Guitar -->

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013

Η λυσις για την Κυπρον: Χρεοκοπία των δύο μεγάλων τραπεζών...Χρεοκοπία των δύο μεγάλων τραπεζών και ό,τι προβλέπει ο νόμος.
Αυτά, τα οποία συμβαίνουν σήμερα στον κόσμο, αν δεν ήταν τραγικά, θα μπορούσαν να είναι κωμικά ...Απολύτως κωμικά. Μας "δουλεύουν" οι τοκογλύφοι και τα κωλοσφούγγια τους και δεν αντιδρά κανένας. Βλέπουμε, για παράδειγμα, στην Κύπρο καταστάσεις τόσο γελοίες, οι οποίες μόνον σε κωμωδίες θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή. Φαντάζεται κάποιος μια κατάσταση, όπου ληστές να πιάνονται έπ’ αυτοφώρω να σκοτώνουν και να κλέβουν και —προκειμένου να μην συλληφθούν— να απειλούν με ομηρία των συνενόχων τους;  ...Ελλείψει δηλαδή πραγματικών ομήρων, οι εγκληματίες να στρέφουν τα όπλα τους στους συνεργούς τους και να περιμένουν από την αστυνομία να μην επέμβει, αλλά να τους διευκολύνει ...Μόνον σε κωμωδία μπορεί να συμβεί αυτό και βέβαια και στην ...Κύπρο. 


 Στα χρόνια που πέρασαν όλες οι τράπεζες ήταν τα αγαπημένα "παιδιά" της παγκοσμιοποίησης ...Τα απόλυτα επιχειρηματικά "πρότυπα" της νέας κατάστασης. Αυτές "οδηγούσαν’ την "κούρσα" της Νέας Τάξης ...Οι "πρωτοπόροι" ...Οι pioneers, όπως θα έλεγαν και τα κουτορνίθια του Χάρβαρντ. Είχαν "σπάσει" τα "δεσμά" των εθνικών τους οικονομιών και είχαν αρχίσει τις διεθνείς "πτήσεις". Η παγκόσμια οικονομία είχε γίνει ενιαία και αυτές "πετούσαν" σε όλη τη Γη και σε όλα τα μέρη. Δανείζονταν από τους παγκόσμιους τοκογλύφους τεράστια ποσά, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και δάνειζαν χωρίς κανέναν έλεγχο σε όποιον ήθελαν. Οι τράπεζες είχαν γίνει ένας "σωλήνας", που από μέσα του περνούσαν χρήματα, τα οποία κανένας δεν γνώριζε από πού έρχονταν και βέβαια πού πήγαιναν.
Ο κόσμος είχε "αλλάξει" και τα τραπεζικά στελέχη ήταν οι απόλυτα "πετυχημένοι" εργαζόμενοι της νέας εποχής. Οι τοκογλύφοι τα είχαν καταφέρει μια χαρά. Είχαν ανοίξει τις εθνικές οικονομίες και τις "έπνιγαν" με το φτηνό τους χρήμα. Διέφθειραν τις εθνικές ηγεσίες και αυτές "χαλάρωσαν" τα μέτρα ελέγχου της τραπεζικής λειτουργίας υπέρ των τοκογλύφων. Οι Σημίτηδες, οι Κωστάκηδες και οι Γιωργάκηδες, οι οποίοι κυβερνούσαν τα κράτη, απλά "παρείσταντο". Με τις πολιτικές τους είχαν εξυπηρετήσει τους Σόρος και τους Μπάφετ, που ήταν οι χορηγοί τους. Ο ρόλος των κρατών ήταν καθαρά "διακοσμητικός", εφόσον τα κεφάλαια, τα οποία διακινούνταν μέσω αυτών των τραπεζών, δεν είχαν σχέση με τις εσωτερικές οικονομίες των κρατών.
Οι τράπεζες, ασχέτως με την έδρα που δήλωναν, μπορούσαν να εξυπηρετούν όποιον ήθελαν απ' όπου κι αν αυτός προέρχονταν. Τράπεζες στην Κύπρο εξυπηρετούσαν Ρώσους και όπως μαθαίνουμε τώρα τελευταία τράπεζες στον Παναμά εξυπηρετούσαν Γερμανούς.  Οι κεντρικές τράπεζες είχαν παραδοθεί σε καθάρματα, τα οποία, άσχετα αν οι λαοί τα πλήρωναν από το υστέρημά τους, αυτά στην πραγματικότητα ήταν υπάλληλοι των Ρότσιλντ.
