Guitar -->

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η Ελλας ειναι αυταρκης σε ολα τα προιοντα...


εξω τωρα απο το μπ@υρδελο ΕΕ
Όχι δεν είμαστε ανίκανοι!!



Επειδή το παραμύθι με την δήθεν καταστροφή της Ελλάδος σε ενδεχομένη έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, ξεπέρασε κάθε όριο, ρωτάω:

1) Από οικονομικά δεν γνωρίζω, αλλά επειδή είμαι από άλλο κλάδο, τι θα πάθουμε επακριβώς από άποψη προϊόντων; (ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μεγαλύτερο ψέμα)

Καταρχήν, είναι απολύτως ψέμα η εκτίμηση ότι δεν θα έχουμε προϊόντα δευτερογενούς παραγωγής (βλέπε απορρυπαντικά, χαρτικά που λέγονται δευτερογενή λόγω ότι απαιτούνται πρώτες ύλες για να παραχθούν), διότι η Ελλάς...

α) βρίθει από πρώτες ύλες και

β) τα περισσότερα απολύτως καθημερινής ανάγκης προϊόντα ΔΕΝ είναι ιδιαιτέρως δύσκολο να παρασκευασθούν ακόμη και από έναν αδαή επί του αντικειμένου (δεν το συζητώ καν για εξειδικευμένους επί του κλάδου χημικούς, χημικούς μηχανικούς κτλ). 


Θα έλεγα ότι θα υπάρξει και όφελος τόσο προσωπικό οικονομικό όσο και κοινωνικό-οικονομικό αφού οι Έλληνες μεμονωμένα θα αρχίσουν να παράγουν κάτι ξεχωριστό (κάθε σπίτι και ένα εργαστήριο). 


Επιπλέον, θα διαπιστώσετε οι περισσότεροι ότι τόσα χρόνια αγοράζατε φύκια για μεταξωτές κορδέλες που τις πληρώνατε χρυσό!

Φανταστείτε τον εαυτό σας σε δύσκολη θέση. Δεν θα αρχίσετε να σκέφθεσθε διάφορες ιδέες προς επιβίωση. Στο κάτω-κάτω όλα σχεδόν τα προιόντα που εδραιώθηκαν σήμερα, κάπως έτσι ξεκίνησαν πριν από 100-150 χρόνια. Εν τέλει θα μάθετε να δημιουργείτε και να το ευχαριστιέστε.


2) Τι θα συμβεί στα αγροτικά προϊόντα;


Εδώ, παίχθηκε το μεγάλο παραμύθι που ευτυχώς, δεν ήταν εκτεταμένο διότι κινδύνεψαν να θεωρηθούν γελοίοι οι θιασώτες.

Η Ελλάδα ΔΕΝ έχει πρόβλημα τόσο άποψη κλίματος όσο και ποικιλίας χλωρίδας. Αντιθέτως, θα προκαλέσει έκρηξη αγροτικής παραγωγής αφού πολλοί θα φύγουν από τις πόλεις και θα ασχοληθούν με καλλιέργειες. 


Πιστεύω, ότι όχι μόνο θα ρολλάρει η αγροτική οικονομία αλλά με σωστή πολιτική και πραγματικούς ηγέτες στην κυβέρνηση, θα υπάρξει εξαγωγή Ελληνικών προιόντων που ΟΥΤΕ ευδοκιμούν σε άλλες χώρες και ΟΥΤΕ ποτέ τα είδαν ή τα ήξεραν


Επιπλέον, θα υπάρξει και δευτερογενής εκμετάλλευση των φυτών όπως παραγωγή αιθερίων έλαιων για καλλυντικά, ζαχαροπλαστική κτλ.

3) Τι θα συμβεί σε προιόντα που ΔΕΝ παράγει η Ελλάδα;

Εδώ, βασίμως έχουμε πρόβλημα δομικό και όχι τεχνογνωσίας. 
Αρχικά, ΔΕΝ θα αγοράζουμε αυτοκίνητα (δυστυχώς, δεν είχαμε σοβαρές εγκαταστάσεις) ή ηλεκτρικές συσκευές (τις παρήγαγε κάποτε και άρα οι κτιριακές εγκαταστάσεις σε πρώτη φάση είναι έτοιμες).

Στη πρώτη περίπτωση πλήθος επιστημόνων που ασχολούνται με τον κλάδο και διαπρέπουν στο εξωτερικό θα γυρίσουν στην Ελλάδα αφού απομακρυνθούν τα σημερινά πολιτικά καθάρματα


Οι νέοι ηγέτες θα δώσουν ότι χρειαστεί (δάνεια, εγκαταστάσεις) και τα υπόλοιπα έπονται. Δεν αποκλείεται κάποια υποτυπώδη υπάρχοντα σχήματα να συνεργαστούν (βλέπε Βιοτεχνία REPLICA HELLAS) και να εξελιχθούν σε μεγάλη ανταγωνιστική εταιρεία διεθνούς κύρους.

Στη δεύτερη περίπτωση, η κατάσταση είναι πιο εύκολη και θα γίνει επαναδραστηριοποίηση.

Σε όλες τις περιπτώσεις που ανέφερα, το συμπέρασμα είναι ότι ΟΥΤΕ πρόβλημα θα έχει η Ελλάδα και ΟΥΤΕ θα καταστραφεί. Μην ξεχνάτε ότι το επιστημονικό επίπεδο του Έλληνα είναι αρκετά υψηλό και άρα τα προϊόντα της Νέας Πραγματικής Ελλάδας θα είναι αρίστης ποιότητας. Ούτως ή άλλως, και σήμερα κάποια προϊόντα διατροφής είναι απείρως καλύτερα.

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. Από εμάς εξαρτάται η ανάκαμψη της χώρας.

Λόγιος Ερμής

 RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.