Guitar -->

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Ἀναζητειτε ἀντιρρατσιστης γιὰ νὰ προστατεύσῃ τοὺς Ἕλληνες!







Μετὰ μανίας τὸν ἀναζητῶ!
Ἀπὸ αὐτοὺς τοὺς τύπους ποὺ μᾶς στόλισαν κάτι «Ὑπατίες» καὶ κάτι παρατήρια. 
Ἀλήθεια, περισσεύει κάποιο ἴχνος ἀνθρωπισμοῦ τους γιά τούς Ἕλληνες;
Ἢ ἔχουν ἔξαντληθεῖ τά ἀποθέματά τους στήν ΛΑΘΡΟλαγνεία τους;

Λυπᾶμαι εἰλικρινῶς ποὺ αὐτὰ τὰ κατακάθια φέρουν στὴν ταὐτότητά τους τὴν ἐθνικότητα τοῦ Ἕλληνος!

Προσβάλλουν τὸν πλανήτη! Καὶ φυσικὰ ὁ ἴδιος ὁ πλανήτης σκέφτεται σοβαρότατα νὰ ἀπαλλαγῇ ἀπὸ  πάσῃς φύσεως ὑβριστικὰ κατακάθια. 
Ἐλπίζω μόνον νὰ τὸ κάνῃ συντόμως. Διότι πράγματι ἔχουμε πολὺ σοβαρότερα  νὰ κάνουμε!
Φιλονόη.  
Υ.Γ. Χάσαμε καὶ τὴν χἌννα τοῦ Νταράλα… Καὶ δὲν ἔχουμε κάποιον νὰ ἀπευθυνθοῦμε γιὰ νὰ μᾶς διαφωτίσῃ καταλλήλως!

Πληθαίνουν οι ρατσιστικές επιθέσεις σε Έλληνες μετανάστες


Πληθαίνουν οι αναφορές από το Μόναχο και τη Βιέννη έως τη Στοκχόλμη και το Λονδίνο για φραστικές επιθέσεις που δέχονται Ελληνες μετανάστες… καθώς αναπτύσσεται μια τάση περιφρονητικής συμπεριφοράς προς εκείνους«τους τεμπέληδες, που δεν δουλεύουν ή δεν πληρώνουν φόρους»…
Το φαινόμενο απαντάται κυρίως στη Γερμανία και απασχολεί πολύ σοβαρά τις τοπικές κοινότητες των ομογενών, που σχεδιάζουν δράσεις για να αντιστρέψουν το κλίμα το οποίο επιδεινώνεται τους τελευταίους μήνες.
Παράλληλα, αλλά σε αντίθετη φορά με το φιλελληνικό ρεύμα, το συρτάκι στο Παρίσι και την καμπάνια «Είμαστε όλοι Ελληνες», ένα είδος ρατσισμού που μέχρι σήμερα εκφραζόταν από μεμονωμένες ακραίες ομάδες, διαχέεται πλέον σε ευρύτερα στρώματα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα περιστατικά χλευασμού των Ελλήνων.
Ορισμένες φορές η παρουσία και μόνο των συμπατριωτών μας προκαλεί αθώα -πλην ενοχλητικά- πειράγματα από συναδέλφους στο γραφείο. Συχνά Ελληνες υποχρεώνονται σε απολογία για τις πράξεις των πολιτικών μας. Δεν λείπουν και τα περιστατικά «ωμής πρόκλησης», όπου σερβιτόροι διερωτώνται φωναχτά εάν έχουν να πληρώσουν οι ‘Ελληνες πελάτες τους. Και η λίστα δεν εξαντλείται εδώ…
«Αντιμετωπίζουμε πλέον προβλήματα στην καθημερινότητά μας, τα οποία έως τώρα δεν είχαμε. Πλέον μας βλέπουν διαφορετικά απ’ ό,τι στο παρελθόν. Ακούω, για παράδειγμα, ότι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν ανανεώνουν τις συνεργασίες τους με ελληνικά μαγαζιά ή ότι πολλοί Γερμανοί αποφεύγουν τις ελληνικές επιχειρήσεις, π.χ. καταστήματα με ρούχα ή παπούτσια, ακόμα και εστιατόρια.
Ο χλευασμός είναι καθημερινός» λέει ο κ. Θανάσης Κρίκης από το Μόναχο, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων στη Βαυαρία, στέλεχος αλλά και συνδικαλιστής σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής, όπου ανάμεσα σε 8.000 εργαζόμενους υπάρχουν και 500 Ελληνες. «Το πρωί πηγαίνω στο γραφείο και συνάδελφοι διαβάζουν την «Bild». Μια ημέρα είχε φωτογραφία από την Αθήνα όπου έκαιγαν τη γερμανική σημαία. «Δεν έχετε να φάτε, σας πληρώνουμε και μας λέτε «ναζί»… Είστε αχάριστοι» γύρισαν και μου είπαν.

απο φιλονοη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.