Guitar -->

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Je suis Charlie

Στρατιωτικοί κήδεψαν τον σκύλο τους με στρατιωτικές τιμές όπως του άξιζε!

27.09.2014 | 13:04
Image
«Ο πολιτισμός και το μεγαλείο ενός λαού φαίνεται από τη συμπεριφορά του στα ζώα»
                                                                 Μαχάτμα Γκάντι.

Κάποιοι στρατιωτικοί μας απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι στην συντριπτική του πλειοψηφία το προσωπικό των ΕΔ έχει ποιότητα ,ψυχή και πάνω απ΄ όλα μεγαλείο. Το απέδειξαν σε μια κηδεία. Σε μια κηδεία σκύλου τον οποίο αποχαιρέτησαν με στρατιωτικές τιμές!

Επιλέξαμε να το κάνουμε πρώτο θέμα αγνοωντας την πολιτική επικαιρότητα. Γιατί δεν χάνουμε ευκαιρία εμείς οι δημοσιογράφοι να υπερπροβάλουμε τις θλιβερές εξαιρέσεις κάποιων που και στις ΕΔ κακοποιούν ζώα. Αυτοί είναι οι λίγοι. Οι πολλοί είναι όσοι θα διαβάσετε παρακάτω.




Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Κοιμητήριο Στρατιωτικών Σκύλων του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, η ταφή του Στρατιωτικού Σκύλου Έρευνας Διάσωσης
Charlie (ΑΜ: S-0391), ο οποίος απεβίωσε από παθολογικά αίτια.

Κατά τη διάρκεια της ταφής, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του συνόλου του προσωπικού της Μονάδας, αναγνώσθηκε το βιογραφικό του συγκεκριμένου Στρατιωτικού Σκύλου, όπως παρακάτω:

O Στρατιωτικός Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Charlie (ΑΜ: S-0391) ήταν Γερμανικός Ποιμενικός (εργασιακός). Γεννήθηκε στις 08 Μαϊου 2008 και απεβίωσε στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 σε ηλικία 6,5 ετών. Ήταν ένας από τους δυο πρώτους Γερμανικούς Ποιμενικούς σκύλους Έρευνας Διάσωσης του Μηχανικού και γενικότερα του Ελληνικού Στρατού.
Η προμήθεια του έγινε από τo εξωτερικό και τοποθετήθηκε στο Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών του 747 ΕΤΜΧ, τον Οκτ 2009. Από την πρώτη του μέρα στην Μονάδα συνοδός του ορίσθηκε η ΕΠΟΠ Δνεας (ΜΧ) Κ.Σ.
Εκπαιδεύτηκε στην βασική υπακοή και στην διέλευση εμποδίων από εκπαιδευτή του Μηχανικού. Η συνοδός του κυρίως αλλά και γενικότερα οι υπόλοιποι συνοδοί σκύλων Έρευνας Διάσωσης μεριμνούσαν για την φροντίδα του και την συντήρηση της εκπαίδευσης του.
Συμμετείχε πάντα στις ομάδες επιφυλακής Έρευνας – Διάσωσης της Μονάδος στο πλαίσιο του Σχεδίου Ξενοκράτης, είχε λάβει μέρος σε όλες τις ασκήσεις – επιδείξεις, συντηρώντας πάντα το επιχειρησιακό του επίπεδο υψηλό, ως Στρατιωτικός Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.