Guitar -->

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

15η Ιουλίου 1974 – η κορύφωση της σύγκρουσης Μούσκου και Χούντας


15η Ιουλίου 1974 , η μέρα που κορυφώθηκε η σύγκρουση μεταξύ του επηρμένου τυραννίσκου Μιχάλη Μούσκου – Μακαρίου και της στρατιωτικής κυβέρνησης της Ελλάδος.

Για λόγους που θα αποκαλύψει το πραγματικό άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου και οι δύο πλευρές επεδίωξαν την σύγκρουση αγνοώντας τον τουρκικό κίνδυνο . Ο Μακάριος μάλιστα κάλεσαι τους Τούρκους να επέμβουν στην κατάπτυστη ομιλία του στο συμβούλιο ασφαλείας την 19η Ιουλίου 1974.

Τρία χρόνια αργότερα μετά την συγκέντρωση των “τουρκοκυπρίων” στη κατεχόμενη γη μας με τη συναίνεση της κυβέρνησης Κληρίδη , ο Μακάριος υπογράφει την προδοτική , λεγόμενη συμφωνία κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς που έθεσε τις βάσεις για τις υποχωρήσεις που ακολούθησαν μέχρι το σχέδιο Ανάν και την προδοτική εφαρμογή της εμπράγματης λύσης που απο το άνοιγμα των οδοφραγμάτων τείνει να ολοκληρωθεί με το προδοτικό σχέδιο επιστροφής της Αμμοχώστου με ανταλλάγματα .
Μοναδική αντίσταση σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις για την πατρίδα είμαστε εμείς οι εθνικοικοινωνιστές του ΕΔΗΚ που πρώτα από όλα τολμούμε να αποκαλύψουμε τα αίσχη και τις προδοσίες του κατεστημένου και να προτάξουμε αντί κενών συνθημάτων , εθνικοκοινωνικό πρόγραμμα αντιμετώπισης του εθνικού κινδύνου και της κατοχής.
Με στόχο την απελευθέρωση της γης μας από τούρκους και άγγλους κατακτητές επιβάλλεται να γκρεμίσουμε το προδοτικό κατεστημένο και να δώσουμε εργασία και εξουσία στο λαό που θα αποτελέσει τον στρατό της ελευθερίας .
Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.