Του Μ. Καλόπουλου
«Τότε ένας πολύ ηλικιωμένος (Αιγύπτιος) ιερέας είπε "ΣόλωναΣόλωνα εσείς οι Έλληνες είστε αιωνίως παιδιάΔεν υπάρχει γέρος Έλληνας". Ακούγοντας αυτά(ο Σόλων) ρώτησε ΠωςΤι εννοείς μ' αυτά που είπες; (ο Ιερέας συνέχισε) "Είστε όλοι σας νέοι στην ψυχή"... και η αιτία είναι η εξής... Στη χώρα σαςσαν φοβερή αρρώστια έρχεται κάθε τόσο (μια καταστροφή) και καταστρέφει όλα όσα έχετε αναπτύξει με γράμματα και όλα όσα χρειάζονται οι πόλειςκαι αφήνει ζωντανούς μόνο τους αγράμματους και ακαλλιέργητους από σαςώστε γίνεστε σαν νέοι από την αρχή χωρίς να γνωρίζετε όλα εκείνα που τον παλιό καιρό έγιναν... θυμάστε έναν κατακλυσμό αν και έγιναν πολλοί.
»Δεν ξέρετε επίσης ότι στη δική σας χώρα γεννήθηκε το ομορφότερο και ευγενέστερο ανθρώπινο γένοςαπ' το οποίο κατάγεσαι και συ... Η διάρκεια του πολιτισμού μας (λέει ο Αιγύπτιος ιερέας) όπως λένε τα ιερά μας βιβλίαείναι οκτώ χιλιάδες χρόνια...(!) (όμως) η θεά (Αθηνά) ανέθρεψε και εκπαίδευσε (πρώτα) τον δικό σας και μετά τον δικό μας τόποαρχίζοντας από σας χίλια χρόνια πιο πριν...» Πλάτων Τίμαιος 22-23


Αυτός ήταν λοιπόν ο λόγος, που ο Έλληνας αποφάσισε να ξεφύγει οριστικά απ' τον υποχρεωτικό παλιμπαιδισμό που του επέβαλλαν οι αλλεπάλληλες φυσικές καταστροφές. Αποφάσισε να διάσωση όλη αυτή την ιστορική του κληρονομιά, που σαν γλυκόηχο μεσογειακό τραγούδι αντηχούσε μέσα στις χιλιετίες! Δυστυχώς κι αυτή τη φορά πολύ λίγα πράγματα κατάφερε, αφού όχι μια φυσική αυτή τη φορά καταστροφή, αλλά μια προσχεδιασμένη απίστευτα κακόψυχη βαρβαρότητα, έριξε με επιτυχία το "πάριον βέλος" στην αχίλλειο πτέρνα του Ελληνισμού!
Μέσα στο πνευματικό θησαυροφυλάκιο της αλεξανδρινής βιβλιοθήκης, υπήρχαν πάσης φύσεως γραπτά μνημεία, που φώτιζαν τις απώτατες αχνές μυθολογημένες μνήμες ολόκληρης της μεσογειακής ιστορίας, που όπως λέει ο προαναφερθείς ιερέας της Αιγύπτου, πρέπει να έφταναν πολύ μακριά πίσω στο παρελθόν! Στην βιβλιοθήκη αυτή, πρέπει να υπήρχαν όλα τα γενεαλογικά αρχεία, και οι περιπέτειες των προπατόρων και γεννητόρων της ελληνοκρατούμενης Μεσογείου!
Για κάθε μυθολογημένη ελληνική ιστορία, υπήρχαν άφθονες τοπικές μικροπαραλλαγές. Οι τοπικές αυτές διαφοροποιήσεις, που θα μας ξεναγούσαν με ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες στις πιο απίθανες παραλλαγές της ιστορίας μας, αν και καλοφυλαγμένες για εκατονταετίες (270π.Χ.- 391μ.Χ,) δεν έφτασαν δυστυχώς ποτέ στα χέρια μας!
Αποτέλεσμα της σφοδρής αυτής σύγκρουσης μας, με την σιδερένια αγάπη του νεο-ιουδαισμού, ήταν η ιστορική μας αφασία, που μας ανάγκασε σαν τραυματισμένους αμνήμονες, να παπαγαλίζουμε τον Αδάμ και την Εύα, τον Νώε και τον Σήμ, τον Αβραάμ και τον Δαβίδ, σαν την δική μας πραγματική παν-μεσογειακή ιστορία!
Θα αναφέρω ένα μικρό παράδειγμα, που δείχνει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε προκείμενου με τα λιγοστά στοιχεία που απέμειναν, να ορίσουμε γεγονότα παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως π.χ. την ιστορική γέννηση της ολυμπιακής ιδέας.
Όλοι γνωρίζουν ως έναρξη της πρώτης Ολυμπιάδας το έτος 776 π.Χ. στην Ολυμπία. Λίγοι γνωρίζουν όμως, ότι αυτή ήταν η 28η Ολυμπιάδα! Το ιδιαίτερο δε συμβάν που έθεσε την ολυμπιάδα αυτή στην αφετηρία της ολυμπιακής ιδέας, ήταν το γεγονός ότι απλώς από τους αγώνες αυτούς και εντεύθεν, οι Έλληνες κατέγραφαν επιμελώς τα ονόματα των ολυμπιονικών! Αυτό θεωρήθηκε τόσο σημαντικό, ώστε κατά την αρχαιότητα έγινε αφετηρία χρονολογήσεων...!
Η έναρξη λοιπόν της Ολυμπιακής ιδέας, φαίνεται πως ξεκίνησε πολλά χρόνια νωρίτερα στην εποχή του Λυκούργου. Αυτό δε, προκύπτει από έναν χάλκινο εγχάρακτο δίσκο«τον Ιφίτου δίσκον»[1] όπως τον ονομάζει ο Παυσανίας (Ηλιακά 5.20.1) τον οποίο είδε ο ίδιος στην αρχαία Ολυμπία.
