Guitar -->

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Μπόμπολας ή λαός;

























Κάποιος Χριστοφοράκος με την εταιρεία του "σκόρπιζε" τη διαφθορά, την οποία "μάζευε" κάποιος Λάτσης με την τράπεζά του, για να γίνει πλούσιος. Αντίδραση δεν υπήρχε, γιατί κάποιος Λαμπράκης "διαβεβαίωνε" τους Έλληνες μέσα από τα κανάλια και τις εφημερίδες του ότι όλα γίνονται σωστά και ότι στην πραγματικότητα "εκσυγχρονιζόμαστε". Όταν το κράτος λεηλατήθηκε και φτάσαμε στα όρια, κάποιος Παπακωνσταντίνου - ως Υπουργός - μας έβαλε παρανόμως στο Μνημόνιο, γιατί γνώριζε ότι κάποιος Πικραμένος [υιος του συνεργατη του Γκαιμπελς] - ως δικαστής - θα έδινε νομιμότητα σ' αυτό το Μνημόνιο. Όταν διαμαρτυρηθήκαμε για όλα αυτά που βλέπαμε να συμβαίνουν εις βάρος της κοινωνίας και του κράτους, παρενέβη κάποιος Πάγκαλος και —αφού μας έβρισε, αποκαλώντας μας "μαλάκες"— αποφάνθηκε ότι "μαζί τα φάγαμε".

Αυτή είναι η ιστορία της Μεταπολίτευσης μέσα σε μία παράγραφο.








...Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών.
Μπόμπολας ή λαός;
Τα κέρδη της Διαπλοκής ή η επιβίωση του λαού;
Η εξασφάλιση των δόσεων των τοκογλύφων ή η επιβίωση των ταμείων και των Νοσοκομείων;
Λευτεριά ή θάνατος;
Παρατηρώντας τα πολιτικά δρώμενα, εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται τις μεγάλες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η δυναμική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" σε συνδυασμό με τη γενική κατάρρευση του σάπιου δικομματισμού έφερε τα πάνω κάτω στην πολιτική σκηνή. Η μη αναστρέψιμη κατάσταση διάλυσης, που χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ, ήταν αυτή η οποία επέβαλε δραστικές αλλαγές στις επιλογές των "αφεντικών" της χώρας. Η "προοδευτική" Διαπλοκή, βλέποντας την πράσινη "ναυαρχίδα" της να "βουλιάζει", επενδύει καθαρά στην πρώην γαλάζια "λάντσα" της ...Στην "παρακατιανή" ΝΔ, την οποία μέχρι τώρα την είχε απλά για να παριστάνει το "δεκανίκι" του "μαγαζιού" της.
Αυτήν τη ΝΔ στηρίζουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσον, γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή, αν θέλουν να παραμείνουν σε επαφή με την εξουσία ...Μια υποστήριξη, η οποία φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζεται από τα ΜΜΕ η κατάστασή της και βέβαια η εικόνα του "ηγέτη" της. Ελάχιστα χρόνια πριν —και με 32% στις εκλογές— η ΝΔ αναγκάστηκε κάτω από την "πίεση" της κομματικής βάσης και των "βαρόνων" του κόμματος να αλλάξει ηγεσία ...Με 32% και μάλιστα μετά από μεγάλη κυβερνητική φθορά μιας επίσης μεγάλης κυβερνητικής θητείας. Σήμερα —και με τα ακριβώς αντίθετα δεδομένα, εφόσον περιμένει τη "σειρά" της, για να εκμεταλλευτεί την κυβερνητική φθορά των "απέναντι"— η αποτυχημένη ηγεσία δεν αμφισβητείται και παραμένει σταθερή, παρ' όλο που τα εκλογικά της αποτελέσματα ήταν το λιγότερο τραγικά.
Με 18,5% ο Σαμαράς φαίνεται ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αμφισβήτησης σε ένα κόμμα, το οποίο φυσιολογικά θα έπρεπε να τον έχει πετάξει από το μπαλκόνι της Συγγρού. Ο Σαμαράς δεν "πιέζεται", παρ' ότι απομονωμένος με μια ομάδα εμπίστων, οι οποίοι παριστάνουν την ηγεσία της ΝΔ. Τι συμβαίνει; Γιατί αυτή η αλλαγή; Άλλαξε ξαφνικά ο πολιτικός μας "πολιτισμός"; Γιατί δεν τον πιέζουν τα ΜΜΕ; Γιατί δεν τον εξευτελίζουν οι γνωστοί δημοσιογραφικοί "εκτιμητές" των πολιτικών "μετοχών"; Γιατί δεν "εξευμενίζεται" ο οπαδικός όχλος με "αίμα" αρχηγού; Γιατί απλούστατα η ΝΔ δεν είναι πλέον η ίδια. Η ΝΔ σήμερα προστατεύεται ως κόρη "οφθαλμού" και γι' αυτό απαιτείται να είναι σταθερή ...Απαιτείται να έχει σταθερή ηγεσία, γιατί πάνω της έχει ακουμπήσει τα συμφέροντά της η "Διαπλοκή" ...Το σύνολο της "Διαπλοκής". Έχει γίνει πλέον η ΝΔ του Μπόμπολα ...Η ΝΔ του Ψυχάρη ...Η ΝΔ του Λάτση. Όλη η "προοδευτική" Διαπλοκή έχει πιαστεί επάνω της, για να σωθεί η ίδια.
