Guitar -->

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΡΟΥΜΑΝΟ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΒΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ 85ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΓΙΑ



Συντάχθηκε απο τον/την Mavrogenous Στις .
teras
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
Σε ισόβια καταδικάστηκε 45χρονος αλλοδαπός, Ρουμανικής καταγωγής, για την ανθρωποκτονία 85χρονης στο χωριό Επισκοπή Πεδιάδος στο Ηράκλειο Κρήτης, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον Μάρτιο του 2012. Στον 45χρονο επίσης επιβλήθηκε ποινή επιπλέον 20 ετών για τον βιασμό της άτυχης ηλικιωμένης καθώς και 5 χρόνια για τη ληστεία. Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες της κτηνωδίας ήταν ο 45χρονος αλλά και ο 17χρονος γιος του ο οποίος έχει καταδικαστεί από το Σεπτέμβριο από το Τριμελές Ανηλίκων Ηρακλείου σε 19 χρόνια κάθειρξη. Το έγκλημα έγινε στις 18 Μαρτίου, όταν οι δύο αλλοδαποί μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης για να την ληστέψουν και ακολούθως την φίμωσαν και της έδωσαν τη χαριστική βολή.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Η αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση που είχε συγκλονίσει το φιλήσυχο χωριό και συνέλαβε δύο Ρουμάνους, πατέρα και γιο, που διέμεναν παλιότερα στην Επισκοπή. Οι Ρουμάνοι έμεναν οικογενειακώς στην Επισκοπή, ενώ τα τελευταία χρόνια είχαν μετακομίσει στις Αγίες Παρασκιές, διατηρώντας ωστόσο δεσμούς με την Επισκοπή, την οποία επισκέπτονταν συχνά.
Οι δύο άνδρες προσήχθησαν το βράδυ της Τετάρτης, ενώ οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη τους κατόπιν αξιοποίησης γενετικού υλικού. Ο 45χρονος πατέρας και ο 17χρονος γιος από τη Ρουμανία έχουν ήδη ομολογήσει την πράξη τους.
Ωστόσο σοκάρει το γεγονός ότι η άτυχη 85χρονη, πριν βρει το θάνατο από τα χέρια των Ρουμάνων, έπεσε θύμα βιασμού από το 45χρονο πατέρα... Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ασέλγεια κατά φύση και παρά φύση σε βάρος της γυναίκας, έστω κι αν δε διαπιστώθηκε εξαρχής ο βιασμός, καθώς δεν υπήρχαν εμφανή σημάδια.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τον αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχο Μ. Κοντοδιάκο και το διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, αστυνομικό διευθυντή, Γ. Σκανδαλάκη δόθηκαν λεπτομέρειες για τη φρικιαστική υπόθεση που συντάραξε την Επισκοπή.
Οι δύο Ρουμάνοι ήταν από τους πρώτους που προσήχθησαν, από σύνολο 44 ατόμων, και ήταν ψηλά στη λίστα των υπόπτων καθώς ο 45χρονος ζούσε ως το 2009 στην Επισκοπή, κοντά στο σπίτι της ηλικιωμένης και μάλιστα, δεν είχε επιδείξει "καλό πρόσωπο" στο χωριό.
Σύμφωνα με τον κ. Κοντοδιάκο, η εξιχνίαση προέκυψε κατόπιν της πολύ καλής δουλειάς που έγινε στη φάση της προανάκρισης, με το υλικό που συγκεντρώθηκε αλλά και τις στοχευμένες προσαγωγές.
Μετά την τέλεση του εγκλήματος οι αστυνομικοί ιεράρχησαν τους στόχους για το πώς θα φθάσουν στην εξιχνίαση, είπε ο κ. Σκανδαλάκης, τονίζοντας ότι έμφαση δόθηκε στο ποιοί έμεναν στο χωριό, ποιοι εξακολουθούσαν να ζουν εκεί και ποιοι έμεναν στο παρελθόν. Όπως διαπιστώθηκε ο 45χρονος έμενε στην Επισκοπή και κοντά στην 85χρονη ως το 2009, οπότε μετακόμισε στις Αγίες Παρασκιές, ενώ το τελευταίο 6μηνο μετακόμισε μαζί του και ο γιος του, ο οποίος δεν έχει το ίδιο επίθετο με τον πατέρα του, καθώς είναι παιδί εκτός γάμου, το οποίο ο 45χρονος κατόπιν αναγνώρισε.
Ο 45χρονος δεν είχε επιδείξει καλή συμπεριφορά, όσο καιρό έμενε στο χωριό, καθώς ούτε δουλειά είχε ούτε οικογενειακό περιβάλλον.