 Με βάση δε τα βασιλικά ονόματα (Ιφίτου και Λυκούργου) επί του δίσκου, και των υπόλοιπων ιστορικών αναφορών περί ιερής ειρήνης: «ιερής εκεχειρίας» μεταξύ τους, φαίνεται πως ο ολυμπιακός αυτός δίσκος, όριζε με σχετική ακρίβεια την αληθινή εναρκτήρια χρονολογία, μεταθέτοντας την έναρξη των Ιέρων ολυμπιακών αγόνων, στον χώρο της Ολυμπίας κατά 118 χρόνια ενωρίτερα!
Φαίνεται λοιπόν πως η πραγματική εναρκτήρια χρονολογία των ολυμπιακών αγώνων στην Ολυμπία, βρίσκετε αν στην γνωστή μας χρονολογία 776 π.Χ. προσθέσουμε 108 χρόνια, δηλαδή 27 ακόμα ολυμπιάδες, για τις οποίες δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα, αφού δεν ετηρήθησαν γι' αυτές γραπτά αρχεία, ή λόγω "σωτηριακών" εμπρησμών, δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια μας άλλες γραπτές αναφορές! Μόνο έτσι φτάνουμε στην έναρξη των ιερών αγώνων της ειρήνης, δηλαδή της αρχικής Ολυμπιάδος, στο έτους 884π.Χ.!!! [2]
Βέβαια όλα αυτά τα πολύ εντυπωσιακά και άκρως ενδιαφέροντα, χρίζουν πράγματι περαιτέρω έρευνας και τεκμηρίωσης! Αλώστε η ολυμπιακή ιστορία, ξεπερνά κατά πολύ ακόμα ενωρίτερα κι απ' τους χρόνους του Τρωικού πολέμου, αφού ο Πολυδεύκης ένας εκ των Διοσκούρων που συμμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία, ήταν Ολυμπιονίκης πυγμάχος: «ο πυκτεύων Πολυδεύκης» Παυσανίας «Ηλιακά».(5.8.4)
Το εντυπωσιακότερο μάλιστα όλων είναι, όπως μας πληροφορούν άλλες πήγες, ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες προς τιμήν της «μητέρας των Θεών Γαίας», (ή Ρέας) χάνονται με διάφορες παραλλαγές στα βάθη καμπόσων χιλιετιών! Ο Παυσανίας ξανά στα Ηλιακά του, εξηγεί ότι πολύ πριν απ' αυτή την ανακήρυξη της Ολυμπίας σε ιερό χώρο αγώνων:«ο τόπος ήταν ήδη ιερός απ' την εποχή του χρυσού γένους[3]... έλεγαν μάλισταότι εδώ πάλεψε ο Δίας με τον ίδιο τον πατέρα του τον Κρόνο για την βασιλεία και τον νίκησε... (αυτή είναι μια άλλη εξαιρετικά εντυπωσιακή εκδοχή διάδοχης Κρόνου και Διός, για την οποία ελάχιστα γνωρίζουμε!) μεταξύ δε των άλλων αναφέρεται ότι και ο Απόλλωνας νίκησε στον δρόμο (αγώνα δρόμου) τον αδελφό του Ερμή και στην πυγμαχία τον Άρη»! Παυσανίας ηλιακα 7.6-10 
Φαντασθείτε το! Οι "θεοί" των Ελλήνων κατά την εκδοχή αυτή, ήταν θεο-βασιλείς και μάλιστα Ολυμπιονίκες!
Χάνονται λοιπόν οι ιστορίες των Ελλήνων, στους ατέλειωτους χρόνους του μύθου! Κάποτε λοιπόν, πολύ πριν χτίσουμε "Παρθενώνες", και ολόχρυσες βιβλιοθήκες, φαίνεται πως εμείς τα παιδία της Μεσογαίας... ξέραμε να τιμούμε την αξιοσέβαστη «Μάννα Γη»την «Γαία»... με τέτοιους ανεπανάληπτους θεσμούς ειρήνης!
Όλα αυτά όμως και αμέτρητα αλλά παγκόσμιου ενδιαφέροντος ιστοριο-μυθολογικά στοιχεία, που θα μπορούσαν να αναστήσουν το ένδοξο παρελθόν μας, χάθηκαν για πάντα στους βανδαλισμούς κάποιων θερμοκέφαλων "σωτήρων", που χωρίς ίσως να το ξέρουν, έγιναν το διαμελιστικό σπαθί στο χέρι του Αβραάμ, για τον διαμελισμό του έθνους των Ελλήνων, και η πυρπολιτική δάδα για τον ολοσχερή καυτηριασμό κάθε δυνατότητας επανένωσής τους.
 Η καταστροφή και ο εμπρησμός της μεγαλύτερης βιβλιοθήκης, ήταν όπως καταλαβαίνετε για την πανανθρώπινη ιστορία ένας ανεπανάληπτος, ένας ανατριχιαστικός αποκεφαλισμός, μνήμης, πολιτισμού και ιστορίας, στο όνομα της θρησκευτικής σκοπιμότητας!
Ο αβραμικός διαμελισμός, γνώριζε ακριβώς που έπρεπε να χτυπήσει!
Γνώριζε ότι την συνείδηση ενιαίας οντότητας ενός έθνους, περισσότερο από οτιδήποτε, την δημιουργεί η συνεκτική δύναμη της ιστορίας. 
Σήμερα μάλιστα με πολύ επιτυχία, επικαλείται την δική του ιστορική διαδρομή αγκαλιά με τους Έλληνες, για να τους κράτηση αιώνια προσκολλημένους στην δική του καταγεγραμμένη και προσεκτικά ωραιοποιημένη ιστορία! Το τι ακριβώς επιδιώκει, αν και ιστορικά απ' την απελπιστικά φθίνουσα ελληνικότητα είναι εντελώς ορατό, θα το συζητήσουμε εκτενέστερα στο επόμενο μας βιβλίο!