Γι' αυτόν τον λόγο η ΝΔ έχει μια παράδοξη συμπεριφορά. Ενώ η εκλογική της "ξεφτίλα" θα έπρεπε να της έχει προκαλέσει εσωτερικά προβλήματα —και άρα το φαινόμενο της "εσωστρέφειας"— αυτή λειτουργεί με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο. Κάνει πως αγνοεί τα δικά της προβλήματα και συγκαλεί γενικό "προσκλητήριο" της παράταξης. Στο όνομα κάποιου "ειδικού σκοπού", όπως για παράδειγμα είναι η "σωτηρία" της χώρας, αποκτά μια εξωστρεφή συμπεριφορά ...Συμπεριφορά, που θυμίζει πολιτικό "αλτσχάιμερ".
Γι' αυτόν τον λόγο βλέπουμε τα μέχρι τώρα "αδιανόητα". Η ΝΔ, η οποία πάντα είχε μια "διχασμένη" ηγεσία —αλλά ενιαία κομματική βάση—, εμφανίζεται σήμερα με τα ακριβώς αντίθετα χαρακτηριστικά. Η βάση αδυνατεί να συσπειρωθεί, αλλά η κορυφή δείχνει ότι τα καταφέρνει. Οι υποτιθέμενοι "εχθροί" και "αντίπαλοι" δείχνουν να συσπειρώνονται γύρω από τον αποτυχημένο αρχηγό την ώρα που οι οπαδοί εγκαταλείπουν το κόμμα κατά εκατομμύρια ...Αυτό κι αν είναι παράδοξο. Δεν συσπειρώνονται αυτοί, οι οποίοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε από τη συσπείρωση και συσπειρώνονται εκείνοι, οι οποίοι κέρδιζαν τα μέγιστα από τον διχασμό.
Ποια είναι όμως αυτή η πρώην "διχασμένη" ηγεσία, που έβαλε τόσο πολύ "νερό" στο "κρασί" της για "χάρη" της πατρίδας; ...Η Τρόικα των "ιδιοκτητών" και των "μνηστήρων" του κόμματος ...Βλέπετε δεν υπάρχει μόνον η Τρόικα των δανειστών ...Υπάρχει και η Τρόικα της ΝΔ ...Η Τρόικα του πολιτικού αμοραλισμού και του κοινωνικού παρασιτισμού. Τι είναι αυτή η Τρόικα; Μαζί με τον Γιωργάκη Παπανδρέου είναι ως πρόσωπα ό,τι χειρότερο έχει αναδείξει ο νεποτισμός, η αναξιοκρατία και η αμορφωσιά. Σε όποιον τομέα και να αναλύσει κάποιος την κατάσταση, θα δει ότι μιλάει για "πρωταθλητές".
Σαμαράς, Ντόρα και Καραμανλής είναι άνθρωποι, οι οποίοι σίγουρα θα απασχολήσουν τους ιστορικούς του μέλλοντος ...και σίγουρα όχι για την αξία τους. Είναι άνθρωποι, που, από τότε που υπάρχουν, ζουν εις βάρος του λαού. Αμόρφωτοι, άσχετοι και ανεπάγγελτοι έκαναν από νωρίς "τάμα" και βασικό σκοπό της ζωής τους να μας "σώσουν". Να μας "σώσουν", χωρίς να μας "ρωτήσουν", αλλά με τη σύμφωνη γνώμη της γνωστής πρεσβείας. Αυτοί επιστρατεύονται σήμερα για να μας "σώσουν" και βέβαια για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της τοπικής Διαπλοκής και των "έξωθεν" αφεντικών της, που είναι οι δανειστές μας.
Επικεφαλής αυτής της Τρόικας είναι ο εθνικός μας "ανιψιός" ...Ο μέγας "κληρονόμος" ...Ο ανιψιός του ιδρυτή και συνονόματός του ...Ο καλύτερος χειριστής διπλής τυρόπιτας στη χώρα ...Ο Καραμανλής. Αυτός, ο οποίος ετοιμάζεται λίγες ημέρες πριν τις εκλογές να απευθύνει "μήνυμα" στον λαό ...Μήνυμα μωσαϊκού τύπου, εφόσον —ως "εκλεκτός"— κατέχει τις "εντολές" του "θείου" της παράταξης. "Εντολή" σαν κι αυτήν που είχε απευθύνει ο Μητσοτάκης ή ο Γιωργάκης Παπανδρέου στους Κύπριους, προκειμένου να ψηφίσουν το Σχέδιο Ανάν. Ίδια παράσταση, εφόσον τα ίδια συμφέροντα πιέζουν τους ίδιους ανθρώπους, για να εξυπηρετήσουν τα ίδια συμφέροντα ...Τα συμφέροντα των δωσίλογων ...Τα συμφέροντα των Χριστοφοράκων και των αφεντικών τους.
Είναι γνωστό άλλωστε ότι κυκλοφορεί ολόκληρη λίστα των διεφθαρμένων από τη γνωστή γερμανική εταιρεία ...Διεφθαρμένων, οι οποίοι θα υπακούσουν σε οποιαδήποτε "άνωθεν" εντολή κι αν τους δοθεί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις λίστες της Siemens βρίσκονται τόσο η Ντόρα και ο Σαμαράς όσο και ο "ξάδερφος" του εθνικού μας "ανιψιού" ...Όλοι με τα γερμανικά "προικιά" τους ...Όλοι με τα "μίξερ" τους και τα "πολύμπριζά" τους ...Όλοι τους με καριέρα "πετυχημένων" κομματαρχών χάρη στην "ώθηση" των χορηγιών της "λαμπρής" αυτής εταιρείας.
