Παλαμήδης που ποθούσε να λάβει μέρος σε μάχες, άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός της συμβολής του στην εκστρατεία αυτή, ζητούσε την αρχιστρατηγία(υπήρχε και το προηγούμενο απ’ την Αυλίδα, όπως πιο πάνω αναφέραμε). Ο Αχιλλέας όμως με τον οποίο ήταν πολύ φίλοι, ήταν εκείνος που πρόβαλλε την μεγαλύτερη αντίσταση, απ’ τους υπόλοιπους στρατηγούς των Ελλήνων που μάλλον έβλεπαν θετικά την σκέψη να ηγηθεί ο Παλαμήδης.
Ο Οδυσσέας που είχε σταλεί από τον Αγαμέμνονα στην Θράκη προς ανεύρεση τροφών, επέστρεψε άπρακτος, κάτι που έκανε τον Παλαμήδη να τον χαρακτηρίζει ως ανάξιο. Μάλιστα ανέλαβε την πρωτοβουλία να πάει εκείνος να βρει τροφές, κάτι που πραγματικά και επέτυχε με αποτέλεσμα να προκαλέσει την μεγαλύτερη απέχθεια και μίσος για το πρόσωπό του εκ’ μέρους του Οδυσσέα. Ήταν η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι»!

ο Παλαμήδης αποκαλύπτει την ψεύτικη "τρέλα" του Οδυσσέα
Η αίσια αυτή επιχείρηση του Παλαμήδη εννοείται πως αύξησε την ήδη υψηλή εκτίμηση που του είχαν οι Έλληνες, ο οποίος,όχι για έναν, αλλά για πολλούς λόγους εκτιμάτο, αλλά έδωσε και «τροφή» στα μικρόψυχα αισθήματα του Οδυσσέα ο οποίος πήγε στον Αγαμέμνονα και άρχισε να τον διαβάλει: «…λέγει προς τον Αγαμέμνονα, ότι ο Παλαμήδης πείθει τους Έλληνες, να κηρύξωσιν Αρχιστράτηγον τον Αχιλλέα. Επίστευσε τοίνυν ο Αγαμέμνων, επειδή ο Αχιλλεύς και Παλαμήδης ήσαν φίλοι, και μάλιστα τότε δεν ήσαν εκεί, αλλ’επόρθουν τας πέριξ πόλεις, πεμφθέντες υπό του Αγαμέμνονος. Τότε επόρθησαν είκοσι τρείς πόλεις, και έλαβον άπειρα λάφυρα και αιχμαλώτους, και την Βρισηίδα και Χρυσηίδα…». (Ωγυγίας Μέρος ΣΤ’, Βιβλ. Γ’ κεφ. Β’) .

Τότε στήθηκε το άνομο σχέδιο Οδυσσέα-Αγαμέμνονα! Οι οποίοι έπιασαν αιχμάλωτο έναν Τρώα , που μετέφερε χρήματα προς τον Σαρπηδώνα που ήταν σύμμαχος του Πριάμου, και τον αναγκάζουν να γράψει μια πλαστή επιστολή, η οποία υποτίθεται είχε σταλεί από τον Πρίαμο προς τον Παλαμήδη, και αναφερόταν στην συμφωνία εκείνου με τον γιό του Ναυπλίου, περί προδοσίας των Ελλήνων εκ μέρους του. Την επιστολή συνόδευαν και τα χρήματα ώστε να φαίνεται ακόμη πιο πειστική η απάτη!!! Στην συνέχεια σκοτώνουν τον Τρώα και πείθουν με δώρα τον δούλο του Παλαμήδη να πάρει την επιστολή και τα χρήματα και να τα κρύψει στην σκηνή του ήρωα. Και αφού τα έκαναν όλα αυτά κατά το σχέδιο, συγκαλούν την εκκλησία των ηγετών της εκστρατείας και «αποκαλύπτουν»την προδοσία. Έπρεπε όμως να είναι εκεί και ο Παλαμήδης για να απολογηθεί και αφού εκείνος έλειπε, ήταν στην Λέσβο ή την Λυρνησσό μάλλον μαζί με τον Αχιλλέα,με κάποιο τρόπο έπρεπε να τον καλέσουν να έρθει πίσω. Όμως σκεπτόμενοι πως αν τον καλούσαν λέγοντάς του τον πραγματικό λόγο, εκείνος επειδή ήταν πολύ στενός φίλος με τον Αχιλλέα, πιθανώς να αποστατούσε μαζί του. Έτσι του μήνυσαν ότι είχαν ανάγκη πολιορκητικών μηχανών οπότε η παρουσία του ήταν αναγκαία αφού μονάχα εκείνος μπορούσε να τις κατασκευάσει.