Μαζί λοιπόν με την βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας, χάθηκε η μνήμη ολόκληρης της Μεσογείου. Η αρχαιότερη και η πληρέστερη ιστορία της μαχόμενης νοημοσύνης. Πολύτιμες λεπτομέρειες απ' την εποχή των "θεών" και των μυθοκρατούμενων κοινωνιών, ως τις ημέρες των τεχνών, της αναλυτικής σκέψης και της ελεύθερης διανόησης, κάηκαν στην πυρά της ευσεβοφανούς βαρβαρότητας!
Ατέλειωτες εικόνες απ' την γέννηση και την ιστορία των τεχνών και όλων των επιστημών χάθηκαν! Ανεκτίμητες πληροφορίες για την καταγωγή των ιδεών, της γραφής και της προϊστορίας των κοινωνιών, εξαφανίστηκαν! Ανυπολόγιστης άξιας λεπτομέρειες, που θα φώτιζαν τις συμπαθείς προγονικές σιλουέτες στα βάθη των χιλιετηρίδων, και θα διέσωζαν τις πράξεις, τις σκέψεις, ακόμα και αυτά τα ιδια τα ονόματα τους... χάθηκαν για πάντα!
Ατέλειωτες αξιοθαύμαστες θρησκειο-λαογραφικές λεπτομέρειες του εκτεταμένου πρώτο-πελασγικού κόσμου, της προ και της πρωτο-κατακλυσμικής μεσογείου έγιναν σταχτή! Λαλίστατοι μύθοι πολλαπλών κατακλυσμών, Ωγύγου, Δευκαλίωνος, Σαμοθράκης, Ρόδου, Θριάσιου πεδίου και πολλών άλλων.[4] Ιστορίες πρώτο-πολιτισμών όπως της καταποντισμένης Αιγηίδος, της αρχέγονη Αθήνας, της μυθικής Ατλαντίδος, τηςΚρόνιας και της Μινωικής Αιγύπτου... ΧΑΘΗΚΑΝ οριστικά!
 Χάθηκαν τόμοι βιβλίων, για τον χαρούμενο μετα-κατακλυσμικό πολιτισμό των Κυκλάδων! Τα πολυτραγουδισμένα Ολυμπιο-Ορφικά του πρωτο-Θρακικού, πρωτο-Μινωικού, Κρητο-Κυπριακού, καθώς και πρώτο-Ιωνικού, πολιτισμού! Όλα αυτά ΧΑΘΗΚΑΝ από προσώπου γης!!! Χάθηκαν, οι ιστορίες της πρωτο-μεταναστευτικής περιόδου, η αληθινή προϊστορία της μεσογείου. Κάηκαν οι ατέλειωτες παραλλαγές των μύθων, που θα ήταν ικανές να ανασυνθέσουν λεπτομερώς και την πιο ασήμαντη τοπική ιστορία.
 Ολόκληρη σχεδόν η γραπτή φαντασμαγορική κοσμογονία των ελληνοκλασικών χρόνων ήταν εκεί, στην χριστιανο-κατεστραμμένη αλεξανδρινή βιβλιοθήκη! Και η πράξη τους αυτή θα έπρεπε να κρίνει οριστικά και την αληθινή όψη της καινοφανούς θρησκείας! Η καταστροφή όμως έχει έναν παντοδύναμο σύμμαχο, την λήθη!
Χάθηκαν λεπτομερέστατα σχέδια, ναών δημόσιων κτιρίων, λουτρών με θερμαινόμενα δάπεδα. Απίστευτοι σχεδιασμοί αγορών, πόλεων,[5] λιμένων, θεάτρων, στοών, ασκληπιείων!
Ολόκληρη η καλοφυλαγμένη σειρά σχεδιασμένων αριστουργημάτων, τεχνολογία, τεχνογνωσία απ' την εποχή του Αρχιμήδη μέχρι και των Αλεξανδρινών, που έφτασαν να ναυπηγούν γιγάντια πλοία[6] μυθικών διαστάσεων!
Χάθηκε συντριπτικός όγκος ιατρικών ανακαλύψεων! Ατέλειωτοι τόμοι φαρμακο-ιαματικών συνταγών. Πολύτιμες σημειώσεις για σωτήρια φυτά και φάρμακα, δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια της εκλιπαρούσας για ανακούφιση ανθρωπότητας. Ανάμεσα τους, όσο κι' αν φαίνεται παράξενο και η βασίλισσα των φαρμάκων ασπιρίνη, που έγινε απολύτως και δημοσίως παραδεκτό ότι είναι ιπποκρατική ανακάλυψη! Στα σχόλια του«περί ιτιάς»,[7] ο Γαληνός παραθέτοντας λεπτομέρειες της παρασκευής του γράφει:«φάρμακον εις πολλά χρήσιμονουδέν γαρ έστι πολυχρηστότερον» Γαληνός περι κρασεωσ φαρμακων - περι ιτεασ 11.892.2
Ο Γαληνός (2ος αι. μ.Χ.) συνέγραψε 500 περίπου εργασίες (!) απ' τις οποίες διεσώθησαν μόνο 150 εκ' των οποίων όχι λίγες θεωρούνται νόθες.
