Guitar -->

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Λύσσαξαν οι δοσίλογοι... Απύθμενο είναι το μίσος


Λύσσαξαν οι δοσίλογοι... Απύθμενο είναι το μίσος όλων των φερέφωνων της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» των κατάπτυστων Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη εναντίον της Κύπρου...

Του Γ. Δελαστίκ

Λύσσαξαν οι δοσίλογοι
Απύθμενο είναι το μίσος όλων των φερέφωνων της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» των κατάπτυστων Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη εναντίον της Κύπρου, από τη στιγμή που η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές την καταλήστευση μέρους όλων των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου, την οποία αποφάσισε να επιβάλει η Γερμανία μέσω του Γιούρογκρουπ. 
Αφού απέτυχε η προσπάθεια εξαγοράς δύο - τριών βουλευτών για να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 29 ψήφων στο 56μελές κυπριακό κοινοβούλιο, τα απεχθή κόμματα του ακροδεξιού ΔΗΣΥ του προέδρου Αναοτασιάδη και του απίστευτα καιροσκοπικού κεντροδεξιού ΔΗΚΟ προχώρησαν σε... θεαματική «πολιτική κωλοτούμπα».

Το ΔΗΚΟ πέρασε με το «Όχι» και το ΔΗΣΥ έκανε αποχή, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ...ούτε μία (!) ψήφος υπέρ της απόφασης του Γιούρογκρουπ, με την οποία είχε συμφωνήσει ο πολιτικά δοσίλογος πρόεδρος της Κύπρου.
Ανεξάρτητα όμως από τις λεπτομέρειες, η καθολική απόρριψη από την κυπριακή Βουλήκαταξεφτίλισε ακόμη περισσότερο τους δοσίλογους πολιτικούς και βουλευτές της κυβέρνησης Κουίσλινγκ της Αθήνας. Όταν ακόμη και η μικροσκοπική Κύπρος τολμάει να πει «Όχι» στο Τέταρτο Ράιχ της Μέρκελ, γίνεται ακόμη πιο φανερό σε όλο τον ελληνικό λαό πόσο χαμερπείς καιδουλόφρονες είναι οι ηγέτες και οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Με λύσσα λοιπόν εξαπολύθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας μια εκστρατεία μίσους κατά της Κύπρου του «Όχι». Οι κυβερνητικοί δοσίλογοι της Αθήνας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να καταστραφεί, να χρεωκοπήσει η Κύπρος! Νομίζουν ότι έτσι θα δικαιωθεί η δική τους υποταγή στις εντολές των γερμανικών αρχών κατοχής και θα τσακιστεί το ηθικό του ελληνικού λαού ώστε να παραμείνει υπόδουλος στο Τέταρτο Ράιχ χωρίς την παραμικρή αντίσταση.

Η Λευκωσία κατήγγειλε την Αθήνα ότι αρνήθηκε να δώσει στην Κύπρο το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για να την βοηθήσει σε αυτή την κρίσιμη ώρα! Αντιθέτως, σαν ύαινες ο Σαμαράς και οι Έλληνες τραπεζίτες του έχουν ορμήσει να αρπάξουν τσάμπα όλα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα με τις καταθέσεις τους!

Αφρούς εναντίον της Κύπρου που τόλμησε να τους πει «Όχι» βγάζουν και οι Γερμανοί. Ένας εκ των συνδιευθυντών μάλιστα τηςΦράνκφουρτερ Αλγκεμάινε, σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο του την Πέμπτη, πρότεινε την ...εκδίωξη της Κύπρου από το ευρώ επειδή δεν υπέκυψε στους γερμανικούς όρους! «Αν δεν καταστεί δυνατόν να εφαρμοστεί στην Κύπρο η αρχή "αλληλεγγύη έναντι συνοχής", τότε πρέπει οι Κύπριοι να πάρουν τον δικό τους δρόμο, μόνοι. Οικονομικοπολιτικά πρέπει να είναι εφικτό να "αποστειρωθεί" μια αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη», έγραψε χωρίς περιστροφές.
Κατηγόρησε μάλιστα τη Λευκωσία για στρατηγική εκβιασμού»!!! Για το λόγο αυτό προτείνει την«οικονομική εκτέλεση» της Κύπρου προς παραδειγματισμό των υπόλοιπων λαών και κυβερνήσεων
των χωρών της ευρωζώνης.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο νεοκλεγείς πρόεδρος της Κύπρουπρόλαβε και προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία της Κύπρου. Συμφωνώντας στην κατάσχεση μέρους των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, διέλυσε οριστικά και αμετάκλητα το κυπριακό σύστημα και κατέστρεψε εν μια νυκτί το ρόλο της Κύπρου ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου, όπως ακριβώς επιθυμούσαν οιΓερμανοί, αλλά και οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.

Παράλληλα, κατάφερε καίριο πλήγμα στις σχέσεις Ρωσίας - Κύπρου, πράγμα που σίγουρα ενθουσίασε πάνω απ' όλους τους Αμερικανούς. Πανευτυχείς όμως από τη διατάραξη των σχέσεων Μόσχας - Λευκωσίας είναι και οι Γερμανοί και για έναν πρόσθετο λόγο. Δικαίως θεωρούν ότι έτσι διευκολύνεταιη αρπαγή από το Βερολίνο τμήματος τουλάχιστον των εσόδων που ίσως έχει στο μέλλον η Κύπρος από το φυσικό αέριο.
«Όταν η Κύπρος παίζει με τη σκέψη να αποζημιώσει ρωσικούς επιχειρηματικούς ομίλους με τα προσδοκώμενα κέρδη από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου πέραν των ακτών της, τότε μακροπρόθεσμα βλάπτεται η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης»,γράφει στο ίδιο άρθρο της η Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε.

Όσον αφορά τους ίδιους τους Ρώσους, δεν έχουν απολύτως καμία εμπιστοσύνη στον Νίκο Αναοτασιάδη επειδή γνωρίζουν άριστα τις απελπιστικά στενότατες πολιτικές σχέσεις του νέου προέδρου της Κύπρου με τη Βρετανία, άρα και με τις ΗΠΑ. Ξέρουν δηλαδή ότι ο Ν. Αναστασιάδης είναι τυφλό όργανο των Αγγλοαμερικανών, αλλά και των Γερμανών στην περίπτωση που τα συμφέροντα του Βερολίνου δεν συγκρούονται με εκείνα της Ουάσινγκτον.

Λογικό είναι ότι η Μόσχα δεν θέλει καμιά ουσιαστική σχέση με τον Αναστασιάδη, πράγμα που σηματοδοτεί βεβαίως ραγδαία επιδείνωση των ρωσοκυπριακών σχέσεων, ιδίως μετά τη συναίνεση του Αναστασιάδη, στην κατάσχεση τριών ή και περισσότερων δισεκατομμυρίων ευρώ από τις καταθέσεις πλούσιων Ρώσων στην Κύπρο.

Μέσα σε δεκαπέντε μέρες, ο Αναστασιάδης πέτυχε να υλοποιήσει σχεδόν όλα όσα είχε αποστολή να κάνει! Το μόνο που απέμεινε είναι η παράδοση της κατεχόμενης Κύπρου στους Τούρκους μέσω της αποδοχής κάποιας εκδοχής του σχεδίου Ανάν


πηγη
http://harryklynn.blogspot.gr/2013/03/blog-post_585.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.