Guitar -->

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

τα αιματοβαμμένα καλάσνικοφ των Αλβανών


Από τις μαντινάδες του Ηρακλείου, στα αιματοβαμμένα καλάσνικοφ των Αλβανών



ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΦΑΣΙΣΤΕΣ !! εαν ο λακης λαζοπουλος δεν συμφωνει ας παει μαζι τους στο αφγανισταν να δει την γλυκα.

Η τραγική ιστορία του Νίκου και του Μάνου Παπουτσιδάκη

O Νίκος ήταν ευτυχισμένος. Μετά από οικονομίες ετών και ατέλειωτες υπερωρίες, είχε καταφέρει να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να αγοράσει το αυτοκίνητο που τόσο ήθελε. Τελικά, δεν πρόλαβε να το χαρεί και ο θάνατος τον βρήκε στην ανοικτή πόρτα της αγαπημένης του BMW. Οι Αλβανοί φονιάδες με τα καλάσνικωφ, τον γάζωσαν γιατί προσπάθησε να υπερασπιστεί την περιουσία του κι έστειλαν στην εντατική το μεγαλύτερο αδερφό του να χαροπαλεύει...


Η τραγωδία που βρήκε την οικογένεια Παπουτσιδάκη δεν μπορεί να περιγραφεί. Ο ένας γιος στο χώμα, ο άλλος στην εντατική – ευτυχώς πήγε καλύτερα και βγήκε αυτές τις μέρες -και η μητέρα Ελένη, , με σοβαρά προβλήματα υγείας, να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της. Και όλα αυτά, γιατί μια ακόμη άγρια συμμορία, αλωνίζει ανενόχλητη στο κέντρο της Αθήνας, λεηλατεί περιουσίες πολιτών και δολοφονεί όποιον τολμήσει να αντισταθεί.

Στην Αυλή Πεδιάδος, στο Ηράκλειο της Κρήτης, τόπο καταγωγής της οικογένειας αλλά και στην οδό Βουτσά στην Καισαριανή, οι κάτοικοί είναι εξοργισμένοι… «Τόσο ο Νίκος όσο και ο αδερφός του Μάνος από μικρά είχαν μάθει να παλεύουν. Ορφανά από πατέρα, δούλευαν και συντηρούσαν τη μητέρα τους. Σεφ ο μικρός, λογιστής σε νοσοκομείο ο μεγαλύτερος…» λέει στο protothema.gr η θεία τους.


Τους γάζωσαν από τα δέκα μέτρα

Όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 ο Σταύρος Παπουτσιδάκης άφηνε πίσω του το μικρό χωριό της Κρήτης για να αναζητήσει την τύχη του στην πρωτεύουσα και να φτιάξει την οικογένεια του, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι σαράντα χρόνια αργότερα, οι δυο του γιοι θα εκτελούνταν με πολεμικό όπλο από τα δέκα μέτρα, για να τους αρπάξουν ένα αυτοκίνητο που άξιζε μερικές χιλιάδες ευρώ. Και όμως στην Αθήνα του 2012, οι συμμορίες με το βαρύ οπλισμό, δολοφονούν εν ψυχρώ πολίτες. Ο Νίκος, ήταν ένας από αυτούς…

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, γύρισε από το κατάστημα που δούλευε ως σεφ, πάρκαρε το αυτοκίνητο στην πυλωτή της πολυκατοικίας και ανέβηκε στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Τα τελευταία δύο χρόνια τα πράγματα πήγαιναν καλά για την οικογένεια. Τα δύο αδέρφια δούλευαν, έβγαζαν καλά χρήματα και είχαν καταφέρει να ξεχρεώσουν το σπίτι που είχαν πάρει με δάνειο και το αυτοκίνητο. Ο πατέρας τους, Σταύρος έφυγε πριν από δώδεκα χρόνια από τη ζωή και τα δύο του παιδιά, πριν καλά, καλά ενηλικιωθούν πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Αφού πάτησε το συναγερμό του αυτοκινήτου, άνοιξε τον υπολογιστή του να διαβάσει κάποια e-mails. Από την μπαλκονόπορτα άκουσε φασαρία και τη σειρήνα της BMW να ηχεί. Δεν σκέφτηκε καθαρά και έκανε κάτι που στην εποχή που ζούμε, ισοδυναμεί για τους αστυνομικούς, με αυτοκτονία. Πήγε στην κουζίνα, άρπαξε ένα μαχαίρι και κατέβηκε στην πυλωτή να δει τι συμβαίνει. Εκεί ήρθε τετ- α – τετ με τους δύο Αλβανούς κουκουλοφόρους που είχαν ανοίξει το αυτοκίνητο και προσπαθούσαν να το πάρουν και να φύγουν. Ο 30χρονος Νίκος ζήτησε βοήθεια από τον αδερφό του Μανώλη και προσπάθησε να σταματήσει τους ληστές.

Όμως ο αγώνας ήταν άνισος… Τη στιγμή που έφθασε στο ισόγειο ο 32χρονος Μάνος ένας τρίτος κουκουλοφόρος που είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου, πετάχτηκε από το σκοτάδι, σήκωσε το καλάζνικοφ, σημάδεψε τα παιδιά και πίεσε τη σκανδάλη. Οι σφαίρες καρφώθηκαν στην αριστερή κλείδα και στη συνέχεια ο δολοφόνος τον πλησίασε !!! όπως είχε πέσει αιμόφυρτος και από απόσταση ενός μέτρου τον πυροβολησε στην καρδιά δίνοντας τη χαριστική βολή. Ο αδερφός του στάθηκε πιο τυχερός καθώς οι σφαίρες τον βρήκαν στην κοιλιά. Σοβαρά τραυματισμένος πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή….

Τα δύο παιδιά, βρήκε αιμόφυρτα η μητέρα τους Ελένη που άκουσε τους πυροβολισμούς και έντρομη κατέβηκε στο ισόγειο για να δει τι συμβαίνει. Αυτό που αντίκρισε, της έσκισε την καρδιά…. Φρίκη, θάνατος και αίμα… «Τα παιδιά κατέβαιναν συχνά στο χωριό. Ειδικά το Δεκέμβριο για να μαζέψουν τις ελιές. Ο Μάνος έπαιζε πολύ καλή λύρα, έλεγε μαντινάδες και ήταν πολύ αγαπητός σε όλους εδώ» λέει ο ξάδερφος του Μαρίνος Παπουτσιδάκης και προσθέτει «Όλο το χωρίο έχει τυλιχθεί στο πένθος για το κακό που μας βρήκε».

Το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που έχει αναλάβει την υπόθεση είναι πολύ κοντά στην άγρια συμμορία με τα καλάζνικοφ [ακου λεει πολυ κοντα ειναι...!]. 

Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.