Εκεί χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ιπποκρατικής ιατρικής. Παράδειγμα της τεράστιας ιαματικής απήχησής της, είναι η «πολυθρύλλητος Ιπποκρατική Εξηκοντάβιβλος», τις θεραπευτικές συνταγές της οποίας σαν λόγους θεού επικαλούντο: «ο Ιπποκράτης Κώος ιατρόςπάππου δε και πατρός ιατρών και αυτών... μαθητής... (μεταξύ άλλων και του) Δημοκρίτου του Αυδηρίτου... αστέρας και φως της βιωφελεστάτης ιατρικής εγένετο... (βιβλία δε) έγραψε πολλά και διάσημος εγένετο... παρ' Ιπποκράτους δε βίβλοι πολλοί εγράφησαν... ως η πολυθρύλλητος και πολυθαύμαστος (ιπποκρατική) Εξηκοντάβιβλοςη πάσαν ιατρικής επιστήμης τε και σοφίας εμπεριέχουσα... ως θεού φωνάς δε αυτήν κατασπάζονται και ουκ ανθρώπου». Σουΐδας στη λέξη Ιπποκράτης.
Για την ιατρική των Ελλήνων, οι απώλειες υπήρξαν τεράστιες! Χάθηκαν πρωτόφαντες τεχνικές και περιγραφές επεμβάσεων, εργαλείων χειρουργικής, μαιευτικής, ακόμα και τεχνικές ορθοδοντικής!
Εκπληκτικό και απολύτως ενδεικτικό, της ανέλπιστης και πολυδιάστατης απώλειας των αρχαιοελληνικών ιαματικών τεχνών, είναι ένα εύρημα που πιστοποιεί π.χ. την ορθοδοντική πρόοδο του 5ου π.Χ.αι. που βρέθηκε σε κάτω γνάθο σκελετού απ' τα Άβδηρα! Στην οδοντοστοιχία της γνάθου[8] αυτής, ύπαρχε ακόμα με χρυσό νήμα από τον έναν μέχρι τον άλλον κυνόδοντα, άριστη ορθοδοντική επέμβαση, ακριβώς όπως την συνιστούσε ο Ιπποκράτης: «αν δε διεστραμμένοι είναι οι οδόντες... ζεύξατε τους οδόντας προς αλλήλους με χρυσίον» περι αρθρων 32.5
«Η ακρίβεια της τεχνικής αφήνει έκθαμβους τους σύγχρονους ορθοδοντικούς! Η τεχνική δε των κόμβων υπονοεί βαθύτατες γνώσεις και κατοχή λεπτότατων εργαλείων»! ιστορικη ανασκοπηση της ορθοδοντικης
Τα «περί... παντός» συγγράμματα των Ελλήνων, αφήνου άφωνους τους σύγχρονους μελετητές, δίνοντας μια μικρή μόνο εικόνα απ' τους αμύθητους θησαυρούς γνώσεων των Ελλήνων! 
Για την μικρής μόνο αίσθηση του πράγματος... παραθέτω ελάχιστους ενδεικτικούς τίτλου από βιβλία που άλλα σώθηκαν ολόκληρα, άλλα αποσπασματικά και άλλα γνωρίζουμε μόνο από τίτλους που διεσώθησαν. Βιβλία των παντοειδών ιαματικών γνώσεων και επιστημών που κάηκαν κυριολεκτικά εν την γενέσει τους!  
 ΠΕΡΙ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΩΓΗΣ - ΠΕΡΙ ΑΡΕΤΗΣ - ΠΕΡΙ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΔΕΙΣΙ-ΔΑΙΜΟΝΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΤΥΧΗΣ - ΠΕΡΙ ΑΟΡΓΗΣΙΑΣ (πραότητας) ΠΕΡΙ ΑΔΟΛΕΣΧΙΑΣ (φλυαρίας) - ΠΕΡΙ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΟΣΥΝΗΣ - ΠΕΡΙ ΓΟΝΗΣ - ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΙΣ ΤΑ ΕΓΓΟΝΑ ΦΟΛΟΣΤΟΡΓΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙ ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ - ΠΕΡΙ ΙΕΡΗΣ ΝΟΣΟΥ- ΠΕΡΙ ΦΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩ-ΠΟΥ - ΠΕΡΙ ΑΝΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΠΕΡΙ ΟΣΤΩΝ - ΦΛΕΒΩΝ - ΑΡΤΗΡΙΩΝ - ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΝΕΥΡΩΝ - ΜΗΤΡΑΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑ - ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΜΥΩΝ - ΔΙΑΙΤΗΣ - ΑΝΑΠΝΟΗΣ - ΕΥΕΞΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΜΕΛΑΙΝΗΣ ΧΟΛΗΣ - ΠΕΡΙ ΣΦΥΓΜΩΝ - ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ ΣΦΥΓΜΩΝ - ΠΕΡΙ ΠΥΡΕΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΔΥΣΠΝΟΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΤΡΟΜΟΥ ΡΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΠΑΣΜΩΝ - ΠΕΡΙ ΜΑΡΑΣΜΟΥ - ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΟΓΚΩΝ 

ΠΕΡΙ ΣΥΝΘΕΣΕΩΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ - ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΔΟΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΟΞΕΩΝ ΝΟΣΗΜΑ-ΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΓΟΝΟΡΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΑΝΑΤΟΜΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΟΡΙΩΝ - ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ - ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΓΜΑΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΕΠΙΔΕΣΜΩΝ - ΠΕΡΙ  ΤΩΝ ΕΝ ΝΕΦΡΟΙΣ ΠΑΘΩΝ - ΠΕΡΙ ΕΠΙΔΗΜΙΩΝ

ΠΕΡΙ ΔΙΑΝΟΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΔΙΑΓΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝ ΤΗ ΨΥΧΗ ΠΑΘΩΝ - ΠΕΡΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΤΡΟΠΩΝ - ΠΕΡΙ ΚΑΛΟΥΣ
ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ - ΠΕΡΙ ΔΙΟΠΤΡΑΣ - ΠΕΡΙ ΜΕΤΡΩΝ - ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΟΥ - ΠΕΡΙ ΣΥΝΘΕΣΕΩΣ ΟΝΟΜΑΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ - ΟΥΡΑΝΟΥ - ΧΡΩΜΑΤΩΝ - ΠΕΡΙ ΖΩΩΝ ΓΕΝΕΣΕΩΣ - ΠΕΡΙ ΦΥΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΕΝΥΠΝΙΩΝ.

