Guitar -->

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ο Γερμανοεβραίος Κον Μπεντίτ : "Τα Σκόπια είναι Μακεδονία"






«Ο ευρωβουλευτής από το Κόμμα των Πρασίνων της Γερμανίας, Daniel Cohn-Bendit, χαρακτήρισε την πολύχρονη διαμάχη μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας ως γελοια και ζήτησε το δυνατόν συντομότερο να επιτευχθεί συμφωνία», σύμφωνα με το σκοπιανό ‘Κανάλ 5’. Ο Cohn-Bendit, τον οποίο τίμησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, δήλωσε: 



«Αυτό το είδος του προβλήματος είναι αστείο. Ας κάνουν μια συμβιβαστική λύση με την Μακεδονία. Έχετε πρόβλημα για το μέλλον και μιλήσατε για τον Αλέξανδρο. Ξέρετε, εγώ δεν νοιάζομαι για τον Αλέξανδρο. Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχει τώρα η Μακεδονία και η Ελλάδα. Πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση, πρέπει να αντιμετωπιστεί η πραγματικότητα της αλλαγής του κόσμου, και μια από τις αλλαγές αυτές είναι η ‘Μακεδονία’», είπε σε συνέντευξή του στο ‘Κανάλ 5’.
«Ναι, η ‘Μακεδονία’ είναι ‘Μακεδονία’. Μπορώ να πω.....
Βόρεια Μακεδονία, Νότια Μακεδονία, Δυτική Μακεδονία, Νεφελώδης Μακεδονία, αλλά είναι ‘Μακεδονία’», πρόσθεσε ο συμπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.
Μόλις πριν από 15 ημέρες ο Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε να βρεθεί λύση για το όνομα που θα ικανοποιούσε τα Σκόπια και την Αθήνα, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν η ‘μακεδονική’ ταυτότητα, ο ‘μακεδονικός’ πολιτισμός, η εθνικότητα και η ‘μακεδονική’ γλώσσα. 
(echedoros)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.