Guitar -->

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Η απάντηση του HOT DOC στον Ανδρέα Βγενόπουλο



Βαξεβάνης-Βγενόπουλος: Από τα μανταλάκια στα... δικαστήρια
Ο κ. Βγενόπουλος δικαιούται να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε νομικό μέτρο θέλει. Είναι υποχρεωμένος όμως ως δημόσιο πρόσωπο το οποίο μάλιστα αρέσκεται σε τηλεοπτικές εμφανίσεις να απαντήσει. Οι ερωτήσεις πλέον είναι προφανείς.
 
Όπως αποκαλύπτει το HOTDOC, από εκθέσεις της ίδιας της ΤτΕ που κρατήθηκαν κρυφές, ο κ. Βγενόπουλος διά της συνδεδεμένης με τον όμιλο MIG, Λαϊκής Τράπεζας, δανειοδότησε επιχειρηματίες για να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ίδια τη MIG. Ως εγγύηση μπήκαν απλώς οι μετοχές. Η Τράπεζα ουδέποτε ζήτησε από τους δανειοδοτούμενους να επιστρέψουν χρήματα όπως θα έπρεπε μετά την πτώση των μετοχών ούτε αφαίρεσε τα δάνεια προς τις συνδεδεμένες εταιρίες από τα ίδια κεφάλαια της.
Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά το πόρισμα της ΤτΕ. Πολύ φοβόμαστε ότι ο κ. Βγενόπουλος θα είναι αρκετά απασχολημένος με την ελληνική και κυπριακή Δικαιοσύνη το επόμενο διάστημα ώστε να ασχοληθεί και με εμάς. Και για κακή του τύχη ο κ. Προβόπουλος, δεν μπορεί να διαβεβαιώσει κανέναν εισαγγελέα όπως έκανε την προηγούμενη φορά, προκειμένου να τον απαλλάξει από τις ποινικές ευθύνες ότι η Λαϊκή είναι εύρωστη κι έχει περάσει τα stress test.
Τώρα πια η Λαϊκή έχει καταρρεύσει παρασέρνοντας στην κατάρρευση και μια ολόκληρη χώρα. Και πρέπει Βγενόπουλος και Προβόπουλος να απαντήσουν πότε έλεγαν ψέματα. Τότε που έλεγαν ότι η Τράπεζα είναι μια χαρά με δική τους ευθύνη ή τώρα που λένε ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη;
====================================================================


Βαξεβάνης-Βγενόπουλος: Από τα μανταλάκια στα... δικαστήρια


Ένας ακόμη εκδότης εξαπολύει πυρά κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου στγο πλαίσιο των ερευνών για την απόδοση ευθυνών γιατην κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας και της Κύπρου. Ο εκδότης-δημοσιογράφος Κώστας βαξεβάνης αποκαλύπτει, έσα από το περιοδικό Hot Doc, απόρρητες εκθέσεις σύμφωνα με τις οποίες προκύπτουν συναλλαγές, δανειοδοτήσεις και αλλα στοιχεία που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς Κύπριων τραπεζιτών. Ο Ανδρέας Βεγενόπουλος απαντά με δελτίο Τύπου χαρακτηρίζοντας κατασκευασμένα τα στοιχεία και μυθοπλασίες τα συμπεράσματα και προαναγγέλωντας προσφυγή στη δικαιοσύνη.
Ο εκδότης απαντά σε επίσης σκληρό τόνο προεξοφλώντας νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τους συν αυτώ, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεια που έχει στη διάθεσή του αλλά δεν έχουν αποκαλυφθεί.
Διαβάστε το δελτίο Τύπου του Ανδρέα Βγενόπουλου

«Όπως είναι γνωστό, οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα περνάνε στον Όμιλο Πειραιώς με αντίτιμο 524 εκατομμύρια. Δηλαδή ο όμιλος Σάλλα παίρνει 16 δισ. καταθέσεων και 16,5 δισ. δανείων που θα εισπραχθούν έναντι μόλις μισού δισ. Καθαρό κέρδος 32 δισ. Αυτό είναι μια ακόμη πλευρά του σκανδάλου, με θύμα μια ακόμη χώρα: Την Κύπρο».