Αυτός ο ολίγον πλαδαρός "δημοκράτης" εντός ολίγων ημερών θα δώσει "εντολές" στον λαό για το τι πρέπει να ψηφίσει. Ο κουρασμένος χοντρός, ο οποίος στην πραγματικότητα είναι η απόλυτη ενσάρκωση του "φτυσμένου", που νομίζει ότι βρίσκεται στο μέσον καταιγίδας. Ο άνθρωπος είναι περίπτωση. Τον έφτυσαν εκατομμύρια οπαδοί τού κόμματός του και αυτός νομίζει ότι "έβρεξε". Ξέχασε προφανώς ότι δεν "αποσύρθηκε" οικειοθελώς — και άρα ως "πετυχημένος" από την εξουσία ...Τον "απέσυραν" οι οπαδοί της ΝΔ ...Τον "απέσυραν", γιατί έκριναν ότι ήταν ένας από τους βασικούς υπεύθυνους, που μας οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα. Όλα αυτά τα ξέχασε. Ξέχασε ότι κυβερνούσε με το Play-Station, δίνοντας "εργολαβικά" την εξουσία στον αγράμματο Ρουσόπουλο, ο οποίος δεν προλάβαινε να φτιάχνει περιουσίες και βίλες. Στην κυριολεξία έφυγε με τις κλωτσιές από την εξουσία.
...Αυτός είναι ο Κωστάκης ο αλτσχάιμερ ...Ο Πρωθυπουργός "προϊστάμενος" του ξαδέρφου, που έκανε διακοπές με τον Χριστοφοράκο και μεγάλες παραγγελίες στη Siemens ...Ο Πρωθυπουργός των Αλογοσκούφηδων, των Σουφλιάδων και των άλλων εκλεκτών του Μπόμπολα και της Goldman Sachs ...Ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης, που "έφαγε" τα χρήματα των ταμείων, παίζοντας με τα δομημένα και τοξικά ομόλογα ...Ο Πρωθυπουργός, που ΠΡΩΤΟΣ ξεκίνησε να αυξάνει το δημόσιο χρέος με τις ΔΩΡΕΕΣ δημοσίου χρήματος προς τις τράπεζες ...ΠΡΩΤΟΣ σε όλη την Ευρώπη, εφόσον μέχρι τότε κανένα άλλο κράτος της ευρωζώνης δεν είχε τολμήσει να καταφύγει σε αυτήν την εγκληματική "μετάγγιση" πλούτου από τα ταμεία των πολιτών στις τσέπες των αποτυχημένων τραπεζιτών.
Αυτή η ΠΡΩΤΙΑ δεν είναι λόγος, που να εξηγεί τον λόγο που το "βούλωσε" μετά την "επιτυχημένη" θητεία του; Δεκάδες δισεκατομμύρια του μόχθου του ελληνικού λαού τα πήρε και τα έδωσε στους τοκογλύφους, χωρίς να ρωτήσει κανέναν ...Ο "πετυχημένος" Πρωθυπουργός, που μας άφησε ως μοναδική κληρονομιά μια "μάχιμη" χειρουργό ...Το απόλυτο ρεκόρ του "άλματος" στην παγκόσμια ανώτατη εκπαίδευση ...Νηπιαγωγός με μεταπτυχιακό στη χειρουργική, μόνον η γυναίκα του Καραμανλή έχει γίνει — και αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας του. Ένα ρεκόρ σχεδόν ακατάρριπτο ...Πραγματικά ακατάρριπτο —τώρα που το σκεφτόμαστε καλύτερα—, εφόσον θεωρητικά θα μπορούσε να καταρριφθεί μόνον από βρεφονηπιοκόμο με μεταπτυχιακό στη βαθιά θεμελίωση θαλασσίων γεφυρών.
Αυτός ο γελοίος άνθρωπος, που στην πραγματική ζωή έχει αποκαλεστεί "μεγάλος" και "άρχοντας" μόνον από μάγειρες και σερβιτόρους στις χασαποταβέρνες όλης της χώρας, έρχεται τώρα να εκμεταλλευτεί την περιορισμένη "μνήμη" του λαού, για να εξυπηρετήσει τα αφεντικά του. Έρχεται εντελώς ξεδιάντροπα και σε μια πρωτοφανή επίδειξη πολιτικού θράσους κάνει υποδείξεις στον λαό για το τι πρέπει να ψηφίσει. Ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος απορρίφθηκε από τον λαό ως άχρηστος, ανέλαβε να υποδείξει στον ίδιο λαό τι ακριβώς πρέπει να ψηφίσει, για να σωθεί. Προφανώς τον πείραξε ο "αέρας" της Ραφήνας και αντιλαμβάνεται τον εαυτό του σαν μια μορφή εθνικού "κεφαλαίου", που έχει μπει στον "τόκο" και επεμβαίνει μόνον όταν υπάρχει εθνική ανάγκη ...Εθνική ανάγκη, εξαιτίας της απειλής εθνικών τραγωδιών, όπως μας προειδοποιεί, για να μας τρομοκρατήσει.
