Guitar -->

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο;

Υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο; Την απάντηση δίνει η ίδια η Χούντα!



  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
=============                        =========================                      ========================

  • Newsbomb.gr | Εικόνα |


=====================                               ===============================                ============
  • Newsbomb.gr | Εικόνα |
Το άρθρο της εφημερίδας «Μακεδονία» που αναπαρήγαγε την γραμμή του καθεστώτος, δεν αφήνει περιθώρια για απορίες και παρερμηνείες.
Δύο μέρες μετά την εισβολή του τανκ στο Πολυτεχνείο, το καθεστώς αναγνώρισε επίσημα την ύπαρξη 11 νεκρών.
Έντεκα μήνες μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, στις 20 Οκτωβρίου 1974, ανακοινώνεται από τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κωνσταντίνο Φαφούτη, το πόρισμα του εισαγγελέα Δημήτρη Τσεβά, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.
Όπως σημειώνεται στο πόρισμα του Εισαγγελέα Τσεβά
"Βαρύς υπήρξεν ο φόρος του αίματος εις νεκρούς και τραυματίας ο καταβληθείς δια την καταστολήν της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου. Και των μεν τραυματιών τον αριθμόν, ήγγισε, μετά βεβαιότητας μάλλον, η έρευνα. Ανεξιχνίαστος, όμως, παραμένει εισέτι ο ακριβής αριθμός των νεκρών. Σύντομοι κατεβλήθησαν προς την κατεύθυνσιν ταύτην προσπάθιαι και πέραν των αμέσως ή εμμέσως περιερχομένων εις γνώσιν μου έκκλησις δια του Τύπου δημοσία διετυπώθη, όπως καταγγελθώσιν ή αναφερθώσι περιπτώσεις θανάτων ή και εξαφανίσεων ατόμων συνεπεία των γεγονότων του Πολυτεχνείου. Και είναι αληθές ότι ουδέν περιοτατικόν κατηγγέλθη. Δεν αντλείται, όμως εντεύθεν απόδειξις περίν ανυπαρξίας τοιούτων. Διότι κατά τη διαδρομήν της ερεύνης εβεβαιώθησαν ή και απλώς επιθανολογήθησαν περιστατικά εδραιούντα παρ' εμοί την πεποίθησιν ότι οι νεκροί εκ των γεγονότων του Πολυτεχνείου υπήρξαν περισσότεροι των επισήμως ανακοινωθέντων. Δι' ο και κατανοώ τα ελατήρια της σιωπής των παθόντων. Εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 34. 15 είναι εκείνοι που ανακοινώθηκαν επίσημα, 3 που ο θάνατος τους προκύπτει από βέβαιες μαρτυρίες και 16 εκείνοι που ο θάνατος τους προκύπτει από βάσιμες ενδείξεις".
Η έρευνα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών αποτελεί μέχρι και σήμερα την πιο εμπεριστατωμένη διερεύνηση γύρω από το θέμα των νεκρών του τριημέρου 16-17-18 Νοεμβρίου του 1973 και συνάμα την ηχηρότερη απάντηση σε όσους - ακόμα και σήμερα - επιμένουν ότι εκείνες τις ημέρες δεν υπήρξαν νεκροί.


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/371005/ypirhan-nekroi-sto-polytehneio-tin-apantisi-dinei-i-idia-i-hoynta#ixzz2ktRtCVAt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.