...Καθάρματα, που, όταν ήθελαν, παρίσταναν τους κρατικούς λειτουργούς και όποτε ήθελαν παρίσταναν τα στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων. "Διορίζοντο" με κρατικό "μέσο" και μετά παρίσταναν και τα στελέχη με απαιτήσεις μισθών, που ξέφευγαν από την επίσημη κρατική πολιτική της μισθοδοσίας ...Καθάρματα, όπως ο Γκαργκάνας ή ο Προβόπουλος ή ο Πανίκος Δημητριάδης είναι χαφιέδες της διεθνούς τοκογλυφίας, που παριστάνουν τους κρατικούς αξιωματούχους ...Υπάλληλοι των Ρότσιλντ είναι, που μας τους "φόρτωσαν" να τους πληρώνουμε μόνοι μας. Αυτοί είναι που άφηναν τους τοκογλύφους να κάνουν ό,τι θέλουν εις βάρος όποιου θέλουν ...Καθάρματα, που άφηναν Λάτσηδες, Σαλλάδες, Βγενόπουλους και Λαυρεντιάδηδες να γίνονται τραπεζίτες χωρίς δεκάρα τσακιστή ...Τραπεζίτες, οι οποίοι δάνειζαν στους εαυτούς τους "τζάμπα" τα χρήματα του κόσμου και ξαναδάνειζαν πανάκριβα δάνεια στον κόσμο από τα "δικά" τους.
Όλο αυτό το παιχνίδι" δεν ήταν τυχαίο. Από τότε, που "χτιζόταν" η δήθεν Ενωμένη Ευρώπη της δήθεν αλληλεγγύης, υπήρχε σχέδιο από τους απατεώνες, για να "φάνε" τα κράτη και τις περιουσίες των λαών. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να "φάνε" πρώτα τις κρατικές τράπεζες όλων των κρατών. Απέκτησαν τζάμπα αυτές που τους ενδιέφεραν και τις υπόλοιπες τις άρπαξαν με τις "φούσκες", εφόσον οι κρατικές τράπεζες δεν μπορούσαν να "παρακολουθήσουν" στην ασυδοσία και την κλεψιά. Όμως, για να γίνουν όλα αυτά, οι διεθνείς τοκογλύφοι απαιτούσαν να "κοιμούνται" οι ελεγκτικές αρχές ...Οι κεντρικές τράπεζες δηλαδή ...Η Τράπεζα της Ελλάδας για την Ελλάδα και η Τράπεζα της Κύπρου για την Κύπρο.
Από τους κεντρικούς τραπεζίτες ξεκίνησε διαφθορά, η οποία οδήγησε στη σημερινή "φούσκα" ...Αυτοί επέτρεψαν τα αίσχη ...Αυτοί επέτρεψαν στους τραπεζίτες να "παίζουν" με τα χρήματα του κόσμου ...Αυτοί επέτρεψαν στους τραπεζίτες να "δουλεύουν" τον κόσμο με τα "σύνθετα" προϊόντα και τις τοκογλυφίες. Σε όλο αυτό το διάστημα για το μόνο για το οποίο στην πραγματικότητα ελέγχονταν ήταν η τήρηση κάποιων διεθνών κανόνων, οι οποίοι δεν ίσχυαν για όλους και βεβαίως όχι για πάντα. Υποτίθεται ότι έπαιζαν έναν ρυθμιστικό ρόλο, ο οποίος είχε σχέση με τον "λόγο" μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων, τον οποίο οι τράπεζες θα έπρεπε να σέβονται ...Έναν "λόγο", που ακόμα και ένας μαθητής του δημοτικού γνωρίζει ότι παραμένει σταθερός, όταν τα ποσά αυξάνονται ανεξέλεγκτα καί από τις δύο πλευρές.
...Τίποτε δηλαδή. Γιατί; Γιατί, όταν έχεις μια "πόρτα" και δεν έχεις "τοίχους" γύρω από αυτήν, τι αποτελέσματα περιμένεις; Επειδή την έχεις "κλειστή" δεν σημαίνει ότι ελέγχεις κάτι. Τι να κάνει ένας "λόγος", δηλαδή, όταν τα ποσά τα οποία μπαίνουν και βγαίνουν σε μια τράπεζα δεν ανήκουν σε ένα κλειστό οικονομικό σύστημα; Αυτά τα ποσά ήταν το πρόβλημα, γιατί ήταν ανεξέλεγκτα και αυτά ήταν που δημιουργούσαν τις "φούσκες" ...Ήταν ποσά τεράστια σε οικονομίες "νάνους", όπως ήταν η κυπριακή ...Ήταν ποσά, τα οποία προέρχονταν είτε από τη διεθνή τοκογλυφία είτε από τα μαύρα χρήματα της διαφθοράς και της μαφίας. Μέσα σε λίγα χρόνια έφτιαξαν μια τεράστια "φούσκα", που —για κάποιον, που είχε τη στοιχειώδη λογική— ήταν θέμα χρόνου να "σκάσει".