Τολμά να μας κάνει και μαθήματα πολιτικής ιστορίας ο άσχετος, ο αγράμματος, ο άεργος και ανεπάγγελτος Κωστάκης ...Ο τενεκές ο ξεγάνωτος, που τα πάντα στη ζωή του τα έχει κάνει "τόσο όσο", προκειμένου να μην κάνει "κουραστεί" και κάνει τίποτε παραπάνω ...Ο άνθρωπος, ο οποίος εκμεταλλεύεται τις εμετικές διατάξεις της Μεταπολίτευσης και διατηρεί τη βουλευτική έδρα —και βεβαίως την ασυλία—, έχοντας ως μοναδική του ενασχόληση το Play-Station και την τυρόπιτα ...Ο άνθρωπος, ο οποίος εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης δεν διστάζει να πηγαίνει κάθε μήνα και να εισπράττει από το δημόσιο έναν μισθό χιλιάδων ευρώ, ενώ δεν κάνει τίποτε απολύτως.
...Ο Κωστάκης ο πολιτικός. Ήθελαν λέει να σκοτώσουν τον κοιλιόδουλο ξένες μυστικές υπηρεσίες. Γιατί να κάνουν απόπειρα; Γιατί να οργανώσουν μια τέτοια "υπερπαραγωγή"; Ας έβαζαν δίπλα στο σπίτι του ένα φορτηγό μπριζόλες και θα "αυτοκτονούσε" μόνος του ..."Αρχοντικά" ...και με "κιμπαριλίκι" ...όπως λένε και οι μάγειρες, που τον γνωρίζουν. Αυτός ο άνθρωπος παραμονές των εκλογών θα εμφανιστεί με διάγγελμα στην τηλεόραση, για να "ζητήσει" από τον λαό να στηρίξει το "μαγαζί" που τον ταΐζει ...Το "μαγαζί", που ήδη έβαλε κι άλλον συνονόματο "ξάδερφο" στη λίστα αναμονής για το κρατικό "συσσίτιο" ...Το "μαγαζί", που πρέπει να σωθεί, γιατί πρέπει ν' αποκατασταθούν και τα "δίδυμα" σε κάποια στιγμή.
Αυτός ο άνθρωπος —με τα τόσα ιδιοτελή συμφέροντα γύρω από τη ΝΔ και το ΔΝΤ— έρχεται να ζητήσει από τον λαό να φερθεί "πατριωτικά" και "εθνικά", για να στηρίξει το "μαγαζί", ώστε να μην βάλει "λουκέτο". Αυτός ο άνθρωπος —με τις τόσες ποινικές ευθύνες γι' αυτά που μας σκοτώνουν σήμερα— έρχεται να ζητήσει από τον λαό να "σώσει" το "μαγαζί", το οποίο προστατεύει μόνον τον ίδιο και την οικογένειά του ...Το "μαγαζί", το οποίο εξαιτίας του —και εξαιτίας των ομοίων του— χρωστά στις τράπεζες αστρονομικά ποσά ...Στις δημόσιες τράπεζες κατά κύριο λόγο, εφόσον είναι γνωστό ότι ο Γιάννης πίνει κυρίως όταν κερνά ο ίδιος τον εαυτό του. Εκατομμύρια ευρώ χρέη άφησε στη χρεοκοπημένη ΝΔ ο Κωστάκης, ο οποίος σήμερα μας κάνει υποδείξεις για να μην χρεοκοπήσουμε. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος κατέστρεψε το κόμμα του και οδήγησε και τη χώρα στη σημερινή καταστροφή, έρχεται να μας πείσει ότι γνωρίζει το πώς θα σωθούμε.
Ξεχνάει ότι αυτός ο ίδιος και το σινάφι του ήταν η μεγαλύτερη εθνική καταστροφή για τη χώρα ...Ο "μουγκός" σ' ό,τι αφορά τον ίδιο ...και "φλύαρος" σ' ό,τι αφορά εμάς ...Αυτός, ο οποίος ακόμα δεν έχει πει κουβέντα για εκείνα τα οποία έγιναν επί της θητείας του —και είχαν ως αποτέλεσμα τον σημερινό καθημερινό βιασμό της κοινωνίας μας από τους δανειστές μας— και σήμερα θέλει να μας "σώσει" με τη "φλυαρία" του ...Ο άφιλος ανθρωπάκος, ο οποίος, ως εθνικός "ανιψιός", αντιμετώπιζε τους πάντες υποτιμητικά και τώρα παρακινεί τους Μεϊμαράκηδες να χειροκροτούν με πάθος τον τενίστα, ο οποίος έγινε ντράμερ ...τον Αντωνάκη τον "λειψό".
...Ο Αντωνάκης ...Ο Αντωνάκης ο "μνημόσυνος" ...Ο Αντωνάκης ο Καίλας ...Άλλη μεγάλη μορφή της ελληνικής Μεταπολίτευσης ...της ίδιας συνομοταξίας με τον Κωστάκη, εφόσον κι αυτόν —από τότε που υπάρχει— τον ταΐζουμε ...Από εικοσιέξι ετών βουλευτής "θηλάζει" από τον "μαστό", τον οποίο εμείς θεωρούμε δημόσιο και ο ίδιος οικογενειακή "περιουσία" ...Από τους πρώτους υπουργούς, που βοήθησε τη γνωστή Siemens να μπει στον δημόσιο βίο και να αλώσει τον κρατικό μηχανισμό. Στα ελάχιστα χρόνια που δεν τον ταΐζαμε —σύμφωνα με δική του δήλωση— έκανε το μόνο πράγμα που μπορούσε να κάνει ..."Ταβανοθεραπεία" .
