Guitar -->

Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012

Τουρκαλβανος ο Παπουλιας...Τουρκαλβανικής καταγωγής ο Παπούλιας ;

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, τι σχέση έχετε με τον Ταχίρ Παπούλια, τον Τουρκαλβανό δυνάστη των Ηπειρωτών;

Διαβάσαμε  εδώ
για την υποδοχή που επιφύλαξαν κάποιοι συμπολίτες μας  στον κο Παπούλια, κατά την επίσκεψή του στο Θεοτοκιό της Αρτας την 15η  Αυγούστου.«Πούλησες τα μοναστήρια… μισθοφόρε» του φώναζαν,  και «Καταδίκασες τον κόσμο σε θάνατο». 


Μας θύμισε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011  στη Θεσσαλoνίκη, όπου
αποχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λόγω του πλήθους διαδηλωτών που φώναζαν «προδότη,  προδότη».

Γιατί  άραγε  σας καταδιώκει έτσι ο Έλληνας  κε. Πρόεδρε, σαν την Ερινύα; Μήπως διαισθάνεται (χωρίς να μπορεί να το αποδείξει) τα αθέατα έργα  και τους απώτερους σκοπούς στους οποίους έχετε δυστυχώς συναινέσει;

-«ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑΠΕΡΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ»

-«ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ  ...... ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ»

- «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ, ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»

Αυτά δεν σας «ανακοίνωσε» η κα Μπενάκη από το 2005;  Το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, και την Νέα Τάξη Πραγμάτων που προωθoύνται  από τις κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της Προεδρίας σας;
Επίσης κύριε Παπούλια, ας μιλήσουμε και λίγο για το παρελθόν:

Τι σχέση έχετε με τον Ταχίρ Παπούλια ;
Τον Tουρκαλβανό καταπιεστή των Ηπειρωτών  Ταχίρ Παπούλια  που διετέλεσε  κυβερνήτης, της Οθωμανικής διοίκησης, για την  Πρέβεζα, κατά την εποχή της Επανάστασης του 1821, και τον οποίο «περιόρισε» ο Μάρκος Μπότσαρης;  Εδώ: http://ventetta.blogspot.gr/2010/02/blog-post_4454.html


Μπορεί για την Πολιτεία και το Πρωτόκολλο να εμφανίζεστε ως ο Πρώτος Πολίτης της χώρας,  αλλά στην συνείδηση των Ελλήνων φαίνεται ότι είστε από τους έσχατους...  Ξέρετε γιατί;  Γιατί υψώνετε   Κιγκλιδώματα Ντροπής,  και εγείρετε   Τείχη του Αίσχους  για να  ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΤΕ  και να προστατέψετε το εαυτό σας (και τον κάθε Παπαδήμο της ΝΤΠ) από τους Έλληνες... Αυτό  δεν κάνατε με τα αίσχιστα κιγκλιδώματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2012  στην Αθήνα;

Δεν είστε πιά ένας από μας κύριε Πρώτε Πολίτη.  Είστε με αυτούς...


"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..."       Θουκιδίδης
Επομένως κύριε Πρόεδρε, την επόμενη φορά που θα σας αποκαλέσουν «προδότη» μην υψώσετε τείχη και κιγκλιδώματα... Να  αλλάξετε πορεία.

Aelius Maximus
http://esxatianasxesi.blogspot.gr
ΕΠΙΣΗΣ, ΕΔΩ:

Αλβανικό Δημοσίευμα: «Η αλβανική καταγωγή του Έλληνα Προέδρου Παπούλια»

 
του Arben Llalla


«Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα, στα οποία αναφέρονται πολλοί Έλληνες πρόεδροι  ή ήταν Αλβανοί ή είχαν αλβανική καταγωγή. Όπως είναι ο πρόσφατα επανεκλεγείς  Πρόεδρος στην Ελλάδα, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος είναι φίλος της Αλβανίας και των Αλβανών», αναφέρει ως πρόλογο  ο συντάκτης του αλβανικού δημοσιεύματος. (σχετικό δημοσίευμα εδώ)

Και θα συνεχίσει:

 Ο Κάρολος Παπούλιας, 81 ετών,  επανεξελέγη από το Κοινοβούλιο της Ελληνικής Δημοκρατίας με 266 ψήφους από τους 298 παρόντες βουλευτές.

