Guitar -->

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Βαρουφακης - Πληρώστε εσείς, να δοξαστούμε εμείς.

Ο Γιάνης συνεχίζει να χτίζει τον χάρτινο πύργο των οικονομικών θεωριών του νομίζοντας ότι παίζει σε κάποια χολυγουντιανή ταινία.

Ο κύριος Βαρουφάκης παραδέχθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ακόμα δεν ξέρει τις λεπτομέρειες και τις παραμέτρους των 100 δόσεων που επέβαλλε η νέα κυβέρνηση στους Έλληνες λέγοντας χωρίς ίχνος ντροπή: “Πληρώνετε τους φόρους σας. Δεν αρκεί μόνο να λέμε "όχι" στους εταίρους. Πρέπει, όσοι έχουμε, να είμαστε συνεπείς”. Ζώντας πραγματικά στο Τέξας και στη Μελβουρνη, ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει πάρει ειδησι ότι οι Έλληνες πλήρωναν επί 5 χρόνια φόρους και χαράτσια χωρίς να ξέρουν το γιατί για να είναι συνεπείς.


Έρχεται ο νέος υπουργός, ο οποίος προεκλογικά διαλαλούσε ότι μνημονιακοί νόμοι δεν θα ισχύουν και κουνάει το δάχτυλο στους Έλληνες ότι θα πρέπει να πληρώσουν τους μνημονιακούς φόρους για να είναι ο ίδιος συνεπής στα αφεντικά της Ε.Ε και των παγκόσμιων Τραπεζών. 
Επιτέλους, μάς έδωσε να καταλάβουμε μετά από ένα μήνα “τσαμπουκάδων” τι κέρδισε η Ελλάδα από την νέα συμφωνία: Ότι δεν θα ελεγχόμαστε από τους Ευρωπαίους αν έχουμε ελλείμματα ως Κράτος και αυτό για τον κύριο Βαρουφάκη είναι “επανάκτηση της ανεξαρτησίας της χώρας και της λαϊκής κυριαρχίας επί των τειχών μας”. Δηλώνει δηλαδή, ότι οι εταίροι θα αφήσουν τα 310 δις χρέος (που σύμφωνα με τον Βαρουφάκη οι Έλληνες πρέπει να το εξοφλήσουν μέσω φόρων) συν αυτά που θα μάς ξαναδανείσουν αλλά δεν θα νοιαστούν καθόλου για την διαχείριση της αποικίας τους. Το ότι υπέγραψε υποτέλεια με το να εγκρίνει κάθε εθνική κίνηση πρώτα η Τρόικα και μετά να γίνεται νόμος, για τον κύριο Βαρουφάκη δεν είναι έλεγχος των δημοσιονομικών του Κράτους, είναι εθνική κυριαρχία. Πώς θα υπογράψει η Τρόικα το ο,τιδήποτε αν δει ότι τα δανεικά δεν μπαίνουν εκεί που θα τους δώσουν τον τόκο που προσδοκούν και την επιστροφή κεφαλαίου τους; 

 Ave Caesar 
Ο κύριος Βαρουφάκης όμως γίνεται πιο φιλελεύθερος και από ακροφιλελεύθερους λέγοντας ότι “εάν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο (για έναν πλεονασματικό προϋπολογισμό) , θα το κάνω, αλλά θα το κάνω σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν, όχι σε αυτούς που δεν έχουν. Προφανώς θα είναι στοχευμένος”. Αν είναι να πρέπει να πληρώνουν με έκτακτους φόρους οι Έλληνες για να βγει η θεωρία Βαρουφάκη στα χαρτιά, καλύτερα να ξέρουμε ότι έχουμε έναν κατακτητή που απαιτεί και εμείς αν θέλουμε πληρώνουμε και αν δεν θέλουμε δεν πληρώνουμε, είτε έχουμε είτε δεν έχουμε. 
Ο υπουργός δεν λέει να βγάλει από το στόμα του την τελευταία λέξη της μόδας “ανθρωπιστική κρίση”. Δίνοντας τα χέρια με τον κύριο Ντάισελμπλουμ αποδέχθηκε ότι η “ανθρωπιστική κρίση” υπάρχει, αλλά δεν θα ζητήσει την τιμωρία  για τους θύτες που έφθασαν τους πολίτες χωρίς δικαίωμα εργασίας, με κατηγορία στην πλάτη τους ότι έχουν δικό τους σπίτι και με εξανεμισμένες όλες τις οικονομίες χρόνων πληρώνοντας επί 5 χρόνια φόρους και προς το ζην, αλλά έχοντας ελάχιστο έως μηδαμινό εισόδημα.

Ουάου 
Ως Λουδοβίκως του Μπέβερλυ Χιλς ο υπουργός δηλώνει, «ντρέπομαι που ο φτωχός Έλληνας πληρώνει φόρο από το πρώτο ευρώ”.Όμως δεν ντράπηκε να δώσει τα χέρια αποδεχόμενος όλες τις ενέργειες των δανειστών που έκαναν τον Έλληνα φτωχό. Η πολιτική Σύριζα-ΑΝΕΛ ήρθε ως πυροσβεστήρας στο Ανθρωπιστικό Έγκλημα που έκαναν εναντίον του ελληνικού λαού ΔΝΤ, ΕΚΤ και Ε.Ε. Αποδέχθηκε να παίξει το παιχνίδι του κυβερνήτη της “ανθρωπιστικής κρίσης”, αλλά δεν τόλμησε υπέρ του “φτωχού λαού”, που ο ίδιος λυπάται, να ζητήσει τα ρέστα από τους δανειστές. Για άλλη μια φορά μάς μπούκωσε με δηλώσεις ότι “όσοι έχουν θα πληρώσουν” και ότι “θα κυνηγήσουμε αυτούς που είχαν και δεν πλήρωσαν” ή το φοβερό “οι πλούσιοι θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την εθνική σωτηρία”. Οι πλούσιοι, κύριε Βαρουφάκη, που δεν πλήρωσαν ετοιμάζουν να αγοράσουν τηλεοπτικές άδειες και να σβήσουν τους ΦΠΑ από εργολαβίες που έκαναν με θεμέλιο τα Μνημόνια.
Πέντε ολόκληρα χρόνια το επιβαλλόμενο χρέος το εξοφλούν αυτοί που κατάντησαν “φτωχοί πολίτες”. Αν θέλαμε  να λέμε ότι υπήρχε περίπτωση να πάρουν όλοι αυτοί ένα ψίχουλο αξιοπρέπειας, η κυβέρνηση που στηρίζει την λαϊκή εντολή θα έπρεπε να τους γυρίσει πίσω με το επιτόκιο δανεισμού της ΕΚΤ όλα αυτά που τους πήραν οι αποικιοκράτες με τους εγχώριους προδότες. 
Το δεύτερο που θα έπρεπε να κάνει ο κύριος Βαρουφάκης είναι να ασκήσει αγωγή εναντίον όλων των “θεσμών” που δάνειζαν χαρτί με όνομα ευρώ και έπαιρναν μαζί με την αξιοπρέπεια και κομμάτια ολόκληρα της χώρας, τα οποία  η "αριστερή" παρέα του κυρίου Βαρουφάκη υπέγραψε ότι δεν πρόκειται να τα ζητήσει ποτέ πίσω "σεβόμενη τους νόμους" των δύο Μνημονίων με τα οποία ξεπουλήθηκαν.

http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2015/03/blog-post_2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.