Guitar -->

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ποιος εκυρηξε την επαναστασιν του 1821- χριστιανικα ψευδη

 Ροΐδη και Λασκαράτου εμμονές

[… Δεν είναι τιμητικό για την χώρα μας να πλαστογραφείται η Ιστορία και να εορτάζεται από θρησκευτική σκοπιμότητα ως εθνική επέτειος η ημέρα του Ευαγγελισμού. 

Ο μύθος του ελληνοχριστιανισμού [τουρκοχριστιανισμος ητο] και του «Θεού της Ελλάδος» απαιτούσε για την Επανάστασιν, μια ιερή ημερομηνία όπως αυτή του ευαγγελισμού, ένα μοναστήρι και έναν επίσκοπο και τα στρίμωξε όλα αυτά σε ένα παραμύθι που μπάζει από παντού. 


Είναι γνωστό, πως σε προγενέστερες ημερομηνίες είχαν ξεσηκωθεί τα Καλάβρυτα, η Βοστίτσα, η Καρύταινα, η Καλαμάτα, το Γύθειο, τα Σάλωνα και ο Πραστός.

 O ίδιος ο Π.Πατρών Γερμανός δεν αναφέρει στα απομνημονεύματά του, που έγραψε στα τελευταία του και πρωτοκυκλοφόρησαν το 1837, λέξη για την υποτιθέμενη συγκλονιστικότερη στιγμή της ζωής του. 

Η προφανούς σκοπιμότητας επινόηση της ημερομηνίας αυτής, που τίποτα δεν δικαιολογεί την συμπερίληψή της στις δέλτους της Ιστορίας, προήλθε το 1835 από τον Κωλέττη και υλοποιήθηκε το 1838 (Β. Σφυρόερα, «Η επέτειος της Εθνεγερσίας«, «Καθημερινή-Επτά Ημέρες», 1-3-2001).  

Ο Σπ. Τρικούπης είχε το θάρρος να παραδεχθεί: «Ψευδής είναι η εν Ελλάδι επικρατούσα ιδέα, ότι εν τη μονή της Αγ. Λαύρας ανυψώθη κατά το πρώτον η σημαία της Ελληνικής Επαναστάσεως…» ( «Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως», τ. Α΄, σ.312, εκδ. Β΄) 

Ο Ι.Φιλήμων αποκαλεί τον μύθο της Λαύρας «ψεύδος παχυλόν» («Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Φιλικής Εταιρείας», τ.Γ΄, σ.22-1834). 

Ο καθηγητής Απ. Β. Δασκαλάκης ομολογεί: «…ουδέν επαναστατικόν γεγονός εσημειώθη εν τη Μονή της Αγίας Λαύρας. Κατά την 25ην Μαρτίου ουδείς ευρίσκετο εν Λαύρα…» «Πως εκηρύχθη η Επανάστασις εις την Πελοπόννησον». «Πελοποννησιακή Πρωτοχρονιά», 1962″)…]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.