Guitar -->

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μικης Θεοδωρακης, η Τρόικα μετονομάστηκε σε "τεχνικά κλιμάκια" και το μνημόνιο σε "συμβόλαιο"

ΤΕΧΝΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ...


ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ...

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι η Τρόικα μετονομάστηκε σε "τεχνικά κλιμάκια" και το μνημόνιο σε "συμβόλαιο - συμφωνία"

Αυτό είναι το συμπέρασμα του χθεσινού Eurogroup. Και καταδεικνύει τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η νέα αριστερή κυβέρνηση. 

Οι μεγάλοι μας φόβοι για συνέχιση του οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού status quo (όπως διαμορφώθηκε απ' το 2010 εώς σήμερα) επιβεβαιώνονται με τον χειρότερο και πιο τραγικό τρόπο.

Η νέα αριστερή κυβέρνηση έχει (όπως δείχνουν τα πράγματα) οριστικά αποδεχθεί την ισχύουσα μνημονιακή κατάσταση και δεν αμφισβητεί ούτε στο ελάχιστο τις δανειακές συμβάσεις, την επιτήρηση και τα μνημόνια, στην ουσία τους. 

Τις τελευταίες εβδομάδες δείξαμε τεράστια ανοχή προς την κυβέρνηση, κάνοντας συνειδητά την επιλογή να μην μιλήσουμε μετεκλογικά πολύ αυστηρά και να μην ασκήσουμε αυστηρή κριτική, ενώ θα μπορούσαμε να το κάνουμε διότι η κυβέρνηση μας έδινε πάρα πολλές πολιτικές αφορμές.

Απόφασή μας μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι από εδώ και στο εξής όταν αναφερόμαστε στην κυβέρνηση να βάζουμε πάντα εισαγωγικά στο "αριστερή". 

Και αυτό διότι πιστεύουμε βαθιά ότι καμία πραγματικά αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να αναγνωρίζει και τελικά να συνυπάρχει με μνημόνια και παράνομες και αντισυνταγματικές οικονομικές συμφωνίες δανεισμού, που έχουν δέσει την Ελλάδα χειροπόδαρα και έχουν εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία.

Σημειώνουμε δε, ότι είναι χειρότερο μια κυβέρνηση να κοροϊδεύει και να εμπαίζει τον λαό λέγοντας ότι θα σκίσει τα μνημόνια ενώ στην πραγματικότητα τα αποδέχεται πλήρως, από μια μνημονιακή κυβέρνηση που πιστεύει στα μνημόνια, το φωνάζει, το υποστηρίζει και είναι συνεπής με την πολιτικής της.

Με αυτές τις πρακτικές της σημερινής κυβέρνησης, ελλοχεύει η πλήρης απαξιώση των ιδανικών της αριστεράς, στα μάτια ενός ολόκληρου λαού. Αυτό είναι το τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει την χώρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (και αυτός είναι ο μεγάλος πολιτικός κίνδυνος) μέσα μόνο κιόλας σε 45 μέρες διακυβέρνησης.

Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου:

Η Ελλάδα κινδυνεύει να βιώσει ένα νέο 81' μέσα στις σημερινές νέες συνθήκες. Ένα νέο 81' με ότι συνέπειες συνεπαγόταν το 81' - και τα χρόνια που ακολούθησαν - για τον λαό σε βάθος χρόνου. Και όποιος δεν αντιλαμβάνεται και δεν διακρίνει την παγίδα - παγίδευση, θα προσγειωθεί με πάταγο και οριστικά, αρκετά σύντομα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.