Guitar -->

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι σκατανθρωποι της ευρωπαικης[?] ενωσεως κλείνουν τα σύνορα της για τους Έλληνες

Σφαλίζουν τα σύνορα της Ε.Ε για τους Έλληνες που ψάχνουν δουλειά στην Ευρώπη...Περιμένατε κάτι άλλο ;



Τοποθετούν την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με τις χώρες που στέλνουν λαθρομετανάστες στη Χώρα μας ...Οι δημοκράτες της Ε.Ε 
H Eυρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να κλείσει τα  σύνορα της για τους Έλληνες
που αναζητούν εργασία μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών.

Τι ζητούν; Να υπάρξουν σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου, όπως η δοκιμαζόμενη Ελλάδα. 

Να μπεί δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από τηνΕλλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.

Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.

Το μείζον αυτό θέμα προέκυψε πριν από λίγες ημέρες (στις αρχές Σεπτεμβρίου) όταν σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε.

 Αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.

Το θέμα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα η Ελληνίδα επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη ζητώντας τη διακοπή κάθε τέτοιου είδους συζήτησης.

 Παρ' όλα αυτά, τόσο η αρμόδια Σουηδή επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλμστρομ όσο και ομάδα υπουργών της Ε.Ε. από τις βόρειες χώρες φαίνεται να επιδιώκουν την αλλαγή ατζέντας και την εφαρμογή σκληρών τακτικών, αφού οι κυβερνήσεις τους πιέζονται από μεγάλο κύμα οικονομικών μεταναστών λόγω της κρίσης που πλήττει την Ε.Ε. - και δη χώρες όπως η δική μας, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Το οξύμωρο είναι πως η συγκεκριμένη Σουηδή επίτροπος συντονίζει τις δράσεις κατά της λαθρομετανάστευσης και στη χώρα μας, τοποθετώντας, όπως όλα δείχνουν, πλέον την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με τα υπανάπτυκτα κράτη που στέλνουν λαθρομετανάστες στα σύνορά μας.

Αιτία για την κινητοποίηση που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες -και η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν να μπει το 2014- είναι το γεγονός πως από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

πηγη
 iefimerida.gr 
kerberos-hellas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.