Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Ελληνικον Ημερολογιον συμβατικου ετους 2013

Αγαπητοι αναγνωσται,

σας παραθετω το Ελληνικον ημερολογιον δια το ετος 2013.
επειδη ειναι εις την Αγγλικην γλωσσαν, θα το μεταφρασω εις το προσεχες μελλον και
θα το ενημερωσω. Προς το παρον μπορειτε να βλεπετε τις Ελληνικες εορτες και ημερες, μηνες του ετους.
Θα αναρησω επισης συνδεσμο με το ιδιο ημερολογιον εις μορφην pdf  προς εκτυπωσιν.

15.02.2013 Αγαπητοι αναγνωσται, οποιος επιθυμει το Ημερολογιον εις μορφην pdf  προς εκτυπωσιν
ας ςτειλει μαιηλ, δυστυχως δεν δυναμαι να δημιουργησω συνδεςμον γαι pdf .

Hellenion Calendar 2013




2013 January / Poseideon II - Gamelion
Ποσειδεών B’– Γαμηλιών
Year 4 of the 697th Olympiad
Dark of the moon: Jan 11 – 2:44 pm EST; 1:44 pm CST; 12:44 pm MST; 11:44 am PST
SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday






01 18 Poseideon II

02 19 Poseideon II


03 20 Poseideon II


04 21 Poseideon II


05 22 Poseideon II


06 23 Poseideon II


07 24 Poseideon II


08 25 Poseideon II


09 26 Poseideon II


10 27 Poseideon II


11 28 Poseideon II


12 29 Poseideon II
Libation to Hera
Hekate's Deipnon
13 1 Gamelion
Noumenia

14 2 Gamelion
Agathos Daimon

15 3 Gamelion


16 4 Gamelion


17 5 Gamelion


18 6 Gamelion


19 7 Gamelion


20 8 Gamelion

21 9 Gamelion

22 10 Gamelion

23 11 Gamelion

24 12 Gamelion
Lenaia

25 13 Gamelion
Lenaia

26 14 Gamelion
Lenaia

full moon date
27 15 Gamelion
Lenaia

28 16 Gamelion


29 17 Gamelion


30 18 Gamelion


31 19 Gamelion



full moon date = full moon


2013 February / Gamelion - Anthesterion
Γαμηλιών - Ανθεστηριών
Year 4 of the 697th Olympiad
Dark of the moon: Feb 8 – 2:20 am EST; 1:20 pm CST; 12:20 pm MST; Feb 9 – 11:20 pm PST

SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday















01 20 Gamelion


02 21 Gamelion


03 22 Gamelion


04 23 Gamelion


05 24 Gamelion


06 25 Gamelion


07 26 Gamelion


08 27 Gamelion
Theogamia

09 28 Gamelion
Libaton to Aphrodite

10 29 Gamelion


11 30 Gamelion
Hekate's Deipnon

12 1 Anthesterion
Noumenia

13 2 Anthesterion
Agathos Daimon

14 3 Anthesterion


15 4 Anthesterion


16 5 Anthesterion


17 6 Anthesterion


18 7 Anthesterion


19 8 Anthesterion


20 9 Anthesterion


21 10 Anthesterion


22 11 Anthesterion
Anthesteria - Pithiogia

23 12 Anthesterion
Anthesteria - Khoes

24 13 Anthesterion
Anthesteria - Khutroi

25 14 Anthesterion

full moon date
26 15 Anthesterion

27 16 Anthesterion


28 17 Anthesterion


full moon date = full moon



2013 March / Anthesterion - Elaphebolion
Ανθεστηριών - Ελαφηβολιών
Year 4 of the 697th Olympiad
Dark of the moon: Mar 11 – 3:51 pm EDT; 2:51 pm CDT; 1:51 pm MDT; 12:51 pm PDT; daylight savings time begins March 10 in Canada and USA.
SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday















01 18 Anthesterion


02 19 Anthesterion


03 20 Anthesterion
Lesser Mysteries

04 21 Anthesterion
Lesser Mysteries

05 22 Anthesterion
Lesser Mysteries

06 23 Anthesterion
Lesser Mysteries &Diasia

07 24 Anthesterion
Lesser Mysteries

08 25 Anthesterion
Lesser Mysteries

09 26 Anthesterion
Libation toHephaistos


10 27 Anthesterion


11 28 Anthesterion


12 29 Anthesterion
Hekate's Deipnon

13 1 Elaphebolion
Noumenia

14 2 Elaphebolion
Agathos Daimon

15 3 Elaphebolion


16 4 Elaphebolion


17 5 Elaphebolion


18 6 Elaphebolion


19 7 Elaphebolion


20 8 Elaphebolion
Asklepieia
Equinox
21 9 Elaphebolion


22 10 Elaphebolion
Dionysia ta astika

23 11 Elaphebolion
Dionysia ta astika

24 12 Elaphebolion
Dionysia ta astika

25 13 Elaphebolion
Dionysia ta astika

26 14 Elaphebolion
Dionysia ta astika

27 15 Elaphebolion
Dionysia ta astika

full moon date
28 16 Elaphebolion
Dionysia ta astika

29 17 Elaphebolion
Dionysia ta astika &Pandia

30 18 Elaphebolion


31 19 Elaphebolion



full moon date = full moon


2013 April / Elaphebolion - Mounykhion
Ελαφηβολιών - Μουνυχιών
Year 4 of the 697th Olympiad
Dark of the moon: Apr 10 – 5:36 am EDT; 4:36 am CDT; 3:36 am MDT; 2:36 am PDT

SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday



01 20 Elaphebolion


02 21 Elaphebolion


03 22 Elaphebolion


04 23 Elaphebolion


05 24 Elaphebolion


06 25 Elaphebolion


07 26 Elaphebolion


08 27 Elaphebolion


09 28 Elaphebolion


10 29 Elaphebolion


11 30 Elaphebolion
Hekate's Deipnon
12 1 Mounykhion
Noumenia

13 2 Mounykhion
Agathos Daimon
Libation to Artemis

14 3 Mounykhion


15 4 Mounykhion


16 5 Mounykhion


17 6 Mounykhion
Delphinia

18 7 Mounykhion


19 8 Mounykhion


20 9 Mounykhion


21 10 Mounykhion


22 11 Mounykhion
Earth Day

23 12 Mounykhion


24 13 Mounykhion


25 14 Mounykhion


full moon date
26 15 Mounykhion


27 16 Mounykhion
Mounykhia

28 17 Mounykhion


29 18 Mounykhion


30 19 Mounykhion
Olympeia


full moon date = full moon



2013 May / Mounykhion - Thargelion
Μουνυχιών - Θαργηλιών
Year 4 of the 697th Olympiad
Dark of the moon: May 9 – 8:29 pm EDT; 7:29 pm CDT; 6:29 pm MDT; 5:29 pm PDT
SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday









01 20 Mounykhion


02 21 Mounykhion


03 22 Mounykhion


04 23 Mounykhion


05 24 Mounykhion


06 25 Mounykhion


07 26 Mounykhion


08 27 Mounykhion


09 28 Mounykhion


10 29 Mounykhion
Hekate's Deipnon

11 1 Thargelion
Noumenia
Libation to Apollon

12 2 Thargelion
Agathos Daimon

13 3 Thargelion


14 4 Thargelion


15 5 Thargelion


16 6 Thargelion
Thargelia

17 7 Thargelion
Thargelia

18 8 Thargelion


19 9 Thargelion


20 10 Thargelion


21 11 Thargelion


22 12 Thargelion

23 13 Thargelion


24 14 Thargelion


25 15 Thargelion


full moon date
26 16 Thargelion


27 17 Thargelion


28 18 Thargelion


29 19 Thargelion
Bendideia

30 20 Thargelion


31 21 Thargelion



full moon date = full moon


2013 June / Thargelion - Skirophorion
Θαργηλιών - Σκιροφοριών
Year 4 of the 697th Olympiad
Dark of the moon: Jun 8 – 11:57 am EDT; 10:57 am CDT; 9:57 am MDT; 8:57 am PDT
SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday


















