Guitar -->

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ο λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Είναι όντως έτσι;



Ευάγγελου Ραπτόπουλου

Μεταξύ αυτών που επιβάλλονται άνωθεν και εκ του λαού υιοθετούνται ασμένως  είναι και η ρήση ότι οι ηγέτες ενός λαού είναι αντάξιοί του.
Πόσο όμως ελεύθερη είναι η επιλογή των ηγετών από τον λαό τους;

Η ελεύθερη βούληση καθώς και η αβίαστα εκφρασμένη δήλωσή της είναι απαραίτητες προυποθέσεις της εύρυθμης λειτουργίας του Κράτους και των δημοκρατικών θεσμών του.

Οι 'σωτήρες' του λαού με περίσσιο θράσος,με αδιάλειπτες τηλεοπτικές εμφανίσεις,με πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες, εμφανίζονται ως οι μοναδικοί υπεράνθρωποι,οι συγκλονιστικοί καθοδηγητές,οι περισπούδαστοι άρχοντες.

Οι πολιτικοί, και όχι μόνο, αστέρες με ευκολία φάσκουν και αντιφάσκουν,υπόσχονται τα πάντα,επιβάλλονται αυταρχικά.

Ο λαός,με βαρύ το φορτίο της επιβολής,περιορίζεται ,δεν ερευνά,υποτάσσεται και αποδέχεται άκριτα την υπερμεγεθυμένη εικόνα των 'γιγάντων' του.

Η υπερέχουσα εξουσία και δύναμη των ηγετίσκων έναντι του εύπλαστου λαού δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης, δεν επιτρέπει ελεύθερες σκέψεις και αποφάσεις, πολτοποιεί δικαιώματα.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι σε όλο τον κόσμο οι ηγέτες-πολιτικοί,οικονομικοί,θρησκευτικοί-ευημερούν,πλουτίζουν, θεοποιούνται.

Είναι οι ηγέτες που αποφασίζουν ερήμην του λαού,τον θυσιάζουν,τον αφορίζουν,του στερούν τη δυνατότητα στοιχειώδους επιβίωσης.

Είναι οι ηγέτες που αποθησαυρίζουν περισσότερα από όλο τον λαό τους,που διαβιώνουν πολυτελώς,που σκανδαλίζουν προκλητικώς.

Από την άλλη ο λαός λιμοκτονεί,μάχεται έντιμα,χάνει κατακτημένα με αίμα δικαιώματα,σφαγιάζεται ασύστολα,βομβαρδίζεται ανελέητα.

Η ανατροπή του με μεγάλη επιμέλεια και δεξιοτεχνία δημιουργηθέντος κατεστημένου είναι επιβεβλημένη πλέον.

Η αντίσταση του λαού,η διαμόρφωση επαναστατικής διάθεσης,η τιμωρία των υπεύθυνων είναι έννοιες συστατικές της αναδημιουργίας,της ανασύνταξης,της αναγέννησης του λαού.

Με πρωτοπόρους άφθαρτους πολίτες η επιτυχία διαγράφεται βέβαιη ,όπως βέβαιη πρέπει να είναι και η τιμωρία των τυράννων.

http://bit.ly/zL0zcX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.