Guitar -->

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

η κυβερνώσα σαπίλα και ο παγκαλος

Παλιοκοριόλες!!!

Του Πέτρου Αργυρίου (περισσότερα για το συγγραφέα στο προσωπικό του blogagriazwa.blogspot.com)



Τροπαιοφόρα γύρισε η κυβέρνηση. Για μια ακόμη φορά πήρε τα αρ@ι@ια της. Τα χαμε πει.
Η μπλόφα της «τήρησης» των υποχρεώσεων και της ανακούφισης της ελληνικής οικονομίας έφυγε άκλαφτη καθώς ούτως ή άλλως προοριζόταν για εσωτερική κατανάλωση και δεν είχε καμιά τύχη απέναντι στους σκληροπυρηνικούς εκφραστές των μεγάλων διεθνών συμφερόντων κυρίως αφότου οι «ελληνικές» κυβερνήσεις φρόντισαν από το 2010 μέχρι το 2012 να κάψουν επιμελώς κάθε διαπραγματευτικό χαρτί που είχαν.
Το μόνο που μπορεί πλέον να κερδίσει η κυβερνώσα σαπίλα είναι χρόνο. Και αυτό είναι και το μόνο που επιδιώκει να κερδίσει επιδεινώνοντας όλα τα μεγέθη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου. Η Ελλάδα είναι μια χαμένη υπόθεση που διαπραγματεύεται με τον εαυτό της το πόσο χαμένη είναι.