ΠΕΡΙ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΓΗΡΑΤΟΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ - ΠΕΡΙ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΒΡΑΧΥΒΙΟΤΗΤΟΣ - ΠΕΡΙ ΜΝΗΜΗΣ - ΠΕΡΙ ΚΟΣΜΟΥ - ΠΕΡΙ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ - ΠΕΡΙ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΟΝΟΜΑΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΠΕΡΙ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΑΣΤΕΪ-ΣΜΟΥ - ΕΙΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΡΚΑΣΜΟΥ  - ΠΕΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ-ΤΩΝ. 
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε έτσι, γεμίζοντας σελίδες ολόκληρες. Ο κατάλογος αυτός που θυμίζει παρέλαση αρχαιοελληνικού πνευματικού κάλλους, δεν έχει κυριολεκτικά τέλος! 
Αυτόν τον πολιτισμό, που μοιάζει να είναι σημερινός, κατέστρεψαν οι ορδές της σωτηριομανίας! Έκαψαν τις βιβλιοθήκες, έκλεισαν τις σχολές, τα θέατρα και τα ασκληπιεία, εξόντωσαν γιατρούς και δάσκαλους!
Τα βιβλία αυτού του πολιτισμού κάηκαν, για να ζεστάνουν την γέννηση του σκοτεινότερου τέρατος της ιστορίας, του πολιτισμοκτόνου χριστιανοκρατούμενου Μεσαίωνα! Ο λαμπρότερος πολιτισμός της ανθρώπινης ιστορίας κάηκε με την γελοία δικαιολογία... της μεταθανάτιας σωτηρίας! Κανείς μέχρι σήμερα δε μας εξήγησε ποτέ, γιατί έπρεπε να καταστρέψουμε έναν τέτοιο πολιτισμό, για να κριθούμε άξιοι της πιθανολογημένης αυτής μεταθανάτιας σωτηρίας.
Τότε, και ο τελευταίος καλόγερος μπορούσε να δαιμονολογεί κατά της Ελληνικής παιδείας: «εγω δε την παρ' Ελλήνων παιδείαν και φληναφίαν (μωρολογία) κακού δαίμονος χαλεπωτάτη (θλιβερή) υπόθεσιν είναι λέγω» Γ. Μοναχός ο Χρονογράφος Κ΄ Περί Θάρρα
Σήμερα παραδόξως, η ιδια αυτή μεταθανάτια σωτηριολογία, η άλλοτε θανάσιμη αντίπαλος των ελληνικών επιστημών, συμβιβάστηκε με την ύπαρξη και λειτουργία τους, με μια σημαντική όμως διαφορά. Οι θρησκευτικοί της εκπρόσωποι, κυβερνούν την παραγωγή της παιδείας, και ορίζουν τον τελικό προορισμό της. Η σημερινή πυκνή κοινωνική σύγχυση, που περιστρέφετε γύρω από ένα ιερό τίποτε, είναι δικό τους έργο!
 Εκεί λοιπόν στην αλεξανδρινή βιβλιοθήκη ΧΑΘΗΚΕ άγνωστος αριθμός πολύτιμων φάρμακων, όπως των φαρμακευτικών θησαυρών του Διοσκουρίδη.[9] «Ο δε Διοσκουρίδης, σε πέντε βιβλία την χρησιμότατη ύλη έγραψε, όχι μόνο των βοτάνων, αλλά και των δένδρων και των καρπών των χυλών των οπών και των μετάλλων... και κατά πως σε μένα φαίνεται, αυτός την τελειότερη πάντων πραγματεία περί φάρμακων έγραψε» Γαληνός περι κράσεως φαρμάκων 11.794.7
Με τις συντηρητικότερες των εκτιμήσεων, η αξιοθαύμαστη και αξιαγάπητη λαϊκή παιδεία, το ελληνικό θέατρο καρατομήθηκε! Δεκάδες χιλιάδες καλοφυλαγμένα, μεστά διδαγμάτων θεατρικά έργα,[10] τραγωδίες, κωμωδίες, επική ποίηση,[11] οκτακοσίων τουλάχιστον χρόνων, έγιναν στάχτη και αποκαΐδια.
Ο μέγας διώκτης του πολιτισμού της αρχαίας Ελλάδος, ο Ι. Χρυσόστομος, αφού ακαταπαύστως σε ολόκληρο το συγγραφικό του έργο δαιμονοποιεί (καταροποιεί) εκατοντάδες φορές με ατέλειωτες σεμνομυθίες τα θέατρα,[12] καταλήγει στο «Κατά θεάτρων» έργο του, να συνιστά με ανείπωτη λατρεία τον αγαπημένο του ήρωα: «αν την εικόνα του πατριάρχου Αβραάμ προ οφθαλμών έχεις και συνεχώς εις αυτόν ατενίζεις... κοιτώντας σε εκείνον τον χαρακτήρατης αρετής ολόκληρη θα δεχθείς την υγεία και την καθαράν φιλοσοφίαν» εις το μη πλησιαζειν θεατροις και (διοτι) μοιχους ποιει 56.544.71.
Πάνω απ' όλα λοιπόν... ο Αβραάμ!
Έτσι χτυπήθηκε καίρια και απολύτως αφανιστικά και η συνείδηση της αρχαιότητος ο Επίκουρος: «Ο δε Επίκουρος πάντας υπερβαλλόμενος πλήθη βιβλίων (συνέγραψε),κύλινδροι μεν γαρ προς τριακοσίουςΠερί φύσεως (δε) επτά και τριάκοντα»Διογένης Λαέρτιος Επίκουρος 10. 26.7
Τριακόσια "βιβλία" του Επίκουρου έγιναν σκόνη στον άνεμο! Ανάμεσα τους τριάντα επτά (37) βιβλία «περί φύσεως», γραμμένα απ' το χέρι του τολμηρότερου αιρετικού της ανθρωπότητας!  