...Μια "φούσκα", που γνώριζαν ότι θα "σκάσει", αλλά δεν ένοιαζε κανέναν από τους υπεύθυνους ...Πολιτικούς και τραπεζικούς παράγοντες. Τους πολιτικούς παράγοντες δεν τους ένοιαζε, γιατί το "φούσκωμα" των τραπεζών σήμαινε νέα υποκαταστήματα και άρα νέες προσλήψεις από χαρούμενους ψηφοφόρους. Οι τραπεζίτες προσελάμβαναν κομματόσκυλα και όλοι ήταν χαρούμενοι. Τα δάνεια έρρεαν και έδιναν πλούτο στους εμπόρους χορηγούς των κομμάτων. Τα μπόνους των τραπεζικών υπαλλήλων έμπαιναν κι αυτά στην αγορά και επομένως ήταν "χαρούμενη" και η αγορά, "αποδεικνύοντας" έτσι την καλή "δουλειά" των πολιτικών ...Άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα έφερναν πολιτικές επιτυχίες.
Το ίδιο αντίστοιχα δεν ένοιαζε αυτό το "φούσκωμα" και τους τραπεζικούς παράγοντες. Αυτούς ειδικά τους ένοιαζαν μόνον τα μπόνους, τα οποία θα εισέπρατταν ως "προμήθεια" της "φούσκας" ...Τους ένοιαζε που τα Χριστούγεννα θα έπαιρναν "δώρα" όχι μόνον για τους εαυτούς τους, αλλά και για τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους ...Τους ένοιαζε που η τράπεζα θα τους έκανε δώρο ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς ...Τους ένοιαζε που η τράπεζα θα τους έκανε δώρο τα δίδακτρα του Κολεγίου για τα παιδιά τους. Ήταν πολίτες του "κόσμου" και το απολάμβαναν δίπλα σε "πρωτόγονους" εθνικιστές κι ανησυχούντες. Ήταν, για παράδειγμα, Κύπριοι, κατοικούσαν στην Κύπρο, αλλά ήταν "κοσμοπολίτες" ..."Έτυχε" να είναι Κύπριοι και "έτυχε" οι τράπεζές τους να είναι κυπριακής "καταγωγής". Θα μπορούσαν να ήταν Κύπριοι και να είναι τραπεζίτες στον Παναμά, όπως κάποιοι φίλοι και συμφοιτητές τους από τα Κολέγια.
Τώρα, που αυτές οι "φούσκες" απειλούνται με "σκάσιμο", όλοι αυτοί οι οπαδοί της Global Government"θυμήθηκαν" ότι κάποιες τράπεζες είναι "Κυπριακές". Γιατί είναι κυπριακές; ...Διεθνείς είναι. Ακόμα και σε Κυπρίους να ανήκουν, είναι ιδιωτικές και είναι μέρος του διεθνούς τραπεζικού κυκλώματος. Εφόσον δραστηριοποιούνταν στον διεθνή χώρο, δεν είναι εθνικές. Εφόσον δανείζονταν οι ίδιες από ένα διεθνές περιβάλλον και δάνειζαν σε ένα διεθνές περιβάλλον, δεν έχουν σχέση με την Κύπρο. Εφόσον οι πελάτες τους δεν ήταν αποκλειστικά Κύπριοι, δεν συνδέονται αποκλειστικά με τον κυπριακό λαό. Γιατί είναι λοιπόν "Κυπριακές"; Επειδή αυτό λέει το όνομά τους; ...Η Τράπεζα Πειραιώς, δηλαδή, είναι πειραιώτικη; ...Οι τράπεζες των Καϋμάν "αντιπροσωπεύουν" την οικονομία τους;


Όλα αυτά τα χρόνια της "τρόμπας", που "φούσκωναν" τις τράπεζες, ρωτούσαν την κυπριακή κυβέρνηση ή τον κυπριακό λαό πόσα χρήματα και από ποιον θα δανείζονταν; Ελέγχονταν από κανέναν για το "φούσκωμά" τους; Όταν έβγαζαν τα κέρδη τους οι ιδιώτες ιδιοκτήτες αυτών των τραπεζών, τα μοιράζονταν με τους Κυπρίους; Γιατί τώρα θέλουν να μοιραστούν τις ζημιές;

Όλες οι ιδιωτικές εταιρείες, όταν έχουν πρόβλημα, έχουν τέτοια ανάγκη. Γιατί αυτό θα μπορούσε να είναι πρόβλημα του κυπριακού λαού;
Ας βρούνε οι ιδιοκτήτες τους τα χρήματα να ανακεφαλαιοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους ...Ας βρούνε επενδυτές, αν δεν έχουν οι ίδιοι τα χρήματα που απαιτούνται.
