Guitar -->

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΗΤΑΝ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ;


ΠΟΣΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ΗΤΑΝ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ; ..





Πρώτα οφείλω να διευκρινήσω οτι υπάρχουν πολύ πιο καυτά ερωτήματα που οφείλουμε ( εμείς οι Έλληνες ) να απαντήσουμε ( όπως πχ ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ; ) .

 Δεν θα καθίσουμε να μαλώνουμε για το τί συνέβη στο παρελθόν .

 Αυτό που μας ενώνει ( ή μας χωρίζει ) είναι το ΠΩΣ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ .

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι πρίν το 1453 το ελληνόφωνο κράτος που υπήρχε δεν αυτοαποκαλούνταν "Βυζαντινή Αυτοκρατορία" αλλά "Ρωμανία" .

 Έτσι θα το αποκαλώ απο εδώ και κάτω . Ο όρος "Βυζαντινή Αυτοκρατορία" επινοήθηκε απο κάποιον Ευρωπαίο ιστορικό πολύ μετά το 1453 .

Αισθανόταν λοιπόν ΕΛΛΗΝΕΣ οι ηγέτες της Ρωμανίας ;


Εάν "ΝΑΙ" τότε η Ρωμανία ήταν η συνέχεια του κράτους του Μ. Αλεξάνδρου .
Όλοι οι υπήκοοι της Ρωμανίας δεν ήταν Έλληνες . Ο Αιγύπτιος , ο Εβραίος , ο Λίβυος , ο κάτοικος της Ιβηρίας δεν αισθανόταν Έλλην έστω και εάν γνώριζε την ελληνική γλώσσα .

Θεωρώ πιθανόν οτι οι ηγέτες της Ρωμανίας ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ . Επομένως δεν έχουμε το δικαίωμα την ιστορία τους να την θεωρούμε ΔΙΚΗ ΜΑΣ ιστορία .

Σε ποιά δεδομένα στηρίζω την άποψή μου :

1) Ο πατέρας του Μ. Κωνσταντίνου καταγόταν απο την Δαρδανία και η μητέρα του απο την Βιθυνία . Επομένως , η πιθανότητα να είχε ελληνική εθνική συνείδηση είναι πολύ ασθενής . Μόνο οι τελευταίοι αυτοκράτορες της Ρωμανίας ( οι Παλαιολόγοι ) υπάρχουν ενδείξεις οτι είχαν ελληνική συνείδηση .

2) Ο αυτοκράτωρ Ιουστίνος Α' (518-527 μχ ) καταγόταν απο την Θράκη ή , κατ' άλλες πηγές , απο την Ιλλυρία . Στην εποχή του στο παλάτι έγραφαν τα επίσημα έγγραφα στην λατινική γλώσσα που ο Ιουστίνος δεν την γνώριζε . Αν ήταν Έλληνες οι αυτοκράτορες γιατί δεν χρησιμοποιούσαν την ελληνική γλώσσα ; Αν ο Ιουστίνος ήταν Έλληνας και δυσκολευόταν να γράφει και να διαβάζει τα λατινικά , γιατί δεν εισήγαγε την ελληνική γλώσσα στο παλάτι ;


3) Ο αυτοκράτωρ Ιουστινιανός ( Πέτρος Σαββάτιος αρχικά ) , ήταν ιλλυρικής καταγωγής και ανηψιός του Ιουστίνου Α' . Ο ιστορικός της εποχής του Ιουστινιανού , ο Προκόπιος , περιγράφει πώς φερόταν η διοίκηση στους στρατιώτες :
" Αλλά και με άλλες πολλές και διάφορες ζημιές καταπονούσαν τους στρατιώτες , σαν ένα είδος συνεχιστές των πολεμικών κινδύνων : άλλους κατηγορούσαν οτι ήταν Γραικοί σαν να ήταν των αδυνάτων αδύνατο να αναδειχθεί γενναίος ένας άνθρωπος που κατάγεται απο την Ελλάδα" ( ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ Ανέκδοτα ή Απόκρυφη Ιστορία ) .

