Guitar -->

Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Ανοικτή επιστολή του Κ. Βαξεβάνη προς τον Ευάγγελο Tουρκ ογκλου-Βενιζέλο


Το αναδημοσιευω ολοκληρο διοτι θεωρω ανδρεια αυτο που κανει ο κ. Βαξεβανης. Οπου βλεπετε Βενι ζελος αντιακαθιστατε με τουρκ-ογκλου.Αμφιτρυων

Η πολιτική χωρίς ηθική, είναι η ηθική των τυράννων

Ανοικτή επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Κύριε Βενιζέλο,
Σας απευθύνομαι για τρίτη φορά. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το κάνω. Άλλοι θα μιλήσουν για εμμονή. Δεν σας κρύβω πως δίστασα αρκετά πριν αποφασίσω να σας γράψω μια ακόμη επιστολή που δεν θα απαντήσετε. Μέσα στις αγιογραφίες των ημερών η επιστολή μου μπορεί να φαντάζει κουραστική και χωρίς νόημα. Αλλά το νόημα στα πράγματα, το δίνει ο καθένας με τον τρόπο του.


Σε καιρούς κρίσης οι άνθρωποι είναι περισσότερο έτοιμοι να εξαπατηθούν από το να αγανακτήσουν. Παρακολουθώ με σαρκασμό ανθρώπους που με έπαιρναν τηλέφωνο μετά τις δύο επιστολές μου για να μου προσθέσουν μια ακόμη πλευρά για τον τρόπο που πολιτευτήκατε, (περιέγραφαν όσα κάνατε «νομοθετικά τερατουργήματα») τώρα να κάνουν δηλώσεις υποστήριξής σας. Αγωνιούν σχεδόν να αναλάβουν το δύσκολο έργο να σας σηκώσουν στα χέρια για να σας οδηγήσουν ως το θρόνο της κομματικής ηγεσίας. «Αυτή είναι η πολιτική» θα σκεφτούν πολλοί. «Όχι, δεν είναι αυτή η πολιτική» σκέφτομαι και γι’ αυτό σας γράφω. Η πολιτική χωρίς ηθική είναι η ηθική των τυράννων. Η χώρα αυτή αξίζει κάτι παραπάνω.
Ας αρχίσουμε λοιπόν και πάλι από τα εύκολα. Διατελέσατε υπουργός Πολιτισμού. Η παραμονή σας στο υπουργείο σφράγισε αυτό που τότε φάνταζε μεγάλο επίτευγμα: Τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σήμερα όλοι καταλαβαίνουν πως ήταν ένα μεγάλο φαγοπότι. Με «έργα», απευθείας αναθέσεις και τηλεοπτική εθνική υπερηφάνεια. Τα σκουπίδια που ψάχνουν σήμερα πολλοί συμπολίτες μας, είναι εκείνα τα αποφάγια. Δεν έγινε ποτέ κανένας δημόσιος απολογισμός για το πόσα δισεκατομμύρια στοίχησαν οι Ολυμπιακοί. Βλέπουμε μόνο πόσο μας στοιχίζουν σήμερα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κόστος, αλλά και σε εκείνη την εικόνα του «τεμπέλη έλληνα» που φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου. Δεν είναι τεμπέλης ο Έλληνας. Κανένας λαός δεν είναι τεμπέλικος. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις σας δηλαδή, απλώς έδιναν δισεκατομμύρια για να γίνουν Ολυμπιακοί Αγώνες, επενδύσεις SIEMENS,υποβρύχια που έγερναν, «εκσυγχρονιστικά» έργα σε τιμές πολλαπλάσιες των πραγματικών. Και κάποια μέλη τους έπαιρναν μίζες και ανέβαιναν θέση στην πολιτική επετηρίδα του ευρωπαϊκού κατεστημένου. Αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα.
Ας επιστρέψουμε λοιπόν στο θέμα μας.