Όμως, ο Αντωνάκης εκτός από πετυχημένος "επαγγελματίας" είναι και γνωστός "πατριώτης". Πήγε στο ναυτικό, αλλά, σύμφωνα με τα ναυτικά "κιτάπια", δεν πρόλαβε ούτε τα πόδια του να βρέξει στο Αιγαίο ...Μεγάλη περίπτωση ο κηφήνας ...Ο απόλυτος αντιμήδας της πολιτικής ...Ό,τι πιάνει άνθρακας γίνεται ...Ό,τι επιλογή κάνει, λάθος είναι. Αν θέλει κάποιος να γνωρίζει τι είναι το σωστό και τι είναι το λάθος στην πολιτική σκακιέρα, αρκεί να τον παρακολουθεί. Όταν πήγε και υπέγραψε το Μνημόνιο, ήμασταν σίγουροι πως ήταν μέγα λάθος για το κόμμα της ΝΔ, γιατί ήταν επιλογή του Σαμαρά. Όταν αποφάσισε να κάνει Debate με τον Τσίπρα, καταλάβαμε ότι δεν τον συμφέρει τον ίδιο, γιατί ήταν επιλογή του ...Απλά πράγματα. Ό,τι κάνει είναι λάθος ...Του δίνεις χρήματα, για ν' αγοράσει πολλά λαχεία, ώστε να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες των υπολοίπων.
Τόσο αποτυχημένος πολιτικός ηγέτης, που η πολιτική του "μετοχή" να "γκρεμίστηκε" σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει άλλος. Δεν υπάρχει άλλος, για να τον συγκρίνουμε. Πτώμα να τοποθετούσαν στη θέση του, όλο και κάποιο κέρδος θα προέκυπτε από τη σιωπή του. Ο Σαμαράς δυστυχώς σωπαίνει όταν πρέπει να μιλήσει και μιλάει όταν πρέπει να σιωπήσει. 100% χειρότερος από ένα πτώμα, εφόσον εισπράττει ζημιά τόσο όταν μιμείται το πτώμα όσο και όταν δεν το μιμείται ...Μιλάμε για περίπτωση ...Μιλάμε για γονίδια κακομοίρη. Όταν απευθύνεται στον λαό, το κάνει "εμπιστευτικά" και όταν μιλάει εμπιστευτικά, το κάνει με "στόμφο", λες και βγάζει λόγο ...Ο εφιάλτης του κάθε επαγγελματία imagemaker.
Στις τελευταίες εκλογές ο Σαμαράς κατέβηκε με έναν ΣΤΟΧΟ και μία ΥΠΟΣΧΕΣΗ. Στόχος ήταν η αυτοδυναμία και η υπόσχεση ήταν πως δεν θα έκανε σε καμία περίπτωση κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Οι εκλογές έγιναν και ο "ντράμερ" της Βοστωνης απέτυχε πλήρως σε όλα τα επίπεδα. Απέτυχε στον στόχο του, παίρνοντας το εξόχως ταπεινωτικό 18% —που είναι αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών για τη ΝΔ— και ταυτόχρονα αθέτησε την υπόσχεσή του απέναντι στους νεοδημοκράτες, εφόσον μέχρι τέλους αγωνίστηκε να δημιουργήσει Κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με όλους τους δυνατούς συνδυασμούς. Όχι μόνον δεν σεβάστηκε τις υποσχέσεις του απέναντι στους λίγους που τον ψήφισαν, αλλά δικαίωσε απολύτως τους πολλούς, οι οποίοι τον εγκατέλειψαν, θεωρώντας τον προκαταβολικά ψεύτη ..."Κομανέτση" τον φωνάζουν τα μικρά παιδιά. Δεν έχει ξαναγίνει ν' αποκτήσει παρατσούκλι κάποιος πολιτικός ηγέτης με τόσο μικρή παρουσία στο προσκήνιο.

Μιλάμε για πράγματα, τα οποία σε όρους ποδοσφαίρου θα βύθιζαν τους οπαδούς σε βαθιά θλίψη. Μια ομάδα, η οποία θέλει να εμφανίζεται ως "φαβορί" για τον τίτλο, κάνει μεταγραφές από όλες τις ομάδες, οι οποίες υποβιβάστηκαν στην προηγούμενη περίοδο ...Μεταγραφές απομάχων ακόμα και στο συμβολικό επίπεδο, αν σκεφτεί κάποιος τον Μητρόπουλο ή τον Ανατολάκη ...Ο Μάκης Ψωμιάδης να ήταν αρχηγός της ΝΔ, καλύτερα θα ενεργούσε. Ο ηγέτης ενός κόμματος, που, ως φαβορί για την αυτοδυναμία, πήρε το τραγικό 18%, ανέλαβε να το "αναζωογονήσει" με όλα τα "ζόμπι" των εκλογών. Σε μια θνήσκουσα ΝΔ αποφάσισε να της δώσει "αέρα" ζωής και νίκης με τα "πτώματα" της προηγούμενης εκλογικής σύγκρουσης ...Ποτ πουρί πολιτικής "άνοιξης" με βάση την "πτωμαΐνη".
