Guitar -->

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ποιοι ήταν οι δωσίλογοι συνεργάτες των Ναζί;


Ποιοι ήταν οι συνεργάτες των Ναζί; Ποιος πολιτικός σχηματισμός ήταν αυτός, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί τους μαζικά και απόλυτα οργανωμένα; …Αυτοί, οι οποίοι είχαν τα κεντρικά πολιτικά τους γραφεία στη Λαδά και συστεγάζονταν με τους Ναζί …Οι λεγόμενοι "προοδευτικοί" …Οι φιλελεύθεροι …Οι βενιζελικοί …Τα "παιδιά" του Βενιζέλου και του Μπενάκη …Αυτοί, οι οποίοι δεν έβλεπαν τη γερμανική κατοχή ως εθνική καταστροφή αλλά σαν ευκαιρία …Τη μεγάλη τους ευκαιρία να μονοπωλήσουν έστω και "εργολαβικά" την εξουσία εις βάρος της αγγλόφιλης Δεξιάς και ταυτόχρονα να γίνουν πλούσιοι ...Πολύ πλούσιοι, εφόσον μπορούσαν —ως μαυραγορίτες— να ληστεύουν έναν λαό, τον οποίο οι ξένοι κατακτητές είχαν στήσει στον "τοίχο".


Γνωστοί και μη εξαιρετέοι ήταν όλοι οι δωσίλογοι: …
Ο γέρος Λαμπράκης, ο οποίος ήταν επικεφαλής του κόμματος των βενιζελικών και συνέταιρος του Γκαίμπελς …
Ο γέρος Παπανδρέου, ο οποίος ήταν σύμβουλος του Τσολάκογλου …
Ο γέρος Ράλλης, ο οποίος ήταν "έμπιστος" των Γερμανών ...
Ο γέρος Πάγκαλος, ο οποίος ήταν "ορκισμένος" φιλοναζί …
Ο γέρος Πικραμένος, ο οποίος έκανε μπίζνες με τους Γκεσταπίτες …
Ο γέρος Μερκούρης, ως φανατικός ομοϊδεάτης των Ναζί …και γύρω από όλους αυτούς ο "διαπλεκόμενος" επιχειρηματικός κόσμος της "παράταξής" τους: 
Ο γέρος Λάτσης, 
ο γέρος Αγγελόπουλος, 
ο γέρος Κωστόπουλος, 
ο γέρος Παπακωνσταντίνου, 
ο γέρος Χριστοφοράκος κλπ..
Στα μέσα του 1944 όλοι αυτοί ήταν τρομοκρατημένοι, εφόσον έβλεπαν τους Ναζί κατακτητές να εγκαταλείπουν τη χώρα και να τους αφήνουν στο έλεος της τύχης τους. Μερικοί από αυτούς, όπως ο εκδότης του Βήματος, πήγαν να την κοπανήσουν, αλλά τους συνέλαβαν οι συμμαχικές δυνάμεις. Οι περισσότεροι ήταν καθηλωμένοι στην Αθήνα και περίμεναν το τέλος τους. Εξακολουθούσαν να διατηρούν τον έλεγχο του κράτους, αλλά αυτό —όπως είπαμε— δεν είχε μεγάλη σημασία, εφόσον ο λαός είχε αρχίσει ήδη να "ακονίζει" τα "νύχια" του, για να τους αρπάξει.
 


















παναγιωτης τραιανου
http://eamb-ydrohoos.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΔΟΤΕΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΟΝΔΙΝΑ .....ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ .
    Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΗΡΘΕ ΚΥΡΙΟΙ ...
    ΠΕΙΤΕ ΑΛΕΥΡΙ .....
    ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΣΑΣ ΓΥΡΕΥΕΙ ...
    ΟΧΙ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ .ΑΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.