01 22 Thargelion


02 23 Thargelion


03 24 Thargelion


04 25 Thargelion
Kallynteria

05 26 Thargelion
Plynteria

06 27 Thargelion


07 28 Thargelion


08 29 Thargelion
Libation to Zeus

09 30 Thargelion
Hekate's Deipnon

10 1 Skirophorion
Noumenia

11 2 Skirophorion
Agathos Daimon

12 3 Skirophorion
Arrephoria

13 4 Skirophorion


14 5 Skirophorion


15 6 Skirophorion


16 7 Skirophorion


17 8 Skirophorion


18 9 Skirophorion


19 10 Skirophorion


20 11 Skirophorion


21 12 Skirophorion
Skira
Solstice
22 13 Skirophorion
Prometheia

23 14 Skirophorion
Bouphomia & Dipolieia

full moon date
24 15 Skirophorion


25 16 Skirophorion


26 17 Skirophorion


27 18 Skirophorion


28 19 Skirophorion


29 20 Skirophorion


30 21 Skirophorion



full moon date = full moon



2013 July / Skirophorion - Hekatombaion
Σκιροφοριών - Εκατομβαιών
Year 4 of the 697th Olympiad - Year 1 of the 698th Olympiad
Dark of the moon: Jul 8 – 3:15 am EDT; 2:15 am CDT; 1:15 am MDT; 12:15 am PDT
SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday



01 22 Skirophorion
Canada Day

02 23 Skirophorion


03 24 Skirophorion


04 25 Skirophorion
US Independence Day

05 26 Skirophorion


06 27 Skirophorion


07 28 Skirophorion


08 29 Skirophorion


09 30 Skirophorion
Hekate's Deipnon

10 1 Hekatombaion
Noumenia
Athenian New Year
11 2 Hekatombaion
Agathos Daimon

12 3 Hekatombaion


13 4 Hekatombaion
Libation to Athena

14 5 Hekatombaion


15 6 Hekatombaion


16 7 Hekatombaion


17 8 Hekatombaion


18 9 Hekatombaion


19 10 Hekatombaion


20 11 Hekatombaion


21 12 Hekatombaion
Kronia

22 13 Hekatombaion

full moon date
23 14 Hekatombaion


24 15 Hekatombaion


25 16 Hekatombaion
Synoikia

26 17 Hekatombaion


27 18 Hekatombaion


28 19 Hekatombaion


29 20 Hekatombaion


30 21 Hekatombaion


31 22 Hekatombaion



full moon date = full moon



2013 August / Hekatombaion - Metageitnion
Εκατομβαιών - Μεταγειτνιών
Year 1 of the 698th Olympiad
Dark of the moon: Aug 6 – 5:51 pm EDT; 4:51 pm CDT; 3:51 pm MDT; 2:51 pm PDT
SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday



full moon date = full moon




01 23 Hekatombaion
Panathenaia ta mikra

02 24 Hekatombaion
Panathenaia ta mikra

03 25 Hekatombaion
Panathenaia ta mikra
04 26 Hekatombaion
Panathenaia ta mikra

05 27 Hekatombaion
Panathenaia ta mikra
Civic Holiday in Canada
06 28 Hekatombaion
Panathenaia ta mikra

07 29 Hekatombaion
Hekate's Deipnon
Panathenaia ta mikra
08 1 Metageitnion
Noumenia

09 2 Metageitnion
Agathos DaimonHerakleia?