Ο Διογένης Λαέρτιος αμέσως μετά μας διέσωσε 40 τίτλους απ' το συνολικό έργο του Επίκουρου (που χάθηκε σχεδόν ολόκληρο) και που αποτελούσαν τα απλησίαστα πνευματικά διαμάντια, τα σκληρότερα και πλέον διάφανα διανοήματα της παγκόσμιας αμφισβήτησης... που δυστυχώς ΧΑΘΗΚΑΝ για πάντα[13]!!!
Έτσι χάσαμε και τις συγκλονιστικές γραπτές μαρτυρίες των περιηγητών του κόσμου. Απ' τις εκστρατείες του μυθικού θεο-στρατηγού Διόνυσου, και του πρώτου στρατηλάτη Ηρακλή στην Ινδία... έως τις γραπτές μαρτυρίες του πολυπληθέστερου επιστημονικού επιτελείου στην εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  
Ένας ολόκληρος κόσμος στα πρόθυρα της πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης υπό την ηγεσία των Ελλήνων, αφανίστηκε μαζί με τα πολύτιμα αρχεία του!
Οι πνευματικοί θησαυροί επίσης άλλων λαών και πολιτισμών απ' την Αίγυπτο την Σουμερία έως την Ινδία! Πολύτιμο έργο ζωής αναρίθμητων εργατών του πολιτισμού, δεν έφτασε ποτέ στα χέρια μας!
Έργα απίστευτης αρτιότητας Αστρονόμων, Ιστορικών, Βιογράφων, Ποιητών, Ρητόρων, Μαθηματικών, Αρχιτεκτόνων, Ζωγράφων, Γλυπτών, Πολεοδόμων, Γεφυροποιών, Ναυπηγών[14], και τόσων άλλων πανεπιστημόνων, που ετοίμαζαν την ανθρωπότητα υπό την αιγίδα του φιλοσοφημένου "μετρονόμου" Έλληνα, με τους πλέον φιλοσοφημένους κοινωνικο-πολιτισμικούς όρους, να εισέλθει στην εποχή της βιομηχανικής επανάστασης από τον 4ο ακόμα μ. Χ. αιώνα... κάηκαν σαν καυσόξυλα στο βωμό της ψυχικής πώρωσης που λέγετε σωτηριακή μανία!
Μόνο η καταλογοποίηση των βιβλίων της αλεξανδρινής βιβλιοθήκης, που σημειωτέων έγινε πενήντα μόλις χρόνια από την ίδρυση της, αποτελείτο από 120 τόμους! Το τεράστιο αυτό έργο που δεν διεσώθη (!) γραμμένο από τον χαλκέντερο διευθυντής της Καλλίμαχο, περιείχε λεπτομερή στοιχεία για όλα τα γνωστά έργα της αρχαιότητας: «120 πίνακες των εν πάση παιδεία διαλαμψάντων»! Σουΐδας  

Στο μεγαλεπήβολο αυτό έργο, υπήρχαν ακριβέστατα στοιχεία για το λογοτεχνικό είδος, τον συγγραφέα του έργου, τον χρόνο της συγγραφής καθώς και ο αριθμός των στοίχων του! Ο ίδιος ο Καλλίμαχος πολυγραφότατος, άφησε πίσω του οκτακόσια βιβλία! βλ. Σουΐδας «Καλλίμαχος»  
Ψηφιακή αναπαράσταση της αλεξανδρινής βιβλιοθήκης όπως αυτή προκύπτει απ τα κείμενα 
 
Εκεί στην Αλεξανδρινή βιβλιοθήκη, αποκεφαλίστηκε η πολιτισμένη ανθρωπότητα!
Μπορεί ο Αβραάμ να φαίνεται απόμακρος και αμέτοχος, όλα όμως δείχνουν ότι ο οικουμενικός Προμηθέας Έλληνας... κάηκε στην προμελετημένη αβρααμική πυρά! Μόνο γι' αυτό το τιτάνιο χτύπημα αφανισμού, έπρεπε να αισθάνονται αιώνια υπόλογος ο αβρααμοθρεμένος χριστιανισμός. Κάποια εγκλήματα καταγγέλλονται με καθυστερήσει πολλών ετών, άλλα με καθυστέρηση αιώνων! Τα στυγερότερα εγκλήματα κατά του πολιτισμού, κοντεύουν να κλείσουν δυο χιλιετίες συγκάλυψης και οι πολιτισμοκτόνοι ηρωές τους, απολαμβάνουν ακόμα το ακαταδίωκτο!
Πολλοί περιγράφουν τον Ελληνικό πολιτισμό, ως ένα των πολιτισμών της αρχαιότητας. Μέγα λάθος και πεισματική θα έλεγα διαστροφή των πανανθρώπινων δεδομένων του πολιτισμού! Ο Ελληνικός πολιτισμός δεν ήταν ένας των πολλών πολιτισμών, ήταν ο σημαντικότερος, και αναντίρρητα ο μοναδικός αυτών των εκρηκτικών διαστάσεων!
Συγκλονιστική είναι η πληροφορία, που θέλει τους φιλόπονους δημιουργούς Έλληνες, του αλεξανδρινού αυτού θησαυρού, απ' την έγνοια της διατήρησης και την αγάπη της διαφύλαξης των γραπτών θησαυρών της Ιστορίας και της σοφίας, να έχουν κατασκευάσει και δεύτερη βιβλιοθήκη στον χώρο του Σεράπειου, την επονομασθήσα«θυγατρική βιβλιοθήκη» για την φύλαξη (κατά τους εκτιμητές) αντιγράφων της κυρίας βιβλιοθήκης![15] «Εγένετο δε άνω εν τω Σεραπείω και ετέρα βιβλιοθήκη θυγάτηρ αυτής ονομασθείσα» Επιφάνιος περι μετρων και σταθμων 326.32. Ούτε όμως αυτή η «θυγατρική βιβλιοθήκη» ξέφυγε απ' την πυρά του εξαγνισμού, του χαλδαιικού ισοπεδωτισμού και της υποχρεωτικής σωτηρίας!
