Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός, Παναγιώτης Βλαχουτσάκος..πηγη ζουγκλα
«Κλέβειν ...; διά της οικογενείας». Αυτή είναι η φράση που περιγράφει τα όσα «θαυματουργά» συνέβαιναν επί εννέα ολόκληρα χρόνια στο «αμαρτωλό» υποκατάστημα του Ι.Κ.Α. Καλλιθέας.

Από την έρευνα των Αρχών αναδεικνύεται ο απροκάλυπτος τρόπος παράνομου πλουτισμού των εμπλεκομένων, μέσω «επιδομάτων» που έδιναν σε όλα τα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα, ανεξαρτήτως του εάν ήταν ασφαλισμένα ή όχι στο Ίδρυμα.
Σε προηγούμενα δημοσιεύματά της, η zougla.gr έχει επικεντρωθεί στις ημέρες και τα έργα της κατονομαζόμενης ως «εγκεφάλου» της Οργάνωσης, Ελένης Μπουραζάνη, και της έτερης κατηγορούμενης Χριστίνας Πατεράκη, αδελφής του επιχειρηματία Γιώργου Πατεράκη.
Σήμερα, η δημοσιογραφική έρευνα επικεντρώνεται στον τρόπο δράσης των υπόλοιπων τριών κατηγορουμένων υπαλλήλων: της Χρυσούλας Φέρρα, της Μυρσίνης Θωμάκου και της Χριστίνας Σουρίδη. Οι δύο πρώτες εργάζονταν στο Τμήμα Παροχών, ενώ η τελευταία στο Ταμείο.
Η οικογένεια Φέρρα
Με «χρυσά» κουτάλια έτρωγαν ο σύζυγος, ο αδελφός, ο θείος και η ξαδέλφη της κυρίας Φέρρα, οι οποίοι, όπως προκύπτει από την προανακριτική έρευνα, εισέπραξαν -παράνομα- περισσότερα από 150.000 ευρώ!
Συγκεκριμένα, ο σύζυγος της κατηγορουμένης έλαβε παροχές ύψους 82.000 ευρώ, ο αδελφός της 32.000 ευρώ και ο θείος της 15.500 ευρώ.
Περισσότερο ευνοημένη από όλους εμφανίζεται η ξαδέλφη της, η οποία έλαβε 121.000 ευρώ.
Η πολυμελής οικογένεια Θωμάκου
Ίδια μεταχείριση είχε και η οικογένεια της κυρίας Θωμάκου. Αν και πολυμελής, άπαντες έμειναν (ή πρέπει να έμειναν) ικανοποιημένοι. Ο σύζυγος της πρώην υπαλλήλου πήρε 24.000 ευρώ, ενώ ο γιος της έλαβε επίδομα ύψους 18.000 ευρώ.
Φυσικά, η κυρία Θωμάκου δεν θα μπορούσε να μην «προικίσει» -με τα χρήματα του Ιδρύματος- τις τρεις κόρες της, οι οποίες μοιράστηκαν 30.000 ευρώ. Η μεγαλύτερη κόρη έλαβε 9.000 ευρώ για επιδόματα μητρότητας και τοκετού, αν και δεν έχει παιδιά Exclamation mark, ενώ οι άλλες δύο έλαβαν 12.000 και 9.000 ευρώ, για επιδόματα ασθενείας τη στιγμή που πηγαινοέρχονταν κανονικά στην εργασία τους!  
Η Μυρσίνη και ο «κοτσίδας»
Ενδεικτικό του τρόπου καταλήστευσης των αποθεματικών του Ιδρύματος από τη «συμμορία της Καλλιθέας» ήταν τα όσα διαδραματίσθηκαν στις 25 Ιανουαρίου του 2012, όπως τουλάχιστον περιγράφονται από μαρτυρία υπαλλήλου του υποκαταστήματος.
Πρωινές ώρες εκείνης της ημέρας, ένας άγνωστος πλησίασε τη μάρτυρα ονόματι Κ. Φ. και της ζήτησε να τη δει προσωπικά.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν, της ανέφερε: « ...; Θέλω να με βοηθήσεις, όπως με βοηθούσε η κυρία Μυρσίνη».
Όταν η υπάλληλος-μάρτυρας τον ρώτησε γιατί τον βοηθούσε και τι είδους βοήθεια του προσέφερε, ο άγνωστος της απάντησε «η κυρία Μυρσίνη με βοηθούσε οικονομικά, εμένα και πολλούς άλλους».
Μάλιστα, της ανέφερε και το παράδειγμα ενός άλλου πολίτη με το προσωνύμιο «κοτσίδας», ενώ στη συνέχεια της εκμυστηρεύθηκε ότι του έβαζε κάποια χρήματα στον λογαριασμό. Από αυτά, όπως εξήγησε, ένα μέρος έπαιρνε εκείνος, ενώ τα υπόλοιπα τα έπαιρνε η Θωμάκου, η οποία -με τη σειρά της- τα μοιραζόταν με δύο ή τρία άτομα, ένα εκ των οποίων -σύμφωνα με τη μάρτυρα- ήταν η Ελένη Μπουραζάνη.
Η καλή πεθερά
Ενάντια στον «μύθο» που θέλει τη σχέση μεταξύ πεθεράς και νύφης να είναι -στις περισσότερες των περιπτώσεων- τρικυμιώδης, ήταν η συμπεριφορά που επέδειξε η Χριστίνα Σουρίδη στη σύζυγο του γιου της. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι η εν λόγω υπάλληλος «προίκισε» τη νύφη της με 96.000 ευρώ. Στον γιο της έδωσε 25.000 ευρώ και στον σύζυγό της άλλα 22.500 ευρώ.
Σε ό, τι αφορά στην κόρη της, η Σουρίδη φρόντισε προκειμένου να λάβει και εκείνη 46.000 ευρώ παράνομα.