Σε άλλο σημείο του ιδίου βιβλίου αναφέρει : "Μετά απο τους Σαμαρείτες άρχισε να καταδιώκει τους αποκαλούμενους Έλληνες , υποβάλλοντάς τους σε σωματικά βασανιστήρια και αρπάζοντας τα χρήματά τους . Ακόμα και όσοι απ' αυτούς , στην προσπάθειά τους να γλυτώσουν με τα λόγια απο τις επικείμενες συμφορές , αποφάσισαν να ασπαστούν δήθεν την χριστιανική θρησκεία , αυτοί λοιπόν , τις περισσότερες φορές , συλλαμβάνονταν ύστερα απο λίγο να κάνουν σπονδές και θυσίες και άλλα ανόσια έργα..."

Πρίν τον Ιουστινιανό και ο αυτοκράτωρ Θεοδόσιος είχε κάνει εκτεταμένους διωγμούς πιστών της Αρχαίας Ελληνικής Θρησκείας . Βλέπε [url=http://]http://lofos.info/pythas/diogmoi.html[/url]
Διάσημοι άγιοι του χριστιανισμού κατέστρεψαν αρχαίους ναούς και αγάλματα .
Βλέπε [url=http://]http://lofos.info/pythas/symva.html[/url]

4) Οι μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος κατασκεύασαν καινούργιο αλφάβητο για τους Ρώσους . Αν ήταν Έλληνες , γιατί δεν τους έδωσαν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ;

5) Επώνυμα μέλη του ιερατείου της Ρωμανίας έγραψαν πολλά εναντίον των ΕΛΛΗΝΩΝ . Είτε ιδεολογικά κείμενα είτε ψαλμούς και αφορισμούς στην χριστιανική τελετουργία . Βλέπε [url=http://]http://lofos.info/pythas/ybristika.pdf[/url]

6) Η Άννα Κομνηνή ( κόρη του αυτοκράτορα Αλεξίου Κομνηνού ) έγραψε την "Αλεξιάδα" ( την ιστορία του πατέρα της ) . Εκεί μέσα αποκαλεί τους κατοίκους της Ρωμανίας "Ρωμαίους" . Πουθενά δεν τους λέει "Έλληνες" . Και μιλάμε για τα έτη 1081 έως 1118 μχ !

Προς άρσιν παρεξηγήσεων οφείλω να διευκρινίσω οτι το ελληνικό έθνος ΥΠΗΡΧΕ και αποτελούσε σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της αυτοκρατορίας ( όταν αυτή εκτεινόταν απο την Ιβηρική έως την Αίγυπτο ) . Οι ΗΓΕΤΕΣ όμως είναι που δίνουν το όνομα στην αυτοκρατορία . Το ελληνικό έθνος υπήρχε και επι Οθωμανικής αυτοκρατορίας . Δεν την λέμε όμως "ελληνική" διότι οι ηγέτες ήταν Τούρκοι και οι Έλληνες ήταν ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ . Έτσι ακριβώς υπόδουλοι ήταν οι Έλληνες επί Ρωμανίας . Δεν πρέπει να παραλείψουμε να τονίσουμε οτι οι Έλληνες ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ! Αυτό το θνησιγενές ανθελληνικό κρατίδιο - μαριονέττα που προέκυψε το 1830 δεν μπορεί να ονομασθεί "ελληνικό" .


Υπάρχουν κάποιοι που λένε "Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν το Βυζάντιο" . Δεν θα αρχίσω πόλεμο με όποιον νεοέλληνα θέλει να οικειοποιηθεί το Βυζάντιο αλλά θα του απαντήσω αυτά :

Υπήρξαν πολλοί πολιτισμοί . Των Ίνκας , των Αζτέκων , των Μήδων , των Κινέζων κλπ . Δεν ήταν όλοι δικοί μας . Δεν θα αρχίσουμε να οικειοποιούμαστε πολιτισμούς που δεν έχουν σχέση με εμάς .
Αν κάποια μέρα καθίσουμε στο τραπέζι με Ουαλούς , Σκωτσέζους , Ιρλανδούς , Ισλανδούς , Γαλάτες κλπ και πούμε οτι το Βυζάντιο ήταν Ελληνικό θα μας απαντήσουν :

Ασφαλώς εσείς οι Έλληνες τρελλαθήκατε .

 Πρώτα βγάζετε σπουδαίους φιλοσόφους και έπειτα λέτε οτι κάποιοι βασιλιάδες σας έκλεισαν τις σχολές τους . Και εσείς , σήμερα , επαινείτε και τους δύο !