Τι θα γίνει αν δεν τα βρουν; Ό,τι γίνεται με όλες τις ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες δεν μπορούν να επιβιώσουν ...Να αφεθούν να χρεοκοπήσουν ...Να χρεοκοπήσουν και να πάνε στα χέρια του κράτους για ένα ευρώ η κάθε μία ...Ό,τι έγινε και στην Ισλανδία ...Να γίνει εκκαθάρισή τους και να αποδοθούν ευθύνες με βάση τον νόμο. Αν η χρεοκοπία τους είναι αποτέλεσμα κακοδιαχείρισης, να πάνε φυλακή τα στελέχη, τα οποία ήταν υπεύθυνα για την κακοδιαχείριση αυτήν. Αν κάποιοι πελάτες θίγονται από τη χρεοκοπία, ας αναζητήσουν τις ευθύνες εκεί όπου αυτές υπάρχουν ...Στα στελέχη. Όχι στον λαό, ο οποίος δεν χρηματοδοτεί τα λάθη των στελεχών.


Αφού τα γνωρίζει όλα αυτά ο αναγνώστης, φτάνουμε και στην κωμωδία. Οι τοκογλύφοι, οι οποίοι καταστρέφουν τους λαούς, όταν ενεργούν, δεν είναι μόνοι τους ...Έχουν συνενόχους. Δεν είδε κανένας τον Σόρος ή τον Μπάφετ να γυρνάει στους δρόμους της Λεμεσού ή της Πάφου και να μοιράζει δάνεια. Κάποιοι όμως τα μοίραζαν αυτά τα δάνεια από τα χρήματα των τοκογλύφων. Ποιοι ήταν αυτοί; ...Οι τραπεζικοί υπάλληλοι ...Οι συνένοχοί τους ...Αυτοί, οι οποίοι στα χρόνια της "επιτυχίας" ήταν αδίστακτοι ...Ήταν αυτοί, οι οποίοι παρανόμως "παρακολουθούσαν" τις αποταμιεύσεις των πολιτών και τους "παρενοχλούσαν" μέχρι να τους τις "φάνε", για να πάρουν προμήθεια από τα αφεντικά τους.
...Εκατοντάδες τηλεφωνήματα γίνονταν κάθε μέρα για "προσφορές" ...Τηλεφωνήματα, τα οποία διαφήμιζαν "έξυπνα", "δομημένα", "αδόμητα" "πακτωμένα" και "εξωγήινα" τραπεζικά προϊόντα με "σίγουρες" αποδώσεις ...Παράνομα τηλεφωνήματα, για τα οποία οι τράπεζες είχαν πολλάκις καταδικαστεί ...Καταδίκες άπειρες, που —και μόνον αυτές που υπάρχουν— αποδεικνύουν το πόσο "ψαχνό" είχε η παρανομία των τραπεζών, που τις συνέφερε μέχρι και η καταδίκη. Ό,τι μπορούσαν να σκεφτούν σαν "προϊόν", για να ξεγελάσουν τον κοσμάκη, το πρότειναν, προκειμένου να πάει να υπογράψει, για να τους δώσει τα χρήματά του ...Να τους δώσει τους κόπους μιας ζωής, για να τα κάνουν "συμμετοχή" στα τοκογλυφικά funds όλης της Γης.
Όπου έχασαν χρήματα οι Ελλαδίτες, έχασαν και οι Κύπριοι εξαιτίας των τραπεζών τους ...Εξαιτίας των υπαλλήλων τους, οι οποίοι πίεζαν τον κόσμο ακόμα και με παράνομα μέσα. Κατέστρεψαν κόσμο με το χρηματιστήριο, τα ομόλογα και όλες τις ηλιθιότητες των "γκουρού" της τοκογλυφίας. Έπαιρναν μπόνους και αυξήσεις κάθε φορά που κάποιοι συμπολίτες μας γέμιζαν ...τους "κουβάδες". Λογαριασμό γι' αυτές τις καταστροφές δεν έδωσαν ...Τα "δαιμόνια στελέχη" παρίσταναν, όταν υπήρχαν κέρδη, τα οποία τα μοιράζονταν με τους τοκογλύφους. Τώρα, που έφτασε η ώρα της ζημιάς, είναι "ταπεινοί εργαζόμενοι" ...Μιλάμε για απύθμενη υποκρισία και άπειρη αθλιότητα.