Το 2003 ήσασταν επίσης υπουργός Πολιτισμού. Τον Απρίλιο του 2003 υπογράψατε υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες αποχαρακτηρίζονταν από Ιστορικά Διατηρητέα Μνημεία, δύο βιομηχανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης. Τα εργοστάσια ΦΙΞ και ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Και τα δύο σε περιοχές της Θεσσαλονίκης με μεγάλη αξία γης. Οι ιδιοκτήτες τους δηλαδή, οι οποίοι είχαν ήδη αποζημιωθεί για τους χαρακτηρισμούς, θα γίνονταν σκανδαλωδώς πιο πλούσιοι. Είναι χαρακτηριστικό, πως οι ιδιοκτήτες του ΑΛΛΑΤΙΝΗ είχαν πάρει δικαίωμα μεταφοράς συντελεστή και δόμησης για 110.000 τετραγωνικά μέτρα. Παρ’ όλα αυτά εσείς αποχαρακτηρίσατε τμήματα του μνημείου για να οικοδομήσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία 5 εξαόροφες οικοδομές,1 πενταόροφη,1 μονοκατοικία και 400 θέσεις πάρκινγκ.
Παρά την αντίδραση των κατοίκων, στο πλευρό σας είχε σταθεί όλο το πολιτικό κατεστημένο της Θεσσαλονίκης (να σας θυμίσω πως η πλειονότητά του σήμερα έχει καταδικαστεί ή αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες). Δύο χρόνια μετά, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε πως οι αποχαρακτηρισμοί είναι παράνομοι. Επικαλέστηκε μάλιστα το άρθρο 24 του Συντάγματος (πώς σας διέφυγε, συνταγματολόγε αυτό;) με βάση το οποίο, ο συντελεστής δόμησης 4,2 για τα έργα αυτά ήταν πέρα από κάθε έννοια ισότητας, καθώς στην περιοχή ο πραγματικός συντελεστής ήταν μόλις 2,2. Τα έργα ευτυχώς δεν έγιναν. Το 2006, ο Γιώργος Βουλγαράκης ως υπουργός Πολιτισμού αποχαρακτήρισε και πάλι με υπουργική απόφαση το βιομηχανικό μνημείο ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Και πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφασή του έκρινε παράνομη την υπουργική απόφαση. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, κάποιος λόγος θα υπάρχει, τον οποίο αγνοούμε, που έχετε εστιάσει την προσοχή σας τόσες κυβερνήσεις, και κυρίως εσείς, σε ένα οικοδομικό τετράγωνο της Θεσσαλονίκης που μπορεί σε μία νύχτα να γίνει χρυσορυχείο.
Στο σχέδιο νόμου «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός» του ΥΠΕΚΑ, το οποίο βεβαίως εσείς υπογράφετε, και συγκεκριμένα στο άρθρο 10 ζ αναφέρεται:
«Σε περίπτωση οικοπέδων τουλάχιστον 2.000 τ.μ με απόδοση σε κοινή δημόσια χρήση του 100% του ακάλυπτου παρέχεται το εξής κίνητρο:
Αύξηση της επιτρεπόμενης δόμησης του προκύπτοντος οικοπέδου κατά 35% με προσθήκη καθ’ ύψος 30% επιπλέον του επιτρεπόμενου της περιοχής».
Συμπτωματικά, το οικόπεδο ΑΛΛΑΤΙΝΗ είναι 2600 τετραγωνικά. Το κώλυμα στην οικοδόμησή του δεν ήταν τόσο ο αποχαρακτηρισμός, όσο η αντισυνταγματική ρύθμιση για τον μεγάλο συντελεστή. Και τώρα ξαφνικά αυτό ρυθμίζεται με νόμο. Η ελληνική Βουλή θα ψηφίσει αυτό που τόσο πολύ θέλατε διακομματικά. Φαντάζομαι πως δεν υπάρχουν πολλά ακόμη οικόπεδα πάνω από 2.000 τετραγωνικά μέσα σε πόλεις, για τα οποία κάνετε ολόκληρη ρύθμιση. Αν υπάρχουν, καλό θα είναι να τα ανακοινώσετε για να δούμε ποιοι επιτέλους ευνοούνται.
Και ας πάμε τώρα στα πιο δύσκολα.
