Guitar -->

Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

ΚΑΤΩ ΑΠΟ χριστιανικο ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΖΩΜΕΝΟΣ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ !





Σε παλαια εποχή υπήρχε εις την Συμην Μέγας ναός του Ποσειδώνος του Πανόρμου.,, αναφέρονται πολλά από αρχαίους συγγραφείς για την ονομασία της Σύμης…
Πρώτοι κάτοικοι του νησιού θεωρούνται οι Κάρες – Λέλεγες ,τον 11ο αιώνα π.χ.χ εποικίστηκε από τους Δωριείς. Μετείχε στη Δωρική Αμφικτιονία, τη Δωρική Εξάπολη.

Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης λέει πως απόκτησε το όνομα το νησί, από την νύμφη Σύμη με την οποία ζευγάρωσε ο Ποσειδώνας φέρνοντας στο κόσμο ένα αγόρι που το ονόμασαν Χθόνιο.
Επικρατέστερη όμως είναι η άποψη που υποστηρίζει ο Θεσσαλονίκης Ευστάθιος, ότι Σύμη ήταν το όνομα της συζύγου του Γλαύκου ο Ευστάθιος αποδίδει το όνομα στη κόρη του Ιαλυσού και της Δωτίδας τη Σύμη, την οποίαν έκλεψε ο Γλαύκος και την έφερε στο νησί . Ο Γλαύκος ο οποίος θεωρείται ο πρώτος κάτοικος της Σύμης, ήταν δεινός κολυμβητής και ναυπηγός και τις ικανότητες του αυτές τις δίδαξε στους κατοίκους του νησιού.
Θεωρείται ο κατασκευαστής του πλοίου της Αργοναυτικής εκστρατείας «Αργώ», το πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκαν οι Αργοναύτες για την εκστρατεία τους στην Κολχίδα. Στη Σύμη έφτασε και ο Προμηθέας, αδελφός του Ατλαντα και δίδαξε τις τέχνες και τα γράμματα.
Η Σύμη είναι γνωστή από τα ..πανάρχαια χρόνια. Στο νησί, σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκαν οι τρεις Χάριτες Ευφροσύνη, Αγλαΐα και Θάλεια.!!!
 
Το νησί είχε και άλλα ονόματα όπως Καρική, Μεταποντίς, Αίγλια και Έλκουσα. Η Σύμη ανέκαθεν ανήκε στην επικράτεια των Ροδίων. Μόνο για ένα σχετικά μικρό διάστημα κατά τον 5ο αιώνα π.Χ. πέρασε στην κυριαρχία των Αθηναίων.
Ο πρώτος βασιλιάς της Σύμης ήταν ο Νηρέας ο οποίος αναφέρεται από τον Όμηρο για τη συμμετοχή του στην εκστρατεία της Τροίας με 3 πλοία και εθεωρείτο δε, ο ωραιότερος άντρας της εκστρατείας..
Στο νησί υπήρχε μέγας Ναός του Ποσειδώνα του πάνορμου μέχρι και τα πρώταπρωτοχριστιανικά χρόνια «Στράβων»
 
 

Αναθέματα προς τιμήν του Θέου των θαλασσων Ποσειδώνα. 

όπου και καταστράφηκε από τους μακκαβαίους που ήρθαν να διδάξουν την θρησκεία της αγάπης..!!!!
Απομεινάρια του ναού συγκεντρώθηκαν στο «μουσείο» το οποίο είναι οικία και αποτελεί δωρεά μιας «ελληνόψυχης» οικογένειας της Aριάδνης B. Φαρμακίδη και Σεβαστής N.Φαρμακίδη στο Ελληνικό κράτος.
Τα υπόλοιπα του ναού είναι μπαζωμένα κάτω από τον ναό του ταξιάρχη Μιχαήλ «Πανορμίτη » σημείωση/ ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι προστάτης του κράτους του Ισραήλ !!Οπώς η Ρόδος για παράδειγμα έχει τον Κωσταντίνο τον Υδραίο.
ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ -ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ !!!
http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/07/blog-post_5314.html
http://eleusisdiagoridon.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.