Guitar -->

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟ ΡΟΔΟΥ



ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ  !!!! 
ΕΝΤΟΠΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟ ΝΑΟ ΤΗΣ  ΘΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟ ΡΟΔΟΥ!!!!!!
ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΡΟΔΟΥ!!!
ΠΑΡΕΤΗΘΗΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ!!





 Η κάστα των ανθελλήνων στην αρχαιολογική υπηρεσία Ρόδου  κλονίζεται συνθέμελα από της αποκαλύψεις μας,, μαζί και το σινάφι των χριστιανοεβραιόδουλων !!!! Παραιτηθείτε ανάξιοι !!!!!!

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟ.








        


ΘΡΑΎΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΑΝΕΝΩΣΟΥΝ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΟΥΝ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ.


  


 

 

 






 

 

Επίσης το χωριο Κάλαθος που είναι κοντά  δεν φέρει όλως τυχαίος το όνομα Κάλαθος , πήρε το όνομα από τα μυστήρια της Θεας που γινόντουσαν και στην αρχαία Ρόδο προς τιμή της Θεάς Δήμητρας.

Την Τετάρτη ημέρα των μυστηρίων 
εγινετο η λεγομένη καλάθου κάθοδος, μια πομπή που πάνω σ’ έν’ αμάξι που το σέρναν βόδια υπήρχε ένα καλάθι με σπόρους από Μήκωνας2 [παπαρούνες] κι ακολουθούσαν γυναίκες έχοντας στα χέρια μυστικές κίστες21 






Το καλλίχορον φρέαρ που βρίσκετε εντός του αρχαιολογικού χώρου αποδεικνύει ότι ο ναός που βρήκαμε είναι της Θεας Δήμητρας,της Περσεφόνης και του Διονύσου!!!



καὶ πρῶτον μὲν ἐπὶ τὴν ἀπ’ ἐκείνης κληθεῖσαν 5 Ἀγέλαστον
ἐκάθισε πέτραν παρὰ τὸ Καλλίχορον φρέαρ καλούμενον, ἔπειτα πρὸς
Κελεὸν ἐλθοῦσα τὸν βασιλεύοντα τότε Ἐλευσινίων, ἔνδον οὐσῶν γυναικῶν,
καὶ λεγουσῶν τούτων παρ’ αὐτὰς καθέζεσθαι, γραῖά τις Ἰάμβη σκώψασα τὴν
θεὸν ἐποίησε μειδιᾶσαι. διὰ τοῦτο ἐν τοῖς θεσμοφορίοις τὰς γυναῖκας

         

Το Καλλίχορον Φρέαρ. Σύμφωνα με τον Ομηρικό Ύμνο, εδώ κάθισε η Δήμητρα, όταν ήρθε στην Ελευσίνα.
Τελούνταν και οι χοροί των γυναικών της Ελευσίνας, που αποτελούσαν μέρος των ιεροτελεστιών προς τιμή της θεάς Δήμητρας,Έτσι ονομάζει ο Παυσανίας το πηγάδι το βάθος του φθάνει τα 6 μέτρα. Τρεις θύρες επέτρεπαν την είσοδο στο φρέαρ, όπου χόρευαν οι ιέριες και γυναίκες των Ελευσινίων και έψαλαν  ύμνους προς τιμή της Δήμητρας.          Έτσι λοιπόν, περνούσαν την υπόλοιπη νύχτα με ύμνους και χορούς, νοσταλγώντας την επόμενη μέρα για τον εξαγνισμό τους, με αυστηρή νηστεία που έληγε με τον "κυκεώνα" (μείγμα κριθάλευρου και νερού ανακατεμένο με καλοτριμμένο δυόσμο), το ειδικό ποτό των Ελευσίνιων Μυστηρίων


ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΛΙΝΚ ΑΠΟ ΚΑΤΩ 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΡΑΒΉΞΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ!!!





ΦΙΛΟΙ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
Ο αέρας του επανελληνισμού πνέει καθαρός στης ψυχές των Ελλήνων εθνικών της Ρόδου, χαρούμενοι που προσθέσαμε μια ακόμα πινελιά στον χάρτη της αρχαίας Ρόδου.

ΌΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ -ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ!!!ΠΑΝΤΟΥ!!!
Αk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.