Όταν πράγματι επέστρεψε ο Παλαμήδης τους είπε πως δεν έχουν ανάγκη τις πολιορκητικές μηχανές αφού είχαν τους δυο Αίαντες οι οποίοι ήσαν από μόνοι τους αρκετοί για την πολιορκία. Και σαν τον ρώτησαν για το θέμα της προδοσίας, ο γιός του Ναυπλίου στο άκουσμα αυτό μένει ενεός!!!Στην συνέχεια και αφού έχει συνέλθει από το πρώτο σοκ, έξω φρενών αλλά και με έκδηλη την απορία, πώς μπορεί να έχει ειπωθεί και από ποιους τέτοιο πράγμα,διατράνωνε την αθωότητά του που όμως δεν μπορούσε να αποδειχτεί. Τότε ο Οδυσσέας παίζοντας «θέατρο» ότι δήθεν απέκλειε μια τέτοια περίπτωση προδοσίας εκ μέρους του Παλαμήδη και εκείνος είναι απόλυτα αθώος, είπε πως με έναν τρόπο μόνο θα αποδειχθεί η συκοφαντία εις βάρος του. Να πάνε να ψάξουν στην σκηνή του. Όταν λοιπόν πήγαν εκεί και βρήκαν τα στοιχεία της «προδοσίας» ( επιστολή- χρήματα), αλλά και με την «μαρτυρία» του εξαγορασμένου από τους Οδυσσέα-Αγαμέμνονα, δούλου, του Παλαμήδη η καταδίκη για προδοσία του ήρωα, ήταν πια μονόδρομος… Έτσι καταδικάστηκε στον δια λιθοβολισμού θάνατον!!!

«…Τινες μεν είπον, ότι ο Οδυσσεύς και Διομήδης κατεβίβασαν αυτόν εις έν φρέαρ δολίως, λέγοντες, ότι ήτον εκεί θησαυρός, και ούτως ελιθοβόλησαν αυτόν μυστικώς. Άλλοι δε, ότι εψάρευεν ο Παλαμήδης, και αυτοί έρριψαν αυτόν εξαίφνης εις την θάλασσαν, και τον έπνιξαν. Άλλοι δε, ότι εφόνευσεν αυτόν ο Πάρις εις την μάχην. Αλλά η κοινή γνώμη βεβαιοί τον δια της κρίσεως θάνατον αυτού, τα δε άλλα έπλασαν ίσως τινές φίλοι του Οδυσσέως. Και δια τούτο λέγουσιν, ότι ωργίσθη ο Αχιλλεύς, και ουχί δια την Βρισηίδα, κατά το πλάσμα του Ομήρου…» (Ωγυγίας Μέρος ΣΤ’,Βιβλ. Γ’ κεφ. Β’) .

ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΥΓΑ ΣΤΗΝ Ι.ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ...



Αίγυπτος: "Κάρφωσαν" σταυρό στο στόμα Χριστιανής

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΟΛΥΜΠΟ ...




ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Στο σχολείο μάθαμε ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας θεωρούσαν, ως μέρος οπού κατοικούσαν οι 12 θεοί το γνωστό όρος Όλυμπος που βρίσκεται στα όρια μεταξύ Θεσσαλίας και Μακεδονίας . Μέσα σε κάποια κείμενα όμως υπάρχουν αναφορές για έναν άλλο " Όλυμπο". Έναν Όλυμπο που δεν έχει καμία σχέση με το ομώνυμο βουνό της βορείου Ελλάδος. Δυστυχώς η αρχαία ελληνική γραμματεία δεν υπάρχει παρά μόνο το 3 με 5 τοις εκατό . Μέσα από αυτό το μικρό ποσοστό προσπαθούμε να καταλάβουμε την αρχαία ελληνική κοσμοθέαση, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονταν οι αρχαίοι πρόγονοί μας...