Γι' αυτόν τον λόγο όλες οι "μεταγραφές" του Σαμαρά δεν ήταν απλά με ορίζοντα "νίκης", αλλά πραγματικού "θριάμβου" ...Μόνον την Αλεξανδράτου δεν κάλεσε σ' αυτήν την πανστρατιά της "επιτυχίας". Πήρε όλον τον "κατιμά" του Καρατζαφέρη. Πήρε ως "λαμπρές" "μεταγραφές" τούς αποτυχημένους πολιτευτές του αποτυχημένου πλέον ΛΑΟΣ. Όμως, αυτοί ήταν μόνον η αρχή. Η μεγάλη "μεταγραφή" ήταν άλλη. Ημέρες "Ντέταρι" θυμηθήκαμε. Ο Σαμαράς έκανε τη "μεταγραφή" του αιώνα ...Πήρε πίσω τη Ντόρα ...Την άλλη μεγάλη μορφή της ελληνικής Μεταπολίτευσης ...Την κόρη του Εφιάλτη ...Την "ξεχασιάρα" χήρα. Όλες οι χήρες στην Ελλάδα ξεχνάνε κανένα τηγάνι στη φωτιά, ενώ η Ντόρα "ξέχασε" να δηλώσει ένα εκατομμύριο δολάρια στο εξωτερικό. Αυτή η φίρμα των κομμωτηρίων του Κολωνακίου επέστρεψε στα στέκια της ...Η παντρεμένη χήρα επέστρεψε στη "στάνη".
...Η κόρη του βρικόλακα, που μετέτρεψε τον νεκρό Μπακογιάννη στο πιο προσοδοφόρο οικογενειακό "μαγαζί" της Μεταπολίτευσης. Κανένας νεκρός στη νεότερη πολιτική ιστορία μας δεν απέφερε στους οικείους του τόσα πολλά κέρδη για τόσα πολλά χρόνια όσα απέφερε ο Μπακογιάννης στην οικογένεια Μητσοτάκη. Μιλάμε για "Πολυκατάστημα", που κάνει τον Παναγούλη, για παράδειγμα, να έχει απόδοση περιφερειακού "περιπτέρου". Μιλάμε για την αποθέωση του πολιτικού μάρκετινγκ. Γιατί αποθέωση; Γιατί ο Μπακογιάννης ήταν ένας παντελώς ασήμαντος άνθρωπος, ο οποίος έγινε σημαντικότατος, επειδή αυτό βόλευε τον Μητσοτάκη. Αν δεν τον σκότωναν τότε οι τρομοκράτες, θα τον "σκότωνε" ο χρόνος. Δεν θα υπήρχε σήμερα στη μνήμη μας. Θα ήταν άλλος ένας Πέτρος Δούκας, που χάρη στον πεθερό του φορτώθηκε στον δημόσιο προϋπολογισμό. Μερικοί πεθεροί δίνουν προίκες διαμερίσματα και χωράφια και άλλοι θέσεις στη Βουλή των Ελλήνων.
Όμως, με την περίπτωσή του αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι μια καλή διαφήμιση ενός "προϊόντος" —ακόμα κι αν αυτό το "προϊόν" είναι πολιτικό πρόσωπο— αρκεί για την ανάδειξή του. Δεν χρειάζεται να έχει σχέση με την ποιότητα, για να επιτευχθεί αυτή η ανάδειξη. Αυτό μας αποδεικνύει η περίπτωση Μπακογιάννη. Ένας γηραιός υπάλληλος του Κοσκωτά, που σκοτώθηκε άθελά του από τρομοκράτες, έγινε περισσοτερο προσοδοφόρος για τους οικείους του από έναν ήρωα, όπως ο Παναγούλης, ο οποίος από τη νιότη του ήταν έτοιμος να θυσιαστεί για τη Δημοκρατία και τελικά σκοτώθηκε από το παρακράτος της. Από εκεί και πέρα λειτούργησαν οι ελληνικές παραδοσιακές συνήθειες. Οι Έλληνες τους νεκρούς δεν τους "αγγίζουν" και δεν τους κατηγορούν. Μόνον τους επαινούν και ο καθένας προσθέτει στο "φωτοστέφανό" τους ό,τι θέλει, χωρίς να ελέγχεται από κανέναν.
Οι νεκροί στην Ελλάδα είναι η καλύτερη "πρώτη ύλη" για πολιτικό μάρκετινγκ. Κερδισμένοι αυτού του μάρκετινγκ για την περίπτωση Μπακογιάννη ήταν ολόκληρη η οικογένεια Μητσοτάκη. Ως θύμα τρομοκρατίας έγινε ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός. Ως θύμα τρομοκρατίας έγινε η Ντόρα η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών. Ως θύμα τρομοκρατίας έγινε ο γιος της Δήμαρχος Καρπενησίου. Ακόμα και ο Κυριάκος μπήκε στην πολιτική σκηνή ως συγγενής θυμάτων. Ό,τι απολαμβάνει η οικογένεια του λαομίσητου αποστάτη, το απολαμβάνει από τη σωστή διαχείριση της έννοιας της "τρομοκρατίας". Με αίμα, το οποίο ανήκε σε ξένο, μια ολόκληρη οικογένεια "ξεπλύθηκε" από τις "αμαρτίες" της και επιμένει να μας εκμεταλλεύεται για πάνω από πενήντα χρόνια ...Μιλάμε για μια οικογένεια, η οποία μπορεί να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τα πάντα ...Μια οικογένεια, η οποία έχει αναγάγει το πολιτικό μάρκετινγκ σε οικογενειακή επιστήμη.
