Guitar -->

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

ΣΙΧΤΙΡ ΧΑΪΒΑΝ ΠΑΣΣΑ ΤΖΕΡΤΖΕΛΕ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ




Μεταφέρω την είδηση αυτολεξεί από το έγκριτο blog της Μακεδονίας “taxalia”

“Ζήτησε να επιστρέψουν στην ονοματοθεσία δρόμων της Θεσσαλονίκης τα παλιά τούρκικα ονόματα!


Σας έχω φρέσκα νέα: πριν από λίγο ο Γιάννης Μπουτάρης μπήκε φουριόζος στη συνεδρίαση της επιτροπής ονοματοθεσίας οδών του Δημοτικού Συμβουλίου και είπε το εξής ηλίθιο: "θέλω να σας προτείνω να σκεφτείτε ώστε να ξαναβάλουμε τις παλιές τούρκικες ονομασίες στους δρόμους που τις είχαν μέχρι την απελευθέρωση. Δηλαδή κάτω από το "Εθνικής Αμύνης" να βάλουμε το "Χαμιντιέ" και... πάει λέγοντας"...
Μετά το αρχικό σοκ, το λόγο πήρε η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξής του Θεοδώρα Λυψειστινού και πρόεδρος της επιτροπής, η οποία (προς τιμή της), είπε "Δήμαρχε εγώ διαφωνώ". "ΟΚ, απλώς να το σκεφτείτε" αντέτεινε ο Μπουτάρης...”

Μπουταρη, με όλο το θάρρος θα πρότεινα 
Η Λεωφόρος Νίκης να μετονομαστεί Καφενέ ταπί παζάρ...  
Η Τσιμισκή σε Σεφτέ γιοκ καλτερίμ... 
Η Βασ. Όλγας σε Τσουτσού Χανούμ ντοβλέτ... 
Η πλατεία Αριστοτέλους σε Φερετζέ ασκέρ μαχαλά... 
Το Δημαρχείο σε Νταχτιρντί τσουτσούν Οντά...

Και το γραφείο δημάρχου σε Καραγκιόζ μπερντέ… 

Και αν μου επιτρέπετε, θα σας πρότεινα να αλλάζατε και το όνομά σας από Γιάννης Μπουτάρης  σε Σιχτιρ Χαϊβάν Πασσά
Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ…

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Πως τον ανεχονται και δεν τον εχουν κρεμασει ακομη.
Στον λακο με τους Τσετηδες
Ανώνυμος είπε...
ΑΦΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΛΗΤΩΣΑ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΕΤΟΙΟ! ΩΡΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΧΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Κ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΣΕΛΑΝΙΚ! ΕΛΠΙΖΩ ΠΩΣ ΟΧΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ!
Ανώνυμος είπε...
ΤΟ ΠΕΡΥΣΙΝΟ ΜΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ. ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΡΑ. Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΑΥΤΟΣ Ο ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΔΙΧΩΣ ΦΟΒΟ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ;;;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ;;;;
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΕΛΗΣΕΙ ΣΕ ΧΙΛΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΩΟ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΖΩ ΤΕΤΟΙΟ ΕΦΙΑΛΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΕΤΣΙ ΖΩ ΕΝΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ
Ανώνυμος είπε...
Είσαι απιθανος... !!!!
Ανώνυμος είπε...
ΚΑΛΑ.ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ. ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ .. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΤΟΝ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ?!?! ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ!! ΑΙΝΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΕΣ.. ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΜΑΓΚΙΑ ΚΛΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΩΛΟ ΦΙΛΙΣΤΡΙΝΙ.. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΙ. ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΤΡΙΓΥΡΩ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣΤΟΥΡΟΠΟΥΣΤΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΞΕΣΑΛΩΝΕΙ Ο ΓΑΜΩΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ. ΛΥΝΤΣΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΑΠΟΠΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΙ..
Ανώνυμος είπε...
«Και αν μου επιτρέπετε, θα σας πρότεινα να αλλάζατε και το όνομά σας από Γιάννης Μπουτάρης σε Σιχτιρ Χαϊβάν Πασσά»