-Συνιστούμε να γίνει προσεκτική ανάγνωση των αποσπασμάτων-


ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ - ΠΕΡΙ ΤΟΥ "ΕΙ " ΤΟΥ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ (παράγραφος 13)

αρχαίο κείμενο:

"...άμα δέ πως επιστήσας και διαλιπών "οίον" είπον "ω Έύστροφε , πεπόνθαμεν , ολίγου παρελθόντες τον Όμηρον ως ουχί πρώτον εις πέντε νείμαντα μερίδας τον κόσμον , ος τας
 μεν εν μέσω τρεις αποδέδωκε τοις τρισί θεοις , δύο δέ τας άκρας όλυμπον και γην , ων η 
μεν έστι των κάτω πέρας ο δέ των άνω , κοινάς και ανεμήτους αφήκεν... "
απόδοση στη νεοελληνική:

...αφού σταμάτησα κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα, είπα " Τι πάθαμε Εύστροφε και παραλίγο να ξεχάσουμε τον Όμηρο λες και δεν ήταν ο πρώτος που μοίρασε σε πέντε μέρη τον κόσμο. Αυτός πράγματι απέδωσε τα τρία ενδιάμεσα μέρη στους τρεις θεούς , ενώ τα δύο ακραία , τον Όλυμπο και την γη , που ο ένας είναι το ανώτερο όριο και η 
άλλη το κατώτατο , τα άφησε κοινά και αμοίραστα...



ΠΑΡΜΕΝΙΔΗΣ Ο ΕΛΕΑΤΗΣ- ΠΕΡΙ ΦΥΣΙΟΣ (παράγραφος 11)

αρχαίο κείμενο:

"..πως γαία και ήλιος η δέ σελήνη
αιθήρ τε ξυνός γάλα τ' ουράνιον και όλυμπος
έσχατος ηδ'άστρων θερμόν μένος ωρμήθησαν
γίγνεσθαι... "

απόδοση στη νεοελληνική:

...πως η γη και η σελήνη
ο αιθέρας ο κοινός , ο ουράνιος γαλαξίας και ο Όλυμπος 
ο έσχατος , και των άστρων το θερμό μένος ,ώρμησαν προς την γέννηση...



ΟΜΗΡΟΣ- ΙΛΙΑΔΑ (Ραψωδία Ο στχ.187-193)

αρχαίο κείμενο:

"...τρείς γαρ τ' εκ Κρόνου ειμέν αδελφεοί, ους τέκετο Ρέα,
Ζευς και εγώ , τρίτατος δ' Α'ί'δης , ενέροισιν ανάσσων.
τριχθά δέ πάντα δέδασται, έκαστος δ' έμμορε τιμής
ήτοι εγών έλαχον πολιήν άλα ναιέμεν αιεί
παλλομένων, Α'ί'δης δ' έλαχε ζόφον ηερόεντα,
Ζευς δ΄έλαχ' ουρανόν ευρύν εν αιθέρι και νεφέλησι
γαία δ΄έτι ξυνή πάντων και μακρός Όλυμπος
. "


απόδοση στη νεοελληνική:

...τρεις από τον Κρόνο είμαστε αδελφοί ΄που έτεκεν η Ρέα, 
ο Ζευς , εγώ και τρίτος ο Άδης που στους νεκρούς βασιλεύει.
Και στα τρία τα πάντα εδόθησαν , έκαστος δέ έλαβε μερίδιο τιμής.
Εγώ έλαχον την θάλασσαν να κατοικώ πάντα, ο Άδης έλαχε το σκοτεινόν έρεβος
και ο Ζευς έλαχε τον ευρύ ουρανό με τον αιθέρα και τα σύννεφα
Η δέ γη έμεινε κοινή πάντων , και ο μακρινός Όλυμπος.



ΟΜΗΡΟΣ- ΟΔΥΣΣΕΙΑ (Ραψωδία ζ στχ. 41-47)

αρχαίο κείμενο:

"...Η μεν αρ' ως ειπούσ' απέβη γλαυκώπις Αθήνη
Ουλυμπόνδ', όθι φασί θεών έδος ασφαλές αιεί
έμμεναι , ουτ' ανέμοισι τινάσσεται ούτε ποτ' όμβρω
δεύεται ούτε χιών επιπίλναται, αλλά μαλ' αίθρη
πέπταται ανέφελος , λευκή δ' επιδέδρομεν αίγλη,
τω ένι τέρπονται μάκαρες θεοί ήματα πάντα.
Ένθ' απέβη γλαυκώπις, επεί διεπεφράδε κούρη
. "

απόδοση στη νεοελληνική:

...Η μεν έτσι ως είπε απέβει η γλαυκώπης Αθηνά
προς Όλυμπο , που λένε ότι είναι πάντα ασφαλής έδρα 
ούτε από τους ανέμους τινάσσεται, ούτε ποτέ από βροχή
ποτίζεται, ούτε χιόνι πλησιάζει, αλλά μάλον αίθρια 
μένει και ανέφελη και λευκή επικρατεί αίγλη,
εκεί τέρπονται οι μακάριοι θεοί πάντα.
Εκεί απέβει η γλαυκώπις, αφου τα είπε στην κόρη.

