Guitar -->

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΚΑΖΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΤΑΞΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ

ARVANITIS N 333Έλαβα από τη φίλη «Ε.Μ.» τη παρακάτω «ένσταση» για τον Καζάκη, επί του οποίου διεξήχθηκε διάλογος με δημοκρατικές διαδικασίες...

Καλήμερα!! Διάβασα πριν λίγο την ανάρτηση σας και πηγαίνοντας στο μπλογκ είδα στ΄ αριστερά φωτογραφίες πολιτικών, με λεζάντα «πολιτική σαβούρα.»
Έχω ένσταση για τον Δημ. Καζακη. Για ποιο λόγο λέτε ότι είναι τέτοια; 

 Εδώ και δυο χρόνια ενημερώνει ανελλιπώς για πάρα πολλά και πάρα πολλά έχει βγάλει μέσω της εφημερίδας του το χωνί την οποία παίρνω αποκλειστικά για να μάθω οτιδήποτε. Εσείς τι άλλη πληροφόρηση έχετε να μου δώσετε -αν θέλετε βέβαια- για τον όρο πολιτική σαβούρα;...




10:11am  Μπαρμπανίκος Αρβανίτης Καλημέρα.
Είμαι οικονομολόγος με σχεδόν τριπλάσια επαγγελματική εμπειρία από όση μπορεί να έχει ο Καζάκης. Τις αόριστες απόψεις του τις έχω αντιμετωπίσει στο ιστολόγιό μου με κατανοητό, αλλά άκρως επιστημονικό τρόπο. Για τη καθιέρωση, ύπαρξη, χρήση και διαχείριση του ΧΡΗΜΑΤΟΣ, υπάρχει επιστημονική θεωρία, διεθνώς αναγνωρισμένη, στην οποία ΠΟΤΕ δεν έχουν αναφερθεί, οι υπό τον Δραγασάκη ψευτοδραχμολάγνοι του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και ο ψευτοδραχμολάγνος Καζάκης.
 
Το ΧΡΗΜΑ, ότι ονομασία και αν έχει κατά περίπτωση, είναι ΕΡΓΑΛΕΙΟ και όχι αυτοσκοπός ονοματοδοσίας, χωρίς μεταβολή και του οικείου περιβάλλοντος του κάθε νομίσματος και των διεφθαρμένων μεθόδων ληστρικής διαχείρισης.
 
Ο πολιτικός αφορισμός «ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΠΕΡΝΟΥΣΑΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» οικονομολογικά είναι μια σκέτη μπούρδα.
Το πρόβλημά μας είναι το «οικείο» οικονομικό μας περιβάλλον, το οποίο είναι η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ στο σύνολό της.
Το πρόβλημά μας είναι οι διαχειριστές (κυβερνήτες) της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής.
Το πρόβλημά μας είναι, ότι οι περισσότεροι δεν βλέπουν ή κάνουν ότι δεν βλέπουν, ότι αρκετά πριν από τη κομητική εμφάνιση του Καζάκη, το ίδιο το διεφθαρμένο καθεστώς με κορυφαία στελέχη του, είχε αρχίσει να ρίχνει στη πολιτική πιάτσα το θέμα ¨ΔΡΑΧΜΗ» και το κρατούσαν ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΝ διαρκώς ζεστό. Να μη ξεχνάτε τις κοκορομαχίες επ΄ αυτού, μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης Παπανδρέου.
 
Το πρόβλημά μας είναι η οικονομική σταθερότητα και αυτή δεν επιτυγχάνεται με ένα νόμισμα κουρελού, που το χρειάζονται οι ίδιοι καιροσκόποι-κερδοσκόποι, για να το έχουν σε παρατεταμένη υποτίμηση. Καμιά νομισματική υποτίμηση δεν φέρνει, ούτε επενδύσεις, ούτε αύξηση της παραγωγικότητας ή της ανταγωνιστικότητας. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΝΕΣΑΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. Η πραγματική οικονομία είναι για τους πρωτοπόρους και όχι για πολιτικούς καραγκιόζηδες που χαρτοπαίζουν με τις παρατεταμένες υποτιμήσεις και με τις ονομασίες ενός νομίσματος.
 
Κάποιοι χάνουν και κάποιοι κερδίζουν και με την εξωτερική υποτίμηση. Γιατί οι πολιτικοί αλήτες ψευτοοικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ και ο Καζάκης, δεν προσδιορίζουν, το ποιες κοινωνικοοικονομικές ομάδες θα κερδοσκοπούν με μια υποτιμούμενη δραχμή και ποιες θα χάνουν???  

Φίλη μου, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Τα νομίσματα διεθνώς ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ, γι΄ αυτό έχω πει και έχω ξαναπεί, ότι και ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΤΣΑΛΟ να βαφτίσουμε και να καθιερώσουμε ένα νέο νόμισμα, εφόσον παραμένουμε ΦΟΡΟΥ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ σε μια σκύλα ένωση, με τέτοια καθάρματα διαχειριστές μιας πουλημένης εξουσίας, σαν αυτούς που μας κυβερνούν, οι συνέπειες θα είναι ίδιες και χειρότερες.
Ήδη πυκνώνουν και δυναμώνουν οι δημοκρατικές φωνές που καταρρίπτουν τον μύθο της ενωμένης Ευρώπης.
 
Με το Καζάκη έχω και πολιτικές διαφορές. Ο άνθρωπος κινείται στη σφαίρα του απόλυτου πολιτικού αμοραλισμού. Αυτό σημαίνει, ότι στερείται ιδεολογίας και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει πραγματοποιήσει τρανταχτές μεταμορφώσεις και μετατοπίσεις από χώρο σε χώρο.
 