Τώρα, αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έπρεπε να είναι δακτυλοδεικτούμενοι και λαομίσητοι, έβαλαν το "φωτοστέφανο" του "μάρτυρα". Τώρα, πήραν το ύφος του κατατρεγμένου εργαζόμενου, ο οποίος πονάει για το μεροκάματο. Τώρα, περιφέρουν τη θλίψη τους σαν να είναι εργάτες μεταλλουργείων. Κάθε μέρα πήγαιναν στις δουλειές τους με "κουστούμια", για να "δουλεύουν" τους πολίτες με την "επιτυχία" και την "ευμάρειά" των ιδρυμάτων τους και τώρα διαδηλώνουν με τα ζιβάγκο, για να τους "ξαναδουλέψουν" με την "κακομοιριά" τους. Τα πρώην δουλικά των τοκογλύφων, που κέρδιζαν μπόνους από την καταστροφή των πολιτών, τώρα έβγαλαν τη "λεοντή" του πετυχημένου στελέχους και έβαλαν τα "ζιβάγκο" των ταπεινών εργαζομένων. Νομίζουν ότι ο κόσμος έχει τη μνήμη του χρυσόψαρου. Πόσους Κύπριους πολίτες έχει πάρει στο "λαιμό" του κάθε ένας από αυτούς τους "θλιμμένους" εγκληματίες, οι οποίοι σήμερα διαδηλώνουν στην Κύπρο;
...Κατάλαβε ο αναγνώστης την κωμωδία; Οι τοκογλύφοι, οι οποίοι θέλουν να ρημάξουν την Κύπρο και την οικονομία της, θέλουν να βάλουν το κυπριακό κράτος να χρηματοδοτήσει τις ζημιές τους. Για να το καταφέρουν αυτό, προσπαθούν να το εμφανίσουν σαν κοινωνικό πρόβλημα ...και βάζουν τους υπαλλήλους τους να διαδηλώνουν την κοινωνική "οργή". Είναι δηλαδή κοινωνικό πρόβλημα, αν οι Κύπριοι τοκογλύφοι δεν μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα που δανείστηκαν από τους διεθνείς τοκογλύφους; Αυτή είναι η κωμωδία. Για να "κατασκευάσουν" οι τοκογλύφοι αυτήν την κατάσταση, χρησιμοποιούν σαν "ομήρους" τούς συνεργάτες τους. Οι εγκληματίες, δηλαδή, "εκβιάζουν" το κράτος με τους συνενόχους τους. Βγάζουν τους "εργαζόμενους" στον δρόμο, για να "πιέσουν" την Κυβέρνηση της Κύπρου να μην αφήσει τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν για το "καλό" των εργαζομένων και άρα του λαού ...Εκβιάζουν οι τραπεζικοί υπάλληλοι το κράτος, για να μην αφήσει τα αφεντικά τους να πάθουν ζημιά.
...Μιλάμε για εγκλήματα. Οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι οποίοι "μάτωσαν" την κοινωνία με την αθλιότητά τους, ζητάνε —για να σώσουν τις δουλίτσες τους και τις συντάξεις τους— να καταστραφεί η Κύπρος ...Για να σώσουν τις θεσούλες τους, να επωμιστεί η Κύπρος ένα χρέος τόσο μεγάλο, το οποίο μέσα σε λίγα χρόνια θα λεηλατηθεί από τους τοκογλύφους. Για τις θέσεις κάποιων λίγων συνενόχων των διεθνών τοκογλύφων θα χαθεί ο κυπριακός λαός. Αυτά είναι εγκλήματα ...και τα εγκλήματα πληρώνονται. Όταν οι συνένοχοι των εγκληματιών βγαίνουν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν, καλό είναι να προσέχουν, γιατί δεν διαφέρουν σε τίποτε από τους δολοφόνους του Αττίλα ...Το ίδιο κακό —ίσως και μεγαλύτερο— επιχειρούν να κάνουν στον λαό της Κύπρου. Κάνουν κακό στα αγέννητα της Κύπρου, που, για να πάρουν οι άθλιοι τις προνομιακές συντάξεις τους, θα πρέπει αυτά να γεννηθούν σε έναν "υποθηκευμένο" κόσμο.
