Guitar -->

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

όλοι έχουμε ένα εβραίο μέσα μας, λεει ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος!!!


Η ορθοδοξία τονίζει: «Στη σχέση μας με το Θεό, όλοι έχουμε ένα εβραίο μέσα μας, μέχρι σήμερα». μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος!!!


images
Κάθε φορά που αποκαλεί κάποιος τον χριστιανισμό Ιουδαιοχριστιανισμό, οι χριστιανοί κλωτσούν σαν τα μουλάρια. 
Προς όλους αυτούς λοιπόν ο Άνθιμος απαντά, ρίχνοντάς τους κατάμουτρα την αλήθεια.









...

Παράδοξα ηχούν όσα αναφέρει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος σε προλογικό σημείωμα που συνοδεύει ψηφιακό δίσκο με την Παλαιά Διαθήκη στα εβραϊκά, τον οποίο ο ίδιος δώρησε σε Γαλλοεβραίους τουρίστες. Μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης αναφέρει: «Στη σχέση μας με το Θεό, όλοι έχουμε ένα εβραίο μέσα μας, μέχρι σήμερα. Η Χριστιανική Εκκλησία δεν πρέπει να λησμονήσει ποτέ την οφειλή της στην Π.Δ. και στο λαό του Ισραήλ ως «παιδαγωγόν εἰς Χριστόν». Υπήρξαν ακραίες εποχές που την λησμόνησε και τότε έπραξε αντιχριστιανικά και απάνθρωπα».Πράγματι ο Νόμος έγινε  «παιδαγωγός εις Χριστόν» κατά τον Απόστολο Παύλο. Και από το λαό των Εβραίων κατά σάρκα προήλθεν ο Χριστός και οι Απόστολοι.
Δεν κατανοούμε όμως σε ποιες «ακραίες εποχές» αναφέρεται ο Μητροπολίτης στις οποίες η Χριστιανική Εκκλησία «έπραξε αντιχριστιανικά και απάνθρωπα». Εκτός κι αν για εκείνον Χριστιανική Εκκλησία δεν είναι μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά και οι παπική και προτεσταντική κακοδοξία.
Γιατί επίσης αποσιωπά πλήρως ότι Εβραίοι, τηρητές του Νόμου ήταν οι σταυρωτές του Χριστού; Ο Εβραίος στην καταγωγή Απόστολος Παύλος ομολογεί όχι μόνο ότι και ο ίδιος υπήρξε διώκτης του Χριστού αλλά ότι ο Νόμος παιδαγωγεί εις Χριστόν, δεν σώζει όμως παρά μόνον η πίστη στο Χριστό, που με τη θυσία Του μας λύτρωσε από την αμαρτία.
Καλώς επισημαίνει ο Μητροπολίτης ότι «Προσπαθείστε να διαβάσετε την Καινή Διαθήκη, χωρίς να έχετε ακούσει τίποτε για την Παλαιά και τότε δεν θα καταλάβετε παρά ελάχιστα αποσπάσματα». Παραλείπει όμως να αναφέρει στους Εβραίους που δωρίζει την Παλαιά Διαθήκη ότι η σωτηρία ήρθε διά του Χριστού, γεγονός που περιέχεται στην Καινή Διαθήκη. «Παρήλθεν η σκιά του νόμου, της χάριτος ελθούσης…». Τα λοιπά είναι χριστιανοεβραϊκές προσεγγίσεις οικουμενιστικού τύπου…
Παρακάτω Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και το Προλογικό Σημείωμα του Μητροπολίτου Ανθίμου:
7/8/2012. Καλωσόρισμα του Μητροπολίτου μας στους Γαλλοεβραίους τουρίστες της Αλεξανδρούπολης