Με τον Καζάκη έχω και πατριωτικές διαφορές. Ο άνθρωπος έχει μεταφράσει ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ένα βιβλίο που έχει γίνει ευαγγέλιο των Σκοπιανών για τον διαμελισμό της Ελλάδας. Ας ρωτηθεί τι πιστεύει για τους Σκοπιανούς και ποια είναι η θέση του. Ας πει, ποιοι τον χρηματοδότησαν να κάνει αυτή τη μετάφραση.
 
Και με τόση και σκουφάτη δημοκρατία που κουβαλά, ας μας δείξει και ολίγη από διαφάνεια. Ας μας πει: που δουλεύει??? με ποιους οικονομικούς πόρους ιδρύει κόμματα και οργανώσεις??? αν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, ποιοι είναι οι πελάτες του??? Ας μας πει και με ποιους διαφανείς τρόπους έγινε και εκδότης. Ξέρεις τι κεφάλαια απαιτούνται για να επιβάλεις στην αγορά μια εφημερίδα???
Απλά πραγματάκια, με ντοκουμέντα….. Μόνο ότι είναι συγγενής του Σώρρα να μη μας πει…. Γνωρίζεις ότι ερωτοτρόπησε και με αυτή τη συμμορία και είχε ζητήσει να…. διαπραγματευτεί με τον ΥΠΟΔΙΚΟ η διεφθαρμένη κυβέρνηση?????
Αν θέλετε ακόμα περισσότερα, στην αριστερή στήλη του ιστολογίου μου υπάρχει η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ, στην οποία μπορείτε να γράψετε τη λέξη Καζάκης και ότι σας βγάλει.
Για τον Μπαρμπανίκο, ο Καζάκης είναι μέρος του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η άποψή μου θα αναρτηθεί για επικαιροποίηση των απόψεών μου. Αν θέλετε να κάνω αναφορά στη παρέμβασή σας, θα πρέπει να μου το γνωστοποιήσετε. Ελπίζω να έλυσα κάποιες από τις απορίες σας.
———-
 
10:16am  Ε. Μ.Δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε τον γνωρίζω προσωπικά. Έχω παρακολουθήσει μια κοινή διάλεξη -ενημέρωση με την κα Δ………. – τεως πρ…….. στη θεσσαλονικη- και με την κα Γ………….. της Ε…….Τ, οπου ειχαν αναφερθει και στην παραποιηση των στοιχειων. Δεν μου φανηκε ουτοπία η επιστροφη σε εθνικο νομισμα μια και πολλοι λενε οτι ειναι στοιχειο ανεξαρτησιας οπως πχ το ελβετικο φραγκο ή η αγγλικη λιρα. Σε σχεση με τη διεφθαρμενη εξουσια προσυπογραφω οπως βεβαια και με την διεφθαρμενη αντιπολιτευση διοτι τη θεωρω μερος του συστηματος.
Οσο για τα προσωπικα του στοιχεια ηταν πολυ ενδιαφερον αυτο που θιξατε και θα το ψαξω λιγο.
 
10:18am  Ε. Μ. Για τα Σκοπια δε ειναι πολυ σημαντικη η πληροφορηση αυτη, ομως πριν λιγο διαστημα ειχε στο χωνι μια συνεντευξη με καποιον απ το ουρανιο τοξο ελληνα που δουλευει στα σκοπια κ δεν μου φανηκε οτι ειναι τοσο κοντα με αυτους. Θα ηθελα να μαθω τον τιτλο του βιβλιου που αναφερετε και θα το μελετησω οσο μπορω.
  === 10:39am  Μπαρμπανίκος Αρβανίτης Το βιβλίο είναι «Οι Φυλές της Μακεδονίας»
Η Ελβετία δεν είναι μέλος της ΕΕ
Η Μεγάλη Βρετανία μπήκε στην ΕΕ με ειδικούς (πλεονεκτικούς γι΄ αυτήν όρους) και φυσικά δεν μπήκε ποτέ στην Ευρωζώνη. Επίσης έχει ιδιόκτητη οικονομική ζώνη, τη Βρετανική Κοινοπολιτεία. Τύποις και ουσία, Η Μεγάλη Βρετανία, εξ αρχής είναι, όχι απλά εκτός Ευρωζώνης, αλλά μονίμως και νομίμως, με το ένα πόδι εκτός ΕΕ. Οι όροι εισόδου της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ, δεν έχουν καμία σχέση με τους όρους που μπήκαμε εμείς.
Με το Ουράνιο Τόξο, είναι αυτό που λέμε λαϊκά «κώλος και βρακί»
Όταν αποκάλυψα τη μετάφραση του βιβλίου έγινε μεγάλος θόρυβος και ο Καζάκης ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να απαντήσει αλλού μετά από ένα μήνα, χωρίς να πει τίποτα. Απλά προσπάθησε να τα πασαλείψει.
Επίσης ξέχασα στη πρώτη απάντηση, την εκδοτική δραστηριότητα. Το θεωρείς απλό και εύκολο να ιδρύσεις και να καθιερώσεις σε χρόνο ρεκόρ μια εφημερίδα???? Ας μας πει και εδώ, χάριν της διαφάνειας: ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΖΑΚΗ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗΣ???
  === 10:41am  Ε. Μ. Σε σχεση με το εθνικο νομισμα αυτο ακριβως εννοω. Η μεν Ελβετία δεν ειναι μελος κ παρ ολα αυτα σαν κρατος ειναι μια χαρα, η δε Αγγλία επισης με το ενα ποδι εξω επισης διαφεντευει λιγο τα του οικου της. Το βιβλιο θα το ψαξω . Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!!
  === 10:53am  Μπαρμπανίκος Αρβανίτης:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.