Αχαχαχα..έλεος Χάρρυ!
Πέρα από τη πλάκα όμως, ο άνθρωπος είναι πάρα πολύ επικίνδυνος.
Είναι ο "Δούρειος ίππος" των Τούρκων και της Νέας Τάξης σε μια άκρως προδοτική αποστολή.Το νου σας εκεί πάνω "καρντάσια", με την πρώτη ευκαιρία, πάρτε τον ένα πισοκωλητό για να στανιάρει και να μάθει τι σημαίνει "είναι βαριά η πού..σα του τσολιά"
Argi είπε...
Μπράβο μάστορα, γελάσαμε και σήμερα, μπράβο :-))))
stavros είπε...
Δεν μπορεί κάτι θα παίρνει έχει σαλέψει , είναι επικίνδυνος
Amfitryon είπε...
Το αδιανοητο ειναι οτι στην Θεσσαλονικη ΔΕΝ αντιδρα κανεις!!!
Και το "εγω δεν συμφωνω της κυριας" ειναι χαδι για τον Μπουσταρη.
Παντως οσον αφορα τον σεβασμο του Ιερου ονοματος της Θεσσαλονικης, ακομη και ο φιλτατος δημοκρατικος Χαρρυ Κλυνν στο παρον μπλογκ του την ονομαζει Salonika!!!
Αγαπητοι συνΕλληνες, δεν ειναι σαλονικα, ουτε σαλονικ, ουτε σελανικ ουτε τιποτε αλλο. Ειναι ΜΟΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ η νικη επι των Θεσσαλων και αδελφη του Μεγαλου Αλεξανδρου
Α.Φ.Μ. είπε...
Κοίτα Αμφιτρύωνα, το Σαλονίκη είναι το χαϊδευτικό της, πως να το κάνουμε, όπως ο Αθανάσιος είναι Σάκης, ο Χρήστος Τάκης, κ.λ.π. Έτσι και την Θεσσαλονίκη μας χαϊδευτικά την λέμε και Σαλονίκη. Μακάρι αυτό να ήταν το μόνο παράλογο στον τόπο μας.
Ανώνυμος είπε...
ΠΟΣΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΕΙ ΠΡΙΝ ΠΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ¨ΕΞΥΠΝΑ¨ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ? ΕΛΕΟΣ ΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ... ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!!
Ανώνυμος είπε...
Είχα ακούσει ενός μπεκρή την ιστορία
μεσ’ το λιμάνι σε μια αλάνα σκοτεινή
κι εγώ τον ψήφισα στην πρώτη ευκαιρία
προτού να δω το πόσο ήτανε μουνί

Δεν μου’ χε πει πως οι μαλάκες φταίνε
αυτοί που βγάζουν όποιο αρχίδι τους βρεθεί
και πως αν αύριο θα θυμηθούν να κλαίνε
μπορεί ένας ένας τους να πάει να γαμηθεί.

Κι όμως αυτή’ ναι του μπεκρή η ιστορία
που τον ανέδειξε του κόσμου η μαλακία.

Από την ποιητική συλλογή : Tinpoutsisamoli
Ανώνυμος είπε...
ΜΕΓΑΛΕ ΧΑΡΡΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΤΟ blogg ΣΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ.
Ανώνυμος είπε...
Ντροπή και αίσχος για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.Θα έπρεπε οι δημότες της υπέροχης αυτής πόλης να αντιδράσουν.Σαν Έλληνας και μάλιστα Πόντιος,αηδιάζω.Χάρρυ σε αγαπάμε εδώ στη Πρέβεζα.
Γιώργος Αργυρόπουλος-Σίμσογλου
Tasoula είπε...
Ρε αδελφια φταιμε εμεις που υποτροπιασε το ατομο!!!
Εναν Σιολη ρε παιδια δεν θα βρουμε;;;
Μανώλης Μαλακας είπε...
Οι έλληνες αφήνουν δεκάδες εκατομύρια ευρώ στη Κωνσταντινούπολη κάθε χρόνο. Στην αγιά σοφιά σου μιλούν ελληνικά. Σε έχουν συνέχεια στους τεμενάδες για να σου πουλήσουν ότι μπορείς να φανταστείς. Ξαφνικά με τις κινήσεις Μπουτάρη μας ανακάλυψαν οι τούρκοι και οι εβραίοι που αποτελούσαν τη πλειοψηφία του πληθυσμού αυτής της πόλης στην αρχή του αιώνα. Άρχίσαμε να βλέπουμε τουρίστες στη πόλη, που τη μαστίζει η ανεργία και η αδράνεια. Ο Αλή μπαμπάς με τους 40 κλέφτες που επί 12 χρόνια ρήμαζε ταμεία φαντάζομαι σας κάλυπτε. Έξω από δω εθνικοπρίτες που έχετε και άποψη για τη πόλη που συνθέτει χρόνια πολιτισμούς. Δεν έχετε ιδέα από τη πόλη, που τη δεκαετία του 90 ήταν η μεγαλύτερη αγορά των βαλκανίων. Οι ταμπέλες του βαρδάρη ήταν στα σέρβικα και τα ρώσσικα. Χάρυ κλυν είσαι θλιβερή ανάμνηση που γίνεται κουραστική. Οι καλαμαριώτες σου το έδειξαν αλλά δε λες να το καταλάβεις. Επιτέλους ανεξάρτητη Μακεδονία και κρήτη για να μείνουν οι Χαμουτζίδες με το εργόχειρο. Μας θυμούνται μόνο για τον Μπουτάρη και τον Ψωμιάδη(το άλλο τίμιο καμάρι της λαϊκής δεξιάς).
Ανώνυμος είπε...
Αγαπητέ Μανώλη είσαι Μανωλάκις με (ι) το Μανωλάκις,που θέλεις αναξάρτητη Μακεδονία και Κρήτη.Είσαι θλιβερό post για να μην πω κάτι άλλο πιο βαρύ.

Γιώργος Αργυρόπουλος-Σιμσογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.