"Κάναμε τη ληστεία, όχι το φόνο"
Οι δύο Ρουμάνοι στην απολογία τους παραδέχτηκαν ότι είχαν βάλει στο "στόχαστρο" την ηλικιωμένη γυναίκα με σκοπό να τη ληστέψουν. Παραδέχτηκαν τη ληστεία, όχι όμως τη δολοφονία, ενώ ο 45χρονος αρνείται και ότι ασέλγησε σε βάρος της. Πάντως γενετικό υλικό του 45χρονου βρέθηκε στη γυναίκα καθώς και σε ένα ύφασμα, ενώ γενετικό υλικό του 18χρονου βρέθηκε σε αναψυκτικό που ο νεαρός ήπιε κατά την παραμονή του στο σπίτι και κατόπιν άφησε πάνω στο ψυγείο.
Μεταξύ πατέρα και γιου, οι ευθύνες γίνονται ... μπαλάκι του πινγκ πονγκ... Ο πατέρας, που θεωρείται ότι είχε τον "πρώτο λόγο" στην υπόθεση αρνείται ότι μπήκε πρώτος στο σπίτι και ακινητοποίησε τη γιαγιά, δείχνοντας το γιο του, ενώ αντιστρόφως ο 17χρονος ανέφερε ότι ο πατέρας του μπήκε πρώτος και ακινητοποίησε τη γιαγιά.
Οι αστυνομικοί πάντως, κλίνουν, προς την εκδοχή, τον κυρίαρχο ρόλο να είχε ο 45χρονος, ο οποίος άλλωστε είχε λόγους να δέσει τα μάτια της 85χρονης, η οποία τον γνώριζε, ενώ αντιθέτως δε γνώριζε τον 17χρονο. Οι δύο Ρουμάνοι νόμιζαν ότι η Σ. Κ είχε χρήματα στο σπίτι, και με αυτό το κριτήριο την επέλεξαν ως "στόχο". Αφού έφθασαν στο χωριό, περιπλανήθηκαν στα σοκάκια και κατόπιν πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης, το οποίο ήταν ανασφάλιστο, με πόμολο να υπάρχει και εξωτερικά της πόρτας. Σύμφωνα με το 17χρονο, ο πατέρας του μπήκε μέσα στο σπίτι, ακινητοποίησε και έδεσε την 85χρονη, ενώ ο γιος βγήκε έξω σε ρόλο ... τσιλιαδόρου.
Εκτιμάται ότι εκείνη την ώρα ο 45χρονος βίασε την άτυχη γυναίκα. Φεύγοντας από το σπίτι, της έλυσαν τα χέρια, καθώς όπως κατέθεσαν "δεν είχε πια δυνάμεις αντίστασης", ενώ ο πατέρας είπε ότι όταν έφυγαν, η γυναίκα ανέπνεε...
Κατόπιν αφού πήραν τα κλειδιά του ψιλικατζίδικου, έφθασαν εκεί, και ο 45χρονος έβαλε σε μια σακούλα τσιγάρα. Κατόπιν πατέρας και γιος επέστρεψαν στο σπίτι του, ο μικρός κοιμήθηκε, ο πατέρας έφυγε για να κρύψει τα τσιγάρα και επέστρεψε στο σπίτι. Στο σπίτι των δύο Ρουμάνων, μάλιστα, οι αστυνομικοί βρήκαν κάποια από τα τσιγάρα, όχι όμως χρήματα, κάτι που επιβεβαιώνει το ότι η γυναίκα δεν είχε χρήματα στο σπίτι.
"Κάποιος τους είπε για τα λεφτά"
Εν τω μεταξύ το χωριό είναι ακόμη ανάστατο, αναζητώντας τώρα το άτομο που "ενημέρωσε" τους Ρουμάνους ότι η άτυχη γυναίκα είχε σηκώσει χρήματα από την τράπεζα για το μνημόσυνο του εγγονού της. "Την υπόνοια τη δεχόμαστε, αρκεί να εδράζεται κάπου" - είπε ο κ. Σκανδαλάκης, ωστόσο από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν προκύπτει εμπλοκή άλλου ατόμου.
Ο ίδιος τονίζει ότι είναι λάθος οι εκδηλώσεις ρατσιστικών συμπεριφορών, καθώς υπάρχουν αλλοδαποί που έχουν εγκατασταθεί και ενσωματωθεί στην Ελλάδα, είναι οικογενειάρχες που εργάζονται και προσφέρουν, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει να απομονωθούν όσοι επιδεικνύουν εγκληματική συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.