Guitar -->

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Τι γίνεται με τις καταγγελίες για παραδικαστικό στον Άρειο Πάγο κυρία Θάνου;

11 Νοεμβρίου
09:562015

Το Δεκέμβριο του 2014, ένα χρόνο πριν δηλαδή, το περιοδικό HOT DOC παρέλαβε μια επιστολή με σοβαρές καταγγελίες για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος στην καρδιά του Αρείου Πάγου και μάλιστα στις υπηρεσίες της Εισαγγελίας.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, διάφορες υποθέσεις "καθαρίζονταν" με ανάθεση σε συγκεκριμένους εισαγγελείς και συνθέσεις δικαστηρίων. Το κείμενο της καταγγελίας παρέδωσε ο δημοσιογράφος στον τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κουτρουμάνο και στις 5 Δεκεμβρίου υπήρξε σχετικό δημοσίευμα στο koutipandoras.gr.
Το δημοσίευμα ήταν το παρακάτω:


"Στοιχεία που περιέχονται σε καταγγελίες που έφτασαν στο HOT DOC και αναφέρονται σε λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος στον Άρειο Πάγο, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κουτρομάνο. Οι καταγγελίες έφτασαν ταχυδρομικώς στα γραφεία του περιοδικού και κατονομάζουν τη διευθύντρια υπηρεσίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η οποία χρησιμοποιεί την υπηρεσιακή της ιδιότητα για να ορίζει εισαγγελείς οι οποίοι χειρίζονται ευνοϊκά υποθέσεις.
Οι καταγγελίες μάλιστα αναφέρουν πως ο σύζυγος της εν λόγω διευθύντριας, ο οποίος εργάζεται στην ΕΥΠ, ήταν υπόδικος σε μεγάλη υπόθεση χρηματισμού στην Υπηρεσία του. Η σύζυγός του κατάφερε ώστε την υπόθεση να χειριστεί ευνοϊκά εισαγγελέας ο οποίος μάλιστα ενώ είχε υπηρετήσει στην ΕΥΠ και γνώριζε τον υπόδικο σύζυγο, δε ζήτησε αυτοεξαίρεση.
Στη συνέχεια ο ίδιος εισαγγελέας έβγαλε απαλλακτικό πόρισμα για τους γνωστούς του υπόδικους στην ΕΥΠ και τον σύζυγο της διευθύντριας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η διευθύντρια υπηρεσίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει συστηματικά σε υποθέσεις που αφορούν συγκεκριμένους κατηγορούμενους οι οποίοι έχουν πολλές και σοβαρές διώξεις εναντίον τους. Σε μία από τις υποθέσεις αυτές μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας η οποία είχε οριστεί από τη διευθύντρια είχε προτείνει τόσο προκλητικά την αθώωση των κατηγορουμένων που προκάλεσε σχόλια στα δικαστήρια.
Το HOT DOC και το koutipandoras.gr αποφάσισαν να παραδώσουν τα στοιχεία στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για έρευνα αφού διασταύρωσαν πως πολλά από τα περιστατικά που περιγράφονται είναι πραγματικά. Η δημοσιογραφική έρευνα ωστόσο δεν μπορεί να διαπιστώσει αν η περιουσιακή κατάσταση της διευθύντριας που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες «δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές απολαβές ενός Δημοσίου Υπαλλήλου», είναι πραγματικά μεγάλη. Ούτε να επιβεβαιώσει αν η διευθύντρια είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωταγωνιστές των υποθέσεων που περιγράφονται.
Η επιστολή που στάλθηκε στο περιοδικό καταλήγει ως εξής: «η δημοσιότητα είναι το μοναδικό όπλο των πολιτών που παλεύουν για το δίκαιο». Πιστεύοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα, θα φροντίσουμε ώστε η υπόθεση αυτή να ερευνηθεί παραθέτοντας δημόσια τις εξελίξεις από την έρευνα."
Ενώ καταγγελίες που πολλές φορές είναι εμφανώς ανυπόστατες προκαλούν δικαιολογημένα ίσως εισαγγελικές έρευνες και δημόσιες αντεγκλήσεις στην πολιτική ζωή, οι καταγγελίες που αφορούσαν τον Άρειο Πάγο δεν φαίνεται να έχουν ερευνηθεί ως σήμερα. Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιός είναι ο λόγος;
Χάθηκαν στη διαδρομή από γραφείο σε γραφείο ή ο Άρειος Πάγος θεωρεί πως η Δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή απλώς κλείνει τα μάτια όπου θέλει; Περιμένουμε μια απάντηση από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου

πηγη
http://ht.ly/UvlvG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.