Σας παρακολούθησα λίγο πριν την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου να κάνετε δηλώσεις, ότι αναζητάτε 250 εκατομμύρια τα οποία αν δεν βρίσκονταν έπρεπε να κόψουμε τις επικουρικές. Θα σας πω λοιπόν πού ήταν τα 250 εκατομμύρια που δηλώνατε πως ψάχνατε, όπως και πολλά ακόμη που εσείς ο ίδιος χαρίσατε. Όχι βέβαια στους συνταξιούχους. Διατελέσατε και υπουργός Άμυνας. Την περίοδο εκείνη γνωρίζατε πάρα πολύ καλά και από την ενημέρωση υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και δικαστικών αυτό που γνώριζε όλη η Ελλάδα από δημοσιεύματα. Η προμήθεια 4 γερμανικών υποβρυχίων S-214 και η επισκευή 4 ακόμη S-209 ήταν ένα μεγάλο σκάνδαλο με μίζες στο οποίο εμπλέκονταν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του υπουργείου και του Πολεμικού Ναυτικού. Η Ελλάδα αποφάσισε και πάλι στο όνομα της εθνικής ανάγκης να προμηθευτεί υποβρύχια που υπήρχαν μόνο στα σχέδια σε τιμές διπλάσιες των πραγματικών. Δηλαδή χρηματοδοτήσαμε το ερευνητικό πρόγραμμα της Γερμανικής HDW,προπληρώσαμε τα υποβρύχια και τελικώς δεν παραλάβαμε παρά ένα από αυτά το οποίο και έγερνε: Το «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» το οποίο αρνήθηκαν να παραλάβουν όλοι οι υπουργοί Άμυνας πριν από εσάς.
Οι γερμανικές Αρχές ερευνώντας το σκάνδαλο, αποκάλυψαν πως μια ομάδα Ελλήνων (και πολιτικών) έπαιρνε μίζες προκειμένου να γίνει αυτή η προμήθεια. Οι μίζες δίνονταν στους επίορκους μέσα από τον πρόγραμμα αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Δηλαδή η γερμανική εταιρεία εμφανιζόταν να δίνει χρήματα σε ελληνικές εταιρείες για να κατασκευάσουν τμήματα του υποβρυχίου, αλλά αυτά πήγαιναν σε μίζες. Επίσης η γερμανική HDW είχε αναλάβει να αγοράσει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έναντι ευτελούς ποσού, για να μπορέσουν οι μιζαδόροι να εμφανίσουν πως αγοράζουν τα υποβρύχια για να σωθούν τα Ναυπηγεία και να μην μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι.
Στην Ελλάδα οι εισαγγελικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα η οποία οδηγεί στο σκαμνί 30 άτομα. Ανάμεσά τους και συνδικαλιστές του Σωματείου οι οποίοι έπαιρναν μίζες για να κάνουν συμβατά τα δικαιώματα των εργαζομένων με τα συμφέροντα όσων χρηματίζονταν. Επίσης το ΣΔΟΕ, όπως καλά γνωρίζετε, σας γνωστοποίησε ένα πόρισμα που επιβεβαίωνε πλήρως τις φήμες. Σε αυτό το πόρισμα αποκαλύπτεται πως η γερμανική εταιρεία HDW δεν πραγματοποίησε τα προγράμματα Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων που θα επέστρεφαν στην Ελλάδα 500 εκατομμύρια ευρώ. Σε έλεγχο του ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε πως μεγάλες εταιρείες που εμφανίζονταν ότι εισπράττουν χρήματα από την γερμανική εταιρεία για να κάνουν τμήματα των υποβρυχίων δεν το έκαναν. Πού πήγαιναν τα λεφτά; Σε μίζες, όπως έλεγαν οι γερμανικές δικαστικές Αρχές;
Γνωρίζατε ακόμη και την τραγελαφική διαπίστωση του πορίσματος ότι η Γερμανική ιδιοκτήτρια εταιρεία των Ναυπηγείων εμφάνιζε μεγάλες φορολογικές παραβάσεις και εικονικά τιμολόγια (ναι, οι Γερμανοί που μας κατηγορούν για διαφθορά). Σε ένα από αυτά τα τιμολόγια εμφανίζονται να δίνονται ποσά για «την προώθηση των εταιρικών συμφερόντων των Ελληνικών Ναυπηγείων στη Βολιβία». Μόνο που η Βολιβία δεν έχει θάλασσα για να έχουν τα Ναυπηγεία εταιρικά συμφέροντα.
