Guitar -->

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ανοιχτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα-Του Κώστα Βαξεβάνη

Βαξεβάνης
Τράπεζες

Οι τράπεζες (και οι ελληνικές) ήταν αιτία της κρίσης στην Ευρώπη. Αφού δημιούργησαν φούσκες και ιπποδρομιακά στοιχηματικά τραπεζικά προϊόντα, έπεσαν έξω. Τα κράτη κλήθηκαν να καλύψουν τις ζημιές, για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες και μετέτρεψαν το ιδιωτικό χρέος σε δημόσιο. Στην Ελλάδα υπήρξε μία ακόμη ιδιομορφία. Τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης δεν κάλυψαν απλώς ρίσκα τραπεζών αλλά και ληστείες. Το σύνολο σχεδόν των τραπεζιτών έκλεψε χρήματα, δίνοντας δάνεια χωρίς αντίκρισμα σε επιχειρηματίες συνεταίρους, ή σε δικές τους κρυφές εταιρίες. Ο «κίνδυνος να καταρρεύσουν οι τράπεζες» έκρυψε όλη αυτή τη ληστεία στις γενικές ζημιές των τραπεζών. Τα εγκλήματα, αντί να τιμωρηθούν, χρηματοδοτήθηκαν με την ανακεφαλαιοποίηση.

Πολλά από αυτά τα εγκλήματα τα αποκαλύψαμε με συναδέλφους από το εξωτερικό και παραδώσαμε τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Καμιά από τις δικογραφίες δεν προχώρησε, όχι γιατί δεν υπάρχουν αποδείξεις, αλλά γιατί κανένας δεν ακουμπά τραπεζίτες. Προχώρησαν, αντιθέτως, οι μηνύσεις των τραπεζιτών εναντίον μας.

Οι τράπεζες είναι οι χρηματοδότες της διαπλοκής, μέσα από κόκκινα δάνεια, διαφημίσεις, χρηματοδότηση των συστημικών ΜΜΕ. Το σύνολο των διαφημίσεων των τραπεζών δεν αναφέρονται σε κανένα τραπεζικό προϊόν. Δίνονται για να χρηματοδοτήσουν τη διαφθορά και τους φορείς της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.