Guitar -->

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ - «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΤΩΝ NEW YORK TIMES προς Σαμαρα και πασοκ


«Όλο και περισσότερα παιδιά πεινάνε στην Ελλάδα»


olo-kai-perissotera-paidia-peinane-stin-ellada 
«H Ελλάδα πεινάει και μαζί με αυτή και τα παιδιά της», αναφέρει σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα «New York Times» με τίτλο: «Όλο και περισσότερα παιδιά στην Ελλάδα πεινάνε».

Τη ζοφερή πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες παιδιά στη χώρα μας παρουσιάζει μέσα από ένα σοκαριστικό ρεπορτάζ η εφημερίδα. Μιλώντας στον ανταποκριτή ο διευθυντής δημοτικού σχολείου στον Πειραιά, κ. Λεωνίδας Νίκας, περιγράφει πώς τα γέλια και η ανεμελιά κάποιων μικρών Ελληνόπουλων έχουν μετατραπεί από τη μία στιγμή στην άλλη σε βουβό πόνο για το αβέβαιο μέλλον.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οικογένεια του Μιχάλη από τον Πειραιά. Ο 11χρονος γιος του, ο Παντελής πηγαίνει καθημερινά πεινασμένος στο σχολείο. «Δεν έχουν τίποτα να φάνε», λέει στον δημοσιογράφο ο πατέρας. «Οι γονείς του είναι άνεργοι και στην αρχή ντρέπονταν να παραδεχθούν την κατάστασή τους. Οι οικονομίες τους έχουν τελειώσει και ζουν για μήνες με ζυμαρικά και κέτσαπ» αποκαλύπτει ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου.

«Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν περίμενα να ζήσω κάτι τέτοιο», είπε ο κ. Νίκας. «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου τα παιδιά στην Ελλάδα έρχονται στο σχολείο πεινασμένα. Σήμερα, οι οικογένειες αντιμετωπίζουν δυσκολίες όχι μόνο της απασχόλησης, αλλά και της επιβίωσης».

Και η 15χρονη μαθήτρια Ευαγγελία δίνει μία γεύση από το πώς εκείνη βιώνει την Ελλάδα της κρίσης και του Μνημονίου. «Το μόνο που ακούω είναι τους συμμαθητές μου να λένε: “Οι γονείς μου δεν έχουν χρήματα. Εμείς δεν ξέρουμε τι να κάνουμε”.

Αρκετοί από τους συμμαθητές της Ευαγγελίας είναι συχνά πεινασμένοι, όπως η ίδια είπε. Μάλιστα πρόσφατα ένα αγόρι λιποθύμησε από την πείνα στο σχολείο, ενώ υπάρχουν και παιδιά που έχουν αρχίσει να κλέβουν τρόφιμα.«Δεν τους δικαιολογώ, αλλά τους καταλαβαίνω» λέει η μικρή Ευαγγελία τονίζοντας πως «εκείνοι που τρέφονται καλά, ποτέ δε θα καταλάβουν εκείνους που έχουν να φάνε».

«Πεθαίνουν τα όνειρά μας», πρόσθεσε ο Ευαγγελία, της οποίας οι γονείς είναι άνεργοι, αλλά όχι στην ίδια δεινή κατάσταση με τους συνομηλίκους της. Και με μία φράση τόσο μικρή αλλά με τόσο μεγάλο νόημα, η Ευαγγελία καταλήγει: «Η αίσθησή μου είναι ότι στην Ελλάδα, πνίγονται στην ξηρά».

http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.