Με βάση την δικαστική έρευνα σε Γερμανία και Ελλάδα, η χώρα μας μπορούσε να προσβάλει τις συμβάσεις για τα υποβρύχια, να απαιτήσει ρήτρα και αποζημιώσεις. Δεν το κάνατε. Παραλάβατε το υποβρύχιο που έγερνε και δεν παραλάμβανε κανένας υπουργός Άμυνας, αλλά κάνατε κάτι ακόμη χειρότερο. Πάλι με το πρόσχημα πως πρέπει να σωθούν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία. Προκειμένου να «σωθούν» λοιπόν και να αγοραστεί τμήμα των Ναυπηγείων από επενδυτές του Ντουμπάι (το 30% παρέμεινε στους Γερμανούς), με τον νόμο 3885/2010 υπογράψατε μια συμφωνία παραίτησης. Την ώρα που η χώρα διαπραγματευόταν με τους Γερμανούς εσείς υπογράψατε πως το ελληνικό Δημόσιο παραιτείται ρητά των δικαιωμάτων του να εγείρει αξιώσεις που απορρέουν από τις ζημιογόνες για την περιουσία του συμβάσεις για τα υποβρύχια. Επίσης παραδίδονται «καθαρά» τα Ναυπηγεία στη νέα ιδιοκτησία, παρά το ότι ξέρατε πως υπάρχουν φορολογικές παραβάσεις, εικονικά τιμολόγια και άλλα πολλά. Και προχωρήσατε. Αποφασίσατε να αγοράσετε σε καιρό κρίσης επιπλέον δύο από τα σκανδαλώδη υποβρύχια με 515 εκατομμύρια ευρώ. Υπενθυμίζω ότι έχουμε ήδη πληρώσει το 96% των χρημάτων χωρίς να τα έχουμε παραλάβει. Δεν έχετε θέσει στη σύμβαση ούτε καν τον όρο πως θα πληρώσουμε αφού τα παραλάβουμε. Εκταμιεύετε και ποσά για να πληρωθούν. Εσείς λοιπόν ξέρετε που ήταν τα λεφτά που δήθεν ψάχνατε. Θέλετε λοιπόν τώρα να απαντήσετε γιατί χαρίσατε στους Γερμανούς πάνω από 1 δις;
Και μια που μιλάμε για την «εξυπηρέτηση» των εργαζομένων να σας θυμίσω μία ακόμη υπόθεση καρμπόν, που πάλι χαρίσατε για να μην μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι. Διατελέσατε υπουργός Ανάπτυξης. Το 1998,η καναδική εταιρεία η οποία εκμεταλλευόταν τα πετρέλαια Πρίνου-Καβάλας, σας γνωστοποίησε πως αποχωρεί από την Ελλάδα γιατί έληγε η σύμβαση εξόρυξης. Η εταιρεία με βάση τις συμβατικές της υποχρεώσεις έπρεπε να αποκαταστήσει το περιβάλλον. Αυτό στοίχιζε 700 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δική σας δήλωση στη Βουλή. Αποφασίσατε για να μην απολυθούν οι 258 εργαζόμενοι, να συνεχιστεί η άντληση. Δεν την ανέλαβαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Ούτε κάνατε διεθνή διαγωνισμό για να αναλάβει κάποια εταιρεία. Κάνατε ανάθεση σε μία εταιρεία που δημιουργήθηκε, την KAVALA OIL. Σε αυτή είχαν ποσοστό 67% ιδιώτες και 33% οι εργαζόμενοι. Δώσατε και 5 εκ δολάρια προκαταβολή στην νεοϊδρυθείσα εταιρεία. Τη χρηματοδοτήσατε. Το θέμα εμφανίστηκε στην Καβάλα ως σωτηρία και εσείς ως ευεργέτης.
Στη σύμβαση που υπογράψατε κάνατε και το επίσης ανεξήγητο μετά από όλες τις χάρες στην εταιρεία. Απαλλάξατε την εταιρεία από τα έξοδα αποκατάστασης του περιβάλλοντος και ξηλώματος των εγκαταστάσεων μετά το τέλος της άντλησης. Δηλαδή θα βγάλουν το πετρέλαιο και θα φεσώσουν το ελληνικό Δημόσιο με ένα κόστος που το 1999 ήταν 700 εκατομμύρια δολάρια. Ούτε η προηγούμενη εταιρεία τα πλήρωσε, ούτε η επόμενη θα πληρώσει. Θα τα δώσει ο ελληνικός λαός. Ο «τεμπέλης» των γερμανικών εφημερίδων που τρώει τα λεφτά. Και όλα αυτά για να «σώσετε» 258 εργαζόμενους. Με τόσα που έχετε χαρίσει στις εταιρείες οι εργαζόμενοι αυτοί θα ζούσαν χωρίς να δουλεύουν μαζί με πολλούς ακόμη στην περιοχή. Περιμένω να πείτε γιατί αυτή η εμμονή σας να θεωρείτε τα συμφέροντα των εταιρειών, συμφέροντα της Ελλάδας.