Τιμάτε εξ' ίσου και την Αρχαία Θρησκεία σας και εκείνους που την κατεδίωξαν !


Ονομάζετε " Έλληνες" άτομα που καταφανώς δεν είχαν σχέση με την Ελλάδα , μιλούσαν λατινικά και αποκαλούσαν τους εαυτούς τους "Ρωμαίους" !


Διεκδικείτε την κληρονομιά ενός κράτους που δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει το Ισλάμ , δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τους τούρκους , έκαψε αρχαία συγγράμματα και διέσωσε ελάχιστα και λέτε οτι είστε περήφανοι γι' αυτό .


Αποφασίστε τί θέλετε τέλος πάντων και αφήστε αυτές τις γελοιότητες .

Ακριβώς για να μην φανώ γελοίος λοιπόν θα προτιμήσω την ειλικρινή οδό και θα απαρνηθώ την Ρωμανία ως κάτι ξένο . Μια συμφορά ήταν για μας που πάει , πέρασε και χάθηκε και χαίρομαι γι' αυτό .

Θα πούν κάποιοι "Αν απαρνηθούμε εμείς το Βυζάντιο , θα σπεύσουν να το οικειοποιηθούν οι τούρκοι !" .

Απαντώ :

1) Κάποιοι πολιτισμοί και έθνη πεθαίνουν χωρίς διαδόχους ( πχ Σουμέριοι , Άβαροι , Βάνδαλοι κλπ ) . Αυτό είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο που πρέπει να το αποδεχτούμε . Αν οι Μεξικανοί ξεπέσουν στην γελοιότητα να διεκδικήσουν την κληρονομιά των Σουμερίων θα πρέπει να τους μιμηθούμε ;

2) Αν οι τούρκοι θέλουν να οικειοποιηθούν τον πολιτισμό της Ρωμανίας , ας γίνουν πρώτα χριστιανοί ( όπως οι υπήκοοι της Ρωμανίας ) , ας μιλήσουν ελληνικά ( όπως οι υπήκοοι της Ρωμανίας ) και τότε εγώ πρώτος θα τους ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ ΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΜΑΝΙΑΣ !!! Τολμούν ;

3) Τα εδάφη της Μ. Ασίας μας ανήκουν επειδή εκεί είναι θαμμένοι γίγαντες του πνεύματος ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ . Μόνο εάν οι τούρκοι βγάλουν σοφούς ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ θα αποκτήσουν δικαιώματα σε αυτή την γή .


Ας υποθέσουμε οτι επιμένουμε να ονομαζόμαστε "κληρονόμοι του Βυζαντίου" όπως κάναμε μέχρι τώρα . Μας βοήθησε κανείς να πάρουμε πίσω τα εδάφη του Βυζαντίου ; Καθόλου . Το αντίθετο θα έλεγα ! Άρα κέρδος μηδέν .
Αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα την αρχαιοελληνική κληρονομιά και τώρα κινδυνεύουμε ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ απο μια χούφτα γελοίους σλάβους που διακηρύττουν οτι είναι κληρονόμοι του Μ. Αλεξάνδρου !
Εάν δεν είχαμε εβραϊκά ονόματα και τουρκικά επίθετα αλλά μόνον αρχαία ελληνικά ,
εάν φορούσαμε την αρχαιοελληνική ενδυμασία ,
εάν είχαμε επαναφέρει εν μέρει την αρχαία γλώσσα
εάν τιμούσαμε ( όχι πιστεύαμε ) τους αρχαίους θεούς και ήρωες

θα τολμούσαν ποτέ γελοίοι ορθόδοξοι σλαβόφωνοι να διεκδικήσουν την κληρονομιά του Αλέξανδρου ;
Σήμερα τολμούν .
Τί βλέπει η διεθνής κοινότητα ; Κάτι γελοίους ορθόδοξους να διεκδικούν κάτι αρχαίες δάφνες απο κάτι άλλους γελοίους ορθόδοξους . Και τί την νοιάζει την διεθνή κοινότητα ποιός θα κερδίσει τις δάφνες ; Όποιος και να τις κερδίσει σε γελοία χέρια θα πέσουν .

Επομένως λοιπόν εμμένοντας να το παίζουμε "βυζαντινοί" μόνο απώλειες έχουμε .





http://lofos.info/pythas/index.html[/url]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.