Guitar -->

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΛΩΠΟ-ΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ


Θαυμάστε υπουργείο Εξωτερικών και διπλωμάτες-τουρίστες, όταν εξαθλιώνεται ο λαός της Ελλάδας

''Λεφτά υπάρχουν'': Προκλητικά μεγάλα ποσά γιά προξενική κατοικία στο Σικάγο 
Μπορεί ο ελληνικός λαός να υποφέρει, μπορεί γενικά Προξενεία στις ΗΠΑ (Τάμπα) να έχουν μόνο το 1/3 των υπαλλήλων, μπορεί στα λόγια να ισχύουν περικοπές, αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά και ΠΟΛΥ προκλητικά. Στο Σικάγο, το ελληνικό Δημόσιο πληρώνει εξωφρενικό ποσό κάθε μήνα γιά το τεράστιο διαμέρισμα της γενικής Προξένου Ιωάννας Ευθυμιάδου, σύν 300 δολ. γιά χώρο στάθμευσης.

Το διαμέρισμα -με τις πολλές ... κρεβατοκάμαρες και μπάνια- ευρίσκεται στην οδό North Lake Shore (με θέα την λίμνη), στους πάνω-πάνω ορόφους. Ενοικιάζεται γιά χρόνια, γιά κατοικία του γενικού πρόξενου. Φυσικά το ελληνικό Δημόσιο διαθέτει γιά την γεν. πρόξενο αυτοκίνητο και οδηγό, χώρια τα έξοδα λειτουργίας του γεν. Προξενείου με τους ''τουρίστες'', που ''ξύνουν τα νύχια τους''. Πόσο είναι το μηνιαίο κόστος ενοικίου του μεγάλου, πολυτελούς, αρχοντικού διαμερίσματος στην καλύτερη και ακριβή περιοχή της πόλης του Σικάγου;

Ας περιμένουμε 2-3 μέρες μήπως ασχοληθεί και δώσει την απάντηση το ΥΠ.ΕΞ. ή ο πρέσβης μας στις ΗΠΑ ή η... ενδιαφερόμενη-προνομιούχα. Αν όχι, θα επανέλθουμε με ποσά, γιά να...''καραφλιάσετε''. (Λέτε το ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει και...υπηρέτριαWink. Γιά να βοηθήσουμε, τα μικρά διαμερίσματα στο αρχοντικό κτίριο που χτίστηκε την δεκαετία του '50, αρχίζουν από το ποσό των 4,000 δολ. τον μήνα. 
Σημείωση:
1- Αυτά τα εμμετικά φαινόμενα, είναι κατάλοιπα του αμαρτωλού παρελθόντος επί υπουργίας στο Εξωτερικών, GAP και Ντόρας, όταν η ''διπλωματία'' κατάντησε σπατάλη, προσωπική προβολή και τα μυστικά κονδύλια δίνονταν σε ''ημέτερους'', χώρια οι επισκέψεις τους στο εξωτερικό με την συνοδεία δεκάδων αργόσχολων-''φίλων''. 

Αξιοσημείωτο: Ντόρα Μπακογιάννη, Νέα Υόρκη ως υπουργός Εξωτερικών, Ηνωμένα 'Εθνη, Σεπτέμβριος 2006: Γιά 14 ημέρες, με 11 ''υπηρεσιακούς παράγοντες'', 15 βουλευτές, 19 εκπρόσωπους ΜΜΕ και 55 ''παρατρεχάμενους'', μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του ''Ολυμπιακού'' ως...σύμβουλος! 'Ολα τα πλήρωσε το ελληνικό Δημόσιο. 
2- Στο γενικό Προξενείο Τάμπας, υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και τις εργασίες τις κάνουν ο ίδιος ο γενικός πρόξενος μαζί με έναν μόνο υπάλληλο. Την ίδια ώρα το υπουργείο Eξωφρενικών, σπαταλά άσκοπα χρήματα που -υποτίθεται- δεν...υπάρχουν, γιά αλόγιστα ενοίκια και ''διπλωμάτες-τουρίστες'' ανά τις ΗΠΑ.
(29 Μαίου 2012)
.
........................................................ 

Οι ''τουρίστες'' στις ΗΠΑ έχουν όνομα: 'Ελληνες διπλωμάτες
Η κάκιστη εικόνα της Ελλάδας στις ΗΠΑ διαχρονικά και ειδικά τελευταία, οφείλεται βασικά στους ''τουρίστες-διπλωμάτες'', που στην πλειοψηφία τους διορίζονται επειδή έχουν ''μέσον'' στην Αθήνα και η κύρια δραστηριότητά τους είναι να εμφανίζονται σε κοινωνικές εκδηλώσεις...ελληνικού ομογενειακού ενδιαφέροντος γιά να κάνουν χαζο-χαιρετισμούς. ΔΕΝ ασχολούνται με τα ανθελληνικά δημοσιεύματα σε αμερικάνικα ΜΜΕ, ΔΕΝ αντιδρούν, ΔΕΝ καλλιεργούν ούτε έχουν επαφές με αμερικάνικα ΜΜΕ, ούτε με Αμερικανούς πολιτικούς. Kυριολεκτικά ''τουρίστες'', που προτιμούν να συναλλάσσονται μόνο με Ομογενείς ''προεδροπαράγοντες-ψώνια'' και ο εξαθλιώμενος λαός πληρώνει. Μετά, αναρωτιόμαστε γιά την κάκιστη ''εικόνα'' της Ελλάδας έξω. 
...........................................................
Με αφορμή την επίσκεψη του (υπηρεσιακού) υπ. Εξωτερικών στο Σικάγο, γιά την σύνοδο του ΝΑΤΟ
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ υπουργέ Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ;
Η Ομογένεια ΔΕΝ ξεχνά τον υπουργό και τις ''κομπίνες'' με τα χρήματα γιά τους πυρόπληκτους.

Κάλεσε την Ομογένεια -Σικάγο, 19 Μαίου- να επισκεφτεί την Ελλάδα γιά τουρισμό, αλλά ΠΟΤΕ δεν εξήγησε τι έγιναν τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών γιά τους πυρόπληκτους (2007), επίσημα 168.265.935 ευρώ, ανεπίσημα γίνεται λόγος γιά 175.000.000. Από τα χρήματα διατέθηκαν μόνο 25-30 εκατ. και μετά ενάμιση χρόνο το Ταμείο, επικεφαλής του οποίου ήταν ο κ. Μολυβιάτης, ξαφνικά...καταργήθηκε. Που πήγαν τα χρήματα και ειδικά αυτά της Ομογένειας; Στο κράτος, σε λαμόγια, στην τσέπη του; Που; Απαντήσεις πότε θα δώσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.