Guitar -->

Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

Αντί να κυνηγούν Τούρκους στο Α. Αιγαίο κυνηγούν ταβερνιάρηδες στην Ύδρα!


Από:http://enwtheite.blogspot.gr/2012/08/blog-post_7609.html
Σοβαρότατο θέμα νομιμοποίησης της διαδικασίας μεταφοράς της διμοιρίας των ΜΑΤ στην Ύδρα, προκειμένου να καταστείλουν την εξέγερση των κατοίκων του νησιού που προκλήθηκε από την σύλληψη ενός … νεαρού γιου ιδιοκτήτριας ταβέρνας που δεν έκοβε αποδείξεις, αλλά και πολλά ερωτήματα για την υπερβολική χρήση μέσων και προσωπικού προκύπτουν από τις σκηνές που διαδραματίστηκαν χθες και σήμερα στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού.
Η όλη εξέλιξη της υπόθεσης έδειξε ότι η κοινωνική ανοχή σε ότι αφορά το φοροκυνηγητό έχει πεπερασμένα όρια, τα οποία προφανώς ξεπεράστηκαν από τις αρχές, όπως κατέστη σαφές.

Όταν έχουμε εξέγερση και πολιορκία ενός αστυνομικού τμήματος όλη την νύχτα στην … Ύδρα εύκολο είναι να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί σε άλλες περιοχές όπως π.χ. στην Κρήτη.
Δεν είδαμε να γίνεται αντίστοιχη κινητοποίηση π.χ. όταν προσάραξε η θαλαμηγός με σημαία Μάλτας μεταξύ Χίου και Οινουσσών και επιτράπηκε στην τουρκική Ακτοφυλακή να εκτελέσει αποστολή έρευνας διάσωσης όχι απλώς εντός των ΕΧΥ, αλλά επάνω σε ελληνικό έδαφος, αφού οι βραχονησίδες Πρασονήσια είναι ελληνικό έδαφος.
Το περιπολικό ανοικτής θαλάσσης ΛΣ 070 με κανονικό πυργίσκο πυροβόλου στην πλώρη του (κατ’αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι που επικοινώνησαν με το defencenet.gr μέσα στον καταιγισμό καπνογόνων και δακρυγόνων που έριχναν τα ΜΑΤ θεώρησαν ότι πρόκειται για πλοίο του ΠΝ) αντί να περιπολεί στο Α.Αιγαίο ή να μεταφέρει προσωπικό στην Χίο που κατακαίγεται, μετέφερε ΜΑΤ για την σύλληψη ενός ταβερνιάρη στην Ύδρα!
Και το ερώτημα που ίσχυε και για την περίπτωση που είχε διαθέσει πλοίο το Πολεμικό Ναυτικό, είναι:

Έχει δικαίωμα το Λιμενικό να εμπλέκεται σε επιχειρήσεις εσωτερική καταστολής; Όχι! Κατηγορηματικά, ΌΧΙ!
Θυμίζουμε ότι το 2009 ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και σήμερα πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος είχε αρνηθεί την χρήση ανδρών του Λιμενικού στην αναχαίτιση εντός του λιμανιού του Πειραιά των αγροτών της Κρήτης που έρχονταν με το πλοίο της γραμμής για να διαδηλώσουν μπροστά την Βουλή και η όλη επιχείρηση έγινε από την Αστυνομία.
Το Λιμενικό δεν είχε κανένα δικαίωμα τότε, όπως και δεν είχε κανένα δικαίωμα τώρα (όπως άλλωστε και το ΠΝ) για να μεταφέρει αστυνομκές δυνάμεις προς εσωτερική καταστολή στο νησί.
Ειδικά και από την στιγμή που το ΓΕΕΘΑ έχει εντάξει και το Λιμενικό στην Δύναμη Ταχείας Αντίδρασης (και πολύ σωστά έπραξε κατά την εκτίμησή μας-το σωστό να λέγεται).
Έχουμε λοιπόν μία λιμενική δύναμη που είναι ενταγμένη στον μηχανισμό Ταχείας Αντίδρασης του ΓΕΕΘΑ και εμφανίζεται να μεταφέρει … ΜΑΤ στην Ύδρα για να συλλάβουν έναν ταβερνιάρη! Αδιανόητες καταστάσεις.
Από εκεί και πέρα υπάρχει το θέμα της κλιμάκωσης. Είναι πρωτοφανής η κλιμάκωση και η επίδειξη ισχύος που επιλέχθηκε από την κυβέρνηση για μια σύλληψη ενός ταβερνιάρη που δεν έκοβε αποδείξεις. 

Από εκεί και πέρα η διαχείριση του όλου θέματος από την πλευρά των αρμοδίων αστυνομικών οργάνων απλά εξέθεσε την ηγεσία και της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Συνολικά, πως είναι δυνατόν ένα κράτος να διαθέτει για εσωτερική καταστολή ενός ταβερνιάρη που δεν έκοβε αποδείξεις, τέτοια δύναμη και “να σφυρίζει αδιάφορα” όταν η Τουρκία παραβιάζει διεθνείς συνθήκες και αρμοδιότητες στο Αιγαίο; Ούτε ένα διάβημα δεν έγινε από το υπουργείο Εξωτερικών (εκτός και αν έγινε και δεν ανακοινώθηκε) στην Άγκυρα για τα “νέα Ίμια” στα Πρασονήσια μεταξύ Χίου και Οινουσσών.
Εκεί όφειλε να είναι το ΛΣ 070, όχι στην Ύδρα…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.