Αυτά γράφει σήμερα ο βραβευμένος Βαξεβάνης στο έγκυρο περιοδικό του βρίσκοντας επιτέλους με την αναλυτική τραπεζική και οικονομική του σκέψη λύση για την Ελλάδα και την Κύπρο: Θα προσθέσουμε τις καταθέσεις και τα δάνεια των τραπεζών και με τα κέρδη θα αποπληρώσουμε την Τρόικα για να ησυχάσουμε!

Κατά τα άλλα, προχωρά και σε ένα «αποκαλυπτικό» λασπορεπορτάζ ανάξιο σχολιασμού, με ελάχιστα ακριβή στοιχεία και αυτά παραποιημένα, πολλά ψέματα και μυθοπλασίες, παρουσίαση «κακών» δανείων που έχουν αποπληρωθεί, «κακών» δανείων που όμως παραλείπει να αναφέρει ότι εξασφαλίζονται με ισόποσες καταθέσεις κλπ.

Αποκορύφωμα η προσωπική επίθεση στον Αντεισαγγελέα «που εξέδωσε απαλλακτική διάταξη για τον Βγενόπουλο για όσα έχει καταγγείλει ο Δημήτρης Τσιρώνης στον Άρειο Πάγο», δηλ. για το σύνολο σχεδόν των «αποκαλύψεών» του.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω είναι προφανές ότι ο Βαξεβάνης λειτουργεί σε ένα κόσμο άγνοιας, ανοησίας, λάσπης και υποκατάστασης των Αρχών αλλά και της Δικαιοσύνης από την αιχμηρή πένα του δημοσιογράφου-γάτα!

Δυστυχώς γι΄αυτόν θα λογοδοτήσει στην πραγματική Δικαιοσύνη».

Το HOTDOC απαντά στον κ. Βγενόπουλο

Ο κ. Βγενόπουλος δικαιούται να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε νομικό μέτρο θέλει. Είναι υποχρεωμένος όμως ως δημόσιο πρόσωπο το οποίο μάλιστα αρέσκεται σε τηλεοπτικές εμφανίσεις να απαντήσει. Οι ερωτήσεις πλέον είναι προφανείς.

Όπως αποκαλύπτει το HOTDOC, εκθέσεις της ίδιας της ΤτΕ που κρατήθηκαν κρυφές, ο κ. Βγενόπουλος δια της συνδεδεμένης με τον όμιλο MIG, Λαϊκής Τράπεζας, δανειοδότησε επιχειρηματίες για να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στην ίδια τη MIG. Ως εγγύηση μπήκαν απλώς οι μετοχές. Η Τράπεζα ουδέποτε ζήτησε από τους δανειοδοτούμενους να επιστρέψουν χρήματα όπως θα έπρεπε μετά την πτώση των μετοχών ούτε αφαίρεσε τα δάνεια προς τις συνδεδεμένες εταιρίες από τα ίδια κεφάλαια της.

Αυτά δεν τα λέμε εμείς αλλά το πόρισμα της ΤτΕ. Πολύ φοβόμαστε ότι ο κ. Βγενόπουλος θα είναι αρκετά απασχολημένος με τη Δικαιοσύνη το επόμενο διάστημα ώστε να ασχοληθεί και με εμάς. Και για κακή του τύχη ο κ. Προβόπουλος, δεν μπορεί να διαβεβαιώσει κανέναν εισαγγελέα όπως έκανε την προηγούμενη φορά, προκειμένου να τον απαλλάξει από τις ποινικές ευθύνες ότι η Λαϊκή είναι εύρωστη κι έχει περάσει τα stres test.

Τώρα πια η Λαϊκή έχει καταρρεύσει παρασέρνοντας στην κατάρρευση και μια ολόκληρη χώρα. Και πρέπει Βγενόπουλος και Προβόπουλος να απαντήσουν πότε έλεγαν ψέματα. Τότε που έλεγαν ότι η Τράπεζα είναι μια χαρά με δική τους ευθύνη ή τώρα που λένε ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη;
 


Read more: http://tolimeri.blogspot.com/2013/04/hot-doc.html#ixzz2PVNGt1Uj

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.