 Δεν θα ήταν ούτε υπερβολή ούτε ψέμα, αν έγραφα ότι ένα δάκρυ αγανάκτησης κυλάει απ' τα μάτια και του πιο συγκρατημένου εκτιμητή. Επρόκειτο για την ακρόπολη του πνεύματος, για την εφηβική ψυχή της γνώσης. Ναι αυτό ήταν το μεγαλύτερο και το απεχθέστερο έγκλημα όλων των εποχών. Ο αισχρότερος κανιβαλισμός και η απεχθέστερη μαζικότερη ανθρωποθυσία, που γέννησε το τέρας της μισαλλοδοξίας!
Η καρδιά της αγωνιζόμενης για γνώση ανθρωπότητας ξεριζώθηκε, και με κανιβαλιστική ηδονή πετάχτηκε σαν τρόπαιο στην αφανιστική πυρά! Κάποιοι απαντούν ότι αυτά ήταν έργα των "κακών χριστιανών". Αυτά δυστυχώς, αυτά είναι λόγια χωρίς αντίκρισμα. Θα δεχθούμε το συνηθισμένο αυτό αντεπιχείρημα, μόνο όταν βρεθεί έστω και μια χαρακτηριστική περίπτωση, όπου οι υπόλοιποι, οι "καλοί χριστιανοί" εμπόδισαν τους κακούς αδελφούς τους από τον εμπρησμό και την εξευτελιστική κατεδάφιση της "Ελλάδος"!
Οι συγκεκριμένοι άλλωστε κανίβαλοι του πνεύματος, που πρωτοστάτησαν στο ιστορικό ανοσιούργημα κατά του πολιτισμού, παραμένουν δυστυχώς ακόμα "άγιοι πατέρες" των Ελλήνων, και εμείς οι ίδιοι χωρίς να ξέρουμε το παρελθόν τους, τους τιμούμε αδιαλείπτως! Αυτοί οι Χαλδαιοπαρμένοι θεολόγοι "έσωσαν" λέει την κοιτίδα του παγκόσμιου πολιτισμού την Ελλάδα! Μα αν είναι έτσι, τότε πραγματικά την "έσωσαν" με τον αφανιστικότερο τρόπο!
Την "έσωσαν" τόσο πολύ, και τόσο συστηματικά... που κατακάηκε και κατεδαφιστικέ σχεδόν απ' άκρου σ' άκρου! Αν θυμηθούμε ότι όλες οι ευνομούμενες κοινωνίες παγκοσμίως, στηρίζονται σήμερα σε αρχαιοελληνικό σκελετό (δημοκρατία, ιατρική, παιδεία, θεσμοί, τέχνες, έρευνα, επιστήμες) θα καταλάβουμε πόσο στοίχισε στην παγκόσμια πολιτισμική υποδομή, αυτός ο συθέμελος σωτηριακός εμπρησμός!
Ε, λοιπόν, πόσο θα προτιμούσαμε αλήθεια να γράψει «υπέρ» αντί «κατά Ιουδαίων» ο εξορκιστής βιβλίων Ιωάννης, και να αφήσει ήσυχο τον ναό της μνήμης, των επιστημών και του πνεύματος!
Χωρίς το μοιραίο για τους Έλληνες "κατά εβραίων" του "Ιεοβά-ννη" Χρυσοστόμου, ίσως να έφταναν ανέπαφα στα χέρια μας τα πνευματικά πονήματα των προγονών μας! Οι ανεκτίμητοι, ιαματικοί της αγνοίας θησαυροί ολόκληρης της ανθρωπότητας!
Όμως η παραφροσύνη της σωτηριακής μανίας, δεν μπορούσε να ανεχθεί αντίπαλο! Δυστυχώς... όχι μόνο αυτές οι δυο γιγάντιες βιβλιοθήκες, αλλά είκοσι ακόμα μικρότερες σχολές-βιβλιοθήκες (!!!) κάηκαν τελικά στην Αλεξάνδρεια! Συναπαριθμώντας μάλιστα και εκατοντάδες άλλες μικρές και μεγάλες στην Ιωνία και την μητροπολιτική Ελλάδα, προκύπτει μια τόσο πικρή γεύση αφανιστικής "σωτηρίας", που φέρνει ζάλη αγανάκτησης και στον πιο ψύχραιμο εκτιμητή, και σφίγγει το στομάχι και του πιο αμέτοχου, από αγανάκτηση και απορία...! 
Οι αγανακτισμένες ερωτήσεις, δεν βρίσκουν απάντηση και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ θα παραμείνει αιώνιος ιστορικός κατήγορος κατά των μέχρι σήμερα αστιγμάτιστων και "ατιμώρητων" δραστών. Αλήθεια αυτά τα τρομακτικά εγκλήματα κατά του Ελληνικού πολιτισμού ποτέ θα δικαστούν; Αυτή όμως είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία, στην οποία πρέπει με κάθε λεπτομέρεια να επανέλθουμε!
 M. Καλόπουλος
[1] Περί του Ολυμπιακού αυτού δίσκου και σημαντικές ακόμα γενέθλιες λεπτομέρειες του ιερού τόπου της Ολυμπίας αναφέρουν: Αριστοτέλης απόσπασμα 8,44.533.Πλούταρχος λυκουργοσ 1.1.9
[2] Την χρονολογία 886 π.Χ. ως αφετηρία των αγώνων αναφέρουν με ακρίβεια σοβαρές εγκυκλοπαίδειες, όπως η Δρανδάκη και του Ηλίου, χωρίς να δίνουν περισσότερα στοιχεία! Αξίζει όμως να ερευνηθεί διεξοδικά και να τεκμηριωθεί αν και φαντάζομε ότι από κάποιον πρέπει να έχει γίνει ήδη!
