Guitar -->

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Τάσσος Παπαδόπουλος: ο τελευταίος «μπουρλοτιέρης»


Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Τάσσος Παπαδόπουλος: ο τελευταίος «μπουρλοτιέρης» μέχρι τον επόμενο

Έγινε σήμερα, Κυριακή, το μνημόσυνο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και αγωνιστή της ΕΟΚΑ, Τάσσου Παπαδόπουλου. Ο Κύπριος Πρόεδρος είχε πει το τελευταίο μεγάλο ΟΧΙ (σχέδιο ΑΝΑΝ) που έχει ακουστεί από ελληνικά χείλια απέναντι σε ξένα συμφέροντα, ενώ, δυστυχώς, την ίδια ώραμεγάλο κομμάτι του ελλαδίτικου πολιτικού κόσμου πίεζε την Κύπρο να πει ναι. 

Η Προεδρία του άφησε στην Κύπρο παρακαταθήκη πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, προκειμένου η ελληνική Μεγαλόνησος να μην γίνει έρμαιο κανενός. Τόσο πείραξε κάποιους η δράση του, που ακόμα και μετά θάνατον (12.12.2008), σύλησαν τον τάφο του και πήραν μέσα από το φέρετρο τη σορό του. 


Η στάση του και ο αγώνας του απέδειξαν ότι ο… καλός άνθρωπος δεν είναι ο «φιλήσυχος», αλλά ο «μπουρλοτιέρης» της ιστορίας, που ταράσσει τα ύδατα του υπάρχοντος κατεστημένου και βγαίνει μπροστά για χάριν των συνανθρώπων του, σε όποιο πόστο της ζωής κι αν βρίσκεται.  
Πηγή: Πυγμή



http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.