Μέχρι τώρα γίνεται ένας αγώνας και ένα τρέξιμο άνευ προηγουμένου, με την ελπίδα ο κόσμος, να μάθει και να καταλάβει, ότι έχουν συμβεί κάποια απρόσμενα γεγονότα τα οποία έγιναν για να σταματήσει η γλιστερή κατηφόρα στην οποία είχαμε οδηγηθεί, σκόπιμα βέβαια, με παράλληλη εμφύτευση του αισθήματος της ενοχής στην πλατιά μάζα «ότι αυτή έφταιξε με τις σπατάλες και τους παράλογους δανεισμούς της στην δημιουργία του χρέους» ... .... 


Πρόκειται φυσικά περί ψευδους τεραστείου το οποίο κυκλοφόρησαν οι καθ΄ύλην ένοχοι για να μπορέσουν να εκτρέψουν και αποπροσανατολίσουν την σκέψιν της μάζας από αυτούς δημιουργώντας παράλληλα και ενοχές. Με αυτά πετυχαίνουν ένα υπόβαθρο ψυχολογικού καταναγκασμού που ακουμπάει στην φοβερή οικονομική δυσπραγία και δημιουργεί το  καταστροφικό δίδυμο του προσωπικού χάους του καθ' ενός μας. 
Το κλίμα φορτίσθηκε και δημιούργησε μια σκεπτομορφή αρνητισμού η οποία έχει απλωθεί πάνω από την χώρα σαν ένα μαύρο σύννεφο, μια καταχνιά ... .... Η όλη κατάσταση με την κάλυψη των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης επιβλήθηκε με μεγάλη ταχύτητα με όλα τα πλεονεκτήματα ενός αιφνιδιασμού. Ο αιφνιδιασμός απορυθμίζει την λογική. 
Λίγοι είναι αυτοί που διαβλέπουν τις διάφορες διαπλοκές και τον πραγματικό στόχο αυτής της κατάστασης. Η οικονομική εξαθλίωση είναι το εργαλείο με το οποίο σκοπεύουν στην αργή φυσική μας εξόντωση και εξαφάνισή μας σαν Φυλή και σαν Έθνος από την χώρα όπου κατοικούμε, από αμνημονεύτων χρόνων.  Τους ενοχλούμε σαν Έλληνες και κατά συνέπεια πρέπει να εξαφανισθούμε ... ... να εκλείψουμε.  ΕΞΑΧΝΩΣΗ , ΕΞΑΥΛΩΣΗ!!!!!
Βέβαια άλλα οι άνθρωποι σχεδιάζουν και άλλα έχουν αποφασίσει κάποιοι. Αυτοί ξέρουν και έχουν προγραμματίσει καταστάσεις και γεγονότα, ακολουθώντας απαρέγκλιτα το σχέδιο τους και ό,τι προβλέπει αυτό. Δεν είναι δυνατόν να το κατανοήσουμε .... Υποθέσεις μόνον μπορούμε να κάνουμε στηριζόμενοι στην ανθρώπινη λογική η οποία δεν είναι πάντοτε η σοφότερη και πιο ευρηματική κατάσταση.
Όταν όλα φαινόντουσαν να έχουν χαθεί και δεν φαινόταν  καμιά ελπίδα σωτηρίας, κάνοντας τους πρωτεργάτες να τρίβουν κατευχαριστημένοι τα χέρια τους, υπερβέβαιοι ότι επιτέλους μπόρεσαν και αλυσόδεσαν τον καταραμένο ΄Ελληνα και να διαγουμίσουν την γή του, με την οποία τον έχουν προικίσει οι Θεοί του. Τότε ... ..... πάνω στον ορθάνοιχτο τάφο που περίμενε το ξόδι που ερχόταν σιγά-σιγά  αλλά αδυσώπητα ... ... πετάχτηκε μέσα στην μαυρίλα μια αστραπή, μια θύελλα φωτός ..... μια φωνή:  
Στάσου Έλληνα δεν σου πρέπει αυτό που πάνε να σου κάνουνε!!!!! Ξέχασες .... αυτό που υπήρξες και φώτισες τον κόσμο; ΄Ολοι σου χρωστάνε .... Και μπόρεσαν να σε πείσουν ότι εσύ χρωστάς ..... Έλα να παλέψουμε ..... Να παλέψουμε ... ... μαζί, αντάμα .... Πάρε και τα αδέλφια σου να σε συμπαρασταθούν. Μόνον ενωμένοι θα νικήσουμε τον Δράκο και το φίδι ..... Έναν- έναν, θα μας λιανίσουν!
Εκεί βρισκόμαστε τώρα και διστάζουμε ... ... ακούμε διάφορα, η κρίση μας παραπαίει ..... το μοναδικό και αυτονόητο γίνεται πελώριο και απροσέγγιστο. Αρνούμαστε κάτι πολύ απλό. Ένα και μοναδικό φώς προβάλλει στην μαυρίλα και εμείς διστάζουμε. Δεν καταλαβαίνουμε ότι είναι η μοναδική μας ευκαιρία και λύση. Αυτοί που μας οδήγησαν μέχρι εδώ, είναι τρομοκρατημένοι. Σοφίζονται ότι μπορούν για να μας αποτρέψουν και να μας αποτελειώσουν. Αυτή είναι η εντολή τους μην γελιόμαστε.
Εμείς μέχρι στιγμής κατώτεροι των περιστάσεων ενώ έχουμε χάσει τα πάντα, ελπίζουμε σε χιλιοπαιγμένα παραμύθια. Είναι Συμπαντική εντολή να υποφέρουμε πρίν περάσουμε τις Συμπληγάδες  και βγούμε στο ανοιχτό πέλαγος. Αν δεν γίνει έτσι, άν δεν καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Επειδή  πάντοτε αγαπούσαμε το ψέμα που μας χάιδευε τα αυτιά από την σκληρή αλήθεια. Τότε είμαστε χαμένοι. Θα μας οικτίρουν νεκροί και ζωντανοί, ντόπιοι και ξένοι. Πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξουμε νοοτροπία. Να ξεφύγουμε από τα δεσμά της ύλης. Να αγκαλιάσουμε τον κόσμο και να μας αγκαλιάσει να συνενωθούμε να γίνουμε ένα σύνολο αρραγές και αδιάσπαστο. Όταν μάθουμε να μιλάμε χωρίς το ΕΓΩ και να γίνουμε ΕΜΕΙΣ τότε θα απελευθερωθούμε .... Οι Έλληνες  πρέπει να σκεφτούμε πάρα πολύ ..... Η επόμενη ημέρα μας περιμένει ολόλαμπρη και φωτεινή με όλα τα συστατικά μιας καινούργιας ζωής στον πλανήτη .... Σε μια νέα Γή ....
΄Ερρωσθε και δια-νοηθείτε.
Αστερίων (ΚΒ)