Για να μην τους σκοτώσουν οι Έλληνες, λόγω του ότι βύθισαν την Ελλάδα στη Χούντα, οι Μητσοτάκηδες έφυγαν στη Γαλλία και η Ντόρα —προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την κοντή "μνήμη" των Ελλήνων— ακόμα και σήμερα παριστάνει την αντιστασιακή, που "εξορίστηκε" από τη Χούντα. Δεν ξέρουμε αν τώρα το πολιτικό μάρκετινγκ θα της επιβάλει να προσθέσει νέους "τίτλους", εξαιτίας νέων εξελίξεων, που αφορούν την οικογένειά της ...Αν, πλησιάζοντας τα εξήντα της χρόνια, επιχειρήσει να το "παίξει" κι ορφανή ...Μιλάμε για "τίτλο" σιδηρόδρομο ...Η-ορφανή-εξόριστη-παντρεμένη-χήρα.
Όμως, το μάρκετινγκ, όπως συμβαίνει πάντα, δεν έχει πραγματικό υπόβαθρο. Η ποιότητα δίνει τους πιστούς οπαδούς και η οικογένεια Μητσοτάκη είχε πάντα μόνον ευκαιριακούς "πελάτες", που έψαχναν ευκαιρίες ...Ευκαιρίες να τρυπώσουν σε "μοιρασιές", "προμήθειες" και "δομημένα". Γι' αυτόν τον λόγο και η οικογένεια Μητσοτάκη μετά από πενήντα χρόνια πρωταγωνιστικής παρουσίας στην πολιτική ζωή της χώρας κατέβηκε αυτόνομα στις εκλογές για να "ζυγιστεί" και "μετρήθηκε" ίσα με τον Τζήμερο.
Η Ντόρα προφανώς έτρεφε ψευδαισθήσεις, όταν αναζητούσε την επιτυχία ως κομματάρχης. Έπεσε και η ίδια θύμα της λαμπερής εικόνας, που είχαν δημιουργήσει οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ και η Διαπλοκή. Την "πάτησε", όπως ο Νάρκισσος, που έπεσε μέσα στη λίμνη όπου καθρεπτιζόταν και πνίγηκε ...Αυτό έπαθε και η Ντόρα. Μόλις έφυγε από τη "στάνη" τής ΝΔ, την εγκατέλειψαν οι ευκαιριακοί "πελάτες" ...Όλοι εκείνοι, οι οποίοι την περιτριγύριζαν, όταν εμφανιζόταν σαν η αδιαμφισβήτητη διάδοχος του Καραμανλή. Το αποτέλεσμα αυτής της ψευδαίσθησης ήταν η τραγωδία. Με όλο το μητσοτακικό παρακράτος στη διάθεσή της, δεν κατόρθωσε να μπει στη Βουλή.
Αν είχαμε να κάνουμε με φυσιολογικό άνθρωπο —και όχι με ένα "παχύδερμο" της αναισθησίας— η Ντόρα θα έπρεπε αυτήν τη στιγμή να έχει εγκαταλείψει όχι απλά την πολιτική σκηνή, αλλά την ίδια τη χώρα ...Να αναζητούσε ένα ήσυχο μέρος, όπου δεν θα την αναγνώριζε κανένας, ώστε ν' αντέξει την ντροπή. Τέτοια ξεφτίλα είναι αβάστακτη ακόμα και για τον πιο αναίσθητο άνθρωπο. Μιλάμε για την απόλυτη τιμωρία, που έχουν υποβάλει σε κάποιον πολιτικό οι Έλληνες. Μετά από τόση "μαύρη", "γκρίζα", "πορτοκαλί" και "άσπρη" αναγκαστική δημόσια προβολή της δεν κατάφερε τίποτε. Ούτε ίσα με τον Τζήμερο δεν την "μέτρησαν" αυτήν και όλη της την οικογένεια. Είχε μάλιστα και το θράσος να τεντώσει το "σκοινί", θέτοντας ένα εκβιαστικό δίλημμα στον λαό ...Ένα "τρομερό" δίλημμα, εφόσον τον απειλούσε ευθέως πως, αν αυτός δεν την έστελνε στη Βουλή, θα εγκατέλειπε την πολιτική και θα γυρνούσε σπίτι της.
Αυτήν την άσχετη και άχρηστη χήρα, που ο λαός την έδιωξε με τις "κλωτσιές" από την "πόρτα", έρχεται ο γελοίος ο Αντωνάκης και τη βάζει ξανά στο πολιτικό σκηνικό από το "παράθυρο". Τώρα η ξεδιάντροπη και κατά φαντασία "λαοφιλής" Ντόρα σκουπίζεται, όπως και ο Κωστάκης από τη "βροχή". Επέστρεψε "περήφανη", αλλά άλλαξε τροπάριο ..."Κωλομπάρισε" λίγο, όπως θα έλεγε και η ίδια ..."Πλάκα" μας έκανε ρε κουτά, όταν μας έβαζε σε διλήμματα ...Θα μας άφηνε ποτέ χωρίς τη "βοήθειά" της; ...Μας δοκίμαζε, για να δει πόσο έξυπνοι είμαστε ...Αλίμονο ...Θα εγκατέλειπε τη "μάχη", χωρίς να μας "σώσει"; ...Θα πετούσε την ασπίδα ως ρίψασπις; ...Όχι βέβαια ...Θα έκανε το δύσκολο ...Θα έπαιρνε —με στεναχώρια βέβαια— τα χιλιάδες ευρώ της βουλευτικής έδρας και θα μας "έσωζε" και πάλι.
Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι —ως "φρέσκια" δύναμη— δεν "χωρούσε" στο "τροπάριο" αυτής της πανστρατιάς ...Το απόλυτο παράδοξο της υπόθεσης ...Ήταν άκρως "απαραίτητη" για την οργάνωση της πανστρατιάς, αλλά άκρως "περιττή" έως επικίνδυνη για την εικόνα της πανστρατιάς αυτής. Θέλει να "παίξει" το παιχνίδι του "αξιωματικού" της "πανστρατιάς", αλλά δυστυχώς γι' αυτήν στερείται "όπλων". Καθώς έχει υποστηρίξει όλες τις μορφές του Μνημονίου, δεν μπορεί να βγει σήμερα και να το "καταγγέλλει" μαζί με τον Σαμαρά, που το "υπέγραψε". Θα εξευτελιστούν ομαδικώς και τους Μητσοτάκηδες δεν τους "παίρνει" μετά την έτσι κι αλλιώς ταπεινωτική και εξόχως αναξιοπρεπή "επιστροφή" της.
Γι' αυτόν τον λόγο τη βάζουν και παίζει το γνωστό παιχνίδι της οικογένειας ...Το παιχνίδι της τρομοκρατίας ...Έμπειρη είναι σ' αυτό ...Τι έχεις Γιάννη; ...Τι είχα πάντα. Ο κόσμος "καίγεται" και αυτή "θυμήθηκε" ότι στη δίκη της 17ης Νοέμβρη κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρίσταντο ως μάρτυρες υπεράσπισης. Τι να κάνει η μεγαλοκοπέλα. Είχαν βάλει στο κόμμα της στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή, μπαίνοντας στη μάχη του, "πέταξε" ό,τι είχε στα χέρια της. Παλιά ξινά σταφύλια θα έλεγε κανείς. Τα γνωστά παλιά ξινά σταφύλια θα συμπληρώναμε κι εμείς, εφόσον ολόκληρη την πολιτική της καριέρα και το πολιτικό της "ψευδώνυμο" το οφείλει στην τρομοκρατία.
Γνωστά, δηλαδή, είναι τα "μονοπάτια", στα οποία περιφέρεται τις λίγες ημέρες που μας χωρίζουν από τις εκλογές ...Γνωστά και για την οικογένειά της. Αυτήν την "τεχνογνωσία" πουλάει άλλωστε το Μητσοτακαίικο. Λόγω της ιδεολογικής "προέλευσης", που τους διαφοροποιεί από τους κλασικούς δεξιούς, εμφανίζονται "εξειδικευμένοι" σε θέματα μη ιδεολογικά. Κάθε φορά που οι Μητσοτάκηδες εμφανίζονται ως "μεταγραφές" στη δεξιά παράταξη, αυτό "πουλάνε" ...Πουλάνε την "καταγωγή" τους από τον δήθεν "προοδευτικό" χώρο της δήθεν "αντίστασης" και των δήθεν κοινωνικών "αγώνων" ...Πουλάνε το "θάρρος" τους να τα βάζουν όχι μόνο με τους τρομοκράτες, αλλά με όλους τους "εχθρούς" του λαού. Έφτασε η Ντόρα να ισχυρίζεται ότι θα "πλάκωνε" τον Κασιδιάρη, αν βρισκόταν στο στούντιο με την Κανέλη.
Γνωστά είναι όλα αυτά για τους παλαιότερους. Πιο "τζάμπα μάγκες" από τους Μητσοτάκηδες δεν υπάρχουν. Στην πραγματικότητα είναι αυτοί, οι οποίοι "εφεύραν" αυτήν την έννοια ...Όλα εκ του ασφαλούς. Ένας στρατός αστυνομικών τους φυλάγει οικογενειακώς μέρα και νύκτα. Ο ίδιος ο Μητσοτάκης ούτε στην τουαλέτα δεν πηγαίνει χωρίς τον Μανούσο ...Ο "αντιστασιακός" Μητσοτάκης, που τον "κυνήγησε" η Χούντα και αυτός γλίτωσε φεύγοντας από τη χώρα ...Ο Μητσοτάκης, που γύρισε λίγες ημέρες πριν πέσει η Χούντα για να μπει φυλακή και να παραστήσει τον "αντιστασιακό" ...Ο τζάμπα μάγκας ...Όλα εκ του ασφαλούς.  
Μια ζωή στους ίδιους διαδρόμους των ξένων μυστικών υπηρεσιών "πουλούσε" αυτό, το οποίο απαγορευόταν για όλους τους άλλους. Αυτό δεν "πουλούσε" στη Δεξιά ο κεντρώος Μητσοτάκης, όταν έγινε "μεταγραφή" σ' αυτήν από τον Καραμανλή; Αυτό δεν "πουλούσε" ως ειδικός, όταν —με την άδεια της πρεσβείας— κατηγορούσε τον Ανδρέα για σχέσεις με την τρομοκρατία; ...Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. Με το ίδιο "σκονάκι" κινείται και η θυγατέρα. Η άφοβη η Ντόρα δεν διστάζει να τα βάλει με την "τρομοκρατία". Μιλάμε για ηρωίδα. Σε μια εποχή, όπου δεν υπάρχει Έλληνας, που να μην είναι απόλυτα σίγουρος ότι η τρομοκρατία στην Ελλάδα ήταν μια παρακρατική "υπερπαραγωγή", έρχεται η κόρη του "νονού" του παρακράτους να κάνει την "ηρωίδα". Βέβαια αυτό είναι και λογικό, γιατί, όταν έχεις ψηφίσει καί τα δύο τα Μνημόνια, πρέπει να δηλώσεις ότι θα "πλακώσεις" ακόμα και τον Κασιδιάρη, αν θέλεις να σε δείξει η τηλεόραση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.