Guitar -->

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

φιλανδοποίησις της Ελλάδος από τον Αβραμόπουλο


χαράς ευαγγέλια για τους Τούρκους


Με δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Α.Νταβούτογλου ο Έλληνες υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος προσπάθησε να υποβαθμίσει, κατ'αρχήν, την σημασία της συνάντησης λόγω της σκανδαλωδώς συμβολικής κίνησης που ενέχει το γεγονός ότι τον πρώτο υπουργό Εξωτερικών που συναντά είναι ο υπουργός Εξωτερικών μιας χώρας που απειλεί επί καθημερινής βάσεως την Ελλάδα και προσωπικά είναι ο ίδιος εχθρός της Ελλάδας.
Εν συνεχεία ο Δ.Αβραμόπουλος υιοθέτησε πλήρως την ανήκουστη και προδοτική γραμμή του Γιώργου Παπανδρέου περί "κοινών συνεδριάσεων υπουργικών συμβουλίων" (από πότε τα θύματα και οι καθημερινώς "παραβιαζόμενοι" κάνουν κοινά υπουργικά συμβούλια με τους θύτες και τους παραβιαστές;) και στο θέμα της Συρίας είπε ότι τον καλύπτει η θέση της ΕΕ που ευνοεί φυσικά τους σφαγείς φανατικούς σουνίτες μουσουλμάνους που βοηθά η Τουρκία! Μήπως πρόκειται για πλήρη "φινλανδοποίηση" της Ελλάδας από την Τουρκία;
Όλα αυτά σε μία δήλωση πέντε γραμμών! 
Ας δούμε ολόκληρη της δήλωση του Δ.Αβραμόπουλου "καλού φίλου της Τουρκίας", όπως τον περιγράφουν οι τουρκικές εφημερίδες:

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:  Στο περιθώριο της Διάσκεψης του ΟΣΕΠ συναντήθηκα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας τον κύριο Ahmet Davutoglu και είχαμε μία φιλική, εγκάρδια συνομιλία, χωρίς να μπούμε στην ουσία των θεμάτων, αλλά το κυριότερο, για να ανανεώσουμε την αμοιβαία επιθυμία να προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν στην καλλιέργεια σχέσεων καλής γειτονίας, συνεννόησης και συνεργασίας.  
Bρίσκομαι στην Κωνσταντινούπολη για να συμμετάσχω στην Διάσκεψη του OΣΕΠ και βέβαια κατά τη διάρκεια της εδώ παρουσίας μου, θα συναντηθώ και με άλλους συναδέλφους Υπουργούς της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας. Tο κλίμα ήταν θετικό, ήταν καλό, διατυπώθηκαν αμοιβαία οι επιθυμίες να συνεχίσουμε  και στο μέλλον και όλα δείχνουν πλέον ότι το Σεπτέμβριο θα έχουμε και την πρώτη επίσημη συνάντησή μας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Στην Άγκυρα;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:  Στην Αθήνα, όπου θα συναντηθούμε για να προετοιμάσουμε την συνάντηση που θα γίνει αργότερα στην Άγκυρα, στα πλαίσια των συμφωνιών που έχουν προηγηθεί για τις διακυβερνητικές συνδιασκέψεις.  Ένα είναι βέβαιον, ότι στην ευρύτερη περιοχή μας το κλίμα και το περιβάλλον που επιδιώκουμε να διαμορφωθεί είναι ένα περιβάλλον ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Σε θέματα περιφερειακά, θέμα Συρίας;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:  Όπως είπα πρωτύτερα δεν υπήρχε agenda σε αυτήν τη συνάντηση. Ήταν μία συνάντηση φιλική, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερα εγκάρδιο, δεν αναφερθήκαμε σε αυτά τα ζητήματα.  Εξάλλου είναι ξεκάθαρη η θέση που έχει πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά το ζήτημα στη Συρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

  1. Το δυστυχημα ειναι οτι ειναι ολο το πολιτικο στερεωμα ραγιαδιστικο και συνεπως ο Ελλην δεν εκπροσωπειται στην Ελληνικη βουλη.Φρονω δε οτι η πολιτικη αυτη ειναι η εκπορευομενη απο το πατριαρχειο που ειναι καθ'ολα τουρκοφιλη και ανθελληνικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι ακριβως ετσι. δεν χρειαζονται περισσοτερα σχολια. να δουμε πως θα βγουμε απο αυτον τον βαλτο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.