Όλα αυτά τα περνάτε ως νόμους στην ελληνική Βουλή. Είσαστε γνώστης της νομικής και ξέρετε πως να διαχέετε την ευθύνη. Δεν μιλώ μόνο για την πολιτική.
Ίσως αυτή την επιστολή να την γράφω γι’ αυτούς τους πολιτικούς τελικώς. Δεν πιστεύω πως είναι όλοι διεφθαρμένοι. Μπορούν να καταλάβουν και να τολμήσουν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Την γράφω και για εκείνους τους ανθρώπους στο ΠΑΣΟΚ που θα δώσουν 2 ευρώ για να σας ψηφίσουν για αρχηγό πιστεύοντας πως είσαστε ο καταλληλότερος για να επιβιώσει το κόμμα. Δεν ξέρω γιατί σας θεωρεί ο καθένας απ’ αυτούς καταλληλότερο, αλλά είμαι βέβαιος πως δεν εννοούν με το «καταλληλότερος» την πολιτική, όπως την θέλουν.
Αυτοσκοπός δεν είναι η ύπαρξη των κομμάτων, αλλά της χώρας. Αυτής που θέλετε να λέτε ότι σώσατε, όπως τα Ναυπηγεία και τα Πετρέλαια Καβάλας. Άντε και το ΑΛΛΑΤΙΝΗ. Είτε το θέλετε είτε όχι, έχετε παραδοθεί στην Ιστορία. Το άγχος σας να επιβεβαιώσετε το όνομα «Βενιζέλος» ως ιστορικό όνομα για δεύτερη φορά έχει επιτευχθεί. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, λένε οι ιστορικοί, πως για να φτάσει στην Μικρασιατική Καταστροφή υπηρέτησε τουλάχιστον κάποιο όραμα. Δεν θεωρώ πως θα υπάρξει ιστορικός του μέλλοντος που θα σας πιστώσει στο μέλλον οποιαδήποτε όραμα ως άλλοθι για την ολική καταστροφή που οδηγείτε τη χώρα
ΥΓ Για όλους εσάς στο ΠΑΣΟΚ που θα ψηφίσετε τον Βενιζέλο για να σώσει το κόμμα, αναρωτηθείτε μήπως μιλάτε πλέον για ένα κόμμα το οποίο ταιριάζει μόνο στο Βενιζέλο.

Σχόλια
 1. γεια σου ρε βαξεβάνη…από τις λίγες αληθινές φωνές που έμειναν…από τους λίγους δημοσιογράφους με δέλτα κεφαλαίο…
  πρόσεχε τον εαυτό σου φίλε…με αυτά που γράφεις κινδινεύεις, αλλά ξέρω ότι δε μασάς…
  μακάρι να έκαναν όλοι τέτοια δημοσιογραφία…
  όσο για το άρθρο απλά respect…
  όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη…
 2. κώστας
  Συγχαρητήρια κύριε Βαξεβάνη. Επιμείνετε παρακαλώ να ασκείτε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, απέναντι στην αλητεία που μας περικυκλώνει με ύπουλη προπαγάνδα.
  Παρεμπιπτόντως, στο site της Καθημερινής, φιγουράρει κεντρικά ο πρωθυπουργός -Ράιχενμπαχ- με άρθρο που τιτλοφορείται: «Τέσσερα δισ. ευρώ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις». Το άρθρο είναι αρκούντως αποκαλυπτικό· αναφέρεται ο …πρωθυπουργός στην ιδέα(!) να χρησιμοποιηθούν 500 εκ.(!) για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις «την οποία συζήτησε η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου, στις Βρυξέλλες και εξέφρασε την ελπίδα για ευτυχή κατάληξη». Εξέφρασε την ελπίδα…για την ιδέα…για τα 500 εκ.
