Guitar -->

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ολλανδια εκτος ευρω? - Nederland buiten euro? - Holland out of euro?

Ο πουστης Ολλανδος υπουργος ντε Γιαγερ με τον συζυγο



Επί μήνες η ολλανδική κυβέρνηση και προεξάρχοντος του ομοφυλοφιλου υπουργού Οικονομικών Γιαν Κορνελις ντε Γιάχερ πρωτοστατεί στις επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας, υπερβαίνοντας μερικές φορές και τις πιο σκληρές θέσεις της Γερμανίας, επειδή η Αθήνα δεν είναι συνεπής προς τις επιταγές του συμφώνου σταθερότητας. Με έμμεσο, αλλά σαφή τρόπο ο ντε Γιάχερ είχε επανειλημμένα υποστηρίξει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Πού να φαντάζονταν οι Ολλανδοί υπουργοί ότι εδώ και δέκα μέρες η κυβέρνησή τους θα απειλείτο με... κατάρρευση εξαιτίας ακριβώς του συμφώνου σταθερότητας της Ευρωζώνης, το οποίο δεν πληροί πλέον η δική τους χώρα! Και ενώ οι Ολλανδοί μαζί με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αδειασαν πολιτικά τον Τζεφρυ Τσαντ-Παπανδρέου, όταν αυτός τόλμησε να μιλήσει για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με θέμα την αποδοχή του Μνημονίου, προκειμένου να παραμείνει η χώρα μας στην Ευρωζώνη, πού να υποψιαστούν τον εξευτελισμό που τους περίμενε: ο Χέερτ Βίλντερς, ηγέτης του ακροδεξιού Κόμματος της Ελευθερίας, που είναι η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας και στην οποία στηρίζεται η δεξιά κυβέρνηση, απαίτησε να γίνει δημοψήφισμα, προκειμένου η Ολλανδία να... αποχωρήσει από το ευρώ!
Οι Φιλελεύθεροι, από τους οποίους προέρχεται και ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, και οι Χριστιανοδημοκράτες που συναπαρτίζουν τη δεξιά κυβέρνηση της Ολλανδίας που δεν έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, κόντεψαν να πάθουν αποπληξία από το σοκ της απαίτησης του Βίλντερς, ο οποίος όποια στιγμή θέλει ανατρέπει την κυβέρνησή τους αποσύροντας απλώς την υποστήριξή του.
Το πανηγύρι άρχισε όταν το Κεντρικό Γραφείο Σχεδιασμού του ολλανδικού υπουργείου Οικονομικών δημοσίευσε έκθεση βάσει της οποίας, χωρίς πρόσθετα μέτρα λιτότητας, το έλλειμμα της Ολλανδίας το 2013 θα ανέλθει στο 4,5% του ΑΕΠ. Για να πέσει στο 3%, που ορίζει το εν ισχύι σύμφωνο σταθερότητας της Ευρωζώνης, πρέπει να γίνουν επιπλέον περικοπές κρατικών δαπανών ή αύξηση εσόδων συνολικού ύψους τουλάχιστον 9 δισεκατομμυρίων ευρώ.
«Το σοκ είναι σκληρό για αυτή τη δεξιά κυβέρνηση, η οποία, μαζί με τις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Φινλανδίας, έχει αποδειχθεί η πιο αδιάλλακτη απέναντι στην Ελλάδα και όλους εκείνους που άφησαν να τους ξεφύγουν οι λογαριασμοί τους», σημειώνει η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» και προσθέτει με εμφανή σαρκαστική διάθεση: «Αυτή τη φορά θα πρέπει να εφαρμόσει στον εαυτό της τις δικές της συμβουλές και μπορεί, αν το κάνει, να παρασυρθεί και η ίδια από την κρίση».
-------------------------------------------------------------------------------


ΣΜ>πούστης (ο) [πούστηδες] (!) 1. ο ομοφυλόφιλος


Γ. Μπαμπινιώτη: Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Κέντρο Λεξικολογίας)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.