Guitar -->

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

ΔΑΝΑΗ - Περσευς



Ο Ακρίσιος, ο βασιλιάς του Άργους, έλαβε χρησμό που έλεγε ότι θα τον σκότωνε ο γιος που θα γεννούσε η κόρη του η Δανάη. Γι᾽ αυτό έκλεισε την (ανύπαντρη) κόρη του σ᾽ έναν υπόγειο χάλκινο θάλαμο. Ο Δίας μεταμορφώθηκε σε χρυσή βροχή και ενώθηκε με τη Δανάη. Από την ένωση αυτήν γεννήθηκε ο Περσευς. Ο Ακρίσιος, για να αποτρέψει την εκπλήρωση του χρησμού, έβαλε μάνα και γιο σε μια λάρνακα (κασέλα) και τους έριξε στη θάλασσα. Τελικά σώθηκαν στην Σέριφο.
Στο απόσπασμα που ακολουθεί -το μόνο που σώζεται από το ποίημα- περιγράφεται η στιγμή που η Δανάη, μέσα στο αγριεμένο πέλαγος, παίρνει στην αγκαλιά της τον μικρό Περσέα που κοιμάται και του μιλάει τρυφερά.
Δεν γνωρίζουμε από ποιο ποίημα προέρχεται το απόσπασμα. Ενδέχεται να ήταν, όπως έχει υποστηριχθεί, διθύραμβος, θρήνος ή επινίκια ωδή. Η σύνθεση αυτή πιθανώς είχε τη συνήθη για τη χορική ποίηση τριαδική δομή (στροφή - αντιστροφή -επωδός). Εικάζεται ότι ίσως έχουμε το τέλος μιας αντιστροφής (στ. 1 -7), την επωδό (στ. 8-20) και την αρχή της επόμενης στροφής (στ. 21-7).


Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

"Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο"


"Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο": Ο ασφαλέστερος τρόπος για να μετατρέψεις το λίκνο του ανθρωπισμού, σε άνδρο της Κου Κλουξ Κλαν.

Μην τρέφετε αυταπάτες. Ο Έλληνας δεν ήταν ποτέ ρατσιστής. Ακόμα και το “Πας μη Έλλην, Βάρβαρος” δεν αναφερόταν σε φυλετική, αλλά πολιτισμική διάκριση. Πως μπορούσε ο Έλληνας που είχε θεσμοθετήσει το διαζύγιο πριν από 3000 χρόνια, να ανεχθεί κτήνη που θεωρούσαν γυναίκες και παιδιά ως αντικείμενα; Την ίδια στιγμή οι Έλληνες απέδιδαν τιμές σε “αλλόφυλους” όπως οι Αφρικανοί, που μάλιστα λόγω του γεωκεντρικού τους πολιτισμού τους θεωρούσαν “πεφωτισμένους”.
Όλα αυτά πάνε περίπατο με αυτόν τον νόμο – έκτρωμα. Ο Έλληνας θα μετατραπεί τάχιστα σε ένα φοβικό υποκείμενο που θα μισεί συλλήβδην τους μετανάστες, ακριβώς επειδή η εξουσία θα τους μετατρέψει σε “ιερές αγελάδες”.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ..ΑΜΕΣΩΣ!!


Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ!

Στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας:
ΔΡΑΧΜΗ.
Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία και παραδείγματα.
Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.
  • Ποιος είπε ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να υπάρχει για πάντα?
  • Ποιος είπε ότι το ίδιο το ευρώ δεν έχει ημερομηνία λήξης?
  • Ποιος είπε ότι το εφεύρημα του ευρώ δεν επιτέλεσε ήδη το καθήκον του και είναι η ώρα σιγά-σιγά να αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας?
  • Ποιος είπε ότι μπήκαμε στο ευρώ για να μείνουμε κιόλας?
  • Ποιος είπε ότι δεν πέτυχε η είσοδός μας στο ευρώ?