  Με αυτούς τους όρους διεξάγεται η δημοσιογραφία από -υποτίθεται- σοβαρά φύλλα. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, το καταρρέον σύστημα θα αφηνιάσει, ανακαλύπτοντας απειλές, εχθρούς, θεούς και δαίμονες.
 3. ΙΩΑΝΝΗΣ
  Τις προάλλες βρέθηκα σε ένα φιλικό σπίτι, με αρκετές ακόμα οικογένειες, στο οποίο κατά κακή μας τύχη ήταν και ένας τύπος ο οποίος:
  -δήλωνε με καμάρι μπράβος-κομματόσκυλο-κουμπάρος του Βενιζέλου
  -απόφοιτος δημοτικού,είχε διοριστεί από το χοντρό στην ΕΒΟ, για την οποία μας είπε ότι είχε τη διαβεβαίωση από τον Μπένι ότι θα ενταχθεί στο υπουργείο εθνικής αμύνης
  -καμάρωνε και για τα λεφτά, τα σκάφη και τις εταιρίες του(!!!) για το πόσο λίγες ώρες δουλεύει στην ΕΒΟ και για το τι τσιμπούσια κάνουν την ώρα της δουλειάς
  -μας φλόμωσε στο παραμύθι για τις σχέσεις του με ισχυρούς πολιτικούς και επιχειρηματίες, τις πληροφορίες του για όσα μέλλουν να συμβούν στη χώρα μας
  -έταξε ρουσφέτια, όπως την προαγωγή της κουνιάδας μου, το διορισμό του γιου ενός φίλου, τη μετάθεση ενός τρίτου κλπ κλπ
  - επέμεινε ότι όλοι φταίμε για τη χρεωκοπία και κυρίως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, για μία εκ των οποίων είχε λέει φροντίσει να σταλεί στα σύνορα, μετά από προσωπικό του τηλεφώνημα στην (κουμπάρα του) Διαμαντοπούλου.
  Ένας τέτοιος τύπος, κλασική περίπτωση τραμπούκου-φαφλατά,μπορεί στους περισσότερους να προκαλεί από θυμηδία μέχρι οργή, όμως αρκετοί άλλοι μπορεί να τον πάρουν στα σοβαρά: άλλοι από ευπιστία, άλλοι από φόβο, άλλοι από απόγνωση,άλλοι από υστεροβουλία, άλλοι γιατί δεν έχουν να χάσουν τίποτα.
  Δυστυχώς για μας, τέτοιους το Πασοκ και κυρίως ο Βενιζέλος έχει ακόμα πολλούς. Και όχι απλά θα τους επιστρατεύσει τον επόμενο ενάμισι μήνα, αλλά θα τους βάλει στην πρώτη γραμμή.
  Το τι θα πετύχει είναι άλλη υπόθεση.
 4. ανεργος,πρωην ντελιβερας
  Εχω μια απλη ερωτηση να κανω.ολοι αυτοι που στις εκλογες θα ψηφισουν δικομματισμο δεν γνωριζουν τιποτα απο ολα αυτα?η απαντηση ειναι εξισου απλη,φυσικα και γνωριζουν τουλαχιστον οι περισσοτεροι.οποτε ολοι οι υπολοιποι που θα βρουμε σημειο επαφης με ολους αυτους?τουτεστιν το κλιμα ειναι,δυστυχως,εμφυλιακο.προσωπικα δεν συμβιβαζομαι με ενα απλο «μαυρισμα»,ζητω επιτακτικα την τιμωρια τους ως μοναδικο και εσχατο ζητουμενο ωστε να μπορεσει η χωρα να ορθοποδησει.αναρωτηθειτε το εξης:οι εφηβοι σημερα(την εποχη της διασαλευσης ολων των εννοιων αλλα επισης και συνεχης επικλησης τους οπως π.χ.δημοκρατια)αγνοουν το περιεχομενο της λεξης νομος.ανταυτου αλλες επισημες ονομασιες υπαρχουν γιαυτο.παρτε μια ιδεα:στο αρχειο,παραγραφη,νομος περι μη ευθυνης υπουργων(Βαξεβανης-δουκας),αποχωρηση της πλειοψηφιας απο τη βουλη,νομιμο και ηθικο και ο καταλογος ενημερωνεται και αυξανετε καθημερινως.εν κατακλειδει οι νεοι σημερα μαθαινουν να κλεβουν διοτι μπορουν και θα μεινουν ατιμωρητοι.οσο μεγαλυτερη η κομπινα τοσο μεγαλυτερη η ασφαλεια.
