Guitar -->

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Ἡ Παναγία κατεβαίνει στίς ἐκλογές;




Ρητορικό το ερώτημα βεβαίως, αλλά δεν απέφειγα τον πειρασμό να το θέσω, όταν είδα έναν ακόμα πολιτικό, να μπερδεύει σώβρακα με γραβάτες -δηλαδή τη θρησκεία με την πολιτική. Και ναι μεν, παλαιότερα, η σύζευξη αυτή θεωρούνταν περίπου αυτονοήτη, στις μέρες μας όμως, δεν είναι.
Αναφέρομαι στον Πάνο Καμμένο και την ίδρυση του κόμματός του, του οποίου η ανακοίνωση, έγινε κατά πρωτότυπο τρόπο στο…Facebook.
Ας δεχτούμε όμως, ότι ο Καμμένος, δεν «έχει» λεφτά να ανοίξει μια επίσημη ιστοσελίδα, ή έστω ότι ηδονίζεται να του κάνουν «like» οι θαυμαστές του. Αναρωτιέμαι όμως, όσο συμπαθές κι αν μπορεί να μου είναι γενικά το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο, εκείνο το «Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης», τι δουλειά έχει στη διακήρυξη ενός πολιτικού, σε μια -υποτίθεται- σύγχρονη κοινωνία, ακόμη κι αν πρόκειται για τη θεοκρατική Ελλάδα…
Προσπαθώ να κατανοήσω, ποια διαφορά έχει ο Καμμένος που επικαλείται τα «θεία», από έναν ισλαμιστή πολιτικό που επικαλείται τον Αλλάχ.
Μάλλον, ο Καμμένος δεν έχει συνειδητοποιήσει, ότι οι Έλληνες, δεν τρέφουν τέτοιες αυταπάτες, όσο ανεπτυγμένο κι αν μπορεί να έχουν το θρησκευτικό συναίσθημα. Ο τόπος χρειάζεται μεν πατριώτες πολιτικούς, αλλά και ρεαλιστές που να βασίζονται στη δική τους θέληση και στις δικές τους δυνάμεις και να μην τα περιμένουν όλα από κάπου «από πάνω». Αυτός είναι ένας ακόμας ευτελισμός της πολιτικής.
Φυσικά, ο Καμμένος, δεν είναι ο πρώτος που στοχεύει στα θρησκευτικά ένστικτα των Νεοελλήνων. Η ξεφτίλα και ο εμπαιγμός δεν γνωρίζουν κομματικά σύνορα…

Επιτάφιος και πολιτικοί

πηγη>

http://www.filonoi.gr/panagia-se-ekloges/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.