 Για κάποιο λόγο οι Έλληνες, αρέσκονται να νομίζουν ότι είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη Γη, όταν στην ουσία πολιτικά ανήκει στις μη-χώρες, στις δυστοπίες.
Έτσι λοπόν, σε μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες αποκαλύψεις, αυτή του Edward Snowden για το παγκόσμιο δίκτυο παρακολουθήσεων της NSA, δεν ίδρωσε καν το αυτί της ελληνικής κοινής γνώμης, επιδεικνύοντας ομφαλοσκοπικές ποιότητες ακροβατικού επιπέδου.
Και κατά κάποιο τρόπο, η κοινή γνώμη είχε δίκιο: η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο του σκανδάλου παρακολουθήσεων. Όπως αποκάλυψε η Spiegel η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα αποτελεί κέντρο παρακολουθήσεων.  Μια ακόμη πρωτιά. Μια ακόμη συνομωσία.
Αυτό δεν αποτελεί καμία έκπληξη για όσους από εμάς ασχολούνται με τη γεωπολιτική.
Οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών για μεγάλο διάστημα λειτουργούσαν σε τόσο στενή σύνδεση με τις αμερικανικές που κάποιος θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει ως «παρακλάδι» τους ενώ δεν γνωρίζουμε αν, πότε και σε ποιο βαθμό αυτονομήθηκαν.
Μετά την 11η Σεπτέμβρη του 2001, το κράτος μεγάλο αδερφό που δημιουργήθηκε πλέον χωρίς προκαλύμματα στο όνομα της «Εθνικής Ασφάλειας»  και το όργιο παρακολουθήσεων στο εσωτερικό των ΗΠΑ, ήταν αναμενόμενο η NSA να επεκτείνει και να αναβαθμίσει το όργιο των παρακολουθήσεων και εκτός ΗΠΑ.
Στην Ελλάδα, η κλιμάκωση έγινε με την κατάρα των ολυμπιακών του 2004, όπου στο όνομα της ασφάλειας τους, οι μυστικές υπηρεσίες, κυρίως των ΗΠΑ, αλώνιζαν στην Αθήνα.
Άμεση συνέπεια αυτής της «άδειας για ασυδοσία» ήταν το σκάνδαλο των υποκλοπών κατά του τότε πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και άλλων πολιτικών που έγινε με την παράνομη τοποθέτηση λογισμικού στο δίκτυο της Vodafone, σκάνδαλο που αντιμετωπίστηκε με απίστευτη κωλυσιεργία και τσαπατσουλιά και «έκλεισε» για την επίμαχη εκείνη τουλάχιστον περίοδο με την «αυτοκτονία» το Μάρτιο του 2005 του 39χρονου διευθυντή σχεδιασμού δικτύου της VodafoneΚώστα Τσαλικίδη ο οποίος λίγο πριν κρεμαστεί είχε δηλώσει στην αρραβωνιαστικιά του  πως το να φύγει από τη Vodafone «ήταν θέμα ζωής και θανάτου».
Οι υποκλοπές στο δίκτυο της Vodafone είναι μονάχα μια από τις πολλές πτυχές του δικτύου παρακολουθήσεων των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που υποκλέπτουν δίκτυα σταθερής, κινητής και διαδικτύου και παρακολουθεί όχι μόνο πρωθυπουργούς όπως ο Κ. Καραμανλής και η Angela Merkel και το πολιτικό σύστημα της Ευρώπης αλλά και  εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών. Ο μεγάλος αδερφός είναι εδώ, εδώ καιρό.
Με τις αποκαλύψεις Σνόουντεν, ο γίγαντας με τα πήλινα πλέον πόδια, βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε δυσμενή θέση: Μετά τη διπλωματική ήττα στο θέμα της Συρίας και το προσωρινό κλείσιμο του δημοσίου σε σχέση με την ενδοαμερικανική κόντρα για την ανύψωση της οροφής χρέους, τώρα οι αμερικάνοι βρίσκονται πάλι με την πλάτη στον τοίχο καθώς βλέπουν τα πρώην τσιράκια τους τους Γερμανούς να υποχρεώνονται να τους πιέσουν με την υπόθεση του μεγάλου αδερφού: Ακόμη μια χρυσή ευκαιρία για την Ε.Ε να απεξαρτηθεί από την αμερικανική ηγεμονία και τις απαράδεκτες πρακτικές της.
Και ποιος έρχεται να βγάλει τους Αμερικάνους από τη δύσκολη θέση; Πείτε μου, μα το θεό, ποιος;
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Ο εγγονός του δικτάτορα. Ο πρώην υπουργός εξωτερικών που έκανε τεράστια εκδούλευση στους Τούρκους με την υπόθεση Οτσαλάν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που εκτόνωσε μέσω της ελληνικής κρίσης την αμερικανική κρίση και πήρε στο λαιμό της όχι μόνο εκατομμύρια Έλληνες αλλά και εκατομμύρια άλλων Ευρωπαίων, ο τύπος που το 1989 απειλούσε ότι θα κάνει τη Βουλή Πεκίνο και που καταδίκασε το Σύριζα για τους νεκρούς της Marfino τύπος που μας προέτρεπε να αυτοκτονήσουμε όλοι παρά να ψηφίσουμε Σύριζα, ο άνθρωπος που μας είπε ότι είμαστε όλοι κλέφτες με το «μαζί τα φάγαμε», ο άνθρωπος που είπε τα εκατομμύρια των αγανακτισμένων ΜΑΛΑΚΕΣ στη γαλλική τηλεόραση, ο αιώνιος προβοκάτορας, ο ζωντανός αντιπερισπασμός, έρχεται τώρα να προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες στους Αμερικάνους, να τους δώσει αντεπιχειρήματα, να αποδυναμώσει την Ευρωπαϊκή πίεση  και να δώσει ερείσματα για διπλωματικά επεισόδια στους Τούρκους.
Ο άνθρωπος που έχει προσβάλει ζωντανούς και νεκρούς μας έδωσε ένα ακόμη καλό παράδειγμα για την τάξη εκείνη των πολιτικών που δεν έχουν ξεπεράσει το πρωκτικό στάδιο και επιδεικνύουν σαδομαζοχιστικές τάσεις δηλώνοντας πως:
««Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)… Δεν ξέρω ποιος ήταν ο Λάλας και μην προσπαθείτε να το γελοιοποιήσετε, διότι αυτός ήταν ένα γελοίο πρόσωπο. Η ΕΥΠ ήταν, προς τιμήν της. Έγραψε μια ένδοξη σελίδα. Παρακολουθούσε με μηχανήματα και αντέγραφε σε μαγνητοταινίες τις δύο πρεσβείες, της Άγκυρας και της Αθήνας. Πλάκα μου κάνετε; (σ.σ. αν το έκανε νομίμως)… 
Δεν ήταν συνηθισμένο να τα βάζεις με τους Αμερικανούς. Οι Αμερικανοί έκαναν ό,τι μπορούσαν, για το καλό όλων μας... 
Να είστε εθνικά υπερήφανοι, διότι για βρωμοδουλειές είμαστε πρώτοι. Πότε ήμουν υπουργός Εξωτερικών; Κράτησε πολύ λίγο. Και δεν μάθαινα και κάτι σοβαρό, διότι όλα αυτά που έλεγαν τα ήξερα. Απλώς μερικές φορές ήταν πολύ διασκεδαστικό να ακούω τον Αμερικανό πρέσβη να λέει στο συνάδελφό του στην Άγκυρα ή σε κάποιον από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ “what is this motherfucker Pangalos doing?”. Και ο άλλοςνα απαντά “this motherfucker called me today” κοκΦιλικά οι άνθρωποι…» (εδώ)