10 3 Metageitnion
Libation to Hermes

11 4 Metageitnion


12 5 Metageitnion


13 6 Metageitnion


14 7 Metageitnion


15 8 Metageitnion


16 9 Metageitnion


17 10 Metageitnion


18 11 Metageitnion


19 12 Metageitnion


20 13 Metageitnion

full moon date
21 14 Metageitnion


22 15 Metageitnion


23 16 Metageitnion
Kourotrophos, Hekate and Artemis

24 17 Metageitnion


25 18 Metageitnion


26 19 Metageitnion
The Heroines

27 20 Metageitnion
Hera Telkhinia

28 21 Metageitnion


29 22 Metageitnion


30 23 Metageitnion


31 24 Metageitnion




2013 September / Metageitnion - Boedromion
Μεταγειτνιών - Βοηδρομιών
Year 1 of the 698th Olympiad
Dark of the moon: Sep 5 – 7:37 am EDT; 6:37 am CDT; 5:37 am MDT; 4:37 am PDT
SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
01 25 Metageitnion
Zeus Epoptes
02 26 Metageitnion


03 27 Metageitnion


04 28 Metageitnion


05 29 Metageitnion


06 30 Metageitnion
Hekate's Deipnon

07 1 Boedromion
Noumenia

08 2 Boedromion
Agathos Daimon
Niketeria
09 3 Boedromion


10 4 Boedromion


11 5 Boedromion
Genesios

12 6 Boedromion
Artemis Agrotera

13 7 Boedromion


14 8 Boedromion
Libation to Demeter & Persephone

15
9 Boedromion

16 10 Boedromion


17 11 Boedromion


18 12 Boedromion
Demokratia

19 13 Boedromion

full moon date
20 14 Boedromion


21 15 Boedromion
Eleusinia ta megala
22 16 Boedromion
Eleusinia ta megala
Epidauria?
23 17 Boedromion
Eleusinia ta megala

24 18 Boedromion
Eleusinia ta megala

25 19 Boedromion
Eleusinia ta megala

26 20 Boedromion
Eleusinia ta megala

27 21 Boedromion
Eleusinia ta megala

28 22 Boedromion


29 23 Boedromion


30 24 Boedromion



full moon date = full moon



2013 October / Boedromion - Pyanepsion
Βοηδρομιών - Πυανεψιών
Year 1 of the 698th Olympiad
Dark of the moon: Oct 4 – 8:35 pm EDT; 7:35 pm CDT; 6:35 pm MDT; 5:35 pm PDT

SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday






01 25 Boedromion


02 26 Boedromion


03 27 Boedromion


04 28 Boedromion
Sacrifices to Nymphs, Akheloös, others

05 29 Boedromion
Hekate's Deipnon

06 1 Pyanepsion
Noumenia


07 2 Pyanepsion
Agathos Daimon

08 3 Pyanepsion


09 4 Pyanepsion


10 5 Pyanepsion


11 6 Pyanepsion
Proerosia

12 7 Pyanepsion
Pyanepsia
Libation to Poseidon
13 8 Pyanepsion
Theseia

14 9 Pyanepsion
Stenia
Thanksgiving (Canada)
15 10 Pyanepsion

16 11 Pyanepsion
Thesmophoria

17 12 Pyanepsion
Thesmophoria

18 13 Pyanepsion
Thesmophoria

full moon date
19 14 Pyanepsion
The Heroines
20 15 Pyanepsion


21 16 Pyanepsion


22 17 Pyanepsion


23 18 Pyanepsion


24 19 Pyanepsion


25 20 Pyanepsion


26 21 Pyanepsion


27 22 Pyanepsion


28 23 Pyanepsion


29 24 Pyanepsion


30 25 Pyanepsion


31 26 Pyanepsion



full moon date = full moon



2013 November / Pyanepsion – Maimakterion
Πυανεψιών - Μαιμακτηριών
Year 1 of the 698th Olympiad
Dark of the moon: Nov 3 – 7:50 am EST; 6:50 am CST; 5:50 am MST; 4:50 am PST; Daylight savings time ends November 3 in Canada and USA.

SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday



full moon date = full moon






01 27 Pyanepsion

02 28 Pyanepsion
03 29 Pyanepsion


04 30 Pyanepsion
Hekate's Deipnon
Khalkeia
05 1 Maimakterion
Noumenia

06 2 Maimakterion
Agathos Daimon

07 3 Maimakterion


08 4 Maimakterion


09 5 Maimakterion
Libation to Ares

10 6 Maimakterion


11 7 Maimakterion
Remembrance Day
Veterans Day
12 8 Maimakterion


13 9 Maimakterion


14 10 Maimakterion
Pompaia?

15 11 Maimakterion


16 12 Maimakterion


17 13 Maimakterion

full moon date
18 14 Maimakterion


19 15 Maimakterion


20 16 Maimakterion


21 17 Maimakterion


22 18 Maimakterion


23 19 Maimakterion


24 20 Maimakterion


25 21 Maimakterion


26 22 Maimakterion


27 23 Maimakterion


28 24 Maimakterion
Thanksgiving - US

29 25 Maimakterion


30 26 Maimakterion





2013 December / Maimakterion – Poseideon
Μαιμακτηριών – Ποσειδεών
Year 1 of the 698th Olympiad
Dark of the moon: Dec 2 – 7:23 pm EST; 6:23 pm CST; 5:23 pm MST; 4:23 pm PST
SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday
01 27 Maimakterion


02 28 Maimakterion


03 29 Maimakterion
Hekate's Deipnon

04 1 Poseideon
Noumenia

05 2 Poseideon
Agathos Daimon

06 3 Poseideon


07 4 Poseideon


08 5 Poseideon


09 6 Poseideon


10 7 Poseideon


11 8 Poseideon


12 9 Poseideon


13 10 Poseideon

14 11 Poseideon
Libation to Dionysos
15 12 Poseideon

16 13 Poseideon

17 14 Poseideon

full moon date
18 15 Poseideon

19 16 Poseideon

20 17 Poseideon
Poseidea
Heliogenna
Solstice
21 18 Poseideon
Heliogenna
22 19 Poseideon


23 20 Poseideon


24 21 Poseideon


25 22 Poseideon


26 23 Poseideon


27 24 Poseideon


28 25 Poseideon


29 26 Poseideon
Haloa

30 27 Poseideon


31 28 Poseideon



full moon date = full moon

The Hellenion calendar is based on the monthly and annual observances and festivals of the ancient Athenians from about 800 BCE to 323 BCE. This version was created using information derived from http://eclipse.gsfc.nasa.gov/SKYCAL/SKYCAL.html?cal=2011#skycal and fromwww.timeanddate.com/calendar/moonphases.html as well as the sources Greek Religion by Walter Burkert (Harvard University Press, 1977, English translation: Basil Blackwell Publisher and Harvard University Press, 1985), Old Stones, New Temples; ancient Greek paganism reborn, by Drew Campbell (Xlibris Corporation, 2000), Festivals of the Athenians, by H. W.Parke (London, Thames and Hudson, 1977) and HMEPA at www.numachi.com/~ccount/hmepa. Many thanks to the people who contributed to this project.
-------------------


  • Please consider donation for the creators of the English calendar by sending a cheque or money order payable to:
    • HyperInfo Canada Inc. (Calendar)
      65, des Parulines
      Gatineau, QC J9A 1Z4
      Canada

    • Or click the button below to donate by a credit card (PayPal).
    • Thank you!


    Donation

    [Credit/Crédit]
    • Copyright © 1995 by/par HyperInfo Canada Inc.
      • All rights reserved/Tous droits réservés.
      • Produced in Canada/Produit au Canada.

1 σχόλιο:

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.