Για εμάς τα πράγματα είναι απλά ...Να αφεθούν οι τράπεζες να χρεοκοπήσουν και το κράτος να μην το σκεφτεί ούτε δεύτερη φορά ...Ό,τι προβλέπει ο νόμος ...Να βγει ο κόσμος να απαιτήσει τη χρεοκοπία των τραπεζών ...Να ρυθμιστούν τα θέματα των καταθέσεών τους με πολιτικά κριτήρια και στη φάση της κρατικοποίησης ...Να ρυθμιστούν δηλαδή οι καταθέσεις του λαού στη φάση εκείνη, που την εξουσία στις τράπεζες θα την έχει το κράτος του λαού. Αν αυτό δεν συμφέρει τους ιδιώτες τραπεζίτες, αυτό είναι πρόβλημά τους. Αν θέλει το διεθνές τραπεζικό σύστημα να χρηματοδοτήσει τις τράπεζες, να το κάνει μόνο του και να τις κρατήσει στον ιδιωτικό τομέα. Σε διαφορετική περίπτωση η Κύπρος δεν είναι υποχρεωμένη να χρηματοδοτήσει κανέναν. Τραπεζικό σύστημα υπάρχει οργανωμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Κύπριοι συναλλάσσονται μ' αυτό.
Από εκεί και πέρα το κυπριακό κράτος να γνωρίζει ποιους πρέπει να τιμωρήσει και ποιους όχι. Να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και να πραγματοποιήσει απολύσεις ...Απολύσεις με πολύ συγκεκριμένα και δίκαια κριτήρια. Δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι ίδιοι. Δεν είναι ίδιος ένας φουκαράς, ο οποίος μετράει κέρματα στο ταμείο με έναν εγκληματία στις εγκρίσεις δανείων. Όποιος υπάλληλος, εκ της θέσεώς του στην τράπεζα, δικαιολογούσε —μαζί με τον μισθό του— και μπόνους, να μην λογαριάζεται ως απλός εργαζόμενος. Συμμετείχε στα παλιά κέρδη και θα πρέπει να συμμετάσχει και στη σημερινή ζημιά. Η "συμμετοχή" του στη "ζημιά" θα πρέπει να είναι η αποδοχή της απόλυσής του χωρίς δεύτερη κουβέντα.
...Δεν χρειάζεται πολύ μεγάλη σκέψη. Όποιος απλώνει χέρι για μερίδιο στα κέρδη μιας επιχείρησης, εισπράττει και μερίδιο στη ζημιά της. Όπως κάποτε αυτοί όλοι ήταν τα "έξυπνα" στελέχη, τα οποία εισέπρατταν κέρδη, επειδή έκαναν την τράπεζα να "πετά", τώρα να "πονέσουν" για την "πτώση" της. Για μερικές χιλιάδες εργαζομένων δεν θα καταστραφεί η Κύπρος και ο λαός της. Για μερικά τραπεζικά λαμόγια, που τα γνωρίζει όλος ο κόσμος στην Κύπρο, δεν θα "υποθηκευτεί" το μέλλον την Κύπρου. Να ζουν αυτοί καλά με συντάξεις χιλιάδων ευρώ —οι οποίες θα προέρχονται από το δημόσιο χρέος και άρα από τη φτώχεια των Κυπρίων— και οι άλλοι να πεθάνουν;
...Να "κουρευτούν" άμεσα και δραματικά τα ασφαλιστικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων και τα χρήματα να πάνε για την εξυγίανση των κρατικοποιημένων τραπεζών. Να ευθυγραμμιστούν τα συνταξιοδοτικά τους προγράμματα με αυτά των κοινών υπαλλήλων ...και τέλος. Αν τώρα —όπως λένε τα "παπαγαλάκια", για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο— υπάρχει σχεδόν ένας εργαζόμενος ανά κυπριακή οικογένεια σε τράπεζα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η Κύπρος δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία χώρα, η οποία θα ταλαιπωρηθεί αυτόν τον καιρό από την ανεργία. Σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει πλέον ένας άνεργος σε κάθε οικογένεια και αυτό δεν είναι κάτι που αφορά μόνον την Κύπρο.