(παράξενο χωρίο αφού όλοι γνωρίζουμε πως στον Όλυμπο λυσσομανούν οι άνεμοι, 
αλλά και τους περισσότερους μήνες έχει χιόνια, πόσο δέ μάλλον και βροχές...) 


Ἀνοικτὴ ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Ν. Μιχαλολιάκο.




Καλημέρα ή Καλησπέρα κύριε Μιχαλολιάκο.

Θα απευθυνθώ στο πρώτο Ενικό, επειδή έτσι αρμόζει στην Ελληνική γλώσσα.
Ο σεβασμός δεν κερδίζεται με τους πληθυντικούς αλλά με τις πράξεις, όμως στον Ενικό εξυπακούεται.
Σαν ψηφοφόρος σου στις 2 τελευταίες εκλογές του 2012, (κι αν το ξανακάνω να μου κοπεί το χέρι από την ρίζα) ΕΧΩ νομίζω το δικαίωμα να εκφέρω γνώμη για κάποια στραβά που συμβαίνουν στο κόμμα ή σύνδεσμο ή όπως θέλεις πες το.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

NIGEL FARAGE Τους ξεσκισε...!


ειδικως τον πορδοΓαλλο μπαροζο...


NIGEL FARAGE!




Read more: http://neoellhn.blogspot.com/2012/09/nigel-farage.html#ixzz27bm48cti

ΕΝΑΣ “ΑΓΙΟΣ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ, ΣΤΗ... ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ


Το άρθρο είναι εξιστόρηση πραγματικών γεγονότων και όχι φανταστικό διήγημα. ..


ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ,
ΣΤΗ... ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ


Άγιος Σάββας:
Ο θαυματουργός Ρωμιο-καππαδόκης
και το νοσοκομείο - μοναστήρι


     Ήταν την περασμένη εβδομάδα, που αναγκάστηκα να επισκεφτώ το ρωμαίικο νοσοκομείο τού Αγίου Σάββα, που βρίσκεται στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, δίπλα απ΄ την ΓΑΔΑ. Η μητέρα μου βλέπετε μπήκε μέσα για εξετάσεις.






Η είσοδος τού νοσοκομείου - μοναστηριού,
«Ο Άγιος Σάββας».
 

     Έτσι, πρωί - πρωί, μετά  από περιπλάνηση στην κίνηση τής  πρωτεύουσας,  βρέθηκα  μέσα  σε  μία άθλια αίθουσα με τέσσερα κρεβάτια το ένα κολλητά σχεδόν στο άλλο. Οι τοίχοι ετοιμόρροποι, μουχλιασμένοι, τα δάπεδα βρώμικα, πρόσωπα θλιμένα, ταλαιπωρημένα, δυστυχισμένα απ΄ τις φαρμακοθεραπείες ... και τις αρρώστειες.

 
Στην εξωτερική είσοδο 
τού νοσοκομείου
καραδοκεί ο άγιος Σάββας,
που υποδέχεται
με βλοσυρό βλέμμα
τους επισκέπτες
και τους αρρώστους του.

     Οι εικόνες των άσχημων αγίων κακοποιών τής Ορθοδοξίας βρίσκονταν κρεμασμένες σε κάθε σημείο τού νοσοκομείου. Ο ρωμιός άγιος τής Ορθοδοξίας, Σάββας, πρώτος και καμαρωτός στην είσοδο τού νοσοκομείου με υποδέχθηκε με αγριωπό βλέμμα μέσα απ΄ την αγιογραφία του.





Στην αίθουσα υποδοχής
δεσπόζει
ο γνωστός αρχηγός,
Τζεσουά.
 

     Σύμφωνα με την εκκλησιαστική ιστοριογραφία ο άγιος Σάββας υπήρξε Καππαδόκης στην καταγωγή. Από μικρός αποσύρθηκε απ΄ τα εγκόσμια και έμπλεξε στα γρανάζια τής θρησκείας, αφού έγινε μοναχός. Κάπου στην έρημο της Ιουδαίας (όπως και πολλοί άλλοι άγιοι) λέγεται, ότι βρήκε το Χριστό. Απείχε από κάθε είδους απόλαυση, αφιερώθηκε στη νηστεία, την προσευχή, την αυτοτιμωρία τού σώματός του και σε κάθε είδους κακουχία.

