Η χρήση του φασισμού ως ταμπέλα που απευθύνεται με ελαφρότητα για ξεκαθάρισμα πολιτικών λογαριασμών μόνον οργή θα μπορούσε να προκαλέσει σε αυτούς που γνώρισαν το αποτρόπαιο πρόσωπο του.
Ειδικά στην Ελλάδα που ήταν ο πρώτος στόχος αυτού του τυραννικού, απάνθρωπου μορφώματος με σαφή στόχευση: Την εξαφάνιση του Ελληνισμού.
Την παρέλαση του Μουσολίνι στους δρόμους των Αθηνών σε ένα αποτρόπαιο σκηνικό εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών στο όνομα ενός συστήματος που ενσάρκωσε το ψεύδος και την βαρβαρότητα με την παραφροσύνη.
Ο όρος «φασισμός» δεν είναι «φασόν» για να του δίνει οποιοσδήποτε την μορφή που τον βολεύει για τις πρόσκαιρες πολιτικές του επιδιώξεις. Είναι σαφέστατο σύστημα εξουσίας με συγκεκριμένη δομή και ιδεολογία που περιγράφηκε ξεκάθαρα από τον ιδρυτή του, μισέλληνα και παράφρονα «Ντούτσε».
Αυτό που δεν γνωρίζουν ή δολίως αποσιωπούν, ήταν ότι ο «Ντούτσε» είδε τον πρώτο και κύριο εχθρό του στην πολυδιάστατη υπόσταση του Ελληνισμού. Ο ιδρυτής του φασισμού πολέμησε λυσσαλέα την Ελλάδα όχι μόνο το 1940 αλλά από τα πρώτα του βήματα.
Ο Μουσολίνι στις αρχές του 20 αιώνα, πολύ πριν πάρει τα ηνία της Ιταλίας, μεταχειρίστηκε όλες τις μεθόδους, από πρόκληση απεργιών έως τρομοκρατία για να αναγκάσει την Ιταλία να σταματήσει τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας. Ο ομοϊδεάτης του Κεμάλ, αλλά και ο κοινός στόχος που ήταν οι ...Έλληνες, ήταν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος της Ιταλίας για τον Μουσολίνι. Έτσι, ο Κεμάλ έκλεισε ένα μεγάλο μέτωπο γεγονός που τον βοήθησε να προβεί στην γενοκτονία των ελληνικών πληθυσμών χωρίς ανοιχτά μέτωπα.
Στις 31 Αυγούστου του 1923 και ενώ η Ελλάδα προσπαθούσε να επουλώσει τις πληγές από την γενοκτονία, ο ελεεινός μισάνθρωπος διατάζει τον ανηλεή βομβαρδισμό της Κέρκυρας με νεκρούς γυναικόπαιδα αφού δεν υπήρχε στρατιωτική δύναμη. Ο Μουσολίνι ήταν ήδη 9 μήνες πρωθυπουργός δείχνοντας τις προθέσεις του.
Τα πρώτα βήματα του Μουσολίνι στο εσωτερικό ήταν εξ’ ίσου ενδεικτικά: Το πρώτο του μέλημα ως «Ντούτσε» ήταν να κλείσει τα Ελληνικά σχολεία της Μεγάλης Ελλάδας ,να απαγορέυσει την Ελληνική γλώσσα (που ομιλείτο μόνο στα σπίτια των Ελλήνων πλέον) ,απαγόρευσε τα ταξίδια στο Εξωτερικό με συνέπεια να καταστραφούν οι Έλληνες αφού έκαναν εμπόριο στην Ελλάδα ,μέχρι και την αναφορά του ονόματος άλλης χώρας (Magna Grecia) απαγόρευσε.
Επίσης στις περιοχές των Ελλήνων ,ιδιαίτερα στην Απουλία μετέφερε αλβανικούς και άλλους πληθυσμούς ώστε να αλλοιώσει το Ελληνικό στοιχείο. Στην Καλαβρία ήταν ορεινά ως επί το πλείστον και έτσι διασώθηκαν από την φασιστική λαίλαπα.
Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους και δικαίωσε τον βάρβαρο φασίστα που ορθότατα θεωρούσε την Ελλάδα ως μέγιστο εχθρό: Οι φασιστικές ορδές συνετρίβησαν στα βουνά της Πίνδου από τους Έλληνες μαχητές της Ελευθερίας!
Η Ελλάδα με την παλλαϊκή αντίσταση απέτρεψε την επικράτηση του φασισμού στην Ευρώπη, ενάντια σε κάθε λογική, σε κάθε πρόβλεψη, σε κάθε δεδομένο.
Γεγονός που αποδεικνύει ότι ο Μουσολίνι μόνο «μεγαλομανής» δεν ήταν όταν ήθελε σώνει και καλά να εξαφανίσει την Ελλάδα από προσώπου Γης, όπως έκανε ο συμπολεμιστής του Κεμάλ.
Είχε βαθιά γνώση της ιστορίας ο Μουσολίνι. Γνώριζε ότι η Ασιατική λαίλαπα, οιΟθωμανικές ορδές, οι Ούννοι και όλες οι μισάνθρωπες δυνάμεις του παρελθόντος συνετρίβησαν από την δύναμη Ελευθερίας του Ελληνισμού.
Ήξερε ότι Ελλάδα, σημαίνει Ελευθερία. Ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος είναι ο μοναδικός στον κόσμο που υμνεί την πανανθρώπινη αξία της Ελευθερίας.
Αυτό που του διέφυγε του φασίστα ήταν μία ιστορική «λεπτομέρεια» των Περσικών πολέμων που μας μετέφερε ο Ηρόδοτος: Ένας Πέρσης αξιωματικός όταν πληροφορήθηκε ότι το έπαθλο των Ολυμπιακών αγώνων ήταν μονάχα ένα κλαδί ελιάς αναφώνησε: «Αλίμονο Μαρδόνιε, με ποιους άνδρες μάς έφερες να πολεμήσουμε. Με αυτούς που δεν αγωνίζονται για χρήματα αλλά για την αρετή;».
"Παπαί, Μαρδόνιε, κοίους επ' άνδρας ήγαγες μαχησομένους ημέας, οι ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούνται, αλλά περί αρετής!"
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.