Guitar -->

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Το Εβραιοπασοκ επιμένει στον αντιρατσιστικό νόμο


Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας



Μπορεί ο συνταγματολόγος τουρκογλου να χτυπιέται με τον Πάνο Μπλάκ Λέιμπελ για την τέταρτη θέση , (ΠΑΣΟΚ: 5,6%-Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,4%) , αλλά επιμένει ανθελληνικά και αντιρατσιστικά.
Το εβραιοΠΑΣΟΚ, κατέθεσε πρόταση νόμου για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας κατέθεσε, που επαναφέρει τις ρυθμίσεις του αντίστοιχου σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, που είχε επεξεργαστεί αρχικά νομοπαρασκευαστική επιτροπή υπό την προεδρία του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κατσιρώδη, το οποίο κατατέθηκε στην προηγούμενη Βουλή και εγκρίθηκε από την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το Δεκέμβριο του 2011, χωρίς ωστόσο να εισαχθεί στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ, με τις διατάξεις του σχεδίου επιδιώκεται κατ' αρχήν η εναρμόνιση της εσωτερικής νομοθεσίας με τη νομοθεσία της Ε.Ε., η οποία έχει ως αντικείμενο την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου, σύμφωνα με την Απόφαση-πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ του Συμβουλίου της ΕΕ της 28ης Νοεμβρίου 2008. Η ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της απόφασης - πλαίσιο έπρεπε, να έχει γίνει έως το Νοέμβριο του 2010.


Η πρόταση νόμου περιλαμβάνει διατάξεις σχετικές με την ευθύνη νομικών προσώπων, όταν οι αξιόποινες πράξεις που τελούνται από φυσικά πρόσωπα μπορούν να αποδοθούν σε αυτά.
Η διάταξη αυτή εμπλουτίζεται και με άλλες ρυθμίσεις όπως: την αύξηση του πλαισίου ποινής, την απαγόρευση μετατροπής και αναστολής της ποινής, την υποχρεωτική επιβολή της παρεπόμενης ποινής της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων, την θέσπιση κωλυμάτων διορισμού, την αυτεπάγγελτη δίωξη των εγκλημάτων και την απαλλαγή των θυμάτων από την υποχρέωση καταβολής παραβόλου πολιτικής αγωγής, την παροχή νομικής βοήθειας στα θύματα και την εφαρμογή της διαδικασίας του ν. 4022/2011 στα κακουργήματα αρμοδιότητας τριμελούς εφετείου. 


Στην πρόταση νόμου περιλαμβάνονται και μία σειρά νέων διατάξεων, οι οποίες, όπως τονίζει το ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως απαραίτητες, όχι μόνο για την προστασία των αλλοδαπών και μη θυμάτων ρατσιστικών εγκλημάτων, αλλά και για την αντιμετώπιση της διάχυτης βίας και σοβαρής εγκληματικότητας κάθε είδους. Οι διατάξεις αυτές αφορούν την διευκόλυνση της πρόσβασης αλλοδαπών θυμάτων και ουσιωδών μαρτύρων σοβαρών εγκλημάτων στη δικαιοσύνη, με την υπό προϋποθέσεις και κατόπιν διάταξης Εισαγγελέα χορήγηση σε αυτούς άδειας διαμονής, την αναστολή της απέλασής τους και της διαδικασίας επιστροφής τους.


πηγη
http://deltio11.blogspot.gr/2013/03/blog-post_888.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.