  υγ.Ο Ηρακλειτος συμφωνα με ενα φραγμεντο του που εχει διασωθει απο τον Κλημη(αν θυμαμαι καλα)ελεγε πως ενιοτε νομος ειναι η βουληση και η επιβολη του ενος(που εχει την εξουσια) και παρακατω συμπληρωνε πως η λογικη ειναι μια πορνη που παει με οποιον την πληρωσει,εννοωντας σαφως πως δεν ειναιαπλως θεμα λογικης αλλα επιβολη της λογικης του ισχυροτερου.
  υγ.2 Ισχυει το ρηθεν πως λαος που δεν διδασκεται απο τα λαθη του ειναι καταδικασμενος να τα ξαναζησει.
  υγ.3 Κ.Βαξεβανη μου προκαλειται μεγαλο πονο.τουτο σημαινει πως ειμαι ακομα ζωντανος
  Αγγελος,ετων 30
 5. ανεργος,πρωην ντελιβερας
  Εχω μια απλη ερωτηση να κανω.ολοι αυτοι που στις εκλογες θα ψηφισουν δικομματισμο δεν γνωριζουν τιποτα απο ολα αυτα?η απαντηση ειναι εξισου απλη,φυσικα και γνωριζουν τουλαχιστον οι περισσοτεροι.οποτε ολοι οι υπολοιποι που θα βρουμε σημειο επαφης με ολους αυτους?τουτεστιν το κλιμα ειναι,δυστυχως,εμφυλιακο.προσωπικα δεν συμβιβαζομαι με ενα απλο «μαυρισμα»,ζητω επιτακτικα την τιμωρια τους ως μοναδικο και εσχατο ζητουμενο ωστε να μπορεσει η χωρα να ορθοποδησει.αναρωτηθειτε το εξης:η εφηβοι σημερα(την εποχη της διασαλευσης ολων των εννοιων αλλα επισης και συνεχης επικλησης τους οπως π.χ.δημοκρατια)αγνοουν το περιεχομενο της λεξης νομος.ανταυτου αλλες επισημες ονομασιες υπαρχουν γιαυτο.παρτε μια ιδεα:στο αρχειο,παραγραφη,νομος περι μη ευθυνης υπουργων(Βαξεβανης-δουκας),αποχωρηση της πλειοψηφιας απο τη βουλη,νομιμο και ηθικο και ο καταλογος ενημερωνεται και αυξανετε καθημερινως.εν κατακλειδει οι νεοι σημερα μαθαινουν να κλεβουν διοτι μπορουν και θα μεινουν ατιμωρητοι.οσο μεγαλυτερη η κομπινα τοσο μεγαλυτερη η ασφαλεια.
  υγ.Ο Ηρακλειτος συμφωνα με ενα φραγμεντο του που εχει διασωθει απο τον Κλημη(αν θυμαμαι καλα)ελεγε πως ενιοτε νομος ειναι η βουληση και η επιβολη του ενος(που εχει την εξουσια) και παρακατω συμπληρωνε πως η λογικη ειναι μια πορνη που παει με οποιον την πληρωσει,εννοωντας σαφως πως δεν ειναιαπλως θεμα λογικης αλλα επιβολη της λογικης του ισχυροτερου.
  υγ.2 Ισχυει το ρηθεν πως λαος που δεν διδασκεται απο τα λαθη του ειναι καταδικασμενος να τα ξαναζησει.
  υγ.3 Κ.Βαξεβανη μου προκαλειται μεγαλο πονο.τουτο σημαινει πως ειμαι ακομα ζωντανος
  Αγγελος,ετων 30
 6. Αυτό που πραγματικά με σοκάρει, είναι ότι ο Βενιζέλος πήρε εργολαβία και ανέλαβε να σώσει «την διεθνή επωνυμία και τους συμβολισμούς της Ελλάδας».
  «Επιβάλλεται να θυσιάσουμε αρκετά πράγματα για να διαφυλάξουμε όχι απλά και μόνο την οικονομική ή δημοσιονομική, αλλά την πολιτική ύπαρξη και ανεξαρτησία της χώρας.»