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΔΕΝ "ΠΑΕΙ" ΑΛΛΟ



ΔΕΝ "ΠΑΕΙ" ΑΛΛΟ 

Ασφυξία!! Το ένστικτο της επιβίωσης δρα αυτοματοποιημένα και ανεξέλεγκτα! 
Το ίδιο και η Πατρίδα …ασφυκτιά μαζί με τον εξαθλιωμένο λαό της!! 
Η κοινωνία ως αλυσίδα και ως συνοχή αποκόπηκε βίαια! Οι νόμοι άνομοι , ο θεμελιώδης νόμος το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έγινε κωλόχαρτο στα χέρια των δοτών! 
Το χοιροστάσιο-ΒΟΥΛΗ ως ναός της απάτης και του ψέυδους καλά κρατεί. 
Η ΝΕΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ του χοιροστασίου των ανθρωπόμορφων τεράτων ψηφίζει κάθε μέρα την ίδρυση νέων αποτεφρωτήρων για την εξαέρωση του Ελληνικού λαού . 
Το ανθρώπινο δικαίωμα της ελευθερίας αποτελεί άγνωστη λέξη στην σημερινή θεσμική ΕΛΛΆΔΑ! ..ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ!! 
Θέλω την ζωή μου πίσω ..θέλω την χαμένη μου πατρίδα πίσω, θέλω την κλεμμένη αξιοπρέπεια μου πίσω!! Θέλω την οικογένειά μου να χαμογελάσει ξανά, θέλω το παιδί μου να ζήσει στο πατρικό μου και να συνεχίσει το μέλλον του εδώ ..στον τόπο που γεννήθηκε, …Δεν «ΠΑΕΙ» ΑΛΛΟ…. Ο «πολιτικός πολιτισμός» τους είναι το βούτυρο στο ψωμί τους αφού οι ΔΙΚΑΣΤΕΣ τους και τα ΟΡΓΑΝΑ του κράτους δεν είναι τίποτα περισσότερο από δοτούς Υπαλλήλους τους…. 
Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ «ΣΠΙΤΙΟΥ» ΜΟΥ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ!! ΤΗΝ ΔΙΝΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΝΑΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2013/05/blog-post_8686.html#ixzz2Sdf7Q64u

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Τοίχο-τοίχο μη σας πετύχω, λαμόγια!!!!




Στην εκπνοή του Απρίλη με το φρεσκοψηφισμένο πολυνομοσχέδιο και τις διατάξεις-νόμους-απειλές σαν την δαμόκλειο σπάθη πάνω από το κεφάλι μου αποφάσισα ΕΓΩ για μένα τα εξής μοναδικά καταπληκτικά ΔΙΚΑ μου βήματα, ενάντια σε όλους αυτούς που πο το 2009 προσπαθούν να με στείλουν στον άλλο κόσμο.


ΕΒΡΑΙΟΙ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ






Τα ανθελληνικά αισθήματα τα οποία τρέφουν οι εβραίοι για τον Ελληνισμό είναι πασίγνωστα και δεν επιδέχεται αυτός ο ισχυρισμός την ελάχιστη διάψευση. Για να μη θεωρηθεί όμως ότι ομιλούμε εξ' ονόματος των εβραίων, κρίνεται αναγκαίο να παρατεθούν οι αντιλήψεις των ιδίων σε σχέση με τον Ελληνισμό, όπως αυτές διατυπώνονται στα ιερά τους βιβλία, αρχής γενομένης από το Ταλμούδ:
«Κατηραμένος ας είναι εκείνος, όστις την του Έλληνος Σοφίαν διδάσκει τοις υϊοίς αυτού».
Επίσης στο έργο «Αποκάλυψις» αναφέρονται επί λέξειτα εξής... φιλελληνικά:
«Ένα από τα επτά κεφάλια του θηρίου είναι η Ελλάς».

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΑΙΟΥ



Ο Μάιος ονομάστηκε έτσι από τη ρωμαϊκή θεότητα Maja (Μάγια) η οποία δεν είναι άλλη από την Ελληνίδα θεά Μαία, μητέρα του Ερμή στον οποίον και αφιερώθη ο μήνας.
Σύμφωνα με τον τρόπο διαίρεσης του χρόνου των Αρχαίων Ελλήνων, ο Μάιος αντιστοιχούσε σε μέρος του Μουνιχιώνα και του Θαργηλιώνα.
Οι Έλληνες, ως φλογεροί φυσιολάτρες, εόρταζαν το άνοιγμα των ανθεων και την αφιξιν της άνοιξεως. Aπό τα αρχαιότερα χρόνια του πολιτισμού τους, μαζί με τις Oρφικές διδασκαλίες, το ρόδον έγινε σύμβολο και υμνήθη. 
Ο Aνακρέων ύμνησε έτσι το άνθος αυτό του Mαιου:
«Pόδον, άνθος των ερώτων αναμίξωμεν τω Bάκχω ρόδον, ωραίον άνθος ενθέντες τοις κροτάφοις ευθυμήσωμεν εν τούτοις».