Guitar -->

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

WIKILEAKS Ο τουρκογυφτος κανταφι, και οι ανθελληνες πακιστανοι δολοφονησαν Κυπριους το 1974

WIKILEAKS: ΚΑΙ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΙΒΥΗ ΒΟΗΘΗΣΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ

 

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

 

Στο φως της δημοσιότητας φέρνει η γνωστή ιστοσελίδα Wikileaks τηλεγράφημα της αμερικάνικης πρεσβεία της Πράγας σύμφωνα με το οποίο Τούρκος διπλωμάτης φέρεται να δίνει στοιχεία για την στήριξη που προσέφερε το καθεστώς Καντάφι στην Τουρκία κατά την εισβολή στην Κύπρο...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου διπλωμάτη η Λιβύη υποστήριζε την Τουρκία κατά τη διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων παρέχοντας ποσότητες καυσίμων, βόμβες και ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Τα ανταλλακτικά προέρχονταν από την πρώην αεροπορική βάση Wheelus των ΗΠΑ, η οποία φιλοξενούσε τύπους αεροσκαφών ίδιους με αυτούς που έλαβαν μέρος στην τουρκική εισβολή με τα χρώματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Μάλιστα ο τότε ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι... 


Eίχε λάβει μέρος και σε τελετές παράδοσης του εν λόγω εξοπλισμού. Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην παραχώρηση βοήθειας ήταν κυρίως συναισθηματικά καθώς ο ίδιος υπήρξε πρώην μαθητής στην τουρκική στρατιωτική ακαδημία.
Επίσης, σύμφωνα πάλι με πληροφορίες από την ίδια πηγή, δύο ημέρες μετά την τουρκική εισβολή ένας μεγάλος αριθμός πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία προορίζονταν αρχικά για τον Ιράν, αλλά τελικά στάθμευσαν στην Τουρκία. Τα ιρανικά διακριτικά τους σβήστηκαν και τοποθετήθηκαν στη θέση τους αυτά της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Με αυτό τον τρόπο η ελληνική πλευρά παραπλανήθηκε σχετικά με το μέγεθος της απειλής, κάτι το οποίο έδρασε ίσως αποτρεπτικά όσον αφορά την ανάληψη στρατιωτικής δράσης ως απάντηση στην τουρκική επίθεση στην Κύπρο.

Βέβαια η Λιβύη δεν ήταν το μόνο κράτος που προσέφερε την στήριξή του στην Τουρκία. Αναφέρεται πάλι σε τηλεγράφημα της αμερικάνικης πρεσβείας, αυτή τη φορά στο Ισλαμαμπάντ,ότι το Πακιστάν προσφέρει την πλήρη στήριξή του στην Άγκυρα δηλώνοντας έτοιμο να στείλει εθελοντές, ιατρικές ομάδες και ιατροφαρμακευτικές προμήθειες. Επίσης η κυβέρνηση του Πακιστάν δηλώνει πως για την κρίση υπεύθυνη είναι καθαρά η Ελλάδα και η εισβολή αποτελεί μονόδρομο για την Τουρκία. Τα παραπάνω προκύπτουν και από επίσημες δηλώσεις την τότε πρωθυπουργού του Πακιστάν Benazir Bhutto.
Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να βρει τα τηλεγραφήματα στα παρακάτω links wikileaks-1και wikileaks-2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.