...Άλλωστε και τα νούμερα δεν είναι αυτά που μας δείχνουν ...Τα νούμερα δίδονται με τρόπο που να οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Ο συνολικός πληθυσμός των τραπεζικών υπαλλήλων δεν απειλείται. Απειλείται ένα μέρος του πληθυσμού των δύο υπό πτώχευση τραπεζών. Ας οδηγήσει το κυπριακό κράτος τις τράπεζες αυτές στη χρεοκοπία και θα δούμε πολλά χαμόγελα στο Βερολίνο να παγώνουν ...Θα δούμε πολλές μούρες να πέφτουν στα πατώματα. Από εκεί και πέρα υπάρχει και το νομικό μέρος της υπόθεσης. Εδώ μιλάμε για οικονομικό έγκλημα. Δεν είναι απλό το θέμα. Όταν στην τραπεζική λειτουργία το "κεφάλαιο" είναι η τραπεζική "πίστη", είναι εγκληματίας εκείνος ο οποίος ξεκινάει μια "φήμη" ή μια "πολεμική" εναντίον της τραπεζικής "πίστης" ενός τραπεζικού ιδρύματος.
Αν οδηγηθούν οι τράπεζες αυτές στη χρεοκοπία, υπάρχει και νομικό "θέμα" ...Υπάρχουν ευθύνες για τους ευρωπαίους καραγκιόζηδες του Eurogroup, οι οποίοι έκαναν μια παντελώς εγκληματική και παράνομη "επέμβαση" στην ιδιωτική οικονομία. Αν η Κύπρος κάνει το λάθος και χρηματοδοτήσει τις τράπεζες, θα τη "γλιτώσουν" οι διάφοροι Σόιμπλε και Μέρκελ για τις δηλώσεις εκείνες, οι οποίες στην πραγματικότητα ενεργοποίησαν μια αυτοεκπληρούμενη "προφητεία". Αν όμως αυτές οι τράπεζες οδηγηθούν στη χρεοκοπία, υπάρχουν ποινικές και αστικές ευθύνες γι' αυτούς, οι οποίοι οδήγησαν ιδιωτικά τραπεζικά ιδρύματα στη χρεοκοπία ...Υπάρχει δόλος, υπάρχουν συμφέροντα κλπ..
Επειδή οι άθλιοι τοκογλύφοι και τα κτήνη των Βρυξελών τα γνωρίζουν όλα αυτά, προσπαθούν να "θολώσουν" το τοπίο ...Προσπαθούν να "τυφλώσουν" τους Κυπρίους, προκειμένου αυτοί να μην βλέπουν τι συμβαίνει ...Προσπαθούν να τους τρομοκρατήσουν και να τους πανικοβάλουν με άθλια μέσα. Είναι δυνατόν να απειλεί κάποιος την Κύπρο με άδεια σούπερ μάρκετ και πείνα; ...Η Κύπρος για "πλάκα" μπορεί να συντηρήσει τον πληθυσμό της ...Έχει ανάγκη η Κύπρος τα αλογίσια σαλάμια της Lidl για να επιβιώσει; ...Φτάσαμε στο σημείο να "δουλεύει" την Κύπρο η Λετονία; ...Η Κύπρος δεν είναι Λετονία, να παράγει "τίποτε" ...για ένα πολύ μικρό διάστημα του χρόνου.
...Μια χαρά είναι η Κύπρος. Χωρίς το βάρος των τραπεζών το εξωτερικό της χρέος είναι απόλυτα διαχειρίσημο. Η ανεργία της σε κάθε περίπτωση δεν θα μπει στα "κόκκινα", εξαιτίας των απολύσεων κάποιων υπαλλήλων αυτών των δύο τραπεζών. Οι ακτές της, όπως "διαπίστωσε" και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, είναι σε άριστη κατάσταση. Πίστωση χρόνου μπορεί να πάρει, εφόσον πολλές χώρες της ευρωζώνης είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτήν και επιπλέον έχει και τα κοιτάσματα, τα οποία έχουν βρεθεί στην ΑΟΖ της και τα οποία ακόμα δεν έχουν βάλει στο "χέρι" οι δανειστές της.
Η Κύπρος μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ισλανδίας και να έχει πολύ πιο γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα, επειδή ακριβώς ανήκει στη ζώνη του ευρώ και μπορεί να "απορροφήσει" τη χρεοκοπία κάποιων τραπεζών της χωρίς καθόλου "κραδασμούς" ...Πλεονέκτημα είναι που ανήκει στη ζώνη του ευρώ και όχι μειονέκτημα, όπως θέλουν να το εμφανίζουν τα καθάρματα της ευρωζώνης ...Πολύ ευκολότερη είναι η αποστολή της από αυτήν της Ισλανδίας, η οποία έπρεπε μόνη της και με το δικό της νόμισμα να "στήσει" από την αρχή την οικονομία της ...Η Κύπρος δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε. Αν φερθεί έξυπνα η Κυβέρνησή της, η οικονομία της δεν θα καταλάβει τίποτε απολύτως.
