Guitar -->

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Δημητράκης ο «μεγαλομάρτυρας»



Πλήθος Εβραιο-Χριστιανών εορτάζουν την μνήμη του «αγίου» (ουσ. νεκρός αμαρτωλός σε αναθεωρημένη έκδοση - Το αλφαβητάρι του διαβόλου) Δημητρίου. 

Στο Βικιπαίδεια (δες εδώ) διαβάζουμε για τα «κατορθώματα» αυτού του αναθεωρημένου αμαρτωλού, του τόσο σημαντικού για ολόκληρη την ρομειωσοινι. Καταρχάς:

Ήταν Ρωμαίος στρατιωτικός (που φυσικά θα έχει φονεύσει πολύ κόσμο εκείνη την εποχή, αλλά ποιος νοιάζεται τώρα για αυτά τα «μικροπαραπτώματα» του προτέρου βίου ενός τόσο τρανού αγίου). Η ιστορία της ζωής του προτού γίνει χριστιανόπουλο δεν αναφέρεται πουθενά (γιατί, άραγε;)

Υπήρξε αντικαθεστωτικός, αφού παραβίασε με την στάση του τους νόμους του κράτους και του αυτοκράτορα Διοκλητιανού περί «αρνήσεως του χριστιανισμού» και έγινε χριστιανός. 

Τα κατορθώματα χάριν στα οποία μετετράπη από απλός, Ρωμαίος στρατιωτάκος σε μέγας και τρανός άγιος; Για να σας λύσω την περιέργεια, τα απαριθμώ παρακάτω:

α. Στην φυλακή ευλόγησε (βαρύ έργο και δύσκολο η ευλογία!) το μαθητή του, Νέστορα. Ο τελευταίος επρόκειτο να συμμετάσχει σε αγώνα πάλης με αντίπαλο κάποιον ονόματι Λυαίο. Προφανώς, παίζονταν πολλά στοιχήματα στον Λυαίο που ήταν μεγαλόσωμος και παιδί του καθεστώτος (= ειδωλολάτρης), ώστε η αναπάντεχη νίκη του Νέστορα να ανεβάσει το αίμα στο κεφάλι του Διοκλητιανού (που έχασε το στοίχημα; μάλλον!). Με την γνωστή κατάχρηση εξουσίας, ο αυτοκράτορας διέταξε τον αποκεφαλισμό του Νέστορα (τον πήρε στο λαιμό του ο Δημητράκης) και την θανάτωση του Δημητρίου με λόγχη στα πλευρά.
β. Α, δεν υπάρχει βήτα. 

Αυτό ήταν όλο. Ο αναρχικός Δημητράκης φυλακίζεται, ευλογεί έναν τυπά και τους στέλνουν και τους δυο στα κυπαρισσάκια! Αν τώρα αυτά είναι κατορθώματα ανθρώπου, ώστε να αποτελεί «μεγαλομάρτυρα της χριστιανοσύνης» και να δοξάζεται η μνήμη του εδώ και 1700 χρόνια, τότε τρέφω φοβερές αμφιβολίες για τα μέτρα και τα σταθμά του εκκλησιαστικού τσούρμου (όχι ότι πίστευα κάτι διαφορετικό, άλλωστε).

Σπεύσετε, λοιπόν εβραιο-χριστιανόπουλα να πάρετε δωράκια για τα αγαπημένα σας Δημητράκια. Γιορτάστε την μνήμη ενός ρωμαίου στρατιωτικού, αντί για τα γενέθλιά τους , ώστε να διαιωνίζεται το χριστιανικό παράλογον στο διηνεκές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.