  Τα παραπάνω τα είπε στις 14/01/2012 στην ομιλία του, στη 12η σύνοδο Εθνικού συμβουλίου του ΠαΣοΚ.
  Σήμερα 15/03/2012, έξαλλος, τον άκουσα στην κρατική ραδιοφωνία να καταπιάνεται πάλι με το ίδιο θολό θέμα.
  Τι Θέλει να πει ο μέγας Bennyζέλος ;
  Είναι καιρός να τους σταματήσει κάποιος…
  Στο παρακάτω video μπορείτε να πάρετε την ξινή γεύση αυτών που μεθοδεύει ο μέγας σωτήρας της πατρίδας.
  http://youtu.be/aMBzNhY1f7I
 7. M.Α.D.
  Αγαπητέ συνάδελφε κ. Βαξεβάνη. Τολμώ να σας αποκαλέσω συνάδελφο διότι κάποιοι έχουμε απολυθεί από τις εργασίες μας αφού αρνηθήκαμε να γράψουμε πράγματα που δεν συμβάδιζαν με την πραγματικότητα. Εμείς, που δεν καταφέραμε να κάνουμε μια καριέρα σαν κι εσάς (θερμά συγχαρητήρια γι αυτό προς εσάς), έχουμε φιμωθεί και καθόμαστε φοβισμένοι στη γωνιά μας. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή σας αλλά μας διακατέχει η καθημερινή αγωνία για τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε στο υλικό κομμάτι της ζωής. Εσείς έχετε καταφέρει και να λέτε την αλήθεια, και να κάνετε έρευνα (που στα κυρίαρχα μέσα είναι πλέον απαγορευμένη) και να επιβιώνετε σε όρους υλικής αξιοπρέπειας.
  Μπράβο σας και πάλι!Θέλει πολύ τόλμη σήμερα να κρίνει κάποιος με αδιάσειστα στοιχεία τον «αρχηγό» του ΠΑΣΟΚ που δείχνει να έχει εξασφαλίσει εκ νέου την ενότητα στο κόμμα. Ίσως, όμως, θα έπρεπε να γίνει και μια έρευνα -πολιτική, κοινωνική, ψυχολογική- για τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που νιώθουν ευτυχισμένοι θεωρώντας ότι ξαναβρήκαν τη χαμένη ενότητα.
  Κάποιοι από αυτούς, ίσως καλοπροαίρετα, πιστεύουν ότι ο ματαιόδοξος Βενιζέλος ίσως κάνει κάτι καλό για τη χώρα προκειμένου να αφήσει όνομα στην Ιστορία. Τους βρίσκω από αφελείς έως απελπισμένους.
  Δείχνει να μην έχουν καθόλου προβληματισθεί για ποιο κόμμα και ποιον πολιτικό χώρο αισθάνονται ευτυχείς. Ναι το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Αλλά η σήψη -πνευματική αυτή τη φορά- φαίνεται τόσα χρόνια να έχει φθάσει μέχρι και την ουρά.
 8. giannis
  Πρώτη φορά διαβάζω δημοκράτη να λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Δεν πιστεύω οτί όλοι οι δημοσιογράφοι είναι ξεπουλημένοι αλλά οτί όλοι δεχονται πιέσεις εκβιασμούς κτλ. Εύχομαι κύριε βαξεβάνη να μην ενδώσετε στις επόμενες πιέσεις από πενταγωνο μερια για κάλυψη του επόμενου πολέμου… Η καταστροφή του ιραν έρχεται και δεν θα θέλαμε να σας ξαναδούμε σε ενα τέτοιο δημοσιγραφικό κανιβαλισμό σαν αυτόν που επιτελείται στην κάλυψη των πολέμων.
  Συνεχίστε έτσι!
 9. Ανώνυμος
  ΜΠΡΑΒΟ ΚΕ ΒΑΞΕΒΑΝΗ!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΜΟΝΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ!!!
 10. Κώστας Ηλιόπουλος
  Για να ευθυμήσουμε και λιγάκι θα ήθελα να τονίσω ότι παρότι η Βολιβία δεν έχει θάλασσα, έχει πολεμικό ναυτικό. Τέσσερα ολόκηρα καράβια… Πολύ δουλειά για τα Ελληνικά Ναυπηγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.