Φιλικά Motherfucker Pangale. Φιλικά και με ασυγχώρητη σαδιστική διάθεση χιούμορ, ο Πάγκαλος δίνει αντεπιχειρήματα στους στριμωγμένους Αμερικανούς και πατήματα στο να κατηγορήσουν οι Τούρκοι τους Έλληνες για κατασκοπεία και να προβούν σε αντίποινα και σε συλλήψεις… 

Motherfucker Pangale που λεν και οι αμερικάνοι. Fat Bastard που λέει και ο Greg Palast... 
  
Πόσο ακόμη κακοραμμένες δερματόδετες διογκωμένες πορδές θα διαρρέουν βρωμίζοντας τον τόπο; 
Ο Πάγκαλος δεν είναι πλέον μόνο δημόσιος κίνδυνος. Είναι εθνικός κίνδυνος. Είναι πανευρωπαϊκός κίνδυνος. 
 Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις Τσίπρα για παρακολούθησή του, ο Πάγκαλος χωρατεύει με ένα από τα σοβαρότερα, κρίσιμα και καυτά θέματα παγκοσμίως. 
Ο άνθρωπος ο οποίος έπρεπε κάθε μέρα έπρεπε να μπαινοβγαίνει στα δικαστήρια για μηνύσεις για μαζικές συκοφαντικές δυσφημίσεις, για μαζικές ηθικές βλάβες, για μαζικές προσβολές προσωπικοτήτων και αντί αυτού έκανε αυτός μήνυση σε 26χρονο blogger ζητώντας του ένα εκατομμύριο ευρώ για «ψυχική ταλαιπωρία», «άγχος» και «στεναχώρια», ο κύριος «δεν πληρώνω τα χαράτσια» για τα 22 του ακίνητα (και 13 της γυναίκας του), ο άνθρωπος που μήνυσε πολίτη επειδή τον αποκάλεσε γαϊδούρι προσβάλλοντας βάναυσα τα γαϊδούρια, σήμερα επιτέλους μηνύεται! 
Επιτέλους κάποιος δικηγόρος (έστω και δυστυχώς πρώην Πασόκος) αποφάσισε να κάνει τη δουλειά του, να υπηρετήσει δηλαδή τη δικαιοσύνη αντί για τα στενά του συμφέροντα. 
Ο δικηγόρος Άγις Τάτσης ανέφερε απολύτως βάσιμα για τις δηλώσεις Πάγκαλουπως «είτε ως αληθείς συνιστούν αποκάλυψη μυστικών της Πολιτείας, εκθέτουν σε κίνδυνο την χώρα και τους υπαλλήλους της (στρατιωτικούς διπλωμάτες κλπ) σε κίνδυνο αντιποίνων, είτε ως ψευδείς συνιστούν έκθεση της Πολιτείας σε κίνδυνο αντιποίνων και διατάραξης των ειρηνικών σχέσεων της με τουλάχιστον τα αναφερόμενα κράτη (ΗΠΑ, Τουρκία)» και ζήτησε δικαίως την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας.  
Αφού μαζί τα φάγαμε, καιρός είναι να έχει ο κος Πάγκαλος και οι όμοιοι του την τύχη χιλιάδων πολιτών που αδυνατούν να πληρώσουν κατασκευασμένες καταχρηστικές υποχρεώσεις απέναντι στο δημόσιο ακόμη και μερικών εκατοντάδων ευρώ.
Είθε η δικαιοσύνη επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αποδώσει τις ευθύνες που αναλογούν στους υπαιτίους της εθνικής καταστροφής και του εξανδραποδισμού των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.