Από τις αρχές Αυγούστου έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρουπόλεως Γαλλοεβραίοι τουρίστες, ενισχύοντας έτσι την τουριστική κίνηση της περιοχής μας. Ο Μητροπολίτης μας τους καλωσόρισε στην πόλη μας, δίνοντάς τους ως δώρο ψηφιακό δίσκο (CD) με ηχογράφηση του πρωτοτύπου της Παλαιάς Διαθήκης στα Εβραϊκά, μία έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως την οποία προλόγισε ο Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, μία κίνηση που εξέπληξε θετικά τους επισκέπτες μας
Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
Πολλοί στην εποχή μας αμφισβητούν την αξία και την προσφορά της Παλαιάς Διαθήκης στο σύνολο πολιτισμό. Κάποιοι την πολεμούν και την αποδοκιμάζουν. Κάνουν λάθος. Η Π.Δ. είναι το δεύτερο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο. Το πρώτο ήταν η λογική και αυτεξούσια ζωή. Όταν άλλοι λαοί, σκιαμαχούσαν στο σκοτάδι ο βιβλικός Ισραήλ μιλούσε με το Θεό. Όταν άλλοι λαοί υποψιάζονταν περί του Θεού και προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν στα πολυπρόσωπα είδωλα, ο Ισραήλ συνήπτε συμφωνίες μαζί του. Όταν άλλοι λαοί θυσίαζαν τα παιδιά τους για να εξευμενίσουν το θείο, ο Ισραήλ έψαλε και υμνούσε το Θεό και φρόντιζε να μειώνει την απόσταση που τον χώριζε απ’αυτόν.
Τα κείμενα της Π. Δ. χειραγώγησαν τον αρχαίο άνθρωπο βγάζοντάς τον από τους αιώνες της βαρβαρότητος σε αρκετά ξέφωτα πολιτισμού. Στην επικράτεια που κινήθηκε ο λαός του Θεού, έκτισε με τα «οικοδομικά υλικά» που βρήκε, τις βάσεις για την διαχρονική θρησκευτικότητα του πλανήτη.
Τα κείμενα της Π.Δ. διαβάζονται πολλαπλά και αναδύουν ένα άρωμα εμπιστοσύνης στο Θεό και πώς αυτή επαναποκτάται όταν κλονίζεται. Στη σχέση μας με το Θεό, όλοι έχουμε ένα εβραίο μέσα μας, μέχρι σήμερα.
Η Χριστιανική Εκκλησία δεν πρέπει να λησμονήσει ποτέ την οφειλή της στην Π.Δ. και στο λαό του Ισραήλ ως «παιδαγωγόν εἰς Χριστόν». Υπήρξαν ακραίες εποχές που την λησμόνησε και τότε έπραξε αντιχριστιανικά και απάνθρωπα.
Είναι καιρός πιά να συζητήσουμε με βάση την Π.Δ. και να σεβαστούμε την προσφορά της στον σύνολο πολιτισμό. Για να γίνει κατανοητή αυτή η ανάγκη, προσπαθείστε να αφαιρέσετε από τη παγκόσμια νομοθεσία, από τα ήθη, από την τέχνη, από τον ανθρωπισμό όσα προσέφερε η Π.Δ. και τότε θα καταλάβετε πόσο τραγικά φτωχός και ανούσιος θα μείνει ο κόσμος. Προσπαθείστε να διαβάσετε την Καινή Διαθήκη, χωρίς να έχετε ακούσει τίποτε για την Παλαιά και τότε δεν θα καταλάβετε παρά ελάχιστα αποσπάσματα.
Είτε, λοιπόν, μας αρέσει είτε όχι, «τῶν Ἰσραηλιτῶν εἶναι ἡ υἱοθεσία καὶ ἡ δόξα καὶ οἱ διαθῆκες καὶ ἡ νομοθεσία καὶ ἡ λατρεία καὶ οἱ ἐπαγγελίες. Δικοί τους εἶναι οἱ πατέρες μας καὶ ἀπ’αὐτοὺς κατάγεται ἀνθρωπίνως ὁ Χριστός»(Ρωμ. 9,4-5). Είναι χρήσιμο να το θυμόμαστε αυτό πάντα. Και να το αναγνωρίζουμε.
✥ Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος

http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8949.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.