Προς το περιοδικό «Διιπετές»
Αγαπητοί κύριοι,
θα πρέπει να ξέρετε ότι η μεγάλη ιδέα του Ελληνισμού δεν είναι ιδέα διεθνιστική. Το γεγονός ότι στους Ολυμπιακούς αγώνες συμμετείχαν μόνο Έλληνες στο αίμα και στη καταγωγή αποδεικνύει το φυλετικό χαρακτήρα της Ελληνικής θρησκείας. Φοβούμαστε όμως -και ελπίζουμε να κάνουμε λάθος- ότι όντας επηρεασμένοι από αντιλήψεις ξεπερασμένες και αντιανθρώπινες και αναμφισβήτητα ανθελληνικές όπως ο Μαρξισμός και οι αναρχικές παραφυάδες του, επιχειρείτε ένα επικίνδυνο μονοπώλιο το οποίο δεν δικαιούται ουδείς και ούτε εμείς βέβαια.

Σεβόμεθα την προσπάθειά σας και είναι γεγονός ότι μέσα στις σελίδες του περιοδικού σας υπάρχουν άρθρα πραγματικά ξεχωριστά. Αυτό όμως που παρατηρούμε είναι μια αντίφαση ανάμεσα στις διάφορες τοποθετήσεις των αρθρογράφων σας και δεν μπορούμε να φανταστούμε τι σχέση μπορεί να έχει ο ηλιακός λόγος του Απόλλωνος με τα ξένα περιοδικά τα σχετικά με μαζικές θρησκείες που διαφημίζετε. Σε ό,τι αφορά τη θρησκεία, η θέση μας είναι η εξής όπως προκύπτει από το προεκλογικό μας φυλλάδιο: Αποκατάσταση του κύρους της Εκκλησίας. Αποκάθαρση του κλήρου από τους υπηρέτες και προπαγανδιστές του οικουμενισμού. Αναβάθμιση της εκκλησιαστικής παιδείας και εκπαίδευση των κληρικών πάνω σε Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά. Ανεξιθρησκεία μόνο για τα δόγματα που δεν θίγουν την Ελληνική παράδοση και ιστορία και δεν φθείρουν τη δύναμη του Έθνους. Εκτός νόμου όσα θρησκευτικά δόγματα δρουν κατά του Ελληνισμού.
Η εκτίμησή μας σχετικά με τις θέσεις που διατυπώνονται στο έντυπό σας είναι ότι δεν θίγουν την Ελληνική παράδοση και ιστορία και ούτε φθείρουν το Ελληνικό Έθνος . . .
Χρυσή Αυγή - Κεντρική Διοίκηση
Η απάντησις του περιοδικού
Κατά την άποψη μας, και όχι κατά το «δόγμα» μας (κάτι που επιτρέπει να γράφονται ακόμη και αποκλίνουσες τοποθετήσεις μέσα στις σελίδες μας) είναι οφθαλμοφανώς οξύμωρο το να ανιχνεύει κανείς . . . οικουμενισμό σε ανθρώπους που με σαφήνεια αιτώνται επιστροφή στον Εθνισμό και τον Πολυθεϊσμό. Ειλικρινά, δεν ξέρουμε πού ανακαλύψατε εσείς «μαρξισμούς» ή «διαφήμιση μαζικών θρησκειών» (εκτός αν . . . εννοείτε λ.χ. ως τέτοιες τον νορδικό ή ρωμαϊκό ή ινδιάνικο Πολυθεϊσμό), ωστόσο μας εκπλήσσει η περιέργως αυθόρμητη παραδοχή σας ότι αυτό που εσείς αιτιάστε δεν είναι παρά η ισχυροποίηση του γνωστού Μη εθνικού, Μη πολυθεϊστικού, αλλά αντιθέτως οικουμενιστικού και ιαχωβικού δόγματος που εδώ και 16 αιώνες ακυρώνει συστηματικά κάθε δυνατότητα επιστροφής στη χώρα αυτή του αυθεντικού Έλληνος-Ανθρώπου.
Το ίδιο επίσης μας εκπλήσσει το ότι κρίνατε μη παράλογο ή αστείο το να δηλώσετε ότι θεωρείτε πως ο Ελληνικός Εθνισμός δεν . . . θίγει την Ελληνική Παράδοση και ιστορία . . . ούτε και . . . φθείρει το Ελληνικό Έθνος . . .. Πάλι καλά που δεν ειπώθηκε το αντίθετο, να μουρλαθούμε εντελώς . . . Δικαιούται και αυτός φαίνεται, κατ΄ εσάς, μια ισχνή και αμφίβολη φέτα νομιμότητας από το τεράστιο καρβέλι που εδώ και 16 αιώνες μονομασουλάνε αναιδώς οι γνωστοί προσκυνητές του ξένου πολυεθνικού «θεού» τον οποίο εσείς όχι μόνο σαφώς αποδέχεστε αλλά και επαρκώς εκτιμάτε ώστε να αιτείσθε ανενδοίαστα την «αποκατάσταση του κύρους» των θεραπόντων του.
Περιοδικό «ΔΙΙΠΕΤΕΣ»
ΠΑΝ ΣΥΡΙΓΞ