Guitar -->

Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2012

ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ


ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΥΣΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΩΣ..."ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ"...ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ.

costa-navarino

ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ...; ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ, ΚΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΠΑΕΙ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ "ΤΑΠΕΙΝΟ" COSTA NAVARINO!

Σε αυτό το... «απλό και ταπεινό» ξενοδοχείο της Μεσσηνίας θα περάσει ο καταστροφέας της χώρας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Άλλωστε, του αξίζει μετά τα τεράστια επιτεύγματά του και την καθοριστική συμμετοχή του στη δημιουργία της μνημονιακής Ελλάδας με τους χιλιάδες αυτόχειρες, τους εκατομμύρια ανέργους και την πλειοψηφία των ελληνικών οικογενειών να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Το Costa Navarino είναι πασίγνωστο πως, το προτιμούν κυρίως ζάμπλουτοι επιχειρηματίες από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, μεγαλοδημοσιογράφοι και παρουσιαστές, πολιτικοί ακόμη και βασιλικές οικογένειες.
Εκεί, ανάμεσα στα spa, το γυμναστήριο, την πισίνα και τα πολυτελή εστιατόρια, ο Τζέφρι θα μπορέσει και λόγω της ημέρας (του Αγίου... Πνεύματος εννοείται...) να τονωθεί πνευματικά και να ξεκουραστεί, γιατί όπως αποκαλύφθηκε αργά και βασανιστικά, η σχεδίαση και η οργάνωση του ξεπουλήματος της χώρας και της εξαθλίωσης των Ελλήνων, απαιτεί γερό κεφάλι για τις καρπαζιές και καθόλου τσίπα ...
.............................
........................

Ο Τζέφρυ με...ψευδώνυμο,όπως ο..."Τριανταφυλλίδης"("εθναρχίδης" Καραμανλής!)

Περιέργως κυκλοφορεί με το όνομα..."Αναγνώστου"! 
Με ψευδώνυμο κυκλοφορεί ο Παπανδρέου εντός Ελλάδας;
  
Ένας άλλος Αναγνώστου όμως έχει αποκαλύψει τα έργα και τις ημέρες του Εβραίου παππού του Μινέϊκο...  
Ο παππούς μου ο αρχαιοκάπηλος 


Δήλωση Πρωθυπουργού Ελλάδας (Wink 

"Έχω συγγενικούς δεσμούς με την Πολωνία, καθώς ο προπάππος μου καταγόταν από την περιοχή του Μπιάουιστοκ. Ήταν πατριώτης και επαναστάτης Πολωνός, που έφυγε πρόσφυγας στην Ελλάδα και πάλεψε και εκεί, για την απελευθέρωση της Ηπείρου τότε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, συνεχίζοντας την επαναστατική του δραστηριότητα.
Μάλιστα, συνέβαλε και στην ανακάλυψη του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης κι έτσι έγινε και πολύ ένθερμος πατριώτης Έλληνας, κάνοντας την Ελλάδα δεύτερή του πατρίδα. Αισθάνομαι λοιπόν ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση για τις ρίζες που έχω εδώ, στην Πολωνία, και είμαι περήφανος γι' αυτές."
Ποιός ήταν τελικά ο παππούς;
Στο περιοδικό Αρχαιολογία, τεύχος 116, Σεπτέμβριος 2010, σελ. 85-92, διαβάζουμε για την «μοναδική συλλογή χάλκινων έργων μικροτεχνίας» που εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ελλάδος. Ένα σημαντικό μέρος της έκθεσης, κατέχει μία συγκεκριμένη συλλογή, που δώρισε ο Ηπειρώτης Κ. Καραπάνος. Η δωρεά, εκτός των άλλων, περιλαμβάνει κυρίως τα χάλκινα ευρήματα των ανασκαφών που πραγματοποίησε ο Καραπάνος στο ιερό της Δωδώνης το 1875-76 με άδεια των τουρκικών αρχών. Μερικά όμως χάλκινα ειδώλια που προέρχονται από λαθρανασκαφές στη Δωδώνη πουλήθηκαν σε μουσείο του Βερολίνου ...;
Ο Αρχαιόφιλος, Ηπειρώτης τραπεζίτης και πολιτικός , Κωνσταντίνος Καραπάνος από την Άρτα, χωρίς να είναι Αρχαιολόγος, κατόπιν αδείας των Οθωμανικών αρχών, ανακάλυψε την Δωδώνη και πραγματοποιήσε ανασκαφές στην περιοχή, με αποτέλεσμα πλήθος ευρημάτων.
Ο Κ. Καραπάνος, δημοσίευσε τα ευρήματα των ανασκαφών στο έργο του : Dodone et ses ruines, το οποίο εξέδωσε στο Παρίσι σε δύο τόμους και έτσι αποκάλυψε σε όλον τον κόσμο το ιερό και τα μνημεία της Δωδώνης.
Αυτό όμως που δεν είναι ευρύτερα γνωστό, είναι το είδος των λαθρανασκαφών που έγιναν στην Δωδώνη ...; και από ποιόν!
«Ο Κ. Καραπάνος είχε ως βοηθό του τον Πολωνοεβραίο, πρόσφυγα από την Ρωσία και μηχανικό του τουρκικού στρατού στα Ιωάννινα, Σιγισμούνδο Μινέικο. Αυτός κατά την απουσία του Κ. Καραπάνου, μεταβάντος στην Κωνσταντινούπολη για να επιτύχει ανανέωση της αδείας των ανασκαφών από την Πύλη, ανέσκαψε λαθραία και ανεύρε σημαντικά ευρήματα, τα οποία μεταπώλησε στο Μουσείο του Βερολίνου και εις άλλα Μουσεία της Ευρώπης.
Ο ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΣ Πολωνοεβραίος εξασφάλισε το ακαταδίωκτο μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, διότι έγινε πεθερός του Γ.Παπανδρέου και πάππος του υιού του, αμφοτέρων διατελεσάντων πρωθυπουργών.
Η συλλογή του Κ. Καραπάνου εδωρήθη από τον ίδιον , προ της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, το έτος 1902, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, όπου και παραμένουν μέχρι σήμερον. Αλλά υπάρχουν και τα ευρήματα του Μουσείου του Βερολίνου και του Λούβρου των Παρισίων.
ΚΑΙΡΟΣ είναι να επιστραφούν στην Δωδώνη, η τουλάχιστον στα Ιωάννινα τα ευρήματα της Δωδώνης, τόσο η συλλογή Καραπάνου, όσο και τα κλαπέντα και μεταπωληθέντα στα μουσεία της Ευρώπης. Η λεηλασία της Δωδώνης, όπως κι εκείνη του Παρθενώνος, είναι βάρβαρη πράξη, η οποία στιγματίζει τον πολιτισμό μας».

Σε ανύποπτο χρόνο ο Χρήστος Αναγνώστου έφερε στο φως τα στοιχεία χωρίς φυσικά να φανταστεί πως ο σημερινός πρωθυπουργός θα κάνει ήρωα και τον αρχαιοκάπηλο μηχανικό του Τουρκικού στρατού παππού του.

(Χρήστος Κ. Αναγνώστου,Εφημ. ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΝΕΑ, α.φ. 111, Δεκέμβριος 1999).  
visaltis.blogspot.co

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.