Στις 12 Μαρτίου του 2010, ο  Παπούλιας θα ορκιστεί μετά την ολοκλήρωση της πρώτης του θητείας ως Πρόεδρος της Ελλάδας.

Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν πάντα το κλειδί για τις παγωμένες πολιτικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.


Σε αυτό πιστώνεται η ιδέα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, της άρσης της εμπόλεμης κατάστασης  με την Αλβανία, παρόλο που ο νόμος αυτός δεν εγκρίθηκε από την Ελλάδα.

Γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Voshtina  (που σήμερα ονομάζεται Πωγωνιανή) κοντά στα σύνορα με την Αλβανία. Το χωριό αυτό βρίσκονταν στην επαρχία της ‘Cham’, και  κατοικούνταν  από αλβανικό πληθυσμό.


Όπως γνωρίζουμε από την ιστορία το 1945 οι ελληνικές  αντιδραστικές δυνάμεις έδιωξαν χιλιάδες αλβανικού πληθυσμού   από τα εδάφη ‘Cham’. Έτσι και εκατοντάδες συντοπίτες του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, εκδιώχθηκαν δια της βίας από χωριό τους Voshtina.


Τελειώνοντας το Λύκειο στα Ιωάννινα ο Κάρολος Παπούλιας σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Από μικρή ηλικία ήταν μέλος της Αντίστασης κατά των κατακτητών της ναζιστικής Γερμανίας.


Το 1974 εντάχθηκε στο σοσιαλιστικό κόμμα ΠΑΣΟΚ και έγινε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του Κινήματος και το 1975 εξελέγη Γραμματέας της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ και το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα.


Υπήρξε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου, ο κ. Παπούλιας ανέλαβε  τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών το 1981 και από τότε έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.


Η αλβανική καταγωγή του Παπούλια


«Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στη ‘Δημοκρατία’, τον Αύγουστο του 1995 αναφέρει ότι : « Ο Κάρολος Παπούλιας έχει καθαρή αλβανική καταγωγή και το όνομα του παππού του ήταν Σουλεϊμάν/ Sulejman και ανήκε στην ισλαμική θρησκεία από το χωριό Voshtina. Αυτό δήλωσε ο εξέχων αρβανίτης Αριστείδης Κόλας.


»Ο Έλληνας πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας, ήταν συμμαθητής  στη γενέτειρά του με τον τσάμη ηθοποιό Fuat Boçi και μέχρι σήμερα  διασώζεται η καλή φιλία τους.

Η δημοσιογράφος Μαρίνα Βήχου μέσα από τα κείμενά της που δημοσιεύθηκαν το 2005, αναφέρει, μεταξύ των άλλων, μνήμες της παιδικής ηλικίας  όπως τις διηγήθηκε ο Fuat Boçi:


«Μια μέρα ενώ ξεκινήσαμε να πάμε  στο σχολείο με τον Κάρολο, μας μπήκε στο μυαλό ( να μην πάμε σχολείο) αλλά  να πάμε για  πουλιά. Την επομένη ο δάσκαλος στην τάξη, μου τράβηξε τα αυτιά τόσο δυνατά που μου έκανε κακό,  θυμάμαι τόσο έντονα αυτή τη μέρα» είπε ο Fuat Boçi ο οποίος υπενθύμισε ότι ο πατέρας του Κάρολου Παπούλια ήταν ο συνταγματάρχης Γρηγόρης Παπούλιας».


Πηγή:  national-pride

http://esxatianasxesi.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.