[3] «Χρυσό ήταν το πρώτο (απ' τα πέντε) γένη των ανθρώπων στον καιρό του Κρόνου»! Ησίοδος εργα και ημερεσ 109
[4] Όλες οι σύγχρονες απόπειρες χρονολόγησης, δείχνουν ότι γύρω στο 5.500π.Χ. υπήρξε μια έντονη κατακλυσμική περίοδος.
[5] Ο Βιτρούβιος διέσωσε σε πέντε βιβλία του «περί αρχιτεκτονικής» μέρος της αριστουργηματικής αρχιτεκτονικής των Ελλήνων. Το έργο του είναι ύμνος στην ελληνική ευφυΐα! Εκδόσεις Πλέθρον  
[6] Τα Πτολεμαϊκα πλοία κατέπληξαν τον αρχαίο κόσμο. Τα ονόμαζαν «Πλωτές πόλεις»με δεκάδες σειρές κουπιά, μετέφεραν χιλιάδες επιβάτες, με κήπους, πύργους, ιχθυοτροφεία και απίστευτη πολυτέλεια.! Στο κατάστρωμα ενός εξ' αυτών (της Συρακουσίας) υπήρχε εγχάρακτη ολόκληρη η Ιλιάδα! Brentano. «Die byzantinische Volks wirtschaft» 1917 σ.13
[7] Το βασικό συστατικό της ασπιρίνης το Acetyl-salicylic-acid υποδηλώνει σαφώς την καταγωγή της αφού Salix λέγεται Λατινικά η Ιτιά! Κάποιοι λοιπόν πλούτισαν πνευματικά αλλά και υλικά... επειδή είχαν στα χέρια τους πριν από μας τα κείμενα των προγονών μας! Σήμερα σε όλο τον κόσμο η Μπάγερ (Bayer) πουλά 100.000 τόνους ασπιρίνης! Ή υπολογίσατε περί τις 100 ασπιρίνες ετησίως κατ' άτομο παγκοσμίως! 
[8] Κάτι αντίστοιχο υπάρχει και στο αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών (αρ. ευρετηρίου 12764).
[9]Τα χειρόγραφά του διασημότερου φαρμακοποιού της αρχαιότητας Διοσκουρίδη, με εκατοντάδες φάρμακα, τυπώθηκαν αμέσως μετά την Βίβλο 1499 στο τυπογραφείο του Γουτεμβέργιου. Κανείς δεν ξέρει με ποιο δικαίωμα "φυλάσσουν" χειρόγραφα του στο άγιο Όρος.
[10] Όταν το 643μ.Χ. ο Άραβας στρατηγός Αμρ, εισήλθε κατακτητής στην Αλεξάνδρεια έγραψε στον καλίφη Ομάρ ότι, στην πόλη βρήκε 400 θέατρα και 4,000 λουτρώνες! Ακόμα και αν αφαιρέσουμε την υπερβολή, καταλαβαίνουμε ότι η θεατρική παραγωγή και ο πολιτισμός ήταν σε δισθεόρατα ύψη!
[11] Μέτρησα πρόχειρα τα ονόματα πενήντα (50) επικών, των οποίων τα έργα είναι χαμένα καθώς και πενήντα τέσσερα (54) επικά έργα, των οποίων γνωρίζουμε... μόνο τους τίτλους!
[12] «Απόκλεισον τα θέατρα του ΔιαβόλουΘέατρο μανιακό γαρ θέαμαΘέατρο κόλαση τα εκεί γενόμεναΣατανικό το θέατρο» είναι λίγες απ' τις ατέλειωτες εμπρηστικές κατά των θεάτρων εκφράσει του κατάπικρου ανθελληνόστομου Ιωάννη. Σήμερα, χωρίς μια στάλα ντροπής, μεγαλόσχημοι ιεράρχες επισκέπτονται τα υπό διωγμών ακόμα διατελούντα θέατρα. Ο δικός τους εκκλησιαστικός κανονισμός μάταια υπενθυμίζει: «ο δε Ι. Χρυσόστομος πομπή του Σατανά ονομάζει τα θέατρα» και ορίζει μάλιστα «απαραιτήτως καθαίρεση» σε όσους ιεράρχες τα επισκέπτονται! Ιερό πηδάλιο σελ. 239
[13] Τρομακτικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η επιχείρηση διάσωσης αρχαιοελληνικών παπύρων που συνεχίζεται στην πόλη Ηράκλειο. Στην πόλη αυτή που το 79 μ.Χ. θάφτηκε όπως και η Πομπηία κάτω απ' την τεφρά του Βεζούβιου ανασκάπτεται σταδιακά η επονομασθήσα και «Βίλα των παπύρων»! Ένα βιβλιοπωλείο προφανώς της εποχής που φέρνει σιγά-σιγά στην επιφάνεια άγνωστα αρχαιοελληνικά έργα! Εκεί περιμένουν με κομμένη την ανάσα, παγκοσμίως οι λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού, να εμφανιστούν ξανά κάποια χαμένα έργα του Επίκουρου η και άλλων μεγάλων Ελλήνων δημιουργών.
[14]Φανταστείτε να διεσόζωντο τα σχέδια του κολοσσιαίου πλοίου που έφερε το όνομα Συρακουσία. 
[15] Την πρώτη βιβλιοθήκη -στο Μουσείου- δημιούργησε ο Πτολεμαίος Α΄ 306-283π.Χ. Ενώ την δεύτερη -στο Σαράπειο-  ο Πτολεμαίος Β΄ 285-246π.Χ.

Πηγή
Καλόπουλος_Μιχάλης