Guitar -->

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

το μίσος πολιτικών, κομμάτων και καθεστωτικών ΜΜΕ στην Ελλάδα εναντίον της Κύπρου


Τους πείραξε που οι Κύπριοι μίλησαν για αξιοπρέπεια. Επειδή αυτοί την έχουν χεσμένη την αξιοπρέπειά τους και έχουν ξεπουληθεί.

Ευρωπαϊκή Αποξένωση. Tου Πιτσιρίκου

Ανεξάρτητα από τις όποιες εξελίξεις στο θέμα της Κύπρου, ένιωσα τρελή χαρά, όταν η κυπριακή βουλή, κάτω από την αντίδραση των Κυπρίων πολιτών, ψήφισε «όχι» στη συμφωνία για κούρεμα των καταθέσεων που έγινε ανάμεσα στο Eurogroup –τους Γερμανούς δηλαδή- και τον Νίκο Αναστασιάδη.

Το ένα και μοναδικό «όχι» στις διαταγές της γερμανικής κυβέρνησης το είπε η Κύπρος.


Κι αν αυτό σας μοιάζει σήμερα λίγο, θα το θυμηθείτε όταν θα διαλυθεί η Ευρωζώνη• αφού, βέβαια, διαλυθούν πρώτα οι ζωές πάρα πολλών ανθρώπων.

Τα περί αλληλεγγύης των χωρών της Ευρώπης και τα περί Ευρώπης των λαών ακούγονται σήμερα πιο βλακώδη από ποτέ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η Γερμανία που διατάζει, ενώ οι άλλες χώρες...παρακολουθούν φοβισμένες, αναμένοντας μοιρολατρικά τη διάλυση.

Οι Γερμανοί –εξαιτίας της κυβέρνησής τους- γίνονται ξανά μισητοί σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να πάει στο διάολο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο ένωση όσο το ΣΕΦ είναι Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η ΕΟΚ φτιάχτηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να μην κάνουν πολέμους μεταξύ τους οι ευρωπαϊκές χώρες και πλήττονται τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ, αλλά μάλλον σε κάποιους Γερμανούς έχει λείψει πολύ ο πόλεμος και κάνουν ό,τι μπορούν για να τον ζήσουν.

Έχω γράψει αρκετές φορές ότι μου φαίνεται αδιανόητη η αναζωπύρωση των εθνικισμών στην Ευρώπη τον 21ο αιώνα αλλά μου φαίνεται ακόμα πιο γελοίο ότι αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο μιας υποτιθέμενης ένωσης.

Και μόνο η έξαρση του εθνικισμού και του ρατσισμού στην Ευρώπη αποδεικνύει την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα ήταν πολύ πιο τίμιο και έξυπνο να καθίσουν γύρω από ένα τραπέζι και να το διαλύσουν πολιτισμένα.

Αντιθέτως, περιμένουν την Γερμανία να μαζέψει πρώτα όλο το χρήμα, για να τους αποχαιρετίσει στη συνέχεια.

Μέσα στον κυνισμό και την απανθρωπιά που χαρακτηρίζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν ένιωσα έκπληξη για την φρικαλέα στάση και το μίσος πολιτικών, κομμάτων και καθεστωτικών ΜΜΕ στην Ελλάδα εναντίον της Κύπρου και των Κυπρίων, ούτε για την προσπάθειά τους να εκμεταλλευτούν πολιτικά μια δύσκολη συγκυρία για την Κύπρο.

Δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα. Και για την Τουρκία να μιλούσαν, περισσότερη ανθρωπιά και κατανόηση θα έδειχναν.

Μισούν οτιδήποτε ελληνικό. Και στην Ελλάδα, και στην Κύπρο, και παντού.

Τους πείραξε που οι Κύπριοι μίλησαν για αξιοπρέπεια. Επειδή αυτοί την έχουν χεσμένη την αξιοπρέπειά τους και έχουν ξεπουληθεί.

Δεν θα συγχωρήσουν στους Κύπριους βουλευτές το γεγονός ότι τόλμησαν να ψηφίσουν έστω και μια φορά «όχι», αντί να ψηφίσουν «ναι σε όλα», όπως έκαναν οι ίδιοι, την ίδια ώρα που οι πραιτωριανοί τους σάπιζαν στο ξύλο τους πολίτες και τους ψέκαζαν με χημικά.


Από την άλλη, οι πολίτες στην Ελλάδα δείχνουν την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για την Κύπρο και τον θαυμασμό τους για τους Κύπριους.

Το καταλαβαίνεις αυτό σε όλες τις συζητήσεις, το βλέπεις πολύ έντονα και στο Διαδίκτυο.

Δεν θέλουν οι Ελλαδίτες να πάθουν οι Κύπριοι ό,τι συνέβη σε αυτούς.


Δεν θέλουν να τους δουν να υποφέρουν και να εξαθλιώνονται.

Και αυτό είναι πολύ όμορφο.

Για την ακρίβεια, αυτό είναι τα πάντα.


Κι αυτό μόνο έχει σημασία.


Γιατί είμαστε άνθρωποι. Και όχι τράπεζες.


pitsirikos.net
http://wwwaristofanis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_1318.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.