Ολλανδοι ανθελληνες χρηματοδοτουν τουρκικη προπαγανδα



Η Ελληνική θυγατρική της Ολλανδικής εταιρίας FrieslandCampina (ετήσιος τζίρος 10 δισεκατομμύρια Ευρώ) δεν αρκείται στο να ταΐζει τα παιδιά μας με εισαγόμενο γάλα ΝΟΥΝΟΥ kid (λες και δεν έχουμε Ελληνικό γάλα να τα ταΐσουμε) συνεχίζει να «ταίζει» με διαφημιστικά κονδύλια και τον «Σουλειμάν» πιθανόν για να κρατηθεί «μεγαλοπρεπής»!
Όταν εδώ και δύο βδομάδες έχει ξεσπάσει σάλος για την τουρκική τηλεοπτική σειρά «Σουλειμάν» που «μεταμορφώνει» ένα ψυχρό δολοφόνο σε άκακο αγγελούδι παραμορφώνοντας κάθε έννοια ιστορικής αλήθειας για τις ανάγκες της «γνωριμίας» του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού με το «οθωμανικό μεγαλείο», (βλπ. σχετικό άρθρο «Σύγχρονα γιουσουφάκια και Σουλειμάν ο μεγαλοπρεπής»), όταν πολύ σοβαροί διαφημιζόμενοι όπως οι εφημερίδες «Δημοκρατία» και «Real News» αρνήθηκαν προκαταβολικά κάθε διαφημιστική παρουσία στην σειρά αυτή, όταν οι πολυεθνικέςLOREALNestleVodafone, η ελληνική αλυσίδα καταστημάτων «Βερόπουλος» κ.α. γνωστοποιούν πως δεν προγραμματίζουν πλέον καμιά απολύτως διαφημιστική παρουσία στην τηλεοπτική σειρά «Σουλειμάν», η εταιρία FrieslandCampina (Διάφορα γάλατα ΝΟΥΝΟΥ, Τυριά GoudaEdam,MilnerFina κ.α.) συνεχίζει ακάθεκτη να τροφοδοτεί, όχι με γάλα ή τυρί, αλλά με διαφήμιση την τηλεοπτική σειρά «Σουλειμάν».
Για να μην παρεξηγηθούμε, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Ασφαλώς και είναι δικαίωμα της FrieslandCampina να διαφημίζεται όπου επιθυμεί, όπου τραβάει η καρδιά της. Ασφαλώς και είναι δικαίωμα της να αγνοεί τις εκκλήσεις ή τις διαμαρτυρίες που λαμβάνει στα τηλέφωνα 210 616 6400 ή 800-11-668-668.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Όταν η οργή του λαού ξεχειλίσει δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε. Όλοι σας!



Στυγνός εκβιασμός για πληρωμή «λύτρων σωτηρίας»!