Η Κύπρος μπορεί να νικήσει και πρέπει να νικήσει για χάρη του ελληνισμού στο σύνολό του. Δεν έχει σχέση η τύχη των τραπεζών αυτών με την τύχη της οικονομίας της πάμπλουτης Κύπρου και την παραμονή της στην ευρωζώνη. Τώρα να πει "ΝΑΙ" στη χρεοκοπία των τραπεζών και θα διαπιστώσει ότι αυτό δεν ταυτίζεται με χρεοκοπία της οικονομίας της. Ακόμα και οι χαμένοι δεν θα είναι τόσο χαμένοι όσο νομίζουν. Υπάρχουν τα χρήματα, για να ρυθμιστούν οι καταθέσεις τους σε ικανοποιητικό βαθμό ...Τοκογλυφία έκαναν αυτές οι τράπεζες. Σίγουρα έχουν χρήματα, για να ικανοποιήσουν τους καταθέτες τους ...Τα κέρδη των τοκογλύφων λείπουν και όχι τα ποσά των καταθέσεων. Επιπλέον, υπάρχουν και τα μελλοντικά κέρδη ...Να μαζέψουν υπογραφές και να στείλουν στα διεθνή δικαστήρια τα ζώα των Βρυξελών, που με τις πράξεις τους απείλησαν τις αποταμιεύσεις τους.
...Να ζητήσουν μέρος των απωλειών τους από τα κράτη, τα οποία μεθόδευσαν τη σημερινή κατάσταση. Στην πραγματικότητα δεν θα χάσουν από τις καταθέσεις τους περισσότερα από αυτά, τα οποία έτσι κι αλλιώς προβλέπει το "κούρεμα". Τέλος, να μην αφήνουν τους τραπεζικούς υπαλλήλους να παίζουν παιχνίδια εντυπώσεων, παριστάνοντας τους εργαζόμενους, οι οποίοι διαδηλώνουν για τα "δίκια" τους ...Πληρωμένοι από τον Σόρος και τον Μπάφετ είναι όλοι τους. Τους υπόσχονται να διατηρήσουν τα προνόμια της εποχής των "παχιών αγελάδων" εις βάρος των άλλων. Η τύχη τους είναι πρόβλημα δικό τους και των αφεντικών τους και δεν είναι πρόβλημα των Κυπρίων. Έκαναν λάθη και πρέπει να τα πληρώσουν μόνοι τους. Σε διαφορετική περίπτωση είναι κοινοί εγκληματίες ...Δεν θα παίρνουν τα χιλιάδες ευρώ σε συντάξεις σε ένα νησί, το οποίο οι ίδιοι θα το έχουν βυθίσει στον όλεθρο.
Η Κύπρος πρέπει να πει "ΝΑΙ" στη χρεοκοπία των τραπεζών και να πληγώσει τον σακάτη του Βερολίνου ...Τον ανάπηρο χαφιέ της διεθνούς τοκογλυφίας ...Δεν θα μας "δουλεύει" το ανθρωποειδές από τη Ρουμανία ...Στην τρίτη χιλιετία ζούμε ...Τα "σάπια" δεν έχουν πέραση ...Δεν μπορούν να απειλούν κανέναν με "σφαγές" και αθλιότητες ...Ακόμα και το 1974 είναι "παλαιολιθικό" για τα σημερινά δεδομένα ...Οι καιροί του Δράμαλη και του Αττίλα έχουν παρέλθει οριστικά ...Οι άνθρωποι θα βρούμε την κοινή λύση απέναντι στους τοκογλύφους, που βασανίζουν όλα τα κράτη και τους λαούς της Νότιας Ευρώπης.
 ...Οι Κύπριοι έχουν την ευκαιρία να μπουν "μπροστά" και είναι βέβαιον ότι θα βρουν συμπαραστάτες ...Απλός εφιάλτης είναι και σε μια τέτοια περίπτωση αρκεί να ανοίξεις τα μάτια σου ...Να "ξυπνήσουν" οι Κύπριοι, μπας και "ξυπνήσουν" και οι Ελλαδίτες ...Η κυβέρνηση των δωσίλογων της Αθήνας μπορεί να μην τους στηρίξει, αλλά θα τους στηρίξει σίγουρα ο ελληνικός λαός.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ


ΥΓ.
Η προσφορά του Αρχιρασοφορου Κύπρου, ειναι τραγικο λάθος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.