Μετά από δυόμιση σχεδόν χρόνια κατάλαβαν ότι η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς ομηρίας. Η χώρα παρέδωσε την εθνική κυριαρχία, άλλαξε τρεις πρωθυπουργούς, χωρίς να λογαριάσουμε τον «κουρασμένο» που την έκανε νωρίς για να ξεκουραστεί, ενώ ο άλλος σχεδιάζει να μεταναστεύσει για να διδάξει στην Αμερική, οι επόμενοι δύο (Παπαδήμος - Πικραμένος) ήταν διορισμένοι – εκτελεστικά όργανα και ο τωρινός δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει με μια κυβέρνηση υπό κατάρρευση. 
Κατέλυσαν το σύνταγμα, μείωσαν μισθούς, συντάξεις, διέλυσαν το σύστημα υγείας, την παιδεία, επέβαλλαν εξοντωτικούς φόρους, έκτακτες εισφορές, κατήργησαν τα εργασιακά δικαιώματα και...
οδήγησαν στην εξαθλίωση έναν ολόκληρο λαό.
Οι αυτόκλητες «σωτήρες» ήταν αυτοί που εφαρμόζοντας τις πολιτικές του ΔΝΤ με τα μνημόνια θα «έσωσαν» τη χώρα, θα ξανάβγαζαν τη χώρα στις αγορές, θα αποκαθιστούσαν μισθούς και συντάξεις και θα οργάνωναν σωστά το κράτος. 
Αντί αυτών βλέπουμε μια γενική κατάρρευση που δεν έχει σταματημό. Ξαναμειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις, κάνουν επιπλέον περικοπές στα επιδόματα, ξαναβάζουν φόρους απειλούν με απολύσεις και περικόπτουν τις δαπάνες στην υγεία, την παιδεία και την άμυνα καταφέρνοντας να διαλύσουν ολοκληρωτικά το κράτος. 
Έφεραν σε απόγνωση ένα λαό, συνεχίζουν να τον απομυζούν και χρησιμοποιώντας το ίδιο σάπιο σύστημα «ετοιμάζουν» τον επόμενο πρωθυπουργό να ακολουθήσει τα χνάρια τους. 
 Όλα αυτά δεν τα έκανε η τρόϊκα, αλλά αυτοί που την επέτρεψαν να τα κάνει. Δεν είμαστε όμηροι του Τόμσεν, δεν έπιασαν όμηρο το λαό οι τροϊκανοί αλλά κάποιοι σύγχρονοι εφιάλτες μας παράδωσαν αμαχητί και τώρα συναινούν με τους στυγνούς εκβιαστές για να μας επιβάλλουν την πληρωμή «λύτρων σωτηρίας» και δεσμεύονται με τη «ρήτρα αστοχίας» για μελλοντική αυτόματη μείωση μισθών, συντάξεων και απολύσεων.
Αυτό δεν είναι παράδοση αλλά πρόκειται για καθαρή προδοσία. 
Όταν η οργή του λαού ξεχειλίσει δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε. Όλοι σας! 

Σαμαρα σε ψηφισαν οι ηλιθιοι και πουλημενοι για να..


Ο Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων!
Κάναμε Προεκλογικά μια “Συμφωνία Εμπιστοσύνης” !
Και μαζί (δεν) θα την Τηρήσουμε !
Φυσικά (κι όχι), Πρωθυπουργέ μας !

Σε ψηφίσαμε, για να μας κόψεις μισθούς, συντάξεις, επιδόματα!
Σε ψηφίσαμε, για να κάνεις αποτιμήσεις, κοινωνικής ευαισθησίας και να χαρίζεις Τράπεζες!
Σε ψηφίσαμε, για να μην είναι οριζόντια τα μέτρα σε ευαίσθητες οικονομικές ομάδες όπως η Siemens!
Σε ψηφίσαμε, για να σώσεις το πετρέλαιο από την Τρίτη Ηλικία, τόπο στα νιάτα, ευθανασία…!
Σε ψηφίσαμε, γιατί πέτυχες το PSI, τι αξία έχουν τα Νοσοκομεία, τα Φάρμακα, οι Συντάξεις και τα Πανεπιστήμια μπροστά στις Τράπεζες;
Σε ψηφίσαμε, για να κάνεις αυξήσεις στα διόδια, στα ΜΜΜ, στην ΔΕΗ!
Σε ψηφίσαμε, για να δουλεύω ενοικιαζόμενος εργάτης και να μην επιβαρύνω το αφεντικό όταν με απολύει!
Σε ψηφίσαμε, για να ημι-απασχολούμαι ωστε να μην κουράζομαι μεν, αλλά να μην με λέει και τεμπέλη ο Πάγκαλος δε!
Σε ψηφίσαμε, για να έχουν όλοι οι άνθρωποι της γης Ελληνική Ιθαγένεια, θα κατακτήσουμε τον κόσμο χωρίς Οπλα! Ας αρχίσουμε από τους Κινέζους!
Σε ψηφίσαμε, για να ζήσουν τα παιδιά μου, υπο την προστασία κάποιου Μνημονίου!
Σε ψηφίσαμε, για να μην έχουμε πόλεμο, δώσε ειρηνικά τα λιμάνια και την ΑΟΖ στην Τουρκία!
Σε ψηφίσαμε, για να μην με πετάξουν από την ζωή πριν τα 65, απαιτώ σύνταξη στα 80+!
Σε ψηφίσαμε, για να διαλύσεις τις Ενοπλες δυνάμεις, που τόσα χρόνια δίναμε τα λεφτά μας να τις δημιουργήσουμε, επιτέλους Ειρήνη!
Σε ψηφίσαμε, για την Πράσινη ΔΕΗ, θέλω το